Dodaj do ulubionych

Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujcie...

04.04.13, 21:33
Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujcie Podium'
odpowiedź: nie da się, w Gliwicach wszystko musi stać na głowie, a im głupiej będzie, tym większy sukces przypadkowej ekipy w magistracie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.kwsa.pl 04.04.13, 21:57
      teraz budujcie Podium !!!!
    • Gość: Gość Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.zwm.osi.pl 04.04.13, 22:15
      ale to chyba petycja do NFZ i rozliczanie kontraktow, skoro na nich sa straty?
    • Gość: kibic Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.13, 22:41
      > nie da się, w Gliwicach wszystko musi stać na głowie, a im głupiej będzie, tym większy sukces przypadkowej ekipy w magistracie.

Niestety, ale znowu masz rację, bo tak dokładnie jest :-)
      Najlepiej to widać na tym forum, gdzie ich najgłośniejsze tuby prawie zamilkły oprócz niektórych jaj, i gdzieś się czają, a może już cichaczem budują swojego uwielbianego gniota na ich nieszczęście, czy jeszcze cuś ? ;-)
    • Gość: Cfrde Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.146.242.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.04.13, 00:18
      Jedzcie do Tuska z jezierskim jedzcie do Tuska z jezierskim jedzie do Tuska.
      Podium jest nasze, Gliwice podium jest nasze, Gliwice podium jest nasze ...
      • Gość: DUCHOPKIRKA Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.xdsl.centertel.pl 05.04.13, 09:16
        KOLELEGO ,GDZIE CIĘ BĘDĄ LECZYĆ - WIDZĘ TRZEBA !
        W PODIUM ?
    • Gość: t. Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 06:39
      Oniemiałem!! Ludzie... Leczyłem sie/ czy raczej..usiowałem!/ w szpitalu wojskowym wiele lat. Wynisłem sie. To był przykład bałaganu, niemoznosci dostania sie do specjalisty, lekcewazenia chorych, fluktuacji lekarzy..Horror, bałagan, prowizorka. Na papierze pewno wypadał dobrze, leczył tragicznie. Dwa lata temu miałem okazje poznac kardilogie w miejskim. To był inny swiat! / Podziekowania i szacunek!/ I teraz wzieliscie szefa z tego parku dinozaurów zwanego szpitalem wojskowym???? To chyba tylko po to, zeby juz całkiem nie miec gdzie sie leczyc..... Aha.. Panie pułkowniku... Proponuje wyprasować kiedys spodnie i wyczyścic buty- bo wyglądaja jak Pana szpital....
    • 3toma Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc 05.04.13, 08:03
      Frankiewicz wszystko w tych Gliwicach rozpier..... Ale gliwickie ciołki dalej nie chodzą na żadne wybory. Więc MAJĄ CO CHCĄ
    • Gość: Gliwiczanin Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 08:33
      W Wojskowym siedział chłopak na przeciwko mnie z krwawiącą ręką oczywiście wspaniały personel , który ma w DUPIE LUDZI i schodzi raz na 5 godzin na 10 minut .... To nie szpital to porażka , pod wieczór (od spotkania chłopaka ok 9 godzin) spotkałem go w Miejskim , gdzie udzielano mu od razu pomocy !!! Wojskowy powinni zamknąć 10 lat temu !!! znieczulica i lekarze, którzy nie są lekarzami !
    • Gość: wojskowy????? Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 08:51
      Mój własny przypadek: przywieziono mnie do wojskowego po wypadku rowerowym. Zakrwawiona twarz, krwawiące ręce, nogi. Po pół godzinie pojawił sie w izbie przyjęć lekarz. 'Ta reka wygląda na złamaną. Niech pan sobie PÓJDZIE ZROBIC PRZESIWETLENIE I WRÓCI". Gratuluje nowego dyrektora szpitala miejskiego! Jak dobrze, ze ja juz nie mieszkam w ttm skansenie Frankiewicza. No, ale bedziecie mieli hale Podium.. Ktos ukręcił niezły biznes, a bedzie jeszcze lepszy! ;-)
    • Gość: gliwiczanka Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.183.159.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.04.13, 09:32
      Wydaje mi sie że to lekarz,pielegniarka a nie dyrektor lecza ludzi ?? do Dyrektora to na skarge na tych wlasnie LECZACYCH nas!!! A SWOJA DROGA jaki DYREKTOR taki PERSONEL!!!!!!! Salowe i Pielegniarki czuja sie ważniejszejakLekarz w tych naszych szpitalach!!!!
    • Gość: Ratujcie Gliwice Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.13, 11:53
      Tak i chcą nałożyć haracz na DZIECI W ŻŁOBKACH nawet do 1200zł miesięcznie.
    • Gość: KOlo Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.oepd.com.pl 05.04.13, 13:19
      A ja mówię nie remontujcie, niech te wszystkie wieśniaki co się wyżej wypowiadają po wyjadą do lepszego miasta, a my sobie potem wszystko urządzimy bez tych wiecznie skamlących nie potrafiących sobie w życiu poradzić krzykaczy gliwickich!

Szpital to przede wszystkim NFZ a nie prezydent, ale to szczegół...
    • Gość: t. Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 16:08
      KOlo- ja wlasnie się wyprowadziłem i jestem wiesniakiem. I wiesz... zyje dzięki temu duzo, duzo lepiej, czego i gliwiczanom, nawet tak nieuprzejmym i prostackim jak Ty- szczerze zyczę:-) Urządzajcie, urządzajcie.. Jak widac- korzystacie z pomocy "sprawdzonych" fachowców..:-)
      • sss9 Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc 05.04.13, 16:12
        zapytaj go z czego jest taki szczęśliwy skoro dopiero w przyszłości chce wszystko urządzić jak należy? na jego miejscu obawiałbym się, że później już taki szczęśliwy nie będzie.
    • Gość: pacjentka Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.na5.pl 05.04.13, 20:42
      byłam leczona w miejskim, tzn potrzebowałam pomocy i zostałam odprawiona z kwitkiem, zwyczajnie moja choroba - nowotwór - nie zasługiwał na uwagę... w wojskowym czekałam na izbie kilka godzin, wcale nie dlatego że ktoś pił kawę a dlatego że właśnie pracowali. zoperowali mnie, przekazali do onkologa do katowic, jestem pod kontrolą w por chirurgicznej w wojskowym właśnie (bo w miejskim można ale tylko prywatnie - co za świat! ) i por onkologicznej w katowicach. zawsze w wojskowym siedzę pod poradnią kilka godzin, męczy mnie to, można by to lepiej zorganizować, ale nie trace nadziei. lubię tych lekarzy, mam do nich zaufanie, pomogli mi gdy inni co prawda zeszli na dół szybko ale równie szybko mnie wykopali, nie opłacało się... a ja żyję i czuję się dobrze, i do konca życia będę im wdzięczna - nie za przemiłe uśmiechy, za punktualność itp bo tego zabrakło (na wypis też czekałam długo) ale za to, że mnie uratowali, leczyli i teraz też służą radą i wsparciem... Ze dyrektor nie ubiera się modnie, pali i jest dość oschły? nie obchodzi mnie to. niech nawet we flanelowej koszuli chodzi i drelichu. pozdrawiam krzykaczy.
    • ron-ge Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc 05.04.13, 21:23
      Najlepszy szpital w gliwicach to ,szpital przy ul. Radiowej!tam jest wykanczalnia ludzi !!!!!
    • Gość: gość Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.pyskowice.jotanet.pl 06.04.13, 22:48
      400 pracowników, 320 łóżek... czyli na jednego chorego przypada więcej niż 1 pracownik szpitala!
    • glupota50 Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc 08.04.13, 20:02
      Można było pozbyć się -satrapy- to się nie chciało iść na wybory.To teraz macie coście chcieli. Szkoda bo on zniszczy wszystko.
    • Gość: jenny Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 09.04.13, 20:22
      Masakra,to jedno wielkie słowo komentarza,pacjentow ma się w dupie,personel ma się w dupie,calkowity brak szacunku do jednych i drugich w szpitalach miejskich,skandal,zastanowić się dyrekcji nad sobą i tzw personelem wyższym białym i średnim,bo postawa większości wola o pomstę do nieba.
    • Gość: muniek Re: Apel: 'Obrońcie szpital, dopiero potem budujc IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.04.13, 16:52
      nie polecam nikomu leczenia w wojskowym, buta,zarozumiałość,chamstwo to główne "atuty" lekarzy w tym szpitalu,którzy muszą od kogoś dostać przyzwolenie na takie zachowanie-ciekawe od kogo -?chyba nie trudno zgadnąć,przykład idzie jak zawsze z góry,szkoda niektórych pracujących w tym szpitalu,którzy starają się jak mogą,ale niestety to ich wybór,tragedia szpitala,zmienić ludzi,albo pokazać im jak w normalnych szpitalach wygląda postawa kulturalnego człowieka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka