Dodaj do ulubionych

"Bajka" odeonem :)

26.04.06, 09:42
Wymyślili nową nazwę na "Bajkę" :

... i nie będzie już "Bajki". Paweł Gabara, dyrektor GTM-u już ją wymyślił. -
Nie wiem jednak czy wszyscy to zaakceptuję, szyld natomiast wyglądałby tak:
Gliwicki Teatr Muzyczny. Sala Odeon - Kino Amok. ....

www.nowiny.gliwice.pl/ng/wiadomosci.htm

pewnie wymyślił to w amoku na wieść o tym, że będzie musiał tym zarządzać ;)
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 10:57
      ile dajecie czasu "nowej" Bajce? niedługo ruszy multipleks w Forum... :)))
      • braid Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 10:58
        ;)
        • betoniarz-zbrodniarz Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 11:16
          nowa "bajka" przeżyje jesli nie będzie się starała konkurować z multipleksami
          tylko znajdzie niszę dla miłośników kina bezpopcornowego.
          • sss9 Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 11:22
            i tu chyba jest "haczyk". no bo niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego dotychczasowy
            właściciel kina (dystr.Silesia Film?) upiera się aby w sprzedanym obiekcie nadal
            odbywała się działalność kulturalna, w tym seanse kinowe?
            czy Miasto będzie teraz płaciło ukryty haracz za "wygranie przetargu", w postaci
            opłat za wy świetlanie repertuaru Silesia Film?
    • Gość: fesia Re: "Bajka" odeonem :) IP: *.kat.3s.pl 26.04.06, 11:33
      betoniarz-zbrodniarz napisał:

> nowa "bajka" przeżyje jesli nie będzie się starała konkurować z multipleksami
      > tylko znajdzie niszę dla miłośników kina bezpopcornowego.

.."Teatr Muzyczny. Sala Odeon - Kino Amok. Myślę, że Odeon powinien dobrze
      kojarzyć się z muzyką i nazwijmy to estradą teatralną" powiedział p.Grabara
      Nowej "bajce" na pewno nie pomoże " wymyślna " nazwa , pstrokacizna i migające
      światełka, ale Teatr Muzyczny w szyldzie ,brzmi dziwnie ;) mamy przecież w
      Gliwicach już Teatr Muzyczny , chyba że nazwa ma sugerować ,ze miejsce to stanie
      się osobliwym azylem dla "artystów" nienajwyższego lotu..;(
      • aka10 Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 16:35
        Wcale mi sie to nie podoba.Pozdrawiam.
    • emerson Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 20:46
      > Gliwicki Teatr Muzyczny. Sala Odeon - Kino Amok.
      Jak dla mnie porażka... Może lepiej ogłosić konkurs na nazwę nowej placówki?
      Niech się mieszkańcy wypowiedzą.
      • sss9 Re: "Bajka" odeonem :) 26.04.06, 21:16
        co tam nazwa, repertuar! tylko to się liczy.
        mnie ciekawi jak się będzie bombastyczna nazwa tej instytucji miała do oferty
        kulturalnej. nie mam jakiejś takiej śmiałości zakładać, że teraz to będzie och!
        i ach! i nagle, dotąd skąpe Miasto, zacznie mnie rozpieszczać głośnymi i ważnymi
        spektaklami czy super koncertami...
      • stasiek17 Re: "Bajka" odeonem :) 27.04.06, 07:35
        emerson napisał:

> > Gliwicki Teatr Muzyczny. Sala Odeon - Kino Amok.
        > Jak dla mnie porażka... Może lepiej ogłosić konkurs na nazwę nowej placówki?
        > Niech się mieszkańcy wypowiedzą.
        >

Dlaczego nie zapytano mieszkańców czy chcą dopłacać do tej nowej placówki?
        Silesia, poprzedni właściciel tego kina, dopłacała rocznie ponad 100 tys.zł
        mimo, że leciały tam hitowe filmy. Nie trudno przewidzieć, że przy "ambitnym"
        repertuarze Kina Amok, te dopłaty bedą kilkakrotnie wyższe, a jak prezio ulokuje
        tam kolejnego dyrektora d/s marketingu, to inwestycja zamieni sie w studnię bez
        dna.
        • myha1 Re: "Bajka" odeonem :) 27.04.06, 07:44
          Ma wielkie szanse podzielić los naszego "Marzenia"... po uruchomieniu Multikina
          zeszło na ...szkoda, ostatnio słyszałam , ze pewnie tam market zrobią ;(
          • Gość: kuba Re: "Bajka" odeonem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:16
            szkoda że ludzie zapomnieli do tego kina chodzić mimo, że grało ciekawy
            repertuar
          • meg_s Re: "Bajka" odeonem :) 09.05.06, 06:39
            myha1 napisała:

> Ma wielkie szanse podzielić los naszego "Marzenia"... po uruchomieniu Multikina
            >
            > zeszło na ...szkoda, ostatnio słyszałam , ze pewnie tam market zrobią ;(
            >

"Rossmanna" - już robią - w tej łukowej ściany wywalili kupę dziur i okienka robią
        • Gość: fesia Re: "Bajka" odeonem :) IP: *.kat.3s.pl 27.04.06, 07:45
          stasiek17 napisał:

>a jak prezio ulokuj
          > e
          > tam kolejnego dyrektora d/s marketingu, to inwestycja zamieni sie w studnię be
          > z
          > dna.

...a dyr. d/s marketingu w ODEOMIE bedzie miał takie samo zadanie ,jak ten z
          Oczyszczalni Scieków ,co to ma " gadać " z kłodnicą ;)?
    • Gość: fesia inna nazwa? IP: *.kat.3s.pl 18.05.06, 08:24
      Nazwa dla nowej placówki nie może być dziełem przypadku .Nazwa Odeon nad która
      zastanawiał się dyrektor Gliwickiego Teatru Muzycznego -to tylko była lużna
      propozycja...
      Wybór jest trudny , dlatego proponujemy mieszkańcom, aby wypowiedzieli się w
      tej sprawie - podkreśla Jarzębowski.

Ankieta jest prosta, można ją znaleźć na stronie internetowej gliwickiego
      magistratu: www.um.gliwice.pl. Jak powinien się nazywać obiekt, w którym do
      niedawna działało kino "Bajka"? Są trzy możliwości: 1. BAJKA, 2. AMOK, 3. Inna
      nazwa. Wystarczy podać swój mail i wysłać.

gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/602714.html
      • sss9 Re: inna nazwa? 18.05.06, 08:26
        taaa, a później i tak okazuje się, że wygrała nazwa użyta już w innym konkursie,
        np. w Warszawie... ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka