Dodaj do ulubionych

Dla znudzonych

IP: *.bmj.net.pl 15.03.02, 07:17
Wszystkim tym, którzy zmęczyli się nieco dociekaniem kim jest wykrzyknik i o co mu chodzi, co sie stało z mesco itp. polecam te oto stronki:

1. strony.wp.pl/wp/kkoziarek/kawaly.htm
2. bb.blog.pl
Dłuuuugie godziny śmiechu a także nieustajaca,dzika wręcz radość z komentowania BB live gwarantowana (dla koneserów).

Obserwuj wątek
    • Gość: Dziki Re: Dla znudzonych IP: *.pagi.pl 15.03.02, 09:17
      Nu, właśnie czytam tego BB. Ale tam błędy są. Ja nawet skurwysyństwo zniosę
      zniosę i złamanie 10 przykazań naraz ale nie ortografię. Powiedziałem to kiedyś
      temu nieukowi Chozemu. Jak możesz to polecać.
      • Gość: Nu! Re: Dla znudzonych IP: *.bmj.net.pl 15.03.02, 10:52
        BB.blog.pl to nie jest lektura dla każdego, ale akurat ortografia jest tego powodem w najmniejszym stopniu. Formuła tego blogu-czatu jest taka, że redakcja przygotowuje jakąś notkę o bieżącym wydarzeniu w BB a następnie każdy, kto czuje sie na siłach pod wzgledem dowcipu i błyskotliwości może dopisać swój komentarz zupełnie sie nie ograniczjąc. Sęk w tym, że jeżeli ktoś zdecyduje sie przedrzeć przez całe archiwum (a są to tysiące i tysiące wpisów dotyczacych wszystkich edycji BB) to ulega nieuchronnie demoralizacji. Takze pod względem językowym / ortograficznym. Tym niemniej humor iście gargantuiczny jaki jest tam zawarty jakoś to wynagradza. Kiedy wpadłem na ten sajt, nic nie wiedziałem o blogach i specyficznej subkulturze netu jaka powstała. Niby korzystałem z Internetu od samego początku jego zafunkcjonowania, ale okazało się, że byłem jak dziecko. Przeczytałem prawie wszystko za jednym razem (cała noc) i rano po prostu byłem cały obolały ze śmiechu. Kiedy ja się tak ostatnio uśmiałem? - nie pamiętam. Lata temu. Faktem jest, że to nie jest wytwór przypadkowych gości tego bloga, lecz poziom dowcipu i owa atmosferkę niesamowitą robi kilkanaście, góra kilkadziesiąt osób, piekielnie dowcipnych i złośliwych. Nie wiem, czy przy obecnej edycji BB dalej będzie tak smiesznie. Tam sie dzieją rózne rzeczy żywiołowo. Może zejdzie na psy. Na razie nie jest źle.
        Innym aspektem jest owa nieuchronna demoralizacja, której podlega każdy (jak sądze), kto tam na dłużej zawita. Ale ja to odbieram (to moja opinia) jako rodzaj niesamowitego folkloru - pikarejskiego(mam nadzieję ze to dobre słowo), w którym wulgaryzmy występują w swej pierwotnej, wręcz średniowiecznej funkcji.
        Ale dzieciom bym nie polecał - fakt.
        Prócz tego, dzięki bb.blog.pl zetknąłem się ze zjawiskiem blogów, a konkretnie tych, które mieszczą sie na serwerze blog.pl (blog.pl). Bo osoby, które wpisują sie na bb.blog.pl głównie z tamtąd sie wywodzą. I to jest dopiero szok.
        Od kiedy tam zajrzałem po raz pierwszy (pocz. lutego) przybyło na serwerze 6000 nowych blogów. Obecnie to ok 16000 blogów-internetowych pamiętniczków.
        Nie jestem w stanie w kilku zdaniach streścić mych dotychczasowych doświadczeń z tym fenomenem społecznym. Nie da się. Najprosciej było by podać adresy kilkunastu charakterystycznych blogów i pozostawić ocenę ewentualnemu "badaczowi", ale to nie ma sensu, bo blogów jest 16000. Ja odwiedzałe blogi poprzez przypadkowe trafienia na "ostatnie wpisy" (stąd pochodzi moja intensywna znajomośc z blogowiczem która trwa intensywnie cały czas) i poprzez wyszukiwanie blogów poprzez nicki zamieszczane na bb.blog.pl co dowcipniejszych blogowiczów, i to też był dobry sposób.
        Co do języka bb.blog.pl to wywodzi sie on własnie z języka blogowego. Ale nie ma reguły. Niektórzy blogowicze piszą kryształowa polszczyzną, wielu nie uwzględznia polskich liter jak ś czy ń. Inni piszą tak, jak im palce trafią w klawiaturę i nic nie poprawiają. (tam mało kto poprawia literówki) Jeszcze inni piszą celowo nieortograficznie. Niestety, po dłuższym obcowaniu z powyższym zauważyłem u siebie zanik wrażliwości na błędy. Słownik mi sie rozwalił:/ Ale warto było. Myślę, że ludzie pozbawieni zainteresowania tym "jak sie innym żje" będą czuli do blogów i blogowiczów rodzaj odrazy czy wstrętu. Dla mnie to przedze wszystkim pozytywne doswiadczenie, chociaż czasu zabrało mi wiele.
        • Gość: Pieron Re: Dla znudzonych IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.02, 13:08
          Pyrsk !

Chopcy powiydzcie co z Wami je?
          • Gość: ! Re: Dla znudzonych IP: 195.212.51.* 15.03.02, 13:46
            > Pyrsk !
            >
            > Chopcy powiydzcie co z Wami je?

Szczesc Boze!
            Zrozumialem w jakie mialem nieczyste mysli, w jakiej plugawej nienawisci sie
            plawilem. Teraz rzadziej bede tu pisywal, no chyba ze diabel znowu mnie opeta...
            Ale wtedy mam prosba do was - niech mnie ktos zdzieli w pysk, ale tak konkretnie,
            co by to ze mnie ulecialo!

Niech bedzie pochwalony!

PS. ks_proboszczu, twoje slowa mnie odmienily.
            • Gość: Pieron Re: Dla znudzonych IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.02, 13:49
              Jo po prowdzie niyma farorz, ale wyspowiadac Cie moga.
              Nikaj niy idz, sam se tysz konsek szpasu poradzisz miec.
              No tosz narazie i

Pyrsk !
              • Gość: Nu! Re: Dla znudzonych IP: *.bmj.net.pl 16.03.02, 03:49
                Widzę, ze trafiłem kulą w płot, bo tu sie nikt nie nudzi :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka