Dodaj do ulubionych

Tak nas widza inni !

20.06.05, 08:38
"Hej hej... jeszcze w ramach zyczen na dobranoc przesylam Wam
kolysanke:) Mam nadzieje, ze sie spodoba? W odroznieniu do Nocy
Czerwcowej, ktora gdzies kiedys zaslyszalam i polubilam, Kolysanka
jest moim wlasnym 'dzielkiem'...bardzo spodobal mi sie ten wiersz
Baczynskiego napisany w czasie wojny dla jego ukochanej Basi...
wiec troszeczke zmieniajac tresc aby dopasowac do reszty,
stworzylam takie 'cus' :))))

Jeszcze raz pozdrawiam Was serdecznie!!

p.s. lubie zagladac na Wasze gliwickie forum - tu nawet klotnie
maja jakis swoisty 'urok' - w gwarze slaskiej zakochalam sie po
uszy :) - nie wspomne juz o calej reszcie pelnej humoru... eeehh..
tylko pozazdroscic Wam mozna:)"

schlesien.nwgw.de/07_kolysanka11.mp3
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Tak nas widza inni ! 20.06.05, 08:44
      ballest napisała:

> "Hej hej... jeszcze w ramach zyczen na dobranoc przesylam Wam
      > kolysanke:) Mam nadzieje, ze sie spodoba? W odroznieniu do Nocy
      > Czerwcowej, ktora gdzies kiedys zaslyszalam i polubilam, Kolysanka
      > jest moim wlasnym 'dzielkiem'...bardzo spodobal mi sie ten wiersz
      > Baczynskiego napisany w czasie wojny dla jego ukochanej Basi...
      > wiec troszeczke zmieniajac tresc aby dopasowac do reszty,
      > stworzylam takie 'cus' :))))
      >
      > Jeszcze raz pozdrawiam Was serdecznie!!
      >
      > p.s. lubie zagladac na Wasze gliwickie forum - tu nawet klotnie
      > maja jakis swoisty 'urok' - w gwarze slaskiej zakochalam sie po
      > uszy :) - nie wspomne juz o calej reszcie pelnej humoru... eeehh..
      > tylko pozazdroscic Wam mozna:)"
      >
      > schlesien.nwgw.de/07_kolysanka11.mp3
      >
      > schlesien.nwgw.de/07_kolysanka11.mp3
      >
    • ballest Re: Tak nas widza inni ! 20.06.05, 08:45
      schlesien.nwgw.de/07_kolysanka11.mp3
      • rita100 Re: Tak nas widza inni ! 20.06.05, 22:31
        Ballest - wydaje mi sie ,że ludzie tu zaglądają właśnie ze względu , że macie
        tu gwarę śląską. Jedyne forum w którym najwięcej jej znajdziemy. Poza tym w tej
        gwarze jest coś co trudno określić, coś z humoru, coś z bólu, kłótni, coś ze
        śląskiej duszy. Jest ona niepowtarzalna i taka waleczna. Ballest , przytoczyłeś
        tekst, który również do mnie doszedł. Oznacza to, że dzieki tej gawarze i
        specyficznym dialogom , ludzie poznają Ślązaków i ich wnętrze. Poznają, że
        Śląsk to nie tylko pijacy i alkoholicy, ludzie bimbrowujący w rozpaczy ale też
        kultura, tradycja i drugi inny świat.
        Mówiąc Ślązak to miało sie na myśli - meliniarza, pijaczka z familioka - dzięki
        forum, pięknym linkom, które powstały w necie zmieniacie pozytywnie oblicze
        Śląska. Duży wkład ma niewątpliwie Laband i Hanys_hanys
        Drugim takim specyficznym forum jest Forum Zakopane, gdzie gwara góralska przy
        licznych próbach nie dała sie zepchnąć na bok.
        To są tylko moje spostrzeżenia, pryska mit Ślązaka przedstawianego nam przez
        pięcdziesiat lat jako .... lepiej zamilczeć.
        • amoremio Re: Tak nas widza inni ! 20.06.05, 22:58
          > Jedyne forum w którym najwięcej jej znajdziemy
          ---> Forum CHORZÓW: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=324

------------------------------------------------------------------
          "Czuję się Ślązakiem, to moja narodowość,
          to moja religia." Horst Eckert (Janosch)
          • rita100 Re: Tak nas widza inni ! 22.06.05, 21:39
            amoremio napisała:

zgadzam sie w całej rozciąglosci :)

> > Jedyne forum w którym najwięcej jej znajdziemy
            > ---> Forum CHORZÓW: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=324
            >
            >
            > ------------------------------------------------------------------
            > "Czuję się Ślązakiem, to moja narodowość,
            > to moja religia." Horst Eckert (Janosch)
        • sloneczko1 Re: 20.06.05, 23:02
          Rito--jestem zaskoczona ,że w innych rejonach Polski mówiąc Ślązak miało sie na
          myśli -meliniarza,pijaczka z familoka,czy bimbrownika--z tego co wiem to
          najwięcej pijących było w hotelach robotniczych,a tam mieszkali tylko przyjezdni
          • rita100 Re: jak widzą inni 20.06.05, 23:09
            Słoneczko ,to chodzi o odczucie - takie miałam odczucie o Ślązaka, tych
            dawnych, ale kiedy się w drąży w temat to widać inaczej - wiesz, może po prostu
            ich tak przedstawiano. Zresztą to nie tylko moja opinia , ale ludzi , którzy by
            coś osiągnąć musieli opuszczać ten "koszmarny Śląsk"
            • sloneczko1 Re: jak widzą inni 20.06.05, 23:13
              Rito--Ty mnie dołujesz,ja tu zostałam i nigdy nie chciałam wyjechac,żeby coś
              osiągnąć-czy ja jestem gorsza od tych co wyjechali?bo nie czuje sie tak
              • sloneczko1 Re: jak widzą inni 20.06.05, 23:15
                i to"koszmarny śląsk"
                • sloneczko1 Re: jak widzą inni 20.06.05, 23:17
                  nie wierzę żeby nasi koledzy którzy stąd wyjechali i piszą teraz tu też myśleli
                  tak---"koszmarny śląsk"
                  • aqua Re: jak widzą inni 20.06.05, 23:18
                    rita kłapie ozorem i nie myśli, to jest jedyne wytłumaczenie.
                    • sloneczko1 Re: nie Aquo 20.06.05, 23:22
                      nie Aquo--myślę,że naprawdę gdzieś tam w Polsce tak o nas myśleli i myślą do
                      dziś,wystarczy zobaczyć wpisy o Janoschu--opisywał swoje życie a czytający
                      myślą,że tak wszędzie było,to przykre
                      • aqua Re: nie Aquo 20.06.05, 23:30
                        Nie myśl, że obraz mieszkańców Śląska kształtował Janosz. Ebenezer, och co za
                        nick:) dobrze to ujął, jak sądzę. Prędzej Ślask kojarzył się z krainą gdzie
                        dużo się zarabia, i żyje się szybko, cokolwiek pod tym słowem rozumieć.
    • sloneczko1 Re: 20.06.05, 22:57
      nasze gliwickie forum jest fantastyczne,mimo różnic zdań podoba mi sie tu, i na
      pewno nie odejde stąd dobrowolnie,chyba,że mnie ktoś do tego zmusi,ciesze się,że
      nowa osoba zawitała na nasze forum i podoba jej się tu-----Ballest
      • ballest Kim jest ta osoba! 20.06.05, 23:08
        Suoneczko, to jest osoba, ktora juz przed Twoim wejsciem na Forum tu pisala, i
        czesto zaglada, ta kolysanka to tez od niej, wprawdzie malo pisze ale czyta
        nas, mysle, ze jest zu Canady !
        To wlasciwie moja kontrachentka z innego Forum, gdzie mnie baaaardzo
        krytykowala i dalej krytykuje, ale mysle, ze mniez drugiej ceni, bo nie uzywam
        wulgaryzmow i nie obrazam prymitywnie zarowno kobiet jak i mezczyzn, do tego
        zauwazyla, ze to nie klamstwa i obelgi co my tu piszemy tylko prawdy!
        • sloneczko1 Re: Kim jest ta osoba! 20.06.05, 23:19
          Ballest--jestem tu od niedawna dlatego dużo nie wiem ani wiele osób nie znam,ale
          ciesze się,że tak myśli o nas pozytywnie
          • ballest Re: Kim jest ta osoba! 21.06.05, 08:50
            Mnie to tez bardzo zaskoczylo, bo dzioucha inteligyntnou je i jak cos napisze
            to zawsze z gowom!
            Uona i tak dwa razy do roku jest unterwegs !
            • braid Borsca mondrou dzioucha je i pisze z gowom 21.06.05, 09:10
              tez uwazam ze Borsca mondrou dzioucha je i pisze z gowom

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=18772741&a=18783867
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=18627177&a=21253488
              ot takie male przyklady ;)))
            • Gość: bravo Re: Kim jest ta osoba! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:14
              bo w tym Twoim pustkowiu zadudniloby - ballest co to oznacza?
              • Gość: gostek Re: Kim jest ta osoba! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 21.06.05, 12:46
                Zielone Diably,gdzies na strychu...tak,chyba tak.
                • ballest Kim jest ta osoba! Albo kim som FARYZEUSZE? 21.06.05, 12:54
                  No to sie zastanowcie nad FAKTEM, dlaczego sie Borasca teraz tak zmienila, moze
                  MEA CULPA by na miejscu byla, - zamiast sie z grzechow ballesta spowiadac,
                  prawda!?
                  FARYZEUSZE!
                  • braid Borasca o ballescie ( pol roku temu) 21.06.05, 12:57
                    Ballest - a dlaczego Ty swoje kompleksy tutaj na forum 'objawiasz'?
                    Nie lepiej i skuteczniej byloby gdybys wybral sie do lekarza? :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=16245773&a=17271837
                    • ballest POGRAZAJ SIE DALEJ- Bredziu!:) 21.06.05, 13:23
                      Czy Ty tego nie czujesz, ze Ty i Twoje Hadziajiczki, czytaj osoby poslugujace
                      sie wulgaryzmami, sa powodem tych zmian na nasza , cztaj Slaska korzysc!
                      Jasne, ze Borasca ze mna walczyla jak Lwica, bo jej wujek, byl w dywizji
                      podkarpackiej i walczyl pod Monte Cassino!
                      Czytajac, ale Twoje obrazliwe wulgaryzmy, ktore dalej siejesz, dala Ci popalic
                      i slusznie tak, bo wyciagac tylko brudy, a to ze mnie przeprosila, tego nie
                      znalazles, PRAWDA FARYZEUSZU!
                      Oj Braid, jestes urodzonym przegrancem, prawda!
                      --
                      pyrsk
                      Ballest
                      • braid Re: 21.06.05, 13:32

urodzeni przegrancy zakladaja rozpaczliwie nowe watki
                        i skomla mailami o interewncje ;)))

ps: pozdrow reszte "dziewczynek" ;)))

czy ty chcesz kogos "kulturalny " inaczej czlowieku obrazic slowem hadziaj?

jestes urodzonym klamca ..a klamcy zawsze przegrywaja ;)))
                        • Gość: Bene Re: brain damage IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 13:56
                          " inaczej czlowieku obrazic slowem hadziaj?"

A moze byc tez "zakompleksiony gorol"?Bedzie ci to pasowalo?Wrzeszczysz tu ze
                          wszyscy cie oklamuja,ty sie lepiej twojemu psychiatrze przyjrzyj,bo ten cie
                          kiwa na calego
                          • braid Re: 21.06.05, 14:01

to forum jest do pisania o gliwicach ..a nie do leczenia
                            slazackich kompleksow.

dla takich jak wy jestem wlasnie spruecheklopferklopfer ;)))
                            • myha1 Re: 21.06.05, 14:08
                              braid napisał:

>
                              > to forum jest do pisania o gliwicach ..a nie do leczenia
                              > slazackich kompleksow.
                              >
                              > dla takich jak wy jestem wlasnie spruecheklopferklopfer ;)))

:)))
                            • Gość: Bene Re: brain damage IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 14:26
                              Zgadza sie,jestes nim.
                              Niemcy w potocznym jezyku demagogow nazywaja "Dummschwätzer"
                              • braid Re: 21.06.05, 14:35

widzisz osiolku ..nawet nie znasz niemieckiego ;)))

w tlumaczeniu powinno byc Dummschwätzerklopfer ..a to juz zmienia co nieco ;))

demagogia to fach ballesta & Co

• Gość: Bene Re:brain damage IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 14:43
                                  wisz ty co trollu? Niemiecki to ja znam zdziebko dluzej od ciebie i znam
                                  zwyczajowe powiedzenia w tym jezyku.A ze ty lubisz budowac nowe wyrazy w obcym
                                  ci jezyku,trudno,miales i bedziesz mial z tym problem
                            • cesarzowa1 Re: 21.06.05, 15:17
                              To forum jest do pisania po polsku lub w gwarze śląskiej, a nie po niemiecku.
                              Tylko dlaczego niektórzy nie potrafią tego zrozumieć?
                              • Gość: Bene Re: IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 15:58
                                Zrob ze chlopa pisorza to sie mo za cysorza.

Tylko dlaczego cysarzowo nie poradzi po nimiecku?kiepsko jakos ona
                                • Gość: tru Re: dojczszlezierowski uosiolek ??? IP: *.pc.tek.pl 21.06.05, 16:09
                                  nowy na FG ??? i juzas taki cham ?
                                  • Gość: Bene Re: dojczszlezierowski uosiolek ??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 16:43
                                    Niy bajtel,jou tu juz je uod zawsze.A ty to mono jakis tam wielki wszechpoulok?
                                    • Gość: tru Re: dojczszlezierowski uosiolek ??? IP: *.pc.tek.pl 21.06.05, 17:13
                                      mono cie mom teraski "mono" H.H. : ))))
                                      zmień se teraski nick na "nivea" !
                                      : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                      • Gość: Bene Re: dojczszlezierowski uosiolek ??? IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.05, 18:04
                                        ty sie niveom poszmaruj zadek bo jak go tam dostaniesz to moze cie bolec
                                        • Gość: tru Re: dojczszlezierowski uosiolek ??? IP: *.pc.tek.pl 21.06.05, 19:23
                                          bolec to ty mosz synku w glowie zamiast zwojów mózgowych , pra ? : )))))
                                          • rita100 Re: jak nas widzą inni 21.06.05, 22:03
                                            Ech, Słoneczko, pewnie , że sprawę wyolbrzymiłam, ale sama powiedz jak traktuje
                                            się ludzi mowiących gwarą, jak ludzi drugiej kategorii, tak jakby ich
                                            inteligencja była mniejsza, a najczęsciej się ich zbywa. Poza tym spójrz, na
                                            reportaze, artykuły - jak sie przedstawia Śląsk, jak ludzi ukazuje się
                                            najczęsciej z czarnej strony. Nie powiem , że wywarła na mnie wrażenie
                                            książka "Gnój" Kuczoka. Wiele reportaży przedstawia ludzi ze Śląska i być może
                                            wszystko tam jest pomieszane ze względu czy to gorale czy Ślązacy wszyscy są
                                            przedstawiani jednakowo i pod jednym szyldem Śląsk. Taka jest wizja Śląska.
                                            Hotele robotnicze, wszędzie w Polsce były, przy Nowej Hucie też ,tam to już
                                            całkiem inna sprawa. Bimber, meliniarze, pijacy - to właśnie sprawa Polska nie
                                            tylko ŚLaska, to istnieje w każdym regionie, bo takie mamy tradycje. Polacy
                                            kojarzeni są przecież tylko z wódką :)
                                            A Wasz region jest przemysłowym, więc i napływowej ludności macie ogrom. A co
                                            się dzieje na ziemiach po pegeerowych ? Tam dopiero .......

Ale Śląsk był też nadzieją Polaków - pamiętam jak wszystkie oczy były
                                            skietowane na górników na strajki w kopalni w czasie zrywu Solidarności , jak
                                            ludzie się cieszyli, że własnie Śląsk zmieni nam Polskę. Była jakaś nadzieja na
                                            lepszą Polskę.

"koszmar Śląski" - to chodzi o koszmar historyczny łączący się z koszmarną
                                            Polską (określenie Kutza)
                                            • aqua Re: jak nas widzą inni 21.06.05, 22:18
                                              rita zajmij się ogórkami, truskawkami, przetworami ze owoców leśnych. Proszę
                                              cię nie mów już o "przypałościach" Polaków i Ślązaków, Niemców i innych.
                                              Chciałbym uwierzyć, że nie wiesz co mówisz.
                                              • rita100 Re: jak nas widzą inni 21.06.05, 22:30
                                                dobrze Auqa , w/g życzeń :)

Najmilsze słowa to ... te które nie ranią :)
                                                • aqua Re: jak nas widzą inni 21.06.05, 22:35
                                                  Nie przejmuj się tak, mogłabyś tylko lepiej wybierać sformułowania, tak żeby
                                                  rzeczywiście nikogo nie raniły.
                                              • sloneczko1 Re: do Aquy 21.06.05, 22:37
                                                uważasz,że miejsce kobiety jest w kuchni??te czasy już dawno minęły i myślę,że
                                                nie powrócą--chociaż jak tak patrzę na kraje islamskie... nie chciałabym tego
                                                tutaj dożyć
                                                • aqua Re: do Aquy 21.06.05, 22:39
                                                  módlmy się tylko nie do Allacha:)))))
                                            • sloneczko1 Re: do Rity 21.06.05, 22:34
                                              sama powiedz jak traktuje
                                              >
                                              > się ludzi mowiących gwarą, jak ludzi drugiej kategorii, tak jakby ich
                                              > inteligencja była mniejsza, a najczęsciej się ich zbywa. -
                                              • aqua Re: do Rity 21.06.05, 22:38
                                                Nie zgadzm się, wielu Ślązaków i Ślązaczek mówi gwarą i nie dlatego są
                                                szykanowani. Ale dlatego raczej, że czasami trudno precyzyjnie wychwycić sens
                                                wypowiedzi. Takie jest moje zdanie.
                                              • betoniarz-zbrodniarz Re: 21.06.05, 22:42
                                                Na Śląsku Cieszyńskim mówienie tamtejszą gwarą jest powszechne niezależnie od
                                                grupy społecznej i nikt z tego nie robi sprawy.
                                                • sloneczko1 Re: 21.06.05, 22:50
                                                  a pamiętacie co powiedział kiedyś Mieszko?że prędzej by się spodziewał lwowiaka
                                                  albo kresowiaka usłyszeć w Gliwicach niż osobę mówiącą po śląsku?
                                                  • Gość: Braid Re: IP: *.net-htp.de 21.06.05, 23:06
                                                    sloneczko1 napisała:

> ,dlatego tyle ich wstydzi sie mówić publicznie w swoim języku--

??? Tyle "ich"

szanowna "To my Narod Slaski" dlaczego nie napiszesz "tylu z nas"
                                                    Odnosze wrazenie ze nie znasz realiow Slaska....

Osobiscie znalem wykladowce elektroniki mowiacego wylacznie po Slasku ..
                                                    ....po Polsku nawet nie potrafil.
                                                    W kazdym zakladzie czy to serwisu aut czy innym slychac w Gliwicach
                                                    Slazakow mowiacych po Slasku ... w jakim swiecie Ty zyjesz???
                                                    Nikt z nikogo sie nie wysmiewa ...kazdy mowi jak chce i jak potrafi.

Nawet beda juz komiksy po Slasku ( i nie tylko)
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2779598.html
                                                  • sloneczko1 Re: do Braida 22.06.05, 09:21
                                                    nie napisze "tylu z nas" ,napisze jeszcze raz "tyle ich"----i nie łap mnie za
                                                    słówka bo nie jestem na jakimś tam konkursie,przecież napisałam już,że mieszkam
                                                    w lesie i ludzi nie widuję to jak mam znać jakieś tam realia,ale te komiksy to
                                                    kupię-dzięki za informację,nie widziałam tej zapowiedzi---acha,i jeszcze raz
                                                    napiszę"To my Naród Śląski" he,he--zabronisz mi?--a z tym wyśmiewaniem to nie
                                                    masz racji--mój syn i jego koledzy rozmawiając w szkole po śląsku są szykanowani
                                                    przez niektórych nauczycieli(nie wszystkich),gdy chciałam pójść z interwencją
                                                    prosił mnie o zaniechanie tego ,gdyż chce ukończyć szkołę w terminie
                                                  • ballest Do pustych szklanek! 22.06.05, 10:32
                                                    "Zauwazylam, ze jak do tej pory Ballesta haczyki sa natychmiast polykane - wiec
                                                    kto tu ma problem?? Ja nie mam zamiaru go bronic - tylko nienawidze gdy ktos
                                                    stara mi sie wmowic co ja powinnam robic, a czego nie, z kim rozmawiac a z kim
                                                    nie - z takich przedszolnych zagrywek daaaaaaaaaawno wyroslam - a Ballest?
                                                    lubi, to sobie uzywa na forum ile wlezie.. a ze zawsze gdzies ziarno zasieje to
                                                    juz Wasza sprawa nie moja... ja tu sobie zagladam bo gdzie indziej mi sie
                                                    nudzi:) - wszedzie tak wszystko poukladane i prawie kulturalne - a tu zawsze
                                                    cos sie dzieje.. gdzies Ballest uderzy w stol a od razu puste szklanki
                                                    zaczynaja brzeczec:))))"

Bardzo ladnie to napisala, prawda, Bredziu, pusta szklaneczko!
                                                  • myha1 Re: Do pustych szklanek! 22.06.05, 10:40
                                                    ballest i bedziesz to teraz wklejał we wszystkich wątkach? :((
                                                    proszę , oszczędź moje przynajmniej :)
                                                  • sss9 Re: Do pustych szklanek! 22.06.05, 10:46
                                                    małego czuowieczka pochwaliła mała , piskliwa kobietka i to wystarczy za
                                                    pochwałę całego świata. trzeba to ogłosić wszem i wobec - to taka etykieta ,
                                                    kultura i zwyczajna goebbelsowska skromność. ; )))
                                                  • ballest Do Tych co haczyki polkneli! 22.06.05, 10:51
                                                    Moge tez inne rzeczy wkleic, bo borasca nie tylko to napisala!
                                                    Ty zobacz co O tobie bredziu napisal, a na Twoj watek nie wejde nie boj sie !
                                                  • braid Re: Do Tych co haczyki polkneli! 22.06.05, 10:54
                                                    ballest napisała:

> Moge tez inne rzeczy wkleic, bo borasca nie tylko to napisala!
                                                    > Ty zobacz co O tobie bredziu napisal, a na Twoj watek nie wejde nie boj sie !

kiedy ja mialem konkretne "panienki" na uwadze

borasce , rite i ole i NIKOGO innego ;)))
                                                    reszta to pozadne dziewczyny
                                                  • ballest Re: Do Tych co haczyki polkneli! 22.06.05, 13:02
                                                    CZY POZADNE TO OD POZADANIA?
                                                    Jesli tak,to dalej i te obrazasz!
                                                    WSTYDZ sie tak pisac o osbach ktorych nie znasz osobiscie, dziwie sie, ze Meg i
                                                    spolka sie nie odezwaly, po takim wpisie !
                                                  • Gość: ebenezer Re: Do Tych co haczyki polkneli! IP: *.imperiumnet.pl 22.06.05, 13:09
                                                    A co jest z łego w pożądaniu kobiet?
                                                    D;aczego pożądanie kobiety przez mężczyznę ma ją obrażać?
                                                    Ja rozumiem, że feminizm wkracza do nas przebojem, ale wydaje mi się, że
                                                    kobiety lubią być pożądane. Mężczyźni chyba też (przynajmniej ja).
                                                  • Gość: sss9 Re: Do Tych co haczyki polkneli! IP: *.pc.tek.pl 22.06.05, 13:33
                                                    każdy to lubi , chyba , że ma coś nie teges... ; )
                                                    inna sprawa , to fakt , że nasz forumowy kabotyn przyczepił się do literówki.
                                                    jak tak , to wszystkie twoje posty obrażają wszystkich piszących poprawnie na
                                                    forum , bo jeszcze takiego twojego zdania , gdzie nie byłoby błędu nie widziałem.
                                                    a jeśli jest inaczej , to udowodnij. linki proszę !
                                                  • myha1 Re: Do Tych co haczyki polkneli! 22.06.05, 13:54
                                                    ballest napisała:

> CZY POZADNE TO OD POZADANIA?
                                                    > Jesli tak,to dalej i te obrazasz!
                                                    > WSTYDZ sie tak pisac o osbach ktorych nie znasz osobiscie, dziwie sie, ze Meg
                                                    i
                                                    >
                                                    > spolka sie nie odezwaly, po takim wpisie !

Meg , co powiesz na spółkę ?.... no i na to pożądanie , hmm:)))

• myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 13:48
                                                    ballest napisała:

> Moge tez inne rzeczy wkleic, bo borasca nie tylko to napisala!
                                                    > Ty zobacz co O tobie bredziu napisal, a na Twoj watek nie wejde nie boj sie !

BRAID co o mnie napisałeś , bo mi się nie chce szukać i zwyczajnie nie mam
                                                    czasu ?
                                                  • braid Re: Do braida ? 22.06.05, 13:58

ze jestes porzadna dziewczyna
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 13:59
                                                    braid napisał:

>
                                                    > ze jestes porzadna dziewczyna

:))) tak też myślałam , a nawiasem mówiąc ...
                                                  • cesarzowa1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:09
                                                    MyHa, kurcze, ale Cie zaszczyt spotkał. Nie pogadasz ;-) Taki komplement.
                                                    Ciekawe, jak długo bedzie aktualny. Wiesz, łaska pańska Braida na pstrym koniu
                                                    jeżdzi.
                                                    ;))
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:12
                                                    cesarzowa1 napisała:

> MyHa, kurcze, ale Cie zaszczyt spotkał. Nie pogadasz ;-) Taki komplement.
                                                    > Ciekawe, jak długo bedzie aktualny. Wiesz, łaska pańska Braida na pstrym
                                                    koniu
                                                    > jeżdzi.
                                                    > ;))

jakoś mi do Twoich "zaszczytów" daleko..ale nie żałuję tego chyba.
                                                    Najlepiej byc porządną i pożądaną :))
                                                  • sss9 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:13
                                                    racja , myha. cesarzowe kiepsko kończą... ; )
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:15
                                                    sss9 napisał:

> racja , myha. cesarzowe kiepsko kończą... ; )

po "kończeniu" poznajesz facetów , a cesarzowa 1 to chyba kobieta?
                                                  • cesarzowa1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:19
                                                    Ha, ha, ha...
                                                    Myha, nie pierwszy raz chyle czoła przed Twoimi ripostami. Świetne. Dzięki. Za
                                                    to m.in. Cię lubię.
                                                    :-)
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:22
                                                    cesarzowa1 napisała:

> Ha, ha, ha...
                                                    > Myha, nie pierwszy raz chyle czoła przed Twoimi ripostami. Świetne. Dzięki.
                                                    Za
                                                    > to m.in. Cię lubię.
                                                    > :-)

A myślałam , że już mnie tu nikt nie lubi?
                                                    Cóż mylić się jest rzeczą ludzką ... :))
                                                  • sss9 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:22
                                                    jak "skończył" ten facet od powiedzonka , każdy widział. : )))
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:24
                                                    sss9 napisał:

> jak "skończył" ten facet od powiedzonka , każdy widział. : )))

niestety dla Niego , a dla nas ..na szczęście .
                                                    Może się to przenieść na kobiety? :))
                                                  • ballest Do Cysarzowej! albo odwaga zouzow ? 22.06.05, 14:28
                                                    Widzisz, jakie Zouzy na forum mamy, nietylko, ze nie reaguja, ze ktos kobiety
                                                    nie znajac ich od k.rw wyzwal, to jeszcze sie ciesza z faktu, ze ich pochwalil.
                                                    To juz jest szczytem BEZCZELNOSCI!
                                                  • braid Re: 22.06.05, 14:31
                                                    apropo...ile dajecie za mycie szyb (wzglednie za przetarcie brudna szmata)

Kiedys na pl. Pilsudskiego umyto mi szyby .... ja daje 1 Euro ..a on do mnie
                                                    ...aaaaa kolega tez myl. Wkurzylem sie maxymalnie ... wkoncu mieli po 1 marce
                                                    na glowe ..za prace 30 sekund ...
                                                  • sss9 Re: 22.06.05, 14:43
                                                    tu chyba ci nie odpowiedzą... ; )))
                                                  • sss9 Re: Do Cysarzowej! albo odwaga zouzow ? 22.06.05, 14:31
                                                    bo ci żyła pęknie.
                                                  • myha1 Re: Do Cysarzowej! albo odwaga zouzow ? 22.06.05, 14:32
                                                    ballest napisała:

> Widzisz, jakie Zouzy na forum mamy, nietylko, ze nie reaguja, ze ktos kobiety
                                                    > nie znajac ich od k.rw wyzwal, to jeszcze sie ciesza z faktu, ze ich
                                                    pochwalil.
                                                    > To juz jest szczytem BEZCZELNOSCI!

ballest , Ty lepiej nie zaczynaj ze Mną , co???
                                                    Chcesz bronić mojej cnoty , sama o to potrafie zadbać !
                                                  • myha1 Re: Do Cysarzowej! albo odwaga zouzow ? 22.06.05, 14:42
                                                    ballest napisała:

> Widzisz, jakie Zouzy na forum mamy, nietylko, ze nie reaguja, ze ktos kobiety
                                                    > nie znajac ich od k.rw wyzwal, to jeszcze sie ciesza z faktu, ze ich
                                                    pochwalil.
                                                    > To juz jest szczytem BEZCZELNOSCI!

ballest co to jest Zouza??
                                                  • sss9 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:30
                                                    myha1 napisała:

> sss9 napisał:
                                                    >
                                                    > > jak "skończył" ten facet od powiedzonka , każdy widział. : )))
                                                    >
                                                    > niestety dla Niego , a dla nas ..na szczęście .
                                                    > Może się to przenieść na kobiety? :))
                                                    na cesarzowe raczej... ; )))
                                                  • cesarzowa1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:31
                                                    Myslę, ża nasza pozycja zarówno tu jak i w świecie jest niezagrożona. faceci
                                                    bez nas hmm, - napisać czy nie? - są niczym. I oni to wiedzą. (Uwaga, nie
                                                    jestem feministką więc proszę bez aluzji).
                                                    Żadnej z nas nie grozi degradacja ani też los nieszczęsnika Leszka. I wiesz co,
                                                    Myha? Nikt nas (chyba) nie zwyzywa tak, jak to robię między sobą.

Wymyśl, proszę, jakiś fajny babski wątek. Taki tylko dla nas, pożądnych kobiet.
                                                  • sss9 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:36
                                                    cesarzowa1 napisała:

> Wymyśl, proszę, jakiś fajny babski wątek. Taki tylko dla nas, pożądnych kobiet.

jak już to : dla pożądanych bądź porządnych. ; )
                                                  • cesarzowa1 do sss 22.06.05, 14:40
                                                    Dzień dobry, Panie Starszy.
                                                    Uprzejmie Panu dziękuję za Pana uwagę. Obiecuję poprawę w zakresie mojej
                                                    ortografii. (tu nastepuje stosowne dygnięcie grzecznej dziewczynki).
                                                    ;)
                                                  • cesarzowa1 a propos 22.06.05, 14:36
                                                    te "pożądne" są zamierzone.
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:40
                                                    cesarzowa1 napisała:
                                                    > Myha? Nikt nas (chyba) nie zwyzywa tak, jak to robię między sobą.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Wymyśl, proszę, jakiś fajny babski wątek. Taki tylko dla nas, pożądnych
                                                    kobiet.

wiesz nigdy nie robię nic na zawołanie ( no prawie nigdy ) , ale Ty możesz
                                                    oczywiście założyć drugi wątek dla pożądnych kobiet :)
                                                  • cesarzowa1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:44
                                                    też się przyczepiłaś do tej literówki? Nic nie pisałam o zmuszaniu.
                                                  • myha1 Re: Do braida ? 22.06.05, 14:48
                                                    cesarzowa1 napisała:

> też się przyczepiłaś do tej literówki? Nic nie pisałam o zmuszaniu.

nie przyczepiłam się , daj sobie na luz...;))
                                                    nie widzisz , że Oni sie dobrze bawią :))
                                                    Twój książe też!
                                                    :)))
                                                  • cesarzowa1 Książę? 22.06.05, 14:55
                                                    Jaki książę? Mój prawdziwy tu nie bywa. Ten, o którym myslisz to czasem
                                                    wypisuje ballestbzdury, a potem za nie przeprasza - choć też nie wszystkich. Ja
                                                    nie popieram wszystkiego, co on pisze, ale w wielu sprawach się zgadzam. Kilka
                                                    postów wyżej przegiął, to fakt.
                                                    A co do zabawy - tak, świetnie się bawią. Swoim kosztem. No to dajmy im po
                                                    browarku i dalej do pisakownicy...
                                                  • aqua Re: Książę? 22.06.05, 15:08
                                                    gorąco tutaj, ufff:)
                                                  • sss9 Re: Książę? 22.06.05, 15:11
                                                    przesada... ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka