IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.01, 06:33
Je zech sam na tym forum niy od poczontku , ale musza pochwolic Gliwice za
kultura i wiedza wstosunku do innych miast na tym forum . Mom tysz jedna uwaga .
Je sam pora ludzi kere ino krytykujom a sami nic ciekawego niy szkryklajom .
Niych abo roz sie zdobydom na wiyncyj niz jedne zdanie a napewno bydzie jeszcze
ciekawiyj . Mom recht abo godom prowda ?

Pyrsk !
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek porozmawiajmy... IP: *.*.*.* 25.06.01, 00:00
      Bardzo wiele razy padlo na tym forum
      slowo "tolerancja". Chcialbym dowiedziec sie jakie
      opinie sa w dzisiejszych Gliwicach (i kraju) na temat
      juz raz wczesniej poruszony przez Piotlika -
      odmiennosci sexualnej. Wpadlo mi to na mysl po
      wczorajszej (niedziela 24-y) Paradzie Dumy Gejowskiej
      w Toronto - ogromnej imprezie majaca na celu edukacje
      i walke o zrozumienie i tolerancje.

Pozdrawiam - Mirek

PS. Nie mam zadnych "tentencji" homosexualnych, ale
      znam wielu gejow. Musze przyznac ze mialem bardzo zle
      wyobrazenie o ich morale - przekonalem sie jednak ze
      sa to tacy sami ludzie jak kazdy z nas, a co kto robi
      w sypialni to juz jego sprawa.
      • Gość: Ee Re: porozmawiajmy... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        O rany, poruszyłeś temat-rzekę. Nie da się napisać żadnego uogólnienia - że
        Polska jest tolerancyjna lub nie. Zależy gdzie. Inaczej jest w dużych miastach
        inaczej na wsi "zabitej dechami". Inaczej się do wszelkich odmienności odnoszą
        ludzie wykształceni inaczej ludzie tzw. prości. Znajdziesz tu wszelkie opcje.
        Ja osobiście mam zwyczaj oceniać ludzi inaczej. Jacy są, jaką mają osobowość i
        charakter. A z kim sypiają to ich prywatna sprawa (dopóki nikomu nie robią
        krzywdy) A przez krzywdę rozumiem i gwałt i pedofilię. Jest jeszcze coś takiego
        jak stanowisko oficjalne - reprezentowane przez oficjalne władze - jako, że
        niestety rządzą w tej chwili przykościelne przydupasy, nawiedzeni
        fundamentaliści katoliccy, ofijalnie każda odmienność seksualna jest traktowana
        jako zboczenie i w ogóle fuj. Dochodziło do tego, że oficjalnie minister
        zdrowia w mediach stwierdził, że homoseksualiści to zboczeńcy i trzeba ich
        leczyć. Na szczęście ludzie są trochę mądrzejsi od ministrów i myślą, A
        nietolerancja po mojemu bierze się z niewiedzy. No widzisz, że temat rzeka?
        mogłabym tak jeszcze długo, ale płacę za połączenie więcej niż w Ameryce, więc
        kończę.
        • Gość: Mirek Czesc! IP: *.*.*.* 25.06.01, 00:00
          Widze ze temat cen polaczen jest rzeczywiscie ostry. Nie znam tematu ze strony
          TPSA, ale moge chociaz troche was pocieszyc ze zmiany powinny nastapic
          niebawem. Jestem w "branzy" (network, CISCO, routers, itd, itp...) i pracuje
          dla firmy, ktora wlasnie otworzyla swoja siedzibe w Europie (Belgia). Jest
          jedna z bardzo wielu firm amerykanskich, ktore szykuja sie na "podboj" Europy.
          Mowi sie bardzo glosno ze najpowazniejsza przeszkoda w rozwoju nowej ekonomii w
          Europie jest przestarzaly system komunikacyjny. Plany sa, aby zrobic tak jak w
          AP; stala oplata miesieczna za polaczenia miejscowe, czyli masz net podlaczony,
          lub rozmawiasz z sasiadka 24 na dobe - bez dodatkowych kosztow. Tak a propos;
          Ee, swietne perspektywy i duze zapotrzebowanie na specjalistow (w jakim wieku
          sa Twoje dzieci?). Mam nadzieje ze nastapi to w miare szybko, bo jak nie to
          tematy rzeki beda "obslugiwane" jedynie przez ...panow z zagranicy... ;)
          Zgadzam sie ze nietolerancja bierze sie z niewiedzy.

• Gość: Szwager Re: Czesc! IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.01, 00:00
            Tyn problym mie nigdy niy interesowol , ale niy mom zodnych oprzedzyn . Jak do
            mie ktos je w porzondku to i jo do niego je taski som , a czi on je taki abo
            inkszy to mi je egal . Jo sie zawsze ino zastanawiol nad innym pytaniym ,
            co je normalne i jake som kryteria normalnosci . Mozno by sie lepiyj nad tym
            zastanowic w stosunku do np (jak jo ich nazywom) Homoniywiadomo . A co je z
            tymi kerych sie nazywo transsexualistami ?

Pyrsk !
            • Gość: Ee Re: Czesc! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
              Miom synom tłumaczę tak: Pan Bóg ich stworzył takimi, więc nie nam oceniać.
              Zważywszy że wg. badań ponad 10% ludzkości ma skłonności homoseksualne, to
              rzeczywiście jakie uwzględniać kryteria normalności? A transseksualiści to
              strasznie nieszczęsliwi ludzie, którym natura (lub jak kto woli Pan Bóg) w
              trakcie życia płodowego źle dobrał ciała i psychikę. Psychiki nie da się
              zmienić (osobowości) to zmienia się ciało z męskiego na żeńskie lub odwrotnie.
              W całej Europie Zachodniej jest to traktowane jako powżne schorzenie i leczone
              na ubezpieczenie. U nas jest to "zboczenie" tępione przez nawiedzonych członków
              władz państwowych i oczywiście leczenie na własny koszt.
            No mim chłopakom troche jeszcz czasu zostało na edukacje (14 i 7 lat). I
            właśnie nowe pytanie, dlaczego konkutrencję dla TP ma stworzyć firma
            amerykańska a nie polska? Znowu zwolnienia podatkowe, odpływ pieniądza za
            granicę. Ja nie zamierzam rozdzierać szat nt. wyprzedaży majątku, ale jakieś
            granice powinny być?
            • Gość: Mirek Re: Czesc! IP: *.*.*.* 26.06.01, 00:00
              Nie slyszalem zadnych planow dotyczacych Polski. Jest to bardziej dla krajow
              Unii, przynajmniej na razie i z pewnoscia nie jest to juz na jutro. Dlaczego
              firmy amerykanskie? To proste - one na prawde maja pieniadze i sa bardzo dobrze
              (ja bym to okreslil wrecz nieludzko, bo czlowiek jest drugorzedny a liczy sie
              jedynie efekt liczony w US$) zorganizowani i produktywni. Porownal bym to do
              mentalnosci rekinow - szybko, skutecznie, jak najwiecej i bez litosci.

PS. Twoi chlopecy sia w swietnym wieku - mysle ze beda "w sam raz" aby zalapac
              sie na ta fale.
                A tak między nami, jak uważasz, czy to rzeczywiście takie świetne być trybikiem
                w tym wyścigu rekinów, gdzie nic się liczy poza szmalem? Przeżują i wyplują. I
                następny do wyciśnięcia. Boję się takigo życia dla synów. A gdzie człowiek?
                Jego osobowość i zainteresowania? My w domu żyjemy w kulcie wiedzy, oczytania,
                kultury, mamy setki książek, dyskutujemy o wydarzeniach kulturalnych,
                politycznych itp. To przecież zaniknie!!
                • Gość: Mirek Re: Czesc! IP: *.*.*.* 26.06.01, 00:00
                  Niestety, zyc trzeba i w zasadzie powinno byc obojetne kto podpisuje Twoj czek,
                  jezeli tylko nie masz poczucia obrzydzenie do siebie, ze jest za cos, co jest
                  niezgodne z Twoimi przekonaniami. Rekiny sa wszedzie – w Polsce tez, zycie
                  zalezy od nas.
                  • Gość: Ee Re: Czesc! IP: 157.158.202.* 27.06.01, 00:00
                    Sorry, musiałm mieć chandrę, że tak przytrułam. Nie chcę dzieci uszczęśliwiać
                    na siłę - niech sami wybierają jak chcą żyć. Ja mogę im tylko pokazywać pewne
                    kierunki. Pożyjemy, zobaczymy. Na razie użeram się z nimi jak nie chcą lekcji
                    odrabiać....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka