kretowski 13.05.08, 21:52 Niech lepiej makaroniarskie katolictwo zrewiduje rezydencję papieską i zbada czy nie przychodzą zbyt często młodzi chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pizdziec [...] 15.05.08, 15:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Uciekinierzy z Florencji 15.05.08, 19:27 Ignorujac powyzsza debate, chcialem powiedziec ze to swietny pomysl wynajac taki stary dom na wsi. Moze pomysl nie sprawdzilby sie w Polsce ale we Wloszech lub Hiszpani. Bylo by pieknie mieszkac i pracowac w takim budynku i uciec z tego smierdzacego miasta gdzie nie mozna nawet zagapic sie na linie horyzontu bo jest przyslonieta ladniejszymi lub brzydszymi budynkami. Jedyne co potrzeba to dobrac grupe ludzi cieszacych sie z posiadania wolnych zawodow. wybrac kraj gdzie nam sie podoba i zamieszkac. Niby proste a jednak. Pracuje juz 7 lat zeby osiagnac wymagane doswiadczenie w moim zawodzie i nie byc juz uzaleznionym od miejsca pracy ale jeszcze duzo czasu musi uplynac bym mogl sobie pozwolic na cos takiego. Jednak caly czas idea ludzi z tego artykulu jest i byla moim celem. pozdrawiam kuballa Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Zalety i wady starego domu 15.05.08, 21:47 kuballa napisał: > to swietny pomysl wynajac taki stary dom na wsi. Mieszkam w starym domu. Więc widzę jego zalety i wady. Zalety to tanio. Wokól jest zielono. Po deszczu zapach świeżego chłodnego powietrza. Dom jest mój własny więc nie chcę aby zgnił gdy gdzieś cieknie. Naprawiam więc go w miarę potrzeb i czasami maluję. Na palące się drewna w kominku miło jest popatrzeć i ogrzać się. Ale do późniejszego zapachu spalenizny w domu się nie przyzwyczaiłem. Więc palę w kominku raz na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Uciekinierzy z Florencji 15.05.08, 19:58 Szkoda, że w reportażu nie ma słowa o innej podflorenckiej wsi skolonizowanej przez młodych Polaków piszących tutaj swoje doktoraty :) a i dla czytelnika ciekawsze by było, bo to w końcu z jego podatków się utrzymujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.zag do panistrusia :) 15.05.08, 20:13 a nie powiedzialabys sama o tych naszych doktorantach? a moze na lasagne mozna wpasc? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Re: do panistrusia :) 15.05.08, 20:16 marta.zag napisała: > > a nie powiedzialabys sama o tych naszych doktorantach? > a moze na lasagne mozna wpasc? :)) Dobry pomysl. lepiej cos o polskich doktorantach przeczytac, niz o urokach zmywaka w angli. podpisuje sie pod pomyslem Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: do panistrusia :) 15.05.08, 23:09 Hmm, jak tak o tym myślę, to pomysł mi się coraz bardziej krystalizuje... A wszystkich chętnych na lasagne (i wspólne pisanie:)) zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_kra3 Re: do panistrusia :) 16.05.08, 09:58 ja tez chce! ja tez chce! :)) moj email: mar_kra3@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Uciekinierzy z Florencji 15.05.08, 20:33 jak mcmurdo z doktorANTAMI u herzoga - dla uciekinierow z miasta i kazdy z kaskiem na lbie Odpowiedz Link Zgłoś