Dodaj do ulubionych

Wnioski z lektury FORUM GLIWICE

27.05.04, 15:03
Właśnie rozesłałem link z tej strony do wszystkich znajomych i kilku agencji
prasowych.
Nie dziwię się już ,że "GOROLE" na Śląsku są coraz bardziej nienawidzeni.
No a teraz pojadą jak zwykle po mnie.Już raz ktoś mi naubliżał
od "pier....Krakusów" .Ulżyj sobie jeden z drugim idioto!!!!!!!!A potem
zastanów się nad wizytą u psychiatry........
I takie kompletne dno robi wizytówkę Polakom i Polsce :-((
Obserwuj wątek
    • Gość: Roger Re: Wnioski z lektury FORUM GLIWICE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 16:16
      Po cóś tu wloz gorolu, my tu takich niy lubimy. Przyndzie, podburza i skond on,
      z krakau, z gorolstanu.
    • meg_s wniosek z lektury pewnego wpisu 27.05.04, 16:29
      loram5 napisał:

> Właśnie rozesłałem link z tej strony do wszystkich znajomych i kilku agencji
      > prasowych.
      > Nie dziwię się już ,że "GOROLE" na Śląsku są coraz bardziej nienawidzeni.
      > No a teraz pojadą jak zwykle po mnie.Już raz ktoś mi naubliżał
      > od "pier....Krakusów" .Ulżyj sobie jeden z drugim idioto!!!!!!!!A potem
      > zastanów się nad wizytą u psychiatry........
      > I takie kompletne dno robi wizytówkę Polakom i Polsce :-((

zadziwiasz mnie !!
      siedzisz sobie daleko stąd, nieważne gdzie - i wyrabiasz sobie opinię o naszym
      życiu REALNYM na podstawie tego miejsca gdzie znajdują ujście najrozmaitsze
      fobie... w dodatku podajesz innym jako ilustrację .. Ilustrację czego ?
      Gdzie tu widzisz obraz GLIWIC ???
      W poruszanej problematyce ?
      Przyjedź do Gliwic spotkać PRAWDZIWYCH ludzi - to bardzo fajne miasto !!
      • meg_s odwołuję 27.05.04, 16:50
        > Przyjedź do Gliwic spotkać PRAWDZIWYCH ludzi - to bardzo fajne miasto !!

z przykrością przeczytałam w innym wątku ten fragment z którego wynika że
        jesteś zwolennikiem fali w wojsku
        odwołuję zaproszenie
        • laband Re: odwołuję 27.05.04, 19:13
          a jo sie prziznom, ize zaskoczouas mie sam jak pieron
          • meg_s Re: odwołuję 27.05.04, 19:51
            nie rozumiem czym ? żadna z moich powyższych opinii nie jest nowa
            czyżbyś Ty z kolei uważał, że przekrój uczestników forum (zwłaszcza tego
            i w tej chwili) naprawdę odzwierciedla przekrój normalnego społeczeństwa z
            prawdziwego życia ?
            czyżbyś nie zauważył że wszelkie fora internetowe obfitują we frustratów ?
            a ich anonimowość (tych for) wyzwala najgorsze zachowania ?
            czyżbyś naprawdę nie widział, że treść tego forum (w tej chwili) ma tyle
            wspólnego z Gliwicami co ojciec Rydzyk z prawdziwym duchem chrześcijańskim ?
            czyżbyś też był zwolennikiem "fali" ???? nie wierzę
            • laband Re: odwołuję 27.05.04, 19:59
              Fali zwolynnikym niy bouech i niy byda tak samo jak i Rydzyka. A co do ludzi
              kere sam szkryflajom to zgodzom sie z tym cos szkryfua - ale uwazom ize mocka
              sam szkryflajoncych to ajnfach roztomaityj masci prowokatory. A zdziwiouch sie
              ize w tym temacie sie wogole wypowiadauas.

ps

mosz juzas post we kszince!
              • meg_s Re: odwołuję 27.05.04, 20:05
                laband napisał:

> A zdziwiouch sie ize w tym temacie sie wogole wypowiadauas.

też się sobie dziwię ;-)) zazwyczaj staram się poważnie traktować poważnych
                rozmówców, nawet o innych poglądach - z tym że loram5 chyba mnie po prostu
                zmylił poprzednimi wypowiedziami

> mosz juzas post we kszince!

i już odpisuję :-)
                • laband Re: odwołuję 27.05.04, 20:42
                  Chyba sie sam ludzie tego obrazania nigdy niy oduczom - emocje emocjami a
                  kultura musi byc, nawet jak sie mo totalnie odmiynne poglondy. Mie juz sam tysz
                  obraziyli i take od kerych bych sie tego niy spodziywou i dziwia sie ze zech
                  sam jeszcze je. Ale jak to godajom "czuowiek sie na buyndach uczy"
                  No tosz

Pyrsk!
                  • springerek Tak trzymać 28.05.04, 06:07
                    JAk bydła nie potrafią wychować rodzice to powinno to zrobić wojsko.I tu widzę
                    pozytywne znaczenie :fali: Powtarzam :fali: a nie znęcania się nad ludżmi.
                    Loram ma rację i miał rację.Takie bydełko jak husycki,psie pole czy Roger (to
                    chyba ,któryś z nich)czy np fogg czy jakiś tam jesczez "Wielki Polak" to
                    szowiniści i tym głąbom na prawdę przydała by się przebieżka w nocy wokół
                    koszar albo pucowanie korytarza szczoteczką do zębów.No może sto pompek raz na
                    trzy godziny.Meg to nic złego a tylko nauczy tych ludzi pokory i szacunku do
                    innego.Czy taki człowiek ,który nie szanuje np.Ślązaka i jego poczucia
                    odrębności narodowej mógłby potem pojechać do Bośni czy do Iraku? Na to pytanie
                    nie trzeba odpowiadać.
                    U nas na ul.Kozielskiej jest mnóstwo starszych ludzi urodzonych jeszcze przed
                    wojną na Śląsku.Opowoadają ,że zawsze były antagonizmy ale takiej nienawiści ze
                    strony ludzi mówiących o sobie "Polacy" w stosunku do nich jeszcze nie
                    przeżyli .Za Niemca Volkslista nr.4 a teraz za Polski pogarda za to że są
                    Ślązakami.Ogromny żal ,naprawdę ogromny żal za to co ich spotkało za te lata
                    ciężkiej pracy...
                    • meg_s Re: 28.05.04, 09:53
                      springerek napisał:

> U nas na ul.Kozielskiej jest mnóstwo starszych ludzi urodzonych jeszcze przed
                      > wojną na Śląsku.Opowoadają ,że zawsze były antagonizmy ale takiej nienawiści
                      > ze strony ludzi mówiących o sobie "Polacy" w stosunku do nich jeszcze nie
                      > przeżyli.

w żadnym wypadku nie usprawiedliwiam takich zachowań, ale muszę stwierdzić na
                      marginesie, że jest to zjawisko ogólniejszej natury - takiego poziomu
                      otaczającego zagrożenia jeszcze nie przeżywałam, a urodziłam się też przed
                      wiekami - człowiek człowiekowi coraz bardziej staje się wilkiem
                      • fogg 100 pompek to sam sobie rób 28.05.04, 11:49
                        Springerek, chcesz wychowywać ludzi przez terror, a może przez pracę? To stare,
                        wypróbowane faszystowsko-komunistyczne metody. Sam sobie rób 100 pompek. Ja na
                        tym forum nie atakuję Ślązaków, wśród których mam przyjaciół, lecz idiotów,
                        którzy z gliwickiego forum zrobili szczekaczkę niemieckich resentymentów.
                        • deptta Fogg hipokryta i faszywy przyjaciel 30.05.04, 07:47
                          Człowieku od kilku godzin czytam wszystko na tym forum.Może coś się z tego
                          czytania urodzi.Odpowiadając na Twoj post powiem Ci ,że
                          kłamiesz.Prowokujesz,obrażaz,atakujesz.Polacy nie mają monopolu na tę
                          stronę,Gliwice to było miasto niestety dla wielu tu niemieckie i tak samo
                          Niemcy mają prawo tu pisać jak ty.Historii nie zmienisz a wejście do Ue jak
                          chciała tego większość nas spowoduje ,że jeszcze bardziej odżyją powiązania
                          Niemieckie z Tym i innymi Śląskimi miastami bo czy tego chcesz czy nie tu na
                          tej ziemi było przez kilkaset lat państwo Niemieckie i żyli tu Niemcy w
                          ogromnej większośći ,potem Żydzi a dopiero potem Polacy.Jak się to ma do
                          obecnej administracji nie chcę się rozwodzić bo znów obiektywizm zostanie
                          zabity przez ironię ballesta ,twoją agresję i chamstwo husyckiego ,psie pole
                          jakiś OBERSCHLESIER i ostatnio jeszcze jeden dureń zaczął się w nocy tu w
                          pisywać.ballest ma nad wami tą przewagę ,że ma silne nerwy .Strona,że tak
                          powiem polska to w większości nacjonalistyczno populistyczne nic nie znaczące
                          ludziki,którym zdjęcie sowieckiego buta pozwoliło nabrać jeden mocny oddech i
                          teraz to powietrze w trybie huraganu wychodzi z ich płuc.Tyle ,że ten oddech
                          jest nieświeży!
                          Trochę dyskietek się zapełniło po wizycie na tej stronie ,trochę kartek
                          wydrukowało .Teraz trzeba się tylko dogadać z GW i może coś z tego będzie.
                          • Gość: OBERSCHLESIER gRegor donosiciel IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.04, 13:32
                            czyli wszystko po staremu
                            volksdeutsche to takie prymitywy ktore albo obrazaja
                            a jak to nie pomoze to z bezsilnosci straszyc zaczynaja
                            ze beda donoscic. haha do tych dyskietek ponagrywaj sobie co sam powypisywales
                            gregorku psie parszywy.
                            Ale to tylko swiadczy ze sie wsciekasz w swojej bezsilnosci
                            i o to chodzilo :-))))))))))
                            • deptta Re: gRegor donosiciel 30.05.04, 14:35
                              Człowieku tobie na prawdę potrzebna pomoc> Żal mi Cię.Ty Cierpisz na psychozy?
                              na schizofrenię? Gumowe ściany, bez klamek to dla ciebie najlepsze miejsce.
                              Nie będę Ci się tłumaczył na temat moich notatek ale jak GW się zgodzi to
                              będziesz tematem pracy magisterskiej.Ty i inni albo ty i Twoje urojenia między
                              innymi też.
                              Zażyj jakieś kropelki człowieku i połóż się trochę. Dobranoc.
                    • carrramba Re: Tak trzymać 30.05.04, 15:01
                      springerek napisał:

> JAk bydła nie potrafią wychować rodzice to powinno to zrobić wojsko.I tu
                      widzę
                      >
                      > pozytywne znaczenie :fali: Powtarzam :fali: a nie znęcania się nad ludżmi.
                      > Loram ma rację i miał rację.Takie bydełko jak husycki,psie pole czy Roger (to
                      > chyba ,któryś z nich)czy np fogg czy jakiś tam jesczez "Wielki Polak" to
                      > szowiniści i tym głąbom na prawdę przydała by się przebieżka w nocy wokół
                      > koszar albo pucowanie korytarza szczoteczką do zębów.No może sto pompek raz
                      na
                      > trzy godziny.Meg to nic złego a tylko nauczy tych ludzi pokory i szacunku do
                      > innego.Czy taki człowiek ,który nie szanuje np.Ślązaka i jego poczucia
                      > odrębności narodowej mógłby potem pojechać do Bośni czy do Iraku? Na to
                      pytanie
                      >
                      > nie trzeba odpowiadać.
                      > U nas na ul.Kozielskiej jest mnóstwo starszych ludzi urodzonych jeszcze przed
                      > wojną na Śląsku.Opowoadają ,że zawsze były antagonizmy ale takiej nienawiści
                      ze
                      >
                      > strony ludzi mówiących o sobie "Polacy" w stosunku do nich jeszcze nie
                      > przeżyli .Za Niemca Volkslista nr.4 a teraz za Polski pogarda za to że są
                      > Ślązakami.Ogromny żal ,naprawdę ogromny żal za to co ich spotkało za te lata
                      > ciężkiej pracy...
                      Sorry, ja przypadkiem na tym forum ! Otóż FALA, to jest znęcanie się nad
                      ludzmi. I wie o tym każdy w Polsce. Fala prowadzi częstokroć do samobójstw, jak
                      można powoływać się na falę, jak środek wychowawczy ?????????????????????
                      Ktoś się tu chyba gorzej czuje !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka