Dodaj do ulubionych

I LO po zmianach

IP: *.njp.gliwice.pl 15.11.02, 12:05
Czy po zmianie dyrektora w I LO coś tam się zmienia?? Kiedyś po przeczytaniu
na tym forum wielu wypowiedzi na temat tego ogólniaka nie miałam ochoty na
nie. W tym roku muszę jakieś wybrać. Jak tam teraz jest??
Obserwuj wątek
    • Gość: Maturzysta Re: I LO po zmianach IP: *.centrum.gliwice.pl / *.strikte.net 28.11.02, 00:13
      No cóż... Trochę się zmieniło, choc zasadniczo niewiele. Wątek, o którym mówisz
      był zdominowany przez teksty ludzi, którzy albo w życiu w "Jedynce" nie byli,
      albo mówią o jakimś innym I LO :) Szkoła jak szkoła, sporo nauczycieli
      jest "nie do życia", ale znajdą się i tacy, którzy są w porządku. Moim zdaniem
      50% satysfakcji (bądź nie) ze szkoły, to ekipa, na jaką trafisz w klasie. Bo
      jeżeli trafi Ci się banda wyobcowanych kujonów, którzy kursują na trasie szkoła-
      dom,a ich życie towarzyskie ogranicza się do imienin u cioci- bedziesz mieć
      pecha. Ale jeżeli trafisz (jak ja) na klasę, w której sporo jest ludzi
      normalnych, którzy uczą sie tyle, ile trzeba, a do tego są na każdej imprezie,
      to nawet taka jedna szalenie sympatyczna:) pani psor z chemii o "ptasim"
      nazwisku (pozdrawiam,hehe) nie będzie Ci starszna :) A co do dyrektora S.- to
      na razie zbyt krótko piastuje swój urząd, żeby można było się o nim
      wypowiadać;)
      Pozdrawiam - i powodzenia!
    • Gość: Jasiulek Re: I LO po zmianach IP: *.krakow.pl 17.12.02, 00:51
      Chodziłem do tego liceum. Skończyłem w 1993 i wtedy dyrektorką była prof.
      Trzcionka czyli popularna "Spałka". A kto jest nim teraz? Napiszcie, bo bardzo
      mnie to interesuje?
      A czy rosyjskiego uczy jeszcze prof. Skrzyszewska? Bardzo ją lubiłem. Zawsze
      uważałem że to najlepsza i najbardziej sprawiedliwa nauczycielka świata.
      Studia i praca rzuciły mnie w inne rejony kraju, ale chętnie bym się dowiedział
      co tam słychać w starej poczciwej jedynce.
      • Gość: jojo Re: I LO po zmianach IP: *.uc.nombres.ttd.es 17.12.02, 22:42
        tez chodzilem do jedynki nie wspominam tego dobrze i tez byla spala dyrektorka
        a kto jest teraz???

ale kurcze po tej szkole to ludzie sie dostaja na studia wiec cos w tym jest..
        swiatecznie jojo
        • markovich Re: I LO po zmianach 22.12.02, 19:51
          Teraz dyrektorem "jedynki" jest WFmen nazwiskiem Sarkowicz. Dyr. Trzcionka
          odeszła na emeryturę we wrześniu tego roku. Prof. Skrzyszewska uczy obecnie
          (nie mam pojęcia z jakim skutkiem, raz tylko miała w mojej klasie zastępstwo)
          języka "imperialistycznego" :)
          A poza tym w ILO zmieniło się -mam takie wrażenie- na gorsze. Od września 2001
          na Zimnej Wody utworzono Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 10, czyli "jedynka"
          plus gimnazjum nr 14... Więc teraz po korytarzach wałęsa się banda 13-15 latków
          odzianych w stroje sportowe (takie z trzema paskami- niektórzy mają tych pasków
          aż 4), oraz 13-15 latek, wyglądających jak przedstawicielki wiadomej profesji.
          Rzecz jasna, nie mówię, że wszyscy gimnazjaliści tak wyglądają, ale tego
          w "jedynce" przedtem nie było, więc ci opisani powyżej najbardziej rzucają się
          w oczy! No i przed wrzesniem 2001 nie zdarzały sie kradzieże- a teraz i owszem.
          Ale nigdy nie jjest tak, żeby nie mogło być gorzej, nieprawdaż? :) W każdym
          razie, zdążyliśmy już przywyknąc do nowej sytuacji i jakoś sobie radzimy, heh.
          W razie czego- służe dodatkowymi informacjami. No i odwiedźcie koniecznie
          www.eurojedynka.of.pl
          Pozdrawiam,

Markovich
          • Gość: Jasiulek Do: Markovich IP: *.krakow.pl 27.12.02, 23:57
            Jeśli chodzi o prof. Skrzyszewską to za moich czasów uczyła rosyjskiego (byłem
            ostatnim rocznikiem, który miał ten język obowiązkowo). Muszę Ci powiedzieć że
            nigdy nie lubiłem rosyjskiego i nie chciałem się go uczyć, ale z prof.
            skrzyszewską sam wchodził do głowy. Faktem jest że trochę wysiłku i pracy
            musiałem w to włożyć (prof. Skrzyszewska) była bardzo wymagająca) ale
            skończyłem liceum z oceną: bdb i nawet dziś (chodź nie miałem do czynienia z
            tym językiem od 9 lat) potrafię się w nim porozumieć.
            Co do prof. Skrzyszewskiej była moim zdaniem najlepszą nauczycielką w ILO -
            bardzo wymagajaca, ale sprawiedliwa i zawsze chętna pomóc uczniom.
            Wiem że znała perfekt trzy języki - rosyjski, angielski i chyba francuski (tego
            nie jestem pewien). Mam nadzieję że nauczycielką angielskiego jest równie dobrą
            jak była nauczycielką rosyjskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka