Gość: Ślązak IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 20:40 Gdzie można jeść w Gliwicach dobre i smaczne pizze? Ostatnio dzisjaj nie smakowało mi pizza z Pizzy Hutt z ul. Zwycięstwa. Czyżby nowy kucharz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Gliwickie pizzernie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 22:35 A co bys powiedzial o pizzerni tuz kolo sadu i komendy policji ? pozdrowionko Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Gliwickie pizzernie IP: *.czarnecki.silesianet.pl 24.02.02, 11:29 Jak chodzi o pizzę - polecam Capri przy Placu Krakowskim. Chyba najlepsza pizza w mieście, fajne wnętrze, miła i szybka obsługa, wina do wyboru, oprócz pizzy inne dobre rzeczy. Jedyny minus - beznadziejne lane piwo!!!! Jak nie jesteś piwoszem - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzernie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 12:36 W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-). Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 13:14 Gość portalu: piotlik napisał(a): > W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-). > Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego > jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich > pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-). piotlik, aco bys´ padou na ta pizza: www.gliwice.pl/gifs/lokale/pcapricciosa.jpg Moge byc´ abo cza co w niyj poprawic´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: Gliwickie pizzerie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 13:53 Gość portalu: piotlik napisał(a): > W innych wątkach bym nie interweniował, ale w kwestii kulinarnej muszę :-). > Otóż tytuł niniejszego wątku zawiera podstawowy błąd. Nie ma czegoś takiego > jak "pizzerNie". Natomiast jak najbardziej można mówić o gliwickich > pizzeriach !!! Z góry przepraszam za tą drobiazgowość ;-). Dzięki za uwagi. Ślązak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: Gliwickie pizzernie IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 13:59 Potwiedzom, pod Hutym tysz mi niy smakowauo - bouech tam jesiyniom. Bouech w Hucie pora lot tymu we Rybniku - bouo 100xlepiyj Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:13 www.telepizza.pl/lokale/gliwice_krupnicza.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:22 Jak wom we Glywicach niysmakuje to cza jechac´ do Zobrzo! www.telepizza.pl/lokale/zabrze_wolnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:29 A sam moom adresa pizzeryji do piotlika www.telepizza.pl/lokale/warszawa_grochowska.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Gliwickie pizzernie 24.02.02, 14:37 A ta adresa pizzeryji je wyuooncznie do mesco bo tam cza ze scyzorykym jejs´c´! www.telepizza.pl/lokale/kielce_radomska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzernie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 19:56 Osobiście nie mam zbyt dobrej opinii o TELEPIZZA. Uważam, że serwowane tam pizze mają za grube ciasto i za dużo mąki. Poza tym nie lubię masowych sieci zbiorowego żywienia - szybko, dużo, tanio...oczywiście kosztem jakości !!! Najlepsza pizza w Gliwicach jest oczywiście gdzie?....oczywiście w Monastero :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Gliwickie pizzernie IP: *.bmj.net.pl 24.02.02, 23:41 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Najlepsza pizza w Gliwicach jest oczywiście gdzie?....oczywiście w Monastero :- > ) Potwierdzam :-) Pizze (chociaz nie tylko pizze) maja tam pierwszorzedna! Tu mozna zobaczyc jak wyglada ten lokal: free.art.pl/~spp/klub/sledz/index1.html Pozdr. Matti Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Gliwickie pizzernie 25.02.02, 00:02 Gość portalu: Matti napisał(a): > Tu mozna zobaczyc jak wyglada ten lokal: oraz w/w :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Gliwickie pizzerie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.02.02, 23:43 Ale i tak nic nie jest w stanie przyćmić nieistniejącej już niestety pizzeri "U SŁONIA" i podawanej tam pizzy. Jak o niej pomyślę to łezka kręci się w oku z tęsknoty. Ach...to były czasy :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Gliwickie pizzerie IP: *.bmj.net.pl 25.02.02, 00:27 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Ale i tak nic nie jest w stanie przyćmić nieistniejącej już niestety pizzeri "U > > SŁONIA" i podawanej tam pizzy. Jak o niej pomyślę to łezka kręci się w oku z > tęsknoty. Ach...to były czasy :-))). Nie wiem czy to tylko moje wrazenie - ale wydaje mi sie, ze obecny Pub Fiction znajdujacy sie w miejscu "U Slonia", przejal ich technologie produkcji i pizza jest tak samo dobra jak kiedys. Polecam zwlaszcza rozmiar familijny ~ 45 cm. srednicy :-) Matti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0lc Re: Gliwickie pizzernie IP: *.prosynchem.gliwice.pik-net.pl 25.02.02, 08:05 Proponuje "LaCosta" kolo poczty, a w niej pieroga. Hm... pycha :) A w "Sorento" kolo sadu najlepsze sa pierogi: ruskie i z kapusta. Takich nawet moja babcia nie robila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Gliwickie pizzernie IP: 157.158.202.* 27.02.02, 13:07 Najlepszą pizze od 5-ciu lat jadłam w Istebnej.... żadna gliwicka się nie umywa Odpowiedz Link Zgłoś