Dodaj do ulubionych

Typowe gorolstwo

16.04.05, 11:27
zauozyli my wontek kaj zbiyromo polske przeklynstwa z tego forum, a tera
zakuadomy wontek kaj bydom zbirane przikuady inkszych wyrazow kultury- sam
piyrszy jaskrawy przikuad tego zjawiska:

"Mnie każde owiedziny niby przyjaciół z Niemiec podwójnie
ksztuje , A Wy myślicie że my tu patrzymy na waszą czekolade czy kawe. Do pięt
nie dorastacie z goiscinnoscią kulturą i patriotyzmem , Tu by duzo pisać!!!!"
Obserwuj wątek
    • Gość: socer Re: Typowe gorolstwo IP: 80.50.20.* 16.04.05, 11:58
      Tak laband, masz rację. To jest typowo polska gościnność - pozory. A tak się
      zawsze tym szczycą. Oni są gościnni dla Hamerykanów i innych z bogatszych
      krajów, gdy czują, że cos kapnie.
      • Gość: Benek Re: Typowe gorolstwo IP: *.gliwice.hyperion.pl 16.04.05, 12:04
        I przeważnie są zawsze wydymani:):):)hahahahaha.Jak i tym razem w Iraku:):):)
        • carrramba Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 12:12
          Bzdury, totalne bzdury. Polska gościnność jest znana w świecie. Powiem więcej,
          przeginamy z goscinnoscią. Często kosztem zapożyczenia się podejmujemy gości.
          Moja ciotka ze Szwecji, jak robi przyjęcie, obdzwania wszystkich i pyta ile np
          zjedzą pieczywa. Każdy sie deklaruje i tyle poźniej je. U nas nie do
          pomyślenia, stoły się uginają. Jedzenia w bród. Co mogę powiedzieć ? W
          Niemczech często bywałam na obiadach, kolacjach i zawsze spotkałam się rónież z
          gościnnością. Może nie tak szaloną jak w Polsce, ale jednak tak. Więc wrzućcie
          na luz Panowie. Dośc bzdur i głupot.
      • meg_s Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 15:08
        Gość portalu: socer napisał(a):
        > Tak laband, masz rację. To jest typowo polska gościnność - pozory.

a wiesz Socer - teraz mi w gardle stanęło wspomnienie - pewnie po moim wyjściu
        cała okolica się dowiedziała jaka ta gorolica przepadzito

szkoda słów
        • ballest Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 15:40
          To jou by byl pierwszy co bym sie dowiedziou, ;) ale teraz socera obrazilas !

Goscinnoscia sie nie chwali, poczekajcie jak Was za goscinosc pochwala!

To co Carramba zrobila, to wlasnie ten styl. Nie chcialbym byc jej gosciem!
          Goscinnosc nie polega na ilosci jedzenia, tylko na serdecznosci przyjecia, a
          Meg na to narzekac w gliwicach nie moge !
          • meg_s Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 15:44
            ja Socera ?
            to ja się dowiedziałam, że moje ciasto tylko na pokaz było
            • meg_s Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 15:52
              był cd - ale mnie "wycięło"

przeczytałam jeszcze raz wypowiedź Socera - wychodzi na to że odżałowałam parę
              złotych na te śliwki - bo liczyłam że mi dutków skapnie - a wypchajcie się :(((
              • myha1 Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 16:39
                No to ja nie wiem gdzie bywają Ci, co tak narzekaja na tę gościnność .
                Na moją gościnność nikt z moich przyjaciół jeszcze nie narzekał?
                Może źle dobieracie znajomych?

MyHa
                • meg_s Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 16:47
                  zwróć uwagę - Ballest niby nie narzeka - ale i tak WIEDZĄ lepiej
                  • myha1 Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 17:00
                    Ale to takie normalne, juz się do tego przyzwyczaiłam.
                    hehe!!

MyHa
                  • Gość: sss Re: Typowe buractwo IP: *.pc.tek.pl 16.04.05, 17:01
                    typowe dla buraka : przyjąć zaproszenie , gościnę i po wyjściu obsmarować
                    gospodarza...
              • Gość: gostek Typowi Szwedzi IP: *.range217-44.btcentralplus.com 16.04.05, 17:02
                Hey,Carramba.....w tej Szwecji, to bardzo zle uklady sa odnosnie
                goscinnosci.Dzwonic do zaproszonych gosci...ile maja zamiar zjesc chleba? Hey,
                pisala kiedys pewna Polka, ze Szwecji o problemie goscinnosci(nie na tym
                forum).Wprowadzila sie,zaprosila sasiadow.....Szwedzi ukratkiem znikali do jej
                kuchni, aby cos zjesc wiecej.A w tej kuchni,po Polsku sa przygotowane dania
                na "za chwile".Czula sie tym zachowaniem urazona a dolewajac oliwy do
                ognia,nikt nie zaprosil jej w rewanzu do siebie.

Odwiedzasz siostre czasami? Jak smakuje woda z octem...napisz cos.
                • carrramba Re: Typowi Szwedzi 16.04.05, 18:07
                  Gość portalu: gostek napisał(a):

> Hey,Carramba.....w tej Szwecji, to bardzo zle uklady sa odnosnie
                  > goscinnosci.Dzwonic do zaproszonych gosci...ile maja zamiar zjesc chleba? Hey,
                  > pisala kiedys pewna Polka, ze Szwecji o problemie goscinnosci(nie na tym
                  > forum).Wprowadzila sie,zaprosila sasiadow.....Szwedzi ukratkiem znikali do
                  jej
                  > kuchni, aby cos zjesc wiecej.A w tej kuchni,po Polsku sa przygotowane dania
                  > na "za chwile".Czula sie tym zachowaniem urazona a dolewajac oliwy do
                  > ognia,nikt nie zaprosil jej w rewanzu do siebie.
                  >
                  > Odwiedzasz siostre czasami? Jak smakuje woda z octem...napisz cos.

Nie siostra, tylko ciotka. I wcale nie żartowałam. Tak jest tam przyjęte, w
                  szwedzkich rodzinach. Mnie sie to w głowie nie mieści, ale tak jest.
          • carrramba Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 17:32
            Ty bys nigdy nie był moim gosciem, bellest. Moi znajomi/ z Niemiec najczęsciej/
            jakoś sobie chwalą moją gościnność i zawsze z przyjemnością ich goszczę. Ale na
            szczęscie nie są to ludzie twojego pokroju, to ludzie na poziomie :)))
            • Gość: gostek Re: Typowe gorolstwo IP: *.range217-44.btcentralplus.com 16.04.05, 17:40
              Hey,odnosnie szwedzkiego skapstwa(ostatni wpis),to bylem ja, gostek.Masz z tym
              jakis skapy,szwedzki problem?
              • Gość: socer Typowe gorolstwo IP: 80.50.20.* 16.04.05, 20:00
                meg napisała:
                >a wiesz Socer - teraz mi w gardle stanęło wspomnienie - pewnie po moim wyjściu
                >cała okolica się dowiedziała jaka ta gorolica przepadzito

meg jestem dumny, że w moich progach mogłem gościć taką osobę jak Ty. Mam
                nadzieję, że jeszcze będę miał przyjemność Cię do swego domu zaprosić. Z taką
                osobą jak Ty zawsze jest miło przebywać. Żebyś wiedziala wszyscy Tobą byli
                zachwyceni.
                Ballest miał rację, obraziłaś mnie. Jeszcze nigdy nie nazwałem Cię "gorolicą".
                Dla mnie jesteś bardzo przyjemną osobą. Zapewniam Cię, że okolica nic nawet nie
                wie, że u nas byłaś. Mam nadzieję, że jeszcze nas odwiedzisz.
                • meg_s Re: Typowe gorolstwo 16.04.05, 20:48
                  Gość portalu: socer napisał(a):
                  > Mam nadzieję, że jeszcze nas odwiedzisz.

do dzisiejszego przedpołudnia BARDZO mile te odwiedziny wspominałam, ale czuję
                  dyskomfort kiedy nie mogę się odwdzięczyć - tymczasem czytam tu, że każde
                  staranie z mojej strony będzie odebranie jako oczekiwanie na jakieś korzyści -
                  i jak się mam po tym poczuć ?
                  dosłownie - ość w gardle
                  • Gość: socer Re: Typowe gorolstwo IP: 80.50.20.* 16.04.05, 20:57
                    Socer napisał: "Mam nadzieję, że jeszcze nas odwiedzisz."
    • sloneczko1 Re: Typowe gorolstwo 17.04.05, 15:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21832121
      • ballest Re: Typowe gorolstwo 17.04.05, 15:51
        No a czego sie spodziewalas, Sloneczko, no powiedz czego, jak tu ktos napisal,
        jak Tobie za granice nikt nie zaszkodzi, to to Polak zrobi.
        Oczywiscie sa i inni Polacy, ale wiekszosc z nich takiego pokroju jest.
        Czytaj dokladnie Braida, nie chcialbym miec go w rodzinie, to dokladnie taki
        jak islandia opisala, tylko innych obgadywac i wysmiewac !
        • myha1 Re: ballest ! nie skręcaj! 17.04.05, 17:41
          Wydaje mi się , że jak zwykle wątek niebezpiecznie skręca .
          Mielismy pisać o gościnności Polaków , a nie o sfrustrowanej Polce za granicą .
          Gościnnosci sie nie ocenia na podstawie suto zastawionego stołu .
          Czasem jak wpadaja niezapowiedziani znajomi to może nawet kawy nie być , bo
          własnie "wyszła", ale mam dla nich zawsze usmiech, dobro słowo i czas aby
          wysłuchac z czym do mnie przyszli !
          Czasem czekają na drobny gest z naszej strony świadczacy o tym , że o nich
          pamietamy i myślimy.
          To też zaliczam do gościnności!
          Jestem zdecydowanie goscinna!!

Pozdrawiam

MyHa
          • Gość: heheh:-) Re: ballest ! nie skręcaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:54
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=22573006&t=1113235924256
            • ewerton do Meg! 17.04.05, 20:47
              Hallo Meg!
              Niewiem kto socerowi tak za skore zalazl,ze takie rzeczy pisze,ale zapewniam
              Cie, ze Twoja Osoba(po Twoim wyjsciu rowniez)wszyscy domownicy byli zachwyceni.

mfg ewerton
              • Gość: neostrada Re: do Meg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:57
                A nie możecie sobie o tym prywatnie, mailowo, albo na GG pogadac?
              • ballest Re: do Meg! 17.04.05, 21:14
                Ewerthon, Meg wie o tym najlepiej!!
    • laband Re: Typowe gorolstwo 01.05.05, 10:30
      "TITANIC zderzy się z górą Królestwa Bożego w tym roku, dni są policzone, 8
      grudnia w nocy Religia zatonie a szczury będą uciekać z tonącego okrętu,
      pierwszym szczurem będzie RATZ-IN-GER.
      "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka