IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.02, 21:48
www.fun.from.hell.pl/2002-08-12/dlatego-ze.avi
Obserwuj wątek
    • Gość: Ballest Re: Plebiscyt IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.02, 23:03
      Fajnie, ze nie wiedza co godac !!!!
      • Gość: Arnold Re: Plebiscyt IP: 213.186.78.* 13.09.02, 23:02
        Po co byl plebiscyt? Po to zeby Poloki zagarneli czesc Slaska i godali ze to na
        podstawie wynikow plebiscytu. Jakby nie przegrali to by nie zajmowali.
        • psztymucel Re: Plebiscyt 14.09.02, 07:59
          Arnold, wybacz, ale piszesz bzdury. Strona polska na konferencji pokojowej w
          Wersalu była stanowczo przeciwko plebiscytowi i to nie z polskiej, ale bardziej
          z brytyjskiej inspiracji powstała myśl o plebiscycie na Górnym Śląsku
          • Gość: Arnold Re: Plebiscyt IP: 213.186.78.* 14.09.02, 09:56
            Plebiscyt byl ustepstwem wobec rzadu niemieckiego, to prawda, ale glownym
            powodem przeprowadzenia go byly protesty i wiece gornoslazakow przeciw
            przylaczeniu G. Slaska do nowopowstajacego panstwa Polskiego. I mimo wynikow
            plebiscytu niekorzystnych dla Polski, na wskutek zbrojnej napasci, komisja
            stojac wobec faktu dokonanego zajecia czesci G. Slaska przez Polakow, zwrocila
            sie do Ligi Narodow w Genewie. Ta zalecila podzial G. Slaska. Czyli plebiscyt
            nie mial wiekszego znaczenia. Ale zostal uzyty jako argument w sfalszowanej
            historii Slaska, jakiej nauczano do 1989r. Znam osobiscie ludzi, ktorzy wierza
            jeszcze, ze wyniki plebiscytu byly dokladnie odwrotne, a wredni Niemcy nie
            chcieli ich respektowac.
            • Gość: Pytanie Re: Plebiscyt IP: 217.153.81.* 14.09.02, 15:48
              Powstaje zatem pytanie: "dlaczego Ślązacy woleli połączyć się z Niemcami, niż z
              Polską" ???
          • Gość: Obrzida Re: Plebiscyt IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.02, 20:15
            psztymucel napisał:

> Arnold, wybacz, ale piszesz bzdury. Strona polska na konferencji pokojowej w
            > Wersalu była stanowczo przeciwko plebiscytowi i to nie z polskiej, ale
            bardziej
            >
            > z brytyjskiej inspiracji powstała myśl o plebiscycie na Górnym Śląsku

psztymucel, czy ty myślisz,że ja myślę,że ty myślisz
            • psztymucel Re: Plebiscyt 16.09.02, 23:38
              Gość portalu: Obrzida napisał(a):

>psztymucel, czy ty myślisz,że ja myślę,że ty myślisz

Gówno mnie interesuje, Obrzida, co myślisz. Jak 99% klepiących w klawiaturę na
              tym forum jesteś kolejną osobą przekonaną o swoim patencie na prawdę.
              • Gość: Mirek Re: Plebiscyt IP: *.sympatico.ca 17.09.02, 03:25
                psztymucel napisał:

> Gość portalu: Obrzida napisał(a):
                >
                > >psztymucel, czy ty myślisz,że ja myślę,że ty myślisz
                >
                > Gówno mnie interesuje, Obrzida, co myślisz. Jak 99% klepiących w klawiaturę
                na
                > tym forum jesteś kolejną osobą przekonaną o swoim patencie na prawdę.

Dobre!! Szybkie i trafne. Tutaj za cholere nikt nawet nie probuje rozmawiac,
                bedac przekonanym o swojej wszechwiedzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka