laband 11.04.05, 22:29 pod wpuywym inkszego wontku pytom sie w czym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 11.04.05, 22:30 spójrz na mnie i sam sobie odpowiedz ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 11.04.05, 22:32 Wyjontki som potwierdzeniem reguly ! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 11.04.05, 22:33 to mi sie podobo, no i moge byc w tym cos ze prowdy, he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kachlok Re: Poloki som nojlepsze IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.05, 07:17 Dziwia Ci sie laband - co njy wiysz odpowiedzi na te pytanie. Dyc pologlondej sie kole siebie. Jak by njy Poloki, to by swiat njy istniol. Bo bez Polokow powstalo USA; Polokom zawdziynczo Wielko Brytania swoja egzystyncjo (teroski musiol by Karlik i ta jego lipsta godac po njymiecku);a wczora ech widziol w telewizji, co Szwecja njy wiedzialaby, co to som brifmarki - jakby njy jedyn Polok. A wto wjy eli by nie bolo takigo rozwoju technik zabezpieczynio przed kradziyzami - jak by njy Poloki ?A wto powiniyn dostac nagroda Nobla w Ekonomii? Tysz Polok. Bo pokozol, jak idzie z bogatego Slonska zrobic czworty swiat. I tak dali, i tak dali. Tosz teroski wjysz ! Pyrsk ! Kachlok Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 07:45 wiosna idzie - a ty taki "napalony" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 08:46 meg_s napisała: > wiosna idzie - a ty taki "napalony" ;) ja mam dobre samopoczucie :)) a jak tu wyliczyc 1583 zalety moich Rodaków ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 08:50 Kachlok, jo tyn wontek zauozou coby richtikm sie dowiedziec jak Poloki sie widzom, w czym som wedug siebie nojlepsze, ciekawych je kedy sie tego dowia. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 08:52 laband napisał: > Kachlok, jo tyn wontek zauozou coby richtikm sie dowiedziec jak Poloki sie > widzom, w czym som wedug siebie nojlepsze, ciekawych je kedy sie tego dowia. Powiem Ci Laband, jak wróce wieczorem do domu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 08:53 ok, raduja sie, bo narazie toch sam sie ino sklinac nauczou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Poloki som nojlepsze IP: 150.254.85.* 12.04.05, 08:54 carrramba napisała: > laband napisał: > > > Kachlok, jo tyn wontek zauozou coby richtikm sie dowiedziec jak Poloki si > e > > widzom, w czym som wedug siebie nojlepsze, ciekawych je kedy sie tego dow > ia. > Powiem Ci Laband, jak wróce wieczorem do domu :)) Carrambo on i tak tego nie pojmie twoj trud jest daremny, poswiec swoj cenny czas na lepsza sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kachlok Re: Poloki som nojlepsze IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.05, 09:01 Widzisz laband - pit tysz mysli co jako Polok je nojlepszy. Bo Poloki myslom, co nom "chamom" slonskim to ino oboz pracy (pod polskim nadzorem) pomoze. Ale codziynnosc pokazuje co inkszego. Te chamy to polskie okupanty - njy my. Pyrsk ! Kachlok Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 08:59 laband napisał: > Kachlok, jo tyn wontek zauozou coby richtikm sie dowiedziec jak Poloki sie > widzom, w czym som wedug siebie nojlepsze, ciekawych je kedy sie tego dowia. wybacz Szwager - ale idę o zakład, że to tylko podpucha bo tematów do szydzenia wam zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laband Re: Poloki som nojlepsze IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.05, 09:04 czi mom to rozumiec jako wyrazy sympatii do tych wszyskich Bredziozy, Rodakow i inkszych wszechpolokow? czi tysz mozno doczekom sie kole dwudziestego wpisu jakyjs konkretnyj odpowiedzi, i bydzie szuo roz kulturalnie i na temat podyskutowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
braid BRAWO !!! 12.04.05, 09:14 wlasnie napisales niezalogowany ;))) i niech kazdy zobaczy z jakiego IP piszesz Tak jak juz kiedys wspominalem wszelkie prowokacje pochodza wlasnie z tego IP dialin.net Jestes zwyklym slazackim nacjonalista i prymitywnym prowokatorem. Gość portalu: laband napisał(a): >My we niymcach, nawet my slonzoki, >tysz przeca somw jakim tam stopniu nacjonalistami (choby jak jo slonskimi) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=20537047&a=20547506 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: BRAWO !!! IP: 150.254.85.* 12.04.05, 09:20 braid napisał: > > wlasnie napisales niezalogowany ;))) > i niech kazdy zobaczy z jakiego IP piszesz > > Tak jak juz kiedys wspominalem wszelkie prowokacje pochodza wlasnie z tego IP > dialin.net > > Jestes zwyklym slazackim nacjonalista i prymitywnym prowokatorem. > > Gość portalu: laband napisał(a): > > >My we niymcach, nawet my slonzoki, > >tysz przeca somw jakim tam stopniu nacjonalistami (choby jak jo slonskimi) > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=20537047&a=20547506 Wiesz Braid, ja tak mysle ze te rozne schloonzackie wpisy, wynikaja z kompleksu nizszosci. Podobnie jest z murzynskim rasizmem w USA. Wlasnie najwiekszymi rasistami i antysemitami w Stanach sa amerykanskie negry. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: 12.04.05, 09:27 Tylko tu na forum GW moga sobie slazakowscy prowokatorzy pozwolic na robienie "burdelu" Niedawno w Nowinach Gliwickich byla wzmianka o 3 portalach gliwickich portalach forumowych. Kazdy kto wejdzie na te 3 fora widzi jak sobie Polacy normalnie rozmawiaja zaden slazak nie jest tam w stanie jakiejs rozruby zaczac bo wyleci na pysk. Tylko tu potrafia pokazac swoja "tolerancje" i "kulture" typu kachloka labanda , ballesta i innych ..dlatego fora GW gliwic i katowic wygladaja jak smietniki. A z tymi kompleksami to masz racje ... najwiecej wyja slazakowcy z Niemiec. Tam w "Heimacie" sa wlasnie postrzegani jak "negry i swoje kompleksdy wylewaja u nas zeby sie choc wirtualnie dowartosciowac. Odpowiedz Link Zgłoś
braid Errata 12.04.05, 09:29 jest: > zaden slazak nie jest tam w stanie jakiejs rozruby zaczac bo wyleci na pysk. > mialo byc : zaden slazakowski prowokator nie jest tam w stanie jakiejs rozruby zaczac bo wyleci na pysk. > Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 09:26 1. nie mam sympatii do nikogo kto "bluzga" 2. zacznę - i sami się przekonamy czy nie mam racji - mamy wybitne ;) zdolności do radzenia sobie w trudnych warunkach - jesteśmy gościnni - mamy wielu bardzo wybitnych rodaków o najrozmaitszych uzdolnieniach, które jaśnieją w sprzyjających okolicznościach - ale to jedynie nadmieniam, bo takie wybitne jednostki posiada każda nacja na razie Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 09:36 goscinnosc faktycznie boua zawsze typowom cechom Polokow, ale niy rozumia czamu to bieresz wszysko tak osobiscie -jo niy mom zamiaru tego odnosic do kogos osobiscie! niy idzie mi mo jakis tam uzdolnionych rodakow - jednego takego to musza sam podziwiac na tym forum, konkretnie - w czym Poloki som nojlepsze, a niy w czym som wele kogos dobre. Wymiyniouas goscinnosc, znom wprowdzie pora narodow kere som tak samo goscinne, abo i wiyncyj - ale OK - goscinnosc je faktym. ps niy wydowo Ci sie ize w dzisiejszych realiach ta goscinnosc blednie? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 09:42 laband napisał: > w czym Poloki som nojlepsze, a niy w czym som wele kogos dobre. kompletnie nie rozumiem gościnność była druga blednie Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 09:46 Margotko, jak rozumisz suowo "nojlepsze"? uznouech goscinnosc, chociasz jak padouech som narody goscinniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 09:48 Te "wybitne zdolności do radzenia sobie w trudnych warunkach" niystety dlo mie pachnom za fest odwalaniym fuch, i bezto wybocz ale to do mie je ino slogan Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:11 laband napisał: > Margotko, jak rozumisz suowo "nojlepsze"? > uznouech goscinnosc, chociasz jak padouech som narody goscinniejsze źle postawione pytanie - trzymając się tej gościnności - czym ją mierzysz ? czy ją w ogóle można zmierzyć obiektywnie - chyba tylko osobistym doświadczeniem, a wtedy jest to za każdym razem rodzaj interakcji personalnej - komuś przypadniesz do serca bardziej, innemu mniej i mimo że nadal będzie okazywał gościnność nie będzie w tym pełnej serdeczności więc ja Ciebie pytam - jakimi kryteriami mierzyć "najlepszość" - dziedziny leżące w sferze zachowań i kontaktów międzyludzkich nie są wymierne, jak sam wykazałeś w drugiej sprawie a co do dziedzin "technicznych" czyli wymiernych - pokaż mi taką dziedzinę w której "od zawsze do nadal" najlepsi są przedstawiciele jednej nacji a jeżeli np Żyd z Niemiec osiągnął sukces w Ameryce to kto się ma tym chlubić poza jego rodzoną matką ? jego naród, jego ojczyzna czy kraj który mu stworzył warunki dla rozbłyśnięcia jego indywidualnego talentu ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:20 Mondrze szkryfniynte, ale pomimo tego sama jakos zaczuas starac sie znonsc te nojlepsze rzeczy kere idzie Polokom przipisac. Proponuja wzionc sie tera za te wymierne "dziedziny" i konkretnie podac pora przuikuadow - jo osobiscie pora znom, ale dziwia sie ize zodyn sam sie nimi niy poradzi pochwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:27 no bo jak się tu chwalić np Wolszczanem skoro on w Ameryce Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:33 czy muzyka jest jakkolwiek wymierna ??? (Kilar, Preisner, Kaczmarek, Stokowski, Penderecki........... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:35 ooops - Stokowski mi się pomylił z .... no ? też na S :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olab Re: Poloki som nojlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 10:40 Ha, ha ha, mamy te same skojarzenia, Meg:))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:46 a niy uwazocie ize (niy poradza nic za to ize prawie tyn narod to dotyczy) niymieckich kompozytorow je wiyncyj i to lepszych i suywnniejszych? to niy je zuosliwosc ani przekora, ale dalyj czekom na cos czego zodyn niy przebije! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:53 laband napisał: > a niy uwazocie ize (niy poradza nic za to ize prawie tyn narod to dotyczy) > niymieckich kompozytorow je wiyncyj i to lepszych i suywnniejszych? no i widzisz jakie to subiektywne ???? od czasu Bacha i Haendla żaden niemiecki kompozytor mnie do siebie nie przekonał :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:56 no ja, ostatnie kilkadziesiont lat niy bouo faktycznie zue - ale z tych kere podauas przemawiajom do mie jako tako Kilar i Penderecki Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:04 przipominom sprawa W.Kilara - to on podou swoja narodowosc jako slonsko! to tak ino cobys miaua dobry przikuad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:09 laband napisał: > przipominom sprawa W.Kilara - to on podou swoja narodowosc jako slonsko! > to tak ino cobys miaua dobry przikuad ;) aaa - jemu lwowiakowi to pasuje, bo jest na topie, tak ? ;P a jak kto inny bez takich "zasług" to gorolem pozostanie do końca życia koniec skręcania wątku Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:11 niy, niy koniec, jak merkuas bou to mauy usmiych do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 20:55 thebrain.lautre.net/index/schikowski/frederikschikowski.html Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 10:51 czy architektura jest wymierna ? (nie mam na myśli kubatury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:07 czy odkrywcy, "zdobywcy" - to jest coś wymiernego ? co ma więcej punktów ? trudny szczyt, "nowa" planeta, wykopaliska starożytnych kultur czy ochrona ginącego gatunku zwierząt ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:08 pomoga Ci - do mie to som polske resrauratory i archeologi Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:09 laband napisał: > pomoga Ci - do mie to som polske resrauratory a i to dzieki Niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:09 ale coby bouo smiyszniyj to we samyj polsce sie zego niy do merknonc Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:10 laband napisał: > pomoga Ci - do mie to som polske resrauratory i archeologi w trakcie pisania domyśliłam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:12 ale kompletnie mie niy usatysfakcjonowauas, bo ani jednego przkuadu niy podauas kery by bou taki niy do podwarzynia Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:14 bo nadal uważam że taki ranking to nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:15 teora relatywnosci ale zodyn Polok niy odkrou Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:19 laband napisał: > teora relatywnosci ale zodyn Polok niy odkrou a co to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Poloki som nojlepsze 12.04.05, 11:22 laband napisał: > ;) to jest odpowiedź wymijająca :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s PS 12.04.05, 11:19 i nigdy nie śledzę doniesień pod takim rankingowych kątem - jeśli słyszę, że coś się "naszym" udało - to nie sprawdzam natychmiast na jakim miejscu światowej listy ich to plasuje - po prostu się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
braid Niepoprawny nacjonalista 12.04.05, 11:58 laband napisał: > niy za "nasze" Wyrosniez ty kiedys z tego prostackiego nacjonalizmu? To juz naprawde psychiczny odchyl. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re 12.04.05, 12:32 no to skasuje tyn punkt minus w sekunda jak mi to tera padosz po naszymu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Re zgaduje 12.04.05, 20:29 Laband, bardziej oczekiwałam , by to Niemcy nam powiedzieli w czym jesteśmy my Polacy najlepsi ;)))) Chwalić siebie chyba nie przystoi ;) Ale mogę tylko podpowiedzieć , że Niemcom bardzo smakuje nasza kiełbasa i wódka:) Kiełbasa wiejska, śląska czy krakowska jest najbardziej poszukiwanym produktem na waszych stołach. Jak dodam jeszcze do tej zakąski, doskonałą jedyną polską wódkę żubrówka , taka z trawką, to myślę , że będzie to raj na ziemi dla Niemców. No i najważniejsze, Polacy są najlepsi w produkcji zdrowej żywności. haha - ponoć przed jedzeniem naszej żywności Niemcy sobie mówią: "Widzę taki oto obrazek: na horyzoncie wierzby, zaorane pola, na nim konik przy wozie załadowanym obornikiem, obok chłop w kapeluszu z widłami wbitymi w kupę gnoju. Na niebie między szczerbami w rzędzie wierzb napis po polsku: "Polska żywność" Pod nim napis we wszystkich innych językach." To mówi samo za siebie. Taki obrazek polskiej wsi mają w glowach mieszkańcy Europy Zachodniej. Czy się tego mamy wstydzić ? Nie , w żadnym wypadku, to symbol naturalnej, tradycujnej, nieskażonej i zdrowej żywności, która jest sukcesem Polaków więcej warta niż wszelkie unijne dopłaty do rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 12.04.05, 21:01 Rita, racje masz przywiozlem 30 jajek, gdzie zotko naprawde zolte jest a nie czerwone. Krakauer wurst to byl wpierw wytwor slaski wiesz o tym, tak samo kluski polskie, tych tez Polacy nie znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Re zgaduje 12.04.05, 21:12 czyli mam rację Polska jest w stanie się wyżywić i jeszcze wyżywić Niemców :) doskonali jestesmy Jak mówi przysłowie - przeż zoładek do serca - więc można rokować , że Niemcy polubia Polaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 12.04.05, 21:19 Rita, nie wiem, czy Polacy Niemcow wstanie wyzywic sa, ale fajnie to napisalas, ;)' bo z tymi osobami co jade nad Baltyk, te sa zachwycone polska kuchnia. Ja nie zawsze jezdze do Polski na urlop ale oni by kazdego roku Polske odwiedzali. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Re zgaduje 12.04.05, 21:23 zaraz , zaraz, przyjdzie Laband i zadecyduje czy jednak trafiłam , ale fakt, że pod względem turystycznym Polska jest najlepsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Re zgaduje IP: *.range217-43.btcentralplus.com 12.04.05, 22:00 Rita100,kamien z serca mi spadl i tak jak by 20 lat mi sie zmniejszylo, kiedy piszesz o polskiej kielbasie. Tu gdzie mieszkam,kiedy zabraklo Maggi do zupy,popatrz co sie zrobilo.... www.m90.org/view_image.php?image_id=4479 Mozesz doslac Maggi do Sing-Sing(USA)? Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: 12.04.05, 22:24 Gość portalu: rita100 napisała: >Kiełbasa wiejska, śląska czy krakowska jest najbardziej poszukiwanym produktem >na waszych stołach. Jak dodam jeszcze do tej zakąski, doskonałą jedyną polską >wódkę żubrówka , taka z trawką, to myślę , że będzie to raj na ziemi dla >Niemców. Ballest.... sprowadzisz ja ty na ziemie? Czy mam to zrobic jutro ja? (choc do jutra pewnie rita wytrzezwieje) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 12.04.05, 22:39 rita100 napisała: > zaraz , zaraz, przyjdzie Laband i zadecyduje czy jednak trafiłam , ale fakt, że > > pod względem turystycznym Polska jest najlepsza :) Pyrsk! Hm, co jak co ale wurszty ze Glywic faktycznie zawsze se prziwieza, i chlyb i Tyske piwo abo flaszka gorzouy (ostatnio smakowaua mi tako blank tonio "Pomorski balsam" abo jakos tak) no i hauskyjza wola tysz ta ze Opola jak ta sam. Ale teroski tak bezstronnie - jo jako tyn kery naprowdy lubi se pojesc(he,he = 100 kilo zywyj wagi!)guosuja jednak za kuchniami azjatyckimi (np japonsko). Polske jedzynie je niyzue, ale chyba nojwiynkszy odniego plus je JESZCZE ize je zdrow(sz)e(niy ma tyle jeszcze tyj chymi!), osobiscie opowiadom sie ale jednoznacznie za kuchniami Azji. Gorzouy polske tysz som dobre, ale niyma to jak dobry uyskacz. Wspominocie sam tysz o turystyce - polske walory turystyczne som coroz to lepsze i mogom faktyczniez czasym przisuonic niyjednego potyntata w tyj dziedzinie - dalyj je zech zauroczony Krutyniom!!! To som wszysko ino moje osobiste opinie i niy muszom byc dlo kozdego przeca take same wrazynia ze Polski (turystyka). Z przijymnosciom jednak podyskutuja na tyn temat i kozdy ze wymiynionych typow mogymy cuzamyn obrocac i oglondac ze kozdyj zajty - mozno dom sie przekonac na 100 % Nojwiynkszy plus Polski jak sie rosuazi o turystyka to swoboda i brak jakis tam zakazow, ograniczyn itp, usw. Ale jak dugo jeszcze tak bydzie??? ps Dziynkuja Rita za super przemyslane propozycje!, faktycznie ciynzko mi je niy pedziec ze przekonaniym ize mosz na 100% recht ... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 13.04.05, 09:04 ach, tera wiym, to je wodka !! no wodce to som Polacy weltklasom! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje 13.04.05, 09:27 A nasze góralskie oscypki, jak już jesteśmy przy stole????? MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 13.04.05, 09:37 jak wasze, Tys przeca niyma Goralkom! Gorale to do mie swiyntosc! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje 13.04.05, 09:55 Laband , w tytule jest POLOKI! albo sie mylę? To Górali zaliczysz znowu gdzie? Nie jestem góralkom, jestem Polką ! i górali też za Polaków uważam ! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 13.04.05, 09:56 a kto pado ize niy? mie to je egal, do mie Gorale to ludzie honorowe hej! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje 13.04.05, 10:07 czyżbym ,nie będąc góralką nie była człowiekiem honoru? Zapewniam Cie , że jestem! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 13.04.05, 10:08 a kto padou ize niy? Gorali cynia sa swojskosc i inkszosc! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 13.04.05, 11:21 Laband, genau to samo myslam o Goralach ale bou tu taki na forum co ich wyzwou Goralenvolk,(tak jak ich Hitler nazwou) jak jou ich pochwolou, a tyn co to zrobiou to przeca byl Polak! Wiec MyHa musisz uwazac, to wlasnie Polacy nie chca sie do Gorali przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje 13.04.05, 12:37 Ale trudno brać Mi odpowiedzialność za wszystkich Polaków , tak jak Ty przecież nie bierzesz odpowiedzialności za to co piszą wszyscy Ślazacy albo Niemcy. Kazdy odpowiada za siebie i nie lubię uogólnień, bo one są zazwyczaj krzywdzące. Dla mnie naprawdę nie stanowi żadnej różnicy czy ktoś jest Polakiem, Niemcem albo góralem, ślązakiem czy mazurem. Ważniejsze ,co ma do powiedzenia i jaki stosunek do innych ludzi. Lubię ludzi otwartych na inność bez względu na to kim są . pozdrawiam MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 13.04.05, 12:43 I tu masz racje MyHa, ja tez nie osadzam ludzi po rasie, wygladzie koloru skory itd. dla mnie jest ten czlowiekiem co sie jak czlowiek zachowuje, a to wlasnie nie wszyscy potrafia! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje 13.04.05, 12:56 Ale na to nic nie poradzisz! A wracając do najlepszych, mamy dobrych informatyków i to Polacy złamali ENIGMĘ!! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 13.04.05, 12:58 podobno tak bouo, cza bydzie sie chyba sam za tyn wontek ekstra chcic, he,he! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Re zgaduje 13.04.05, 13:01 Nie MyHa, podobno to wlasnie prawda nie jest, w filmie o enigmie to ich na marginesie wspomniano. To moze taki sam mit jak Monte Cassino, Piorun, Grunwald, czy Psie Pole. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re zgaduje 13.04.05, 13:03 ballest ostow to na ekstra wontek - bydzie na zicher interesujoncy! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Re zgaduje/ 13.04.05, 13:06 Ballest ZMIŁUJ SIĘ! Znowu coś wymyślasz? Czy jest coś co zrobili Polacy, czego Ty nie zanegujesz???/ Może własnie tak ten wątek powinien sie nazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Re do Labanda 13.04.05, 20:38 witam Czyli w przybliżeniu trafiłam. Ha,ha, zacznę od ballesta - Balsam Pomorski, to balsam nie do smarowania lecz do picia, doskonała kolorowa wódka. Są smakosze tej wódki. Wódka jest najbardziej popularnym trunkiem Polski i najczęstszym prezentem lub małą łapóweczką. Ale to już nie ta wódka pamiętna za komuny jak Czerwona Kartka lecz ekskluzywne, pakowane w kartony jak Belweder lub Dwór Artusa. A tak przy okazji - znacie li Goldwasser ? Laband - 100kg żywej wagi, niesamowite i to z powodu chińszczyzny ? Azjatyckie jedzenie zawładneło naszym menu ,choć coraz popularne jest chłopskie jadło. Jeśli chodzi o turystykę w Polsce,to tych miejsc jest ogromna ilość. Jeszcze nie spotkałam nikogo , kto by jechał na urlop do Niemiec, jedynie do pracy. Urlopujemy się w Polsce, a to z powodu bezpieczeństwa, krajobrazów i niskich cen. Laband , byłeś na Mazurach ale jestem pewna, że wszystkiego nie zwiedziłeś. Ciekawe jak może wyglądać urlop na Śląsku. Zwiedzanie kopalni, czy ruin zamkowych ? ;))))) Kołobrzeg - jaka śliczna miejscowośc, byłam tam w tamtym roku, plaża, morze, pełno smażalni ryb. Wiem, że już są wszystkie miejsca zarezerwowane, taką popularnością cieszy sie Kołobrzeg. Zostawię dla chętnych strone www.albatros.turystyka.pl Laband, cieszysz się chyba z Gliwic, jak z forum się dowiedziałam to najpopularniejsze wycieczki gliwickie są rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Re do Labanda 13.04.05, 22:32 Z Gliwic sie ciesza i ciesza sie ize sie ze Tobom tak fajnie porozprowiac sam idzie - naprowdy raduja sie na kozde Twoje wszkryfnincie. A co do kuchni azjatyckyj to uwazom jom ajnfach za super, ale jako smakosz do potyngi niy gardza i inkszymi - na pograniczu warminsko-mazurskim piyrszy roz joduech take choby wurszty ze kartoflami dryny - tysz bouo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Re do Labanda 13.04.05, 22:39 laband napisał: > Z Gliwic sie ciesza i ciesza sie ize sie ze Tobom tak fajnie porozprowiac sam > idzie - naprowdy raduja sie na kozde Twoje wszkryfnincie. A co do kuchni > azjatyckyj to uwazom jom ajnfach za super, ale jako smakosz do potyngi niy > gardza i inkszymi - na pograniczu warminsko-mazurskim piyrszy roz joduech take > choby wurszty ze kartoflami dryny - tysz bouo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
praszka.m Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:06 myHa ,ale Cię sprowokowali , wertuj książki, ciekawy wątek , trzeba go obalić Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:08 do niedzieli bedę wertować ale niestety nie pod ten temat!! MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:15 MyHa wertuj lepiej w niedziele ksiazki koscielne, moze ponboczek se zlituje i zmieni moja wersje ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:17 to może spróbuj sam, albo wiesz że nie masz u Niego szans??:))) MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:21 Nie wiem, czy wiesz jak na imie mam ! ;) Mozesz mnie tak tez nazywac? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:26 Właściwie mi sie nie przedstawiłeś , ale Ballest całkiem mi sie podoba i niech tak może zostanie, bo mojego tez nie znasz!! :))))))) MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 13:47 mnie tez, ale u nos tak nie smierdzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 W czym "Poloki som nojlepsze..." ??????? 13.04.05, 19:14 Jak to w czym ???. W tym,ze Polki sa naladniejsze na swiecie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: W czym "Poloki som nojlepsze..." ??????? 13.04.05, 19:22 Nie tylko Polki, Slonzoczki tysz! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: W czym "Poloki som nojlepsze..." ??????? 13.04.05, 22:33 Goralki som piykniejsze!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: W czym "Poloki som nojlepsze..." ??????? IP: *.phutomar.pl / 84.205.162.* 14.04.05, 06:57 laband napisał: > Goralki som piykniejsze!!! :) a mój mąż twierdzi że Kaszubki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Poloki som nojlepsze 17.04.05, 16:03 a jak mosz na imie--ballest? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Poloki som nojlepsze 17.04.05, 16:05 dotyczy nto tego postu • Re: Poloki som nojlepsze ballest 13.04.2005 13:21 + odpowiedz Nie wiem, czy wiesz jak na imie mam ! ;) Mozesz mnie tak tez nazywac? Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 19:30 Samemu nie wypada się chwalić ,więc przytoczę słowa Fisha [były lider rockowej grupy Marillion]. Stwierdził że w Polsce zafascynowały go dwie rzeczy:kobiety i chleb.-Obie bosko smakują.- Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 19:34 annak12 napisała: Stwierdził że w Polsce zafascynowały go dwie rzeczy:kobiety i chleb.-Obie bosko smakują.- Swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 19:41 ballest napisała: > a wurszt mu nie smakowou? Byc moze nie jest smakoszem wedlin. Osobiscie rowniez zdecydowanie wyzej stawiam Polski. I polski chleb... Odpowiedz Link Zgłoś
wolej5 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 19:42 ...mialo byc nie Polski,ale Polki... Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 19:48 Ballest napisał <a wurszt mu nie smakował> Wurszt to on miał " swój" Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Poloki som nojlepsze 13.04.05, 20:21 No wiesz Annak, tego wlasciwie na mysli nie mialem piszac o Polkach ! Ja myslalem on z calkiem innej strony Polki cenil! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Poloki som nojlepsze 17.04.05, 08:30 kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1224694&KAT=244 Odpowiedz Link Zgłoś