Dodaj do ulubionych

TVN - "Bezkarny komendant....

07.01.06, 19:25
....straży miejskiej z Gliwic"

nie dosłyszałam tylko o której godzinie
Obserwuj wątek
    • sebush Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 19:32
      Meg, tez nie wiem, o ktorej, ale to kolejny dowod na dziwne uklady w miescie...
      • stasiek17 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 19:35
        :)))

a może w "Uwadze" o 19:45

uwaga.onet.pl/
        • stasiek17 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 19:40
          a jednak w "Uwadze" :)

Komendant kostki chciwy i bardzo mściwy :

uwaga.onet.pl/1305113,archiwum.html
          • meg_s Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 19:44
            już :)
            • betoniarz-zbrodniarz Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 19:58
              Tylko czemu w tekście jest mowa o komendancie straży miejskiej z Zabrza? Ach, ci
              dziennikarze...
        • Gość: gliwiczanin Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.konst.silesianet.pl 08.01.06, 21:57
    • Gość: frania Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: 60.234.65.* 07.01.06, 20:09
      Wlasnie skonczyla sie audycja. Dowiedzielismy sie, ze komendant -bedac jeszcze
      policjantem- pobil straznika miejskiego, otrzymal za to prawomocnt wyrok i w
      zwiazku z tym nie powinien pelnic funkcji, ale prezydent Frankiewicz znalaz luke
      w prawie i komendant sie ostal.
    • Gość: fesia Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.kat.3s.pl 07.01.06, 20:12
      Frankiewicz obstaje przy tym że Kostka nie dotyczy to co dotyczy reszty
      pracowników ,ciekawe dlaczego...? Proponuję nagrodę dla osobby która
      zdradzi ,jakiego "haka" na Frankiewicza ma Kostek...
      • Gość: krzysztof Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:43
        lesery to straznicy miejscy, do roboty ich trza gonić
        • Gość: alex Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:26
          Krzysztof jesteś beznadziejne beztalecie .Sam sie leserze chwyć roboty a nie
          wysyłaj do niej tych co już pracują.Jak chcesz już się wypowiedzieć na forum to
          pomysl choć trochę a nie pisz pierdół.Śwaidczy to tylko o zaniku mózgu u ciebie.
      • sebush Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 21:18
        Dowod na "czystosc" wladz miasta - kto o zdrowych zmyslach i poczuciu etyki,
        nie mowiac o zwyklej uczciwosci obstaje przy osobie, na ktorej ciazy wyrok!?
        Wstyd!! Brak mi slow na polityke UM Gliwice...
    • Gość: :) Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.06, 21:52
      um 5:45 :)
    • meg_s Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 07.01.06, 21:58
      • Gość: ania Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:30
        Jak czuje się "ktoś" -bo nawet nie zasługuje na miano faceta -kto najpiewr bije
        strażnika a potem idzie na szefa straży miejskiej.Gdzie tu męska ambicja ??
        Mam nadzieje że wreszcie będzie prawdziwe śledztwo i facet wyleci z tego stołka
        bo zarabiać taka kasę i kraść państwowe o!!! zgrozo.Ziobro w tobie nadzieja .
        • stasiek17 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 08.01.06, 19:35
          musi mieć dobrego haka na swojego szefa, skoro ten w jego obronie robi z siebie
          idiote na całą Polske
    • Gość: fesia Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.kat.3s.pl 08.01.06, 20:41
      Ania napisała:

>nawet nie zasługuje na miano faceta

>Może się mylę ,ale mam wrażenie ,że męskie cechy posiada ,natomiast nie
      dopatrzyłam się ich u Frankiewicza..Może"hak" jest wstydliwy...?
      • stasiek17 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 08.01.06, 20:49
        Gość portalu: fesia napisał(a):

> >Może się mylę ,ale mam wrażenie ,że męskie cechy posiada ,natomiast nie
        > dopatrzyłam się ich u Frankiewicza..Może"hak" jest wstydliwy...?

Fesiu, ty coś wiesz ... :)))
        • myha1 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 08.01.06, 21:17
          stasiek17 napisał:

> Gość portalu: fesia napisał(a):
          >
          >
          > > >Może się mylę ,ale mam wrażenie ,że męskie cechy posiada ,natomiast
          > nie
          > > dopatrzyłam się ich u Frankiewicza..Może"hak" jest wstydliwy...?
          >
          >
          > Fesiu, ty coś wiesz ... :)))

:)))
          o "haku" ???
          ;)
    • Gość: fesia Re: TVN - "Bezkarny komendant.... IP: *.kat.3s.pl 08.01.06, 21:19
      Stasiek 17 napisał:

>Fesiu, ty coś wiesz ... :)))

>Nie, ale istnieją różne sposoby zasłaniania twarzy.Jednym z najbardziej
      naturalnych i spontanicznych jest wstyd.Takie zasłonięcie jest niewidoczne ,ale
      sam gest jest widoczny.Zauważyłam że frankiewicz ma problemy z nawiazaniem
      kontaktu wzrokowego z rozmówcą. Wstyd to rodzaj preferencji w przypadku
      Frankiewicza mam wrażenie tych preferencji....
      • sss9 Re: TVN - "Bezkarny komendant.... 08.01.06, 22:41
        liczne artykuły prasowe, wreszcie telewizja - ja się zastanawiam czy i tym razem
        spłynie jak po kostce brukowej...
        • Gość: bartek skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:24
          Czasami jak siedze z zona przed telewizja i ogladamy program Uwaga to nie chce
          sie wierzyc ze w panstwie ktore bylo tylel lat zaklamane dalej toleruje sie
          takie rzeczy. Jak Prezydent miasta moze mowic publicznie przed kamera ze
          skorzystal z luki prawnej ktora mowi ze osoba mundurowa musi byc bez skazy a
          cywilan juz nie. Skandal. Nie powinien byc prezydentem. Wstyd mi ze zyje w
          takim kraju i im wiecej was ogladam tym bardziej chce mi sie z tad uciec.
          Dziekuje
          • sebush Re: skandal 10.01.06, 10:22
            Skandal to to, iz taki lepek rzadzi miastem! Widac jaki on sam czysty, jesli
            obstawia sie ludzmi. ktorzy maja cos na sumieniu a prokurator siedzi im na
            glowie, brrr - a co gorsza, to osobka ma tytuly naukowe, wspolczuje uczelnii,
            ktora ona reprezentuje - czyzby Politechnika??
            • Gość: ewa Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 01:41
              Dzienik Zachodni 11 01 06

Komendant pod lupą

Środa, 11 stycznia 2006r.
              Gliwiccy strażnicy miejscy o bałaganie i łamaniu prawa w ich jednostce już pod
              koniec listopada powiadomili ministerstwo sprawiedliwości. Prokuratura Krajowa
              nakazała zajęcie się sprawą Prokuraturze Apelacyjnej w Katowicach. Ta sprawę
              przekazała do Gliwic. Do 15 stycznia tamtejsi prokuratorzy mają czas by
              wypowiedzieć się, czy w jednostce doszło do uporczywego łamania praw
              pracowniczych przez komendanta Andrzeja Nowaka. Grozi za to do dwóch lat
              więzienia.

— Nie wiem co się dzieje w tej sprawie. Czas ucieka, a nikt z nas nie został
              nawet wezwany na przesłuchanie — mówi Piotr Grabowski, były strażnik zwolniony
              za „zbyt płytkie pompki” na teście sprawnościowym. Odwołał się od decyzji
              Nowaka. 17 stycznia sąd pracy rozpatrzy jego sprawę. Kilka tygodni temu ten sąd
              przywrócił do pracy Joannę Osieję, strażniczkę, która także została zwolniona
              za niezaliczenie testu sprawnościowego.

Badane będzie także, czy było zasadne umorzenie postępowania przygotowawczego w
              sprawie podejrzenia kradzieży kostki brukowej przez komendanta Nowaka.
              Związkowcy chcą zainteresować organy ścigania także sprawą pobicia w Wigilię
              młodego strażnika. Twierdzą, że został on wysłany przez komendanta w teren bez
              munduru, legitymacji i stosownych środków.

DZ pisał o tym, że Andrzej Nowak został komendantem, mimo że wcześniej został
              skazany prawomocnym wyrokiem za pobicie strażnika. Prawo mówi, że taka osoba
              nie może pracować w straży. Przełożony Nowaka, prezydent Gliwic Zygmunt
              Frankiewicz, wielokrotnie podkreślał, że wykorzystał lukę w prawie i traktuje
              komendanta jako pracownika administracji, a nie strażnika. Prezydent broni
              Nowaka, podkreślając, że jest świetny na stanowisku, które zajmuje
              • Gość: alex Re: skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:29
                a to pracownik administracji na dość wysokim stołku może być karany ?? coś
                nowego??jeśli prezydent miasta również wykorzystuje luki w prawie to pytam czy
                powinien wygrać kolejne wybory???
                • myha1 Re: skandal 20.01.06, 10:02
                  Gość portalu: alex napisał(a):

> a to pracownik administracji na dość wysokim stołku może być karany ?? coś
                  > nowego??jeśli prezydent miasta również wykorzystuje luki w prawie to pytam
                  czy
                  > powinien wygrać kolejne wybory???

...a to jest pytanie do wyborców ;))
                  • Gość: wodnik prasowy Re: skandal IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.06, 14:19
                    Jacy wyborcy taki prezydent.
                    • stasiek17 Re: skandal 20.01.06, 19:21
                      :))))))))

spokojnie, zmienimy to już za parę miesięcy
                      • sebush Re: skandal 21.01.06, 19:12
                        Mam nadzieje, ze w ogole cos te wybory zmienia na plus w samym miescie!
                        Dzisiejsze wladze to wstyd - szkoda slow na to, co sie dzieje, jesli prezydent
                        szuka luk w prawie, niz stac na jego starzy...
                        • Gość: Wodnik prasowy Re: skandal IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.06, 20:56
                          Bo czasami ma luki w pamieci.
                  • gliwin Re: skandal 25.01.06, 14:24
                    m
                    > > powinien wygrać kolejne wybory???
                    >
                    >
                    > ...a to jest pytanie do wyborców ;))
                    >
                    Nie koniecznie do wyborcow. Pytanie, czy w ogole ma prawo i powinien startowac
                    do wyborow w takiej sytuacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka