Gość: Ksenomorf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:30 Witam , kto zna jakieś fajne łowiska ( prywatne ) w okolicy Gliwic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fesia Re: Łowiska płatne IP: *.kat.3s.pl 25.04.06, 21:59 Gość portalu: Ksenomorf napisał(a): > Witam , kto zna jakieś fajne łowiska ( prywatne ) w okolicy Gliwic ? ...jeżeli chcesz łowić karpiki to wiem że takie komercyjne stawy są w Sierakowicach.Jadąc od Gliwic stawy po prawej.Ale jeżeli chcesz inne rybki ;) to niestety najbliższe łowiska komercyjne są na gornej Wisle , Brynicy .(Skoczów ,Nierodzim ,Kieczyce ) .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Łowiska płatne 25.04.06, 22:16 Nierodzim.. hmmm...tyle razy w roku tam jestem , ale tłumów wędkarzy nie zauważyłam...może nie wypatrywałam zbyt dokładnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fesia Re: Łowiska płatne IP: *.kat.3s.pl 25.04.06, 22:31 myha1 napisała: > Nierodzim.. > ..> hmmm...tyle razy w roku tam jestem , ale tłumów wędkarzy nie zauważyłam...może > nie wypatrywałam zbyt dokładnie ;) :)) Bo to koleżanko inna inkszość ;)) łowisko komercyjne rządzi się innymi prawami:)) Rzeka, wraz z dopływami została podzielona na odcinki, na których obowiązują różne zasady połowu. Za możliwość łowienia ryb trzeba zapłacić nawet 70 złotych za dzień (to stawka za dzień weekendowy, pobierana na odcinku pomiędzy Nierodzimiem a Kiczycami). Poza tym można zabrać do domu najwyżej dwie ryby. Wszystkie ryby złowione w dopływie Wisły - trzeba z powrotem wypuścić do wody. Na razie z możliwości komercyjnego łowienia na drogim odcinku (jednodniowe licencje sprzedawane są między innymi na stacjach benzynowych położonych nad rzeką) skorzystało jedynie 12 osób. Natomiast w innych miejscach, gdzie połów jest tańszy (powyżej Nierodzimia i na dopływach Wisły można już łowić w dni powszednie za 20 złotych) zainteresowanie komercyjnym wędkowaniem jest bardzo duże. Przy następnym pobycie musisz wypatrywać wędkarzy poza Nierodzimiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenomorf Re: Łowiska płatne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:16 W Sierakowicach jest jeszcze jedno łowisko po lewej stronie jak wyjeżdzasz z wioski :-) . A czy ktoś niezna jakiś łowisk w okolicach Dzierżna ? Odpowiedz Link Zgłoś