Dodaj do ulubionych

Palmiarnia

12.08.01, 21:19
Sto razy wolalam te stara, a wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: andy Re: Palmiarnia IP: *.stg.tli.de 12.08.01, 21:57
      to palmiarnia jesce jes?
      na baje to my do palmiarnie zawsze laziyli jak na dworze bylo zimno.
      • Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.sympatico.ca 12.08.01, 22:04
        Przepiekne wspomnienia jako szczeniak. Bylem dosyc czestym gosciem bo ladnie,
        orginalnie i romantycznie ;) . Mysle ze bylo to jedno z pierwszych miejsc,
        gdzie pamietam jak mi szczeka opadla na wycieczce w podstawowce... duzy
        sentyment... Co masz na mysli nowa/stara? Jakie zmiany?
        • Gość: meg Re: Palmiarnia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 22:15
          Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Co masz na mysli nowa/stara? Jakie zmiany?

Niedawno została rozbudowana o "nowomodny" hall - nie byłam w starej, więc nie
          umiem porównać

• sara Re: Palmiarnia 14.08.01, 16:02
            W starej bylo mroczno jak w prawdziwej dzungli. I parno jak w prawdziwej
            dzungli. Glowny ciag zwiedzania to byly pzrechodnie sale, co ktoras miala oczko
            wodne z rybkami i pieniazkami, potem byly krete korytarze z akwariami, wezami
            itp stworami, dalej byl chlodny korytazr miedzy ekspozycjami kaktusow. Ilez
            dzieciecych wypraw, potem randek, eh. Swiat bezpowrotnie utraconej beztroski.
            A teraz atmosfera jakiegos soc-sanatorium, mdlo.
    • Gość: piotlik Re: Palmiarnia IP: *.warsnet.trzepak.pl 22.08.01, 00:14
    • Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.*.*.* 22.08.01, 00:21
      A jak wyglada park Chopina wokol palmiarnii? Tez kupa wspomnien; kino "Zryw" (o
      ile sie nie myle) i plywalnia w tym samym budynku od strony ulicy Dubois...Wiem
      ze zostalo to dawno - jeszcze w ''70-tych - zamkniete, ale park byl bardzo
      przyjemny...
      • Gość: Ee Re: Palmiarnia IP: 157.158.202.* 22.08.01, 07:04
        Wygląda nawet jeszcze przyjemniej, ale jest głównym miejscem gdzie można dostać
        po pysku....
        • Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.*.*.* 02.09.01, 03:57
          Ewus! Co jest? Usmiechnij sie! Zycie nie jest znowu az takie szare... Okolice
          parku byly zawsze przepiekna dzielnica - trudno mi uwierzyc ze jest tam az tak
          zle... w koncu palmiarnia jest jednym z wiekszych atrakcji Gliwic i powinna
          przyciagac duzo zwiedzajacych, a nie tylko element...
          • Gość: Ee Re: Palmiarnia IP: 157.158.202.* 03.09.01, 07:38
            Uśmiecham się z dużym trudem - gęba mi zesztywniała..... Nie wiem dlaczego, ale
            właśnie ten park jest najniebezpieczniejszy w Gliwicach. Pewnie właśnie
            dlatego, że jest bardzo ładny i przyciąga dużo ludzi, więc element też, bo
            więcej ludzi do napadnięcia. Szczególnie upodobały sobie ten park bandy
            Cyganów. Jedynie wzmożone patrole Staży Miejskiej mogą spwodować, że będzie
            bezpieczniejszy
            • emerson Re: Palmiarnia 07.03.02, 17:56
              Pod koniec zeszłego roku zamontowano kamery, może dzięki monitoringowi będzie
              bezpieczniej.
              Wracając do palmiarni, to w starej bywałem mając kilka lat, ale zapamiętałem
              wymienione oczka wodne- jedno było naprawdę spore, no i akwaria- niesamowite
              ryby tam pływały, te obecne, w jeziorku to niestety tylko namiastka. Ale palmy
              tak się rozrosły że trzeba było wybudować nowe pawilony, które według mnie są
              całkiem ładne(kaskady) i funkcjonalne(2 poziomy, windy dla niepełnosprawnych).
              Teraz odbywa się tam wystawa dotycząca Chin- Ktoś już może był i poleca/odradza?
        • Gość: Andrzej Re: Palmiarnia IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.02, 19:28
          Gość portalu: Ee napisał(a):

> Wygląda nawet jeszcze przyjemniej, ale jest głównym miejscem gdzie można dostać
          >
          > po pysku....

to się nic nie zieniło, przed 30 laty było tak samo ;-)

Pozdrowienia
          Andrzej S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka