Dodaj do ulubionych

Gliwickie pizzernie

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 20:40
Gdzie można jeść w Gliwicach dobre i smaczne pizze? Ostatnio dzisjaj nie
smakowało mi pizza z Pizzy Hutt z ul. Zwycięstwa. Czyżby nowy kucharz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Gliwickie pizzernie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 22:35
      A co bys powiedzial o pizzerni tuz kolo sadu i komendy policji ?

pozdrowionko
      Andrzej
    • Gość: Jimi Re: Gliwickie pizzernie IP: *.czarnecki.silesianet.pl 24.02.02, 11:29
      Jak chodzi o pizzę - polecam Capri przy Placu Krakowskim. Chyba najlepsza pizza
      w mieście, fajne wnętrze, miła i szybka obsługa, wina do wyboru, oprócz pizzy
      inne dobre rzeczy.
      Jedyny minus - beznadziejne lane piwo!!!!

Jak nie jesteś piwoszem - polecam!
    • Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzernie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 12:36
      W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-).
      Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego
      jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich
      pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-).
      • hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 13:14
        Gość portalu: piotlik napisał(a):

> W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-).
        > Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego
        > jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich
        > pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-).

piotlik, aco bys´ padou na ta pizza:
        www.gliwice.pl/gifs/lokale/pcapricciosa.jpg
        Moge byc´ abo cza co w niyj poprawic´?
      • Gość: Ślązak Re: Gliwickie pizzerie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 13:53

> W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-).
        > Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego
        > jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich
        > pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-).

Dzięki za uwagi. Ślązak
    • Gość: Pieron Re: Gliwickie pizzernie IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 13:59
      Potwiedzom, pod Hutym tysz mi niy smakowauo - bouech tam jesiyniom.
      Bouech w Hucie pora lot tymu we Rybniku - bouo 100xlepiyj
      • hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:13
        www.telepizza.pl/lokale/gliwice_krupnicza.html
        • hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:22
          Jak wom we Glywicach niysmakuje to cza jechac´ do Zobrzo!

www.telepizza.pl/lokale/zabrze_wolnosci.html
        • hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:29
          A sam moom adresa pizzeryji do piotlika
          www.telepizza.pl/lokale/warszawa_grochowska.html
          • hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:37
            A ta adresa pizzeryji je wyuooncznie do mesco bo tam cza ze scyzorykym jejs´c´!

www.telepizza.pl/lokale/kielce_radomska.html
          • Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzernie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 19:56
            Osobiście nie mam zbyt dobrej opinii o TELEPIZZA. Uważam, że serwowane tam
            pizze mają za grube ciasto i za dużo mąki. Poza tym nie lubię masowych sieci
            zbiorowego żywienia - szybko, dużo, tanio...oczywiście kosztem jakości !!!
            Najlepsza pizza w Gliwicach jest oczywiście gdzie?....oczywiście w Monastero :-)
            • Gość: Matti Re: Gliwickie pizzernie IP: *.bmj.net.pl 24.02.02, 23:41

> Najlepsza pizza w Gliwicach jest oczywiście gdzie?....oczywiście w Monastero :-
              > )

Potwierdzam :-) Pizze (chociaz nie tylko pizze) maja tam pierwszorzedna!

Tu mozna zobaczyc jak wyglada ten lokal:
              free.art.pl/~spp/klub/sledz/index1.html

Pozdr.
              Matti

• meg_s Re: Gliwickie pizzernie 25.02.02, 00:02
                Gość portalu: Matti napisał(a):

> Tu mozna zobaczyc jak wyglada ten lokal:

oraz w/w :-)))
            • Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzerie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 23:43
              Ale i tak nic nie jest w stanie przyćmić nieistniejącej już niestety pizzeri "U
              SŁONIA" i podawanej tam pizzy. Jak o niej pomyślę to łezka kręci się w oku z
              tęsknoty. Ach...to były czasy :-))).
              • Gość: Matti Re: Gliwickie pizzerie IP: *.bmj.net.pl 25.02.02, 00:27

> Ale i tak nic nie jest w stanie przyćmić nieistniejącej już niestety pizzeri "U
                >
                > SŁONIA" i podawanej tam pizzy. Jak o niej pomyślę to łezka kręci się w oku z
                > tęsknoty. Ach...to były czasy :-))).

Nie wiem czy to tylko moje wrazenie - ale wydaje mi sie, ze obecny Pub Fiction
                znajdujacy sie w miejscu "U Slonia", przejal ich technologie produkcji i pizza
                jest tak samo dobra jak kiedys. Polecam zwlaszcza rozmiar familijny ~ 45 cm.
                srednicy :-)

Matti
    • Gość: k0lc Re: Gliwickie pizzernie IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 25.02.02, 08:05
      Proponuje "LaCosta" kolo poczty, a w niej pieroga. Hm... pycha :)
      A w "Sorento" kolo sadu najlepsze sa pierogi: ruskie i z kapusta. Takich nawet
      moja babcia nie robila
    • Gość: Ee Re: Gliwickie pizzernie IP: 157.158.202.* 27.02.02, 13:07
      Najlepszą pizze od 5-ciu lat jadłam w Istebnej.... żadna gliwicka się nie umywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka