Dodaj do ulubionych

Nowa mapa POLSKI ;)

07.09.05, 08:54
www.wielkarzeczpospolita.net/img/mapa_big.jpg
Na mocy dekretu Naczelnika Państwa Polskiego z dnia 1 grudnia 2054 roku,
Wielka Rzeczpospolita obejmuje następujące jednostki terytorialne na prawach
wojewódzkich:

Kraj Basków, Kraj Egipski, Kraj Karski, Kraj Krasnojarski , Landy Niemieckie ,
Macierz , Mała Rzeczpospolita Madagaskarska , Polska Afryka Południowa ,
Polska Wielka Afryka Północna , Polska Wielka Indonezja , Polska Wielka
Wenezuela, Polska Wspólnota Brytyjska , Polski Biegun Połundniowy , Polski
Biegun Północny , Powiat Tajwan , Prowincja Alaska, Prowincja Aralu ,
Prowincja Argentyna , Prowincja Australia , Prowincja Boliwia , Prowincja
Brazylia , Prowincja Chińska , Prowincja Czile , Prowincja Ekwador , Prowincja
Espania , Prowincja Filipiny , Prowincja Francuska , Prowincja Indyjska ,
Prowincja Islandia , Prowincja Kamczatka , Prowincja Kolumbia , Prowincja Kuba
, Prowincja Maroko , Prowincja Mauretania , Prowincja Moskiewska , Prowincja
Mozambik , Prowincja Nadbajkalska , Prowincja Nowa Korea , Prowincja Paragwaj
, Prowincja Perska , Prowincja Peru , Prowincja Równikowa , Prowincja Rzymska
, Prowincja Sudan , Prowincja Urugwaj , Prowincja Wielka Etiopia , Prowincja
Wschodnia , Zielona Ziemia , Ziemie Odzyskane , Ziemie Północne.
Obserwuj wątek
    • braid Re: Nowa mapa POLSKI 07.09.05, 09:17

;)))))))))) znam ta strone ;)))
      Doskonale teksty bywaly na ich stronie ministerstwa dobrobytu
    • zwykly_kierowca Re: Nowa mapa POLSKI 07.09.05, 09:19
      Komunikat Ministerstwa Wojny!
      www.wielkarzeczpospolita.net/info.php?wiadomosc=634
      • sss9 Re: Nowa mapa POLSKI - reklama 07.09.05, 09:30
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/3.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/1.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/5.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/7.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/4.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/8.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/10.jpg
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/15.jpg
      • braid Re: Nowa mapa POLSKI 07.09.05, 09:30

Jest tez cos dla ballesta ;)))))))))))))) hahahahahahahaha o grunwaldzie:))

Konstytucja Wielkiej Rzeczypospolitej

My, przedstawiciele Rodziny Narodów Wielkiej Rzeczypospolitej, posiadającej swą
        wielką i bohaterską historię, upamiętnioną wielkimi zwycięstwami polskiego
        oręża, z których najwspanialsze pod Grunwaldem było 15 lipca 1410, chociaż i
        Obrona Częstochowy niezła była, pamiętając o czasach, kiedy Naród uciskanym
        przez innych pozostając, pozbawiony był możliwości stanowienia o samym sobie,
        nie mógł wykonywać swojej misji dziejowej wobec innych narodów, optymistycznie
        spoglądamy w świetlaną przyszłość Państwa Polskiego pod wodzą Naczelnika
        Państwa, uchwalamy niniejszą Konstytucję, aby stała się niewzruszonym
        fundamentem szczęścia każdego obywatela.

Rozdział I
        Wielka Rzeczpospolita

Art. 1.
        Wielka Rzeczpospolita jest państwem szczęśliwości społecznej.

Art. 2.
        1) Dobrem najwyższym jest Państwo przekazywane z pokolenia na
        pokolenie.
        2) Obowiązkiem każdego pokolenia jest umacnianie potęgi Wielkiej
        Rzeczypospolitej, rozszerzanie jej terytorium oraz przekazywanie osiągnięć
        Rodziny Narodów Wielkiej Rzeczypospolitej innym pokoleniom i narodom.

calosc tutaj:
        www.wielkarzeczpospolita.net/o_konstytucja.php
        • sss9 Re: Nowa mapa POLSKI - kultura 07.09.05, 09:48
          FESTIWAL MUZYKI POLSKIEJ
          04.07.2055

16 - 19 czerwca w Moczyrowykopytach Opolskich odbył się inauguracyjny I Festiwal
          Muzyki Polskiej. Impreza, mimo iż niezbyt reklamowana w mediach, odniosła wielki
          sukces. Większy niż oczekiwali sami organizatorzy – trójka studentów Polskiej
          Akademii Muzycznej. Tak liczne przybycie fanów polskiej muzyki sprawiło podwójną
          przyjemność, otóż 99,9% pieniędzy uzyskanych ze sprzedaży biletów zostało
          przekazanych na rzecz, znajdującej się w bardzo trudnej sytuacji, amerykańskiej
          fonografii. Pozostałe 0,1% pokryło koszty związane z organizacją Festiwalu.
          3 dniowa impreza została podzielona na 3, jednodniowe koncerty tematyczne.

- Nasza śmiała wizja zorganizowania całego Festiwalu jednego dnia na 3 scenach
          jednocześnie, legła w gruzach z powodu prostych przyczyn fizycznych. - wyjaśnia
          Artur Kobielasa, jeden z organizatorów - Jak obliczono, siła dźwięku
          wydobywającego się jednocześnie z nagłośnienia każdej ze scen, wywołałby
          trzęsienie ziemi o mocy 9,4 stopnia w skali Richtera. Poza tym każda ze scen
          musiała by być od siebie o co najmniej 341 km, ażeby słuchacze mogli rozkoszować
          się niczym nie zakłóconym dźwiękiem koncertu, który wybrali. Dlatego Festiwal
          Muzyki Polskiej rozbito na 3 tematyczne części.

Pierwszego dnia odbył się koncert pt. „Maryśka i Krasule” inspirowany muzyką
          ludową z domieszką elektroniki i hip-hopu. Na scenie pojawili się tacy wykonawcy
          jak: „Bizon Squad”, „Zaczarowany Rozrzutnik”, „Ujarany Traktorzysta”, czy
          „Zagubieni w zbożu”. Wielką atrakcją, a także mega gwiazdą był Jędruś, znany
          wszystkim bohater „Chłopów A.D. 2054”, który występował tutaj w roli naczelnego
          dj i prowadzącego imprezy. „Joł, joł, tiki, tiki-tiki bouse niggas. Czek dis ałt
          źąs”. – tak skwitował swój występ dj. Jędrek. Obok, wspomnianego wcześniej dj
          Jędrusia wystąpili także Ziomals Attack, którzy wśród publiczności, raczonej
          tanimi winami oraz wabionej (szczególnie chodzi o męską część publiki) urokami
          zwiewnie ubranych wiejskich dziewek, wywołali największą euforię. Koncert
          „Maryśka i Krasule”, oprócz korzyści płynących z samego występu, stał się także
          profesjonalnie zorganizowaną wystawą agrorolniczą, na której to zwiedzający
          mogli podziwiać najnowsze osiągnięcia techniki rolnictwa, w tym sławne Zetory
          K505, zmieniające się w momencie w profesjonalny salon masażu, luksusowe Ursusy
          Maybach Pleban 3000 oraz absolutni pogromcy zbożowych upraw – Bizony „Abaddon” z
          napędem jądrowym, oraz praktycznymi głowicami nuklearnymi Ziemia – Pluton, w
          wyposażeniu podstawowym. Pewnym urozmaiceniem było także stoisko amerykańskiego
          Ministerstwa Rolnictwa, prezentujące tamtejszy potencjał rolniczy... uzbrojony w
          cepy.

- To miało takie urozmaicenie być... – tłumaczy kolejny organizator – No dobrze,
          faktycznie zrobiliśmy to dla jaj. Odrobina czysto polskiej złośliwości przecież
          nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Oprócz atrakcji wystawowych, goście mogli
          sprawdzić się w tradycyjnym, wiejskim Pięcioboju.

Dzień drugi, to koncert zatytułowany „Betonowa Awangarda”. Ta nazwa najlepiej
          obrazuje to, co działo się tego dnia na polach Moczyrowowkopyt Opolskich.
          Poczynając od wielkiej, w całości skonstruowanej z betonu sceny kończąc na
          spontanicznej kąpieli w betonie (inspirowanej kąpielami w błocie w trakcie
          festiwali Woodstock). Tym razem na scenie zaprezentowali się twórcy, nierzadko
          na stałe związani z tematem przewodnim koncertu. Przybyli mogli podziwiać, coś,
          czego jeszcze nigdy nie było – występy betoniarek na arenie muzycznej. Tego dnia
          przez scenę przetoczyła się cała rodzina tychże niezastąpionych urządzeń.
          Począwszy od zwykłych, domowych betoniareczek, skończywszy na potężnych i
          majestatycznych Betoniarkach Bojowych. Rodzaj muzyki, jaki przedstawiali
          poszczególni wykonawcy, jest niemożliwy do zaklasyfikowania, dlatego niezależni
          eksperci stworzyli oddzielna kategorię, nazwaną beton-polo.

- Takich cudów to ja dawno nie widziałem” – mówi nam zaszokowany właściciel
          budki z chińskim żarciem, ulokowaniej tuż pod sceną.

Mówiąc po krótce „beton-polo” jest to mieszanką rocka, jazzu, pieśni
          religijnych, funk’u, soul’u, disco lat 80’ i treści patriotycznych,
          charakteryzującą się nutką psychodelii. Ogólnie nikt nic z tego nie rozumiał,
          ale wszystkim się podobało. Tego dnia zanotowano rekord sprzedaży piwa i innych
          trunków alkoholowych, przez co organizatorzy musieli sprowadzać specjalne
          transporty „chłodzących napoi” z sąsiednich rejonów. Kontrowersyjny zespół
          Ziomals Attack pojawił się i tym razem, ale tylko w roli konsumentów sklepu
          monopolowego. Gościem honorowym tego dnia był Benetton Ton, znany betonolog i
          prywatnie miłośnik mieszanki cementu, żwiru, piasku i wody.

Ostatni, trzeci dzień Festiwalu zarezerwowany był dla miłośników mocnego
          uderzenia i fanów liczby 666. Tego to dnia bowiem odbył się długo zapowiadany
          koncert „Totalna Rozwałka 9 – Droga na Cmentarz”. Patronat nad tą imprezą objęło
          Radio Maryja HRS, włączając ją tym samym do swojego festiwalowego maratonu
          zatytułowanego „Łej of Destrukszyn – Tajm tu mejk som nojz”. Tego dna, a raczej
          wieczoru (koncert zaczął się długo po zachodzie Słońca przyp. red.), scena (w
          kształcie gigantycznej trumny przyp. red.), zaroiła się od zespołów
          reprezentujące wszystkie możliwe formy metalowej rzeźni, jakie tylko słyszał
          człowiek. Pośród multum wykonawców znalazły się zespoły, takie jak: „Dziadek
          Śmierć”, „Smętny Grabarz”, czy bardziej kontrowersyjne „Onaniści” i
          „MasturBathor777”. Wśród wykonawców miał się znaleźć, legendarny, brytyjski
          zespół Iron Maiden, zakonserwowany przez naukowców NeoTechu, ale ich występ
          został odwołany po próbie generalnej, kiedy to, już w trakcie pierwszej piosenki
          wokaliście odpadła szczęka, perkusista stracił obie ręce podczas uderzenia
          pałeczkami w werble, a jednemu z gitarzystów w czasie wykonywania headbang’u
          urwała się głowa. Inżynierowie NeoTechu muszą jeszcze sporo popracować, zanim w
          dziedzinie konserwacji ciała osiągną perfekcję.
          Super Gwiazdą „Totalnej Rozwałki...” miał być obok występu Ziomals Attack
          (autorzy metalowego bestsellera wszech-czasów „Hardkor”), występ wschodzącej
          gwiazdy polskiej sceny metalowej, grupy Fuzyjna Zagłada. Niestety, do koncertu
          nie doszło, a MI już prowadzi śledztwo w sprawie absencji zespołu na I Festiwalu
          Muzyki Polskiej.
          Jak relacjonuje jeden z uczestników koncertu:

- Ogólnie było zajefajnie, ale pomysł polewania publiki gorącą smołą był chyba
          lekko chybiony...

- Nie ukrywamy, że tak liczne przybycie widzów, trochę nas zaszokowało,
          napędziło stracha, całkowicie przeczyściło i trzymało tak od początku, aż do
          końca imprezy. To całkiem nieźle zrobić cos fajnego i mieć z tego satysfakcję.
          Już zaklepujemy termin i szukamy miejscówki na następny taki festiwal. Może za
          rok przyjadą do nas nasi kumple z sąsiednich prowincji, baa, może nawet odwiedzą
          nas koledzy zza oceanu... Za rok będzie taki mega wypas, że nawet sobie sprawy
          nie zdajecie – z błyskiem w oku zapewnia nas Artur Kobielasa.

No cóż, nam pozostaje tylko wierzyć w zapewnienia i życzyć powodzenia chłopakom.

• zwykly_kierowca a tu zas cos uo diobuach - uobejrzyj sie ballest 07.09.05, 10:00
      rozeta.com.pl/~vi-bdsz/home.html
    • sss9 Re: a może ktoś ... 07.09.05, 10:19
      chciałby stać się obywatelem tworu o nazwie Neue Slowenische Kunst ? za drobną
      opłatą dostanie paszport. czytałem, że niektórym udaje się na nim przekraczać
      granice.
      znacie grupę Laibach ?
      www.laibach.nsk.si/index.htm
      • sss9 Re: a może ktoś ... link 07.09.05, 10:24
        www.ljudmila.org/embassy/2a/2a.htm
        • ballest Re: a może ktoś ... link 07.09.05, 12:08
          baardzo intelektualny temat ;) pasuje do Was jak ulau!
          • braid Re: idz leczyc kompleksy 07.09.05, 12:31
            Do fatra falszysty przychodzi jego syn i z dumą opowiada o swoich wyczynach w
            szkole:
            - Tato! Dzisiaj na lekcji matematyki pani pytała ile jest 2x2. Ktos powiedział
            że 5, inny że 3, a ja powiedziałem że 4. To dlatego że jestem taki mądry, czy
            dlatego że jestem Slazakiem?!
            - To dlatego że jesteś taki mądry.
            - A potem na lekcji WF'u nauczyciel kazał robić pompki. Ktoś zrobił 10, inny
            20, a ja zrobiłem całe 50! Czy to dlatego że jestem taki silny, czy dlatego że
            jestem Slazakiem?!
            - To dlatego że jesteś taki silny.
            - A jak skończyliśmy WF, to w przebieralni ja z chłopakami mierzyliśmi
            nasze "ptaszki". Ktoś miał 5cm, inny 10cm, a ja - 22cm! To dlatego że jestem
            taki męski, czy dlatego że jestem Slazakiem?
            - To dlatego że masz DWADZIEŚCIA OSIEM LAT PAMPONIU!!
            • ballest ale sie kurzy z tego kawalu! 07.09.05, 12:37
              bredziu , nie szkoda tobie tej niemieckiej klawiatury na takie glupie kawaly !
              • sss9 Re: ale sie kurzy z tego ballesta! 07.09.05, 13:59
                to NSK, to w sam raz dla ciebie balcio, takie wirtualne państwo, wszędzie i
                nigdzie. szkoda, że nie ma własnego forum - ale byś tym Słoweńcom nawtykał, pra ?
                :)))

poza tym pisz na temat wątku, personalnie zaczepiać tylko prymityw potrafi !

pyrski i takie tam... ;)))
            • sloneczko1 Braid ---- masz syna? 07.09.05, 21:48
              braid napisał:

> Do fatra falszysty przychodzi jego syn i z dumą opowiada o swoich wyczynach w
              > szkole:
              > - Tato! Dzisiaj na lekcji matematyki pani pytała ile jest 2x2. Ktos powiedział
              > że 5, inny że 3, a ja powiedziałem że 4. To dlatego że jestem taki mądry, czy
              > dlatego że jestem Slazakiem?!
              > - To dlatego że jesteś taki mądry.
              > - A potem na lekcji WF'u nauczyciel kazał robić pompki. Ktoś zrobił 10, inny
              > 20, a ja zrobiłem całe 50! Czy to dlatego że jestem taki silny, czy dlatego że
              > jestem Slazakiem?!
              tam tez pasuje słowo Polak jakbyś nie widział tego
    • Gość: :) Re: Nowa mapa POLSKI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.05, 17:22
      te strony idealnie odzwierciedlaja nature wszechpolaczkow
      :))))))))

brakuje jedynie rydza smiglego na koniu :)
      • sss9 Re: Nowa mapa POLSKI 07.09.05, 17:26
        to tak, dla twojej świadomości wszechślązaczku :
        www.wielkarzeczpospolita.net/img/reklama/15.jpg
        brakuje ci "intusu", czy masz go zbyt wiele... :))))
      • meg_s Re: Nowa mapa POLSKI 07.09.05, 17:26
        a twoja wypowiedź idealnie odzwierciedla ...... twoje (nie będę uogólniać)
        poczucie humoru
      • Gość: :( Re: Nowa mapa POLSKI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.05, 21:24
        www.deutsche-zeitung.net/assets/images/Pole__Rydz_Smigly__F.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka