kontodopisanianaforum 07.06.09, 10:32 Mówi się, że cukrowa pasta jako pozbawiona składników chemicznych nadaje się dla alergików i osób o wrażliwej skórze. No ciekawe. Żadnych składników chemicznych tam nie ma? Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalyna99 Włoski dla początkujących 23.06.09, 18:15 pomysl Brow Barów moze i fajny, ale z wykonaniem gorzej. Obsługa miała być profesjonalna, ale co do kompetencji pań tam pracujacych, to niestety pozostawiają one wiele do życzenia. A przynajmniej jesli chodzi o panią, która mnie obsługiwała. Po pierwsze w ogole nie sluchała, jak chce, zeby wygladały moje brwi i zwęziła je o co najmniej połowę, czego wyraźnie sobie nie życzylam od początku. Poza tym usuwała włoski ZNAD linii brwi, co jest niedopuszczalne. Po wszystkim nie dość, ze zostawiła jedną brew cieńszą a drugą grubszą, to zatuszowala to, co jej nie wyszło grubą warstwą makijazu. Całe szczęście że miałam przy sobie ciemne okulary! I to sie nazywa profesjonalna usluga? Zgroza, szczerze odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Włoski dla początkujących 03.07.09, 17:37 kontodopisanianaforum napisała: > Mówi się, że cukrowa pasta jako pozbawiona składników chemicznych > nadaje się dla alergików i osób o wrażliwej skórze. > > No ciekawe. Żadnych składników chemicznych tam nie ma? Naprawdę? no jeśli brać pod uwagę chemię w wodzie,cukrze i cytrynie (ew. miodzie) to tak -są naturalne składniki chemiczne :) zrobienie pasty samemu z domowych produktów jest proste jak obsługa cepa :) Odpowiedz Link Zgłoś
sterlitz Re: Włoski dla początkujących 03.07.09, 18:13 Proste jak budowa cepa, ale pod warunkiem popełnienia kilku gniotów, żeby wyczuć proporcje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Włoski dla początkujących 04.07.09, 14:58 Mozna wyczuc, metoda prob i bledow. 1/4 szklanki wody, sok z jednej cytryny i szklanka cukru. Gotowac az zbrazowieje (nie za mocno). Wlac do sloika, przestudzic. Jezeli przestudzone jest zadkie i miekkie to wrzucamy znow do garnka gotujemy i dodajemy cukru (ok 1/4 szklanki) . Jak sie tylko rozpusci to zdejmujemy z ognia i zlewamy do sloika. Ja tak otrzymalam pol litra pasty i zaraz bede robic nogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Włoski dla początkujących 04.07.09, 15:00 rzadkie* przepraszam za orty Odpowiedz Link Zgłoś
sterlitz Re: Włoski dla początkujących 03.07.09, 18:12 Pasta cukrowa to cukier, woda, sok z cytryny. Poniekąd to też składniki chemiczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
felicja3 Włoski dla początkujących 04.07.09, 10:57 Chcialam poinformowac wszystkie czytelniczki gazety, ktore sa zainteresowane usuwaniem wlosow metoda laserowa w domu, ze w Wielkiej Brytanii rowniez mozna kupic sobie taki pistolet laserowy w duzych sklepach Boots za jedyne ok. 500 funtow, moja kolezanka juz sobie go zakupila i bardzo chwali. Jedynym minusem tej inwestycji jest fakt, ze pistolet taki ma ograniczona liczbe strzalow i po wyczerpaniu ich niestety trzeba kupic baterie, ktora kosztuje dodatkowo ok. 200 funtow. Niemniej jednak pierwszy zapas starcza dostatecznie dlugo i mozna nim usunac to czego sie nie chce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agagin pasta cukrowa 04.07.09, 14:54 Nie ma zadnej chemii w pascie cukrowej. Przynajmniej nie powinno byc. W tych dostepnych na allegro nie ma, a tych wykonanych samemu w domu tym bardziej! Skladniki to woda, sok z cytryny i cukier. Najtrudniejsze jest uzyskanie wlasciwej konsystencji, ale mozna to zrobic, tylko trzeba cierpliwosci. Wystarczy w y o u tubie wpisac sugaring i wyskoczy kilka linkow (tylko po ang lub francusku). Metoda jest tania i boli mniej niz wosk czy depilator. Nie warto isc do salonu kosmetycznego, bo to majatek a mozna ja wykonac samemu w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Włoski dla początkujących- suche info 04.07.09, 15:13 Osoba, ktora pisala ten artykul sprawdzala sposoby depilacji chyba tylko w internecie a nie na swojej skorze/owlosieniu. 1. wosk/depilator - wlosy wrastaja, skora wyglada okropnie zaraz po depilacji, wyrazne grudki i czesto stany zapalne, bolesny za pierwszym i drugim razem 2. golenie maszynka - idealnie gladka skora od zaraz 3. kremy do depilacji - jak dla mnie nieporozumienie. Smierdza i po okreslonym czasie wlosy nie wychodza (nie mam grubego, ciemnego owlosienia na nogach) 4. cukrowanie/sugaring - sa dwie metody: cukrowanie i sugar waxing (karmelu uzywa sie zamiast wosku za pomoca paskow materialu). Cukrowanie jest prosta metoda, samemu mozna wykonac paste lub kupic gotowa. Wazna jest technika: paste naklada sie pod wlos a zrywa z wlosem. Karmel nie przykleja sie do skory, wiec nie boli tak jak wosk. Wlosy sie nie wrastaja, skora jest krotko zaczerwieniona, nie ma stanow zapalnych, czerwonych kropek na nogach (znikaja po 1 dniu) i wrastajacych wlosow. [Wystarczy wygooglowac sugaring i poogladac] 5. Laser- boli, ale warto. Drogi i nie dla wszystkich (tylko ciemne, grube wlosy). Trzeba min 6 zabiegow zeby pozbyc sie owlosienia z danej partii. Po 2 zabiegach jest ich o ok polowe mniej. Zabiegi najlepiej robic co 2-3 miesiace, a w miedzyczasie golic sie. IPL to stara technologia i szkoda na nia czasu i pieniedzy, lepiej pojsc tam gdzie maja nowsze lasery. Sprawdzilam wszystkie powyzsze i osobiscie na pachy i bikini polecam laser, na nogi sugaring ( film Caramel godny obejrzenia). A co z nitkowaniem? Ktos probowal nitkowania brwi? Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Włoski dla początkujących- suche info 05.07.09, 18:27 > 1. wosk/depilator - wlosy wrastaja, skora wyglada okropnie zaraz po > depilacji, wyrazne grudki i czesto stany zapalne, bolesny za > pierwszym i drugim razem bolesne są obydwa, ale te grudki i wrastanie mialam tylko po depilatorze. > 2. golenie maszynka - idealnie gladka skora od zaraz I na chwilę.:) > 5. Laser- boli, ale warto. Drogi i nie dla wszystkich (tylko ciemne, > grube wlosy). Trzeba min 6 zabiegow zeby pozbyc sie owlosienia z > danej partii. Po 2 zabiegach jest ich o ok polowe mniej. Zabiegi > najlepiej robic co 2-3 miesiace, a w miedzyczasie golic sie. IPL to > stara technologia i szkoda na nia czasu i pieniedzy, lepiej pojsc > tam gdzie maja nowsze lasery. Tu sie podpiszę.:) Odpowiedz Link Zgłoś