sara 12.08.01, 21:19 Sto razy wolalam te stara, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy Re: Palmiarnia IP: *.stg.tli.de 12.08.01, 21:57 to palmiarnia jesce jes? na baje to my do palmiarnie zawsze laziyli jak na dworze bylo zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.sympatico.ca 12.08.01, 22:04 Przepiekne wspomnienia jako szczeniak. Bylem dosyc czestym gosciem bo ladnie, orginalnie i romantycznie ;) . Mysle ze bylo to jedno z pierwszych miejsc, gdzie pamietam jak mi szczeka opadla na wycieczce w podstawowce... duzy sentyment... Co masz na mysli nowa/stara? Jakie zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Palmiarnia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 22:15 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Co masz na mysli nowa/stara? Jakie zmiany? Niedawno została rozbudowana o "nowomodny" hall - nie byłam w starej, więc nie umiem porównać Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: Palmiarnia 14.08.01, 16:02 W starej bylo mroczno jak w prawdziwej dzungli. I parno jak w prawdziwej dzungli. Glowny ciag zwiedzania to byly pzrechodnie sale, co ktoras miala oczko wodne z rybkami i pieniazkami, potem byly krete korytarze z akwariami, wezami itp stworami, dalej byl chlodny korytazr miedzy ekspozycjami kaktusow. Ilez dzieciecych wypraw, potem randek, eh. Swiat bezpowrotnie utraconej beztroski. A teraz atmosfera jakiegos soc-sanatorium, mdlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.*.*.* 22.08.01, 00:21 A jak wyglada park Chopina wokol palmiarnii? Tez kupa wspomnien; kino "Zryw" (o ile sie nie myle) i plywalnia w tym samym budynku od strony ulicy Dubois...Wiem ze zostalo to dawno - jeszcze w ''70-tych - zamkniete, ale park byl bardzo przyjemny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Palmiarnia IP: 157.158.202.* 22.08.01, 07:04 Wygląda nawet jeszcze przyjemniej, ale jest głównym miejscem gdzie można dostać po pysku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Palmiarnia IP: *.*.*.* 02.09.01, 03:57 Ewus! Co jest? Usmiechnij sie! Zycie nie jest znowu az takie szare... Okolice parku byly zawsze przepiekna dzielnica - trudno mi uwierzyc ze jest tam az tak zle... w koncu palmiarnia jest jednym z wiekszych atrakcji Gliwic i powinna przyciagac duzo zwiedzajacych, a nie tylko element... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Palmiarnia IP: 157.158.202.* 03.09.01, 07:38 Uśmiecham się z dużym trudem - gęba mi zesztywniała..... Nie wiem dlaczego, ale właśnie ten park jest najniebezpieczniejszy w Gliwicach. Pewnie właśnie dlatego, że jest bardzo ładny i przyciąga dużo ludzi, więc element też, bo więcej ludzi do napadnięcia. Szczególnie upodobały sobie ten park bandy Cyganów. Jedynie wzmożone patrole Staży Miejskiej mogą spwodować, że będzie bezpieczniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
emerson Re: Palmiarnia 07.03.02, 17:56 Pod koniec zeszłego roku zamontowano kamery, może dzięki monitoringowi będzie bezpieczniej. Wracając do palmiarni, to w starej bywałem mając kilka lat, ale zapamiętałem wymienione oczka wodne- jedno było naprawdę spore, no i akwaria- niesamowite ryby tam pływały, te obecne, w jeziorku to niestety tylko namiastka. Ale palmy tak się rozrosły że trzeba było wybudować nowe pawilony, które według mnie są całkiem ładne(kaskady) i funkcjonalne(2 poziomy, windy dla niepełnosprawnych). Teraz odbywa się tam wystawa dotycząca Chin- Ktoś już może był i poleca/odradza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Palmiarnia IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.02, 19:28 Gość portalu: Ee napisał(a): > Wygląda nawet jeszcze przyjemniej, ale jest głównym miejscem gdzie można dostać > > po pysku.... to się nic nie zieniło, przed 30 laty było tak samo ;-) Pozdrowienia Andrzej S. Odpowiedz Link Zgłoś