Dodaj do ulubionych

100 lat dla Sisi

05.03.05, 10:22
Naszej nowej forumowiczce Sisi zycze 100 lat i tylko cudownych chwil w zyciu,
mysle, ze tu zostanie, bo od czasu tu Sisi, MyHa i sloneczko zawitaly,
sytuacja na Forum sie unorowala!
Mysle, ze naszym nowym "Panienkom" se tu spodobou, dp tego mogom sie czegos
uot nos nauczyc a my uot nich, do tego Meg i Ria maja wspoltowarzyszki.
Obserwuj wątek
    • laband Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 10:23
      Mo zyc, mo zyc, mo dugo dugo zyc!

Wsyzskego nojlepszego jeszcze roz od Szwagra ze Laband!
      • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:36
        Dziękuje chłopoki,dziś za Was wypija jednygo!
        • laband Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 11:41
          za mie dwa, bo mom ryma jak pieron!
    • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:38
      tak trzimej , sisi, niy dej sie tym chopom
      • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:43
        Dzięki za słowa wsparcia
        • laband Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 11:44
          jak to godajom "jo niywinny, ona winna, aona dawac niy powinna!"
        • ballest Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 11:45
          Sisi, a kto Ciebie wspierou dzisiej bydzie, bo jak za nos wysuepiesz to na
          nogach stac nie bydziesz umiaua!???:)
          • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:46
            Ballast,ja przeca przy kompie siedza!
            • laband gyburstak 05.03.05, 11:50
              a mosz stouek kery sie krynci?

jak ja to dej obacht, bo jak sie za fest rozkulosz to wylondujesz pod stoukym
              • Gość: sisi Re: gyburstak IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:09
                Mam taki fotel ale nie kręci sie,za to wygodny pieronem
                • laband Re: gyburstak 05.03.05, 12:16
                  no to mi kamiyn ze serca sleciou, bo bouech sie ize sie poczaskosz ...
                  • ballest Re: gyburstak 05.03.05, 12:22
                    "Ballast,ja przeca przy kompie siedza!"

Jeszcze roz napiszesz BALLAST, to slecisz ze stouka !
                  • Gość: sisi Re: gyburstak IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:24
                    A teraz moi drodzy ide na spacer,bo pogoda piękna i ptaszki śpiewają.
                    Ballest,moze wybiore sie na wycieczke w strony,ktore tak dobrze znasz!
                    Tymczasem do miłego spotkania!
                    • ballest Re: gyburstak 05.03.05, 13:21
                      No, to sisi napisz nom kajs to boua!

My nie som ciekawe, ale my chcymy wiedziec !
    • Gość: MyHa Re: 100 lat dla Sisi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:13
      " Panienkom " Ballest a co to?
      ale dzieki że łaskawie przyjąłeś nas "panienki" na forum
      ale jesteśmy wdzięcznę co dziewczyny????????
      haha
      MyHa
      • ballest Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 23:22
        No to przepraszuam MyHa, klosztornym Pannom!
        • Gość: MyHa Re: 100 lat dla Sisi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:26
          hahahahahah
          jeszcze śmieszniejsze
          dobranoc
          MyHa
        • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:28
          mosz recht Ballest, jo je Klasztorno Panna,jakeś to sie domyśloł?
          • Gość: MyHa Re: 100 lat dla Sisi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:47
            a ja nie jestem klasztorna panna
            "jestem kobietą...."
            pa pa
            MyHa
            • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:49
              MyHa a myślisz,ze klasztorna panna to nie kobieta?
              • Gość: MyHa Re: 100 lat dla Sisi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:51
                kobieta to nie tylko słowo

dobranoc
                MyHa
                • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:52
                  dobranoc MyHa
                  • ballest Re: 100 lat dla Sisi 05.03.05, 23:56
                    No nie wiem, ale n ie jeden facet marzy o klosztorny pannie, bo som take
                    zberezniki!

Sloneczko a kajs dzisiej twoja najlepszou kolezanka sisi stracioua?
                    • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:00
                      he,he ale to dobre,godosz ,że marzom o takich jak jo?
                      • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 07:27
                        Ballest,ty maszsmaki na klasztorno dziołcha?
                        • ballest Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 09:42
                          No wiysz, skond te przypuszczenia, godosz sloneczko z klosztoru nadaje?
                          ;)
                          • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 09:43
                            jak ona nadowo ze klasztoru to jo nadowom ze Watykanu
                            • ballest Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 11:12
                              No diobli nie spiom, przeca w klasztorze tysz sloneczko swieci?
                              • Gość: słoneczko Re: 100 lat dla Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:51
                                Laband a niy moga z klasztoru być? i tam słoneczko swiyci jak pedziol Ballest
                                • ballest Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 11:55
                                  To sloneczko zerzykej za nos pora uojczynaszow, a za tych goroli i hadziajow
                                  tysz, bo ze se poprawiom!
                                • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 14:04
                                  a kaj tyn klasztor je?
                                  • Gość: sisi do labanda Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:31
                                    Laband ty mi powiedz na co godali downiej Hermina w Łabedach,wiesz?
                                    • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 14:33
                                      ja, ganc gynau - to bouo kobiyta od tego co zakuadou ta huta i bezto po niyj dou
                                      tak ta huta nazwac

wiysz jak mu bouo?
                                      • Gość: sisi do labanda Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:16
                                        napisz koniecznie coś na ten temat,wogole na temat historii tej huty
                                        • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 15:21
                                          je jedna ksionzka (dostouch jedyn egzymplarz we geszynku od Ballesta!) pt "Zarys
                                          dziekow Huty Labedy" - przedstawio ona lata od 1848 do 1998 - mysla ize powinna
                                          byc we biblotyce we Laband.

jak sie niy myla huta tysz mo biblotyka, abo?

a bouo mu Caro a od niego dom to bou tyn kaj dzisiej je muzeum we Glywicach.
                                          • ballest Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 15:43
                                            Sisi jou bydam niedugo w Gliwicach, nie wiem czy sie jeszcze dou ale jak
                                            koniecznie chcesz, moze jakis egzemplarz zalatwiam!Ta chuta nalezala tysz do
                                            Ballestremow!
                                            • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 16:01
                                              jak sie pytaua o Hermina (nazwa) to mogua miec na mysli ta nazwa ze za czasow
                                              Adolfa - bo chodzioua po Laband tako wersja(totalnie fauszyywo zresztom) ize
                                              Hermina to od Hermana - wiysz kerego mom na mysli, tego na G.) Ludzie ajnfach
                                              jedna nazwa z drugom skojarzyli i pomylyli.
                                              • hanys_hans Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 08:27
                                                laband napisał:

> jak sie pytaua o Hermina (nazwa) to mogua miec na mysli ta nazwa ze za czasow
                                                > Adolfa - bo chodzioua po Laband tako wersja(totalnie fauszyywo zresztom) ize
                                                > Hermina to od Hermana - wiysz kerego mom na mysli, tego na G.) Ludzie ajnfach
                                                > jedna nazwa z drugom skojarzyli i pomylyli.

... Bo za 100 lat niy bydzie nas!"

Jo moom inkszego Hermanna na mys´li

www.panthermedia.net/index.php?page=image_preview.php&image=381
                                    • laband Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 16:06
                                      sisi, we tyj ksionzce o keryj Ci sam na dole szkryfuech niy znondziesz ale tego
                                      ize we Herminie bou piyrsze etap skuodania niymieckich okryntow podwodnych /po
                                      kolei w miejscowosciach wzduz Odry az do Szczecina/ w czasie ostatniyj wojny.

to tako mauo ciekawostka ino, kero zresztom sam juz niy roz godouech ...

ps

mosz Ty jakes pozycje o Laband, Gleiwitz, abo o okolicy?
                                      • ballest Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 16:14
                                        Laband jedna pozycja mou, to tyn dom schadzek w Bojczowie! ;))))
                                        • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 18:07
                                          popieram meg_s,ballest tak do tego watku leci,chyba masz racje meg_s
                                          • ballest Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 06:43
                                            Sisi, co z ta ksionszkom?
                                      • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:30
                                        A ballest znowu po swojemu śpiewa
                                        • meg_s Re: 100 lat dla Sisi 06.03.05, 17:33
                                          głodnemu chleb na myśli :)
                                          • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.54.7.222.tisdip.tiscali.de 06.03.05, 21:54
                                            DANKE MEG!! du bist doch WORLD CLASS, glaube mir!
                                            • meg_s Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 06:58
                                              znane prawo fizyki - akcja równa się reakcji

sam zaczynasz, to się potem nie dziw
                                              • meg_s Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 07:10
                                                na marginesie
                                                przy innej okazji doszliśmy ze Szwagrem do wspólnej konkluzji, że emancypacja
                                                kobiet na pewnych odcinkach zmierza w zdecydowanie złym kierunku
                                                "za moich czasów" :) - licealnych, było nie do pomyślenia, żeby chłopcy
                                                używali przy nas wulgarnych wyrażeń, czy opowiadali sprośne dowcipy - żadna z
                                                nas na to nie pozwalała - teraz chwilami mam wrażenie, że niektóre dziewczyny
                                                wręcz próbują chłopaków prześcignąć

a mnie nadal to pozostało - wiele dowcipów mnie po prostu nie śmieszy, gdyż
                                                uważam je za obraźliwe dla kobiet - i dlatego reaguję również na pseudo-
                                                przekomarzania jeżeli obserwuję że zmierzają w podobnym kierunku
                                                • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 07.03.05, 07:25
                                                  Meg, jesli Tobie o ten dom schadzek chodzi, to go wcale tam nie ma, to wymysl,
                                                  Sisi, ona chciala tylko range Bojszowa podniesc, a tam jest tylko restauracja a
                                                  nic wiecej!
                                                  Juz dawno sprawdzilem!

Nie wiedzialem, ze Kobiety tez przeklinaja, co najmniej nie tak jak chlopcy,
                                                  ale jak bede teraz w Gliwicach to "bydam dowou pozor!"

Ja wcale nie przeklinam, dlatego mnie to tak razi!!

--

pyrsk

ballest
                                                  • meg_s Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 07:31
                                                    mówiłam o małolatach
                                                  • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 07.03.05, 07:34
                                                    No to jeszcze gorzej !

--

pyrsk
                                                    ballest
                                                  • meg_s Re: 100 lat dla Sisi 07.03.05, 07:34
                                                    poza tym - na ile zdążyłam w czasie różnych wyjazdów podsłuchać "zagraniczną"
                                                    młodzież - to wcale w celu przysłuchania się nie musisz przyjeżdżać do Gliwic
                                                  • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:04
                                                    Ballest,niestety musze przychylić sie do tych którzy twierdza,że
                                                    kłamierz,przykro mi,ale jak dla ciebie motel jest równy burdelowi,to nie ma o
                                                    czym gadac,popieram meg_s.
                                                    Pokaz mi ten wers gdzie napisałam,ze to dom schadzek,inaczej jak wyzej,dowód na
                                                    to,że kłamiesz.
                                                    Szkoda,bo chwilami miło sie klkało,ale jak sam to chcesz zepsuc,to nic mi do
                                                    tego,widać taka Twoja klasa czlowieku!
                                                  • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:10
                                                    A propos cienkiej aluzji jaka ballest wysuwa n/t Bojszowa i jego rangi,to
                                                    przeczytajcie jakiego zdania użył:
                                                    parafrazuje,dom schadzek w Bojszowie ma podnieść range wsi,czyli zdaniem
                                                    ballesta burdel podnosi range,widac jakie sa jego kryteria,nic dodac nic ując..
                                                    Ballest nie odróżnia motelu od domu publicznego,no do tego nie trzeba byc w
                                                    swiecie bywałym,ale widocznie taki jego urok.
                                                    A dodatkowo jeszcze mija sie z prawda,mam wrazenie,ze coraz wiecej ludzi siew
                                                    do niego zraza i chyba wiem dlaczego
    • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:21
      Prosze ajk wyglada prawda w/g ballesta dot.motelu w Bojszowie.
      Kto jest ciekawy prawdy niech popatrzy na wątek Bojszów powstańczy i to co
      wypisywał n/t rzekomego puffu.
      Dla ułatwienia podaje,że napisałam 28.02. o 08.37,że jest tam na rogu
      motelik,spokojny i fajny,na co ballest-tu patrz wpis z tego samego dnia g.13.29-
      komentarza nie trzeba,kto kłamie i to kilkakrotnie,nie wiem,co ten człowiek ma
      przeciwko tej spokojnej wsi i mieszkancom,moze to jakaś homofobia...
      • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 07.03.05, 08:29
        Przepraszam SISI, wlasnie widze, ze to Laband napisal dom schadzek !

Ballest tez sie mylic moze !

Przepraszam jeszcze raz, a Sisi bierz to forum z e Spassem a nie tak na
        powaznie!

--

pyrsk

ballest
        • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:31
          No to honor oddany!
          • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 07.03.05, 08:34
            a tak naprawde to nie mam nic przeciw Bojszowowi i nigdy nic nie mialem, nawet
            moji najlepsi koledzy z tej miejscowosci pochodza, dlatego tak duzo o niej wiem!

--

pyrsk

ballest
            • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:36
              No to przyznac musisz,ze to bardzo fajowa wies,ja tez mam tu znajomych
              • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 07.03.05, 09:01
                Ja bym na Waszym miejscu dazyl do polaczenia Rudna Wielkiego z Bojszowym, bo
                Bojszow stracil ostatnio na znaczeniu, kiedys tam byla poczta i Gmina a teraz
                tam nie ma nic!
                Byc moze, wtedy Rudno Male czytaj Rudziniec moze na znaczeniu straci!

--

pyrsk

ballest
                • Gość: sisi Re: 100 lat dla Sisi IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:15
                  Ballest,poczta w bojszowie jest,jest nawet Przychodnia i Biblioteka
                  • Gość: ballest Re: 100 lat dla Sisi IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 13:08
                    No to zech se przjrzou, !!! ale powinni polaczyc te dwie miejscowosci i nazwac
                    je Laskarzowka !;) albo Szykowne Miejsce !

--

pyrsk
                    ballest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka