Dodaj do ulubionych

Zerniki 2003

IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 22:16
Ballest pozdrowienia z München,nie dej sie robic gorolom w"tego".BB
napisol ,ze sie za chwila ozwie????Do teroski siedziol we piwnicy!Twoje wpisy
czytom ale nie zawsze mosz racjo.Mi sie zdo ,ze polemizacjo na tyn temat
lepiyj zostawic.Co bylo nie wroci!!!Ludzie.ktorzy na wiadomy temat z Toba
dyskutuja sa mlodzi,nie maja pojecia i od ntaty dowiedzieli sie.ze nasze opy
zabili jego opy,tak bylo pierwy u mie na PODWORKU .
Obserwuj wątek
    • Gość: B.B do Obywatela! IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.03, 22:29
      Ballest wyjechol zas na jakis seminar i wroci dopiyro za tydziyn.Poczytej sie
      wypowiedzi husarza i katowiczanki!
      • ballest Re: do Obywatela! 08.02.03, 21:28
        Halo Obi !!!:-)
        Niy na tydzien tylko dwa dni, sniegiem mnie zasypalo i uo troszelinka bych
        unfall miou, myslam , ze ESP mnie uratowol bo mnie w spurze trzymou !!!
        Ty sie tasz niy mosz zy mnom zgodzac, bo jak sie wszyscy zgodzomy, to niy ma
        dyskusji !!
        Jou wiym, ze PIONEK Husarz pojyncia niy mou, ale nadziej jak wiysz uostatniou
        umiyrou !!!
        W Münchem moja nauczycielka informatyki mieszkou, pochodzi z Toszka !!!
        ;-)))), bardzo mondrou dzioucha, jak mom problym, zawsze starou siy pomoc !!

Pyrsk
        Ballest
        • Gość: B.B Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.03, 12:37
          Hi!Kaj bol ten seminar? zas we freiburgu?cos cie tam pieronsko ciongnie.
          Napiszcie kedy spotkomy sie wszyscy u ,,Obywatela"?
          Ostern?????????????????
          • ballest Re: Zerniki 2003 09.02.03, 19:41
            Beno, tak jak wyglondou, to ja, bo jou z mojom zawsze fertig bydam.
            Zresztom do Ulle jom zawsze skusic mogam.
            Czy tyn bayerok tysz przijedzie?
            • Gość: B.B Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.03, 12:09
              Hi!Jo wyjada najpozni zas w wielko sobota.Tyn,,bayerok"wybiyro sie dopiero na
              lato.
              b.b.
              • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.03, 22:05
                No to sie chyba trefiemy, zamki z auta juz mom pomalowane ;-)
                Pyrsk
                ballest !!!
              • Gość: Obywatel Re: Zerniki 2003 IP: *.proxy.aol.com 14.02.03, 23:51
                Witom Cie "westwalczyku" wlasnie zech wloz z roboty i ukrynciul leb
                kornowi,do "kraju"mozno tyz pojada na swiyncynie jajkow to nie godej
                zamie.Ballest u nos sie zawsze godalo wto mo troszka to do Toszka a tu pani
                informatyk!Patrz ino jakby tam lostala toby teroski wojtym byla calko gmina by
                o niyj godala, mozno i we nowinach by co o niyj napisali a tu jom nikt
                niezno,mozno jeszcze pucowac musi.Ja ja zycie we München je podle.

Gruß an alle Obywatel
                • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 00:08
                  Witej Obywatelu !!
                  Eigentlich mosz recht, tylko pucowac to uona nie musi !!!
                  Ty informatyki uech sie tysz w Polsce nie uczou :-)'
                  Uot czasu do czasu tysz na Forum wlezie!!!

Myslam, ze moze se kedys w Gröling trefiemy.
                  To sie zrobiola dzielnica prominencji, tylko zeby te auta tak tam nie kradli !!!
                  Bracik uot B.B. mi juz je dwa razy uratowou !!!
                  pyrsk
                  ballest
                  • Gość: Obywatel Re: Zerniki 2003 IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 00:50
                    To sie zrobiola(i robi dali)dzielnica nowobogackich polokow i zlodzeji aut tyz
                    (zachodnich aut,bo Syryny tam jeszcze nikt nie porwol.Po mojemu ostatnie nasze
                    miyszkajom we Mikulczycach ale tam bez los ze Zernik tyz je blisko.W ta strona
                    sie juz bezmas budujom,pedziol BB.
                    • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 08:31
                      Tego juz nie zmienisz, naszy godki juz tyz nie slychac, a slonzoki zamiast
                      pieronic tysz kur..om i miynsym ciepajom.

Jou juz pisou, jak siostra tam na besuchu boua, to ji slonsoki pedzialy, "jak
                      ty to godosz, tak jak ty rzondzisz to juz u nos 30 lot nie rzondzom."
                      To sie polonizacja nazywou, w Niymcach , - Wendy (Sorby) uot ponad 1000 lot
                      miyszkajom i dali po sorbsku prawiom choc ich tylko kolo 50 tysiyncy je.

pyrsk
                      ballest
                      • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 09:07
                        Ballest mosz sto procynt recht. Couki problym ale polego na tym ize nawet take
                        Slonzoki jak np Ty abo pora inkszych sam na forum, abo nawet i jo, kery niymog
                        we szkole godac ino musiou sie piyknie wysuawiac, tysz poleku by zapomnieli
                        godac - my momy ino ta przewaga ize my som na codziyn tera we niymieckyj godce,
                        i w jakis tam sposob odkrywomy jedna(ta niymiecko) strona _slonskego prawiynia_.
                        Slonsko godka jedyn widzi wiyncyj jako polski dialekt, drugi jako szpracha we
                        keryj wcisko sie polsko mowa. Ale tak niyma, slonsko godka faktycznie boua i
                        idzie to jeszcze "tukej i tam" wyczuc, samodzielno. A to ze miauy na nia taki a
                        niy inkszy wpuyw niymiecki, polski i czeski(tysz morawski), to niy odbiyro jyj
                        nic ze urody i natury. Wryncz przeciwnie, to wielokulturowosc dodowo jyj
                        piyknego podsmaku, i to je tyn jyj nojwiynkszy plus. Niyjedyn Slonzok, kery
                        staro sie byc ino Slonzokym merknou ize prawdziwo slonsko godka cza
                        pielyngnowac - mauo, cza jom dzisiej odkopywac z pod warstw hasia kerymi jom
                        obce(przibysze, gorole, itd) zasuli niyroz ze premedytacjom przeca. Naszo godka
                        cza tysz sztudiowac i poznowac,bo nawet my same Slonzoki coroz myniyj jom
                        znomy. Bezto je zech za szkryflaniym sam, i kajs indziyj tysz, bezto
                        powstawajom tysz konflikty miyndzy samymi Slonzokami, bo jedyn je wiyncyj
                        zpolonizowany a drugi wiyncyj, tak do przikuadu, zgermanizowany, ale zodyn
                        niywidzi ize my wszyske som Slonzokami i my wszyske tworzyli i dalyj tworzymy
                        ta naszo piykno godka. Osobiscie bou bych sam jeszcze za wprowadzyniym do szkou
                        juz dzisiej slonskyj godki. Zresztom niy ino do szkou. Ballest spomniou o
                        Sorbach, tam juz som przedszkola kaj sie bajtle uczom po sorbsku. I oni byli
                        juz tak daleko(Sorby) ize musieli sie niykedy blank od nowa uczyc po swojymu
                        prawic. My< w porownaniu do nich momy tysz jedyn plus, nos wiyncyj jak ich sie
                        dzisiej (i wczoraj tysz) probuje wymazac ze mapy jynzykow i narodow, i prawie
                        bezto bydymy dalyj prawic, godac, rzondzic i co jeszcze to dalyj se juz musicie
                        same dopowiedziec. To by bouo juz tela.

Pyrsk!
                        • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 10:12
                          Dziynki Szwager, jou tak fajnie szkryflac nie umiam jak Ty, ale pamientom
                          starou kachlinou jak do mnie tak prawioua:
                          Bubi zamkni te dwiyrza bo ta motyka mie wdycko po kosciach lupie a lupie , te
                          kalafiory nic nie hajcujom, a poc sam yno drabko tyn nec mi bydziesz dzierzou.

dzierzyc-trzymac

pyrsk
                          Ballest

P.S.
                          Myslam tyn Kachel co sie na moja Homepage do Gästebuchu wpisou, z niom verwandt
                          bydzie.
                          • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 10:19
                            Miano Kachel tysz mi sie obiouo juz pora razy w powionzaniu z "glywickim" o
                            uszy. Jak kedy na nie natrefia juzas to Ci dom znac. Jak sie niymyla tysz jakis
                            socjaldymokrata bou ze glywickego kedys o tym mianie.
                            • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.03, 13:35
                              To jest moja verwandschaft, (wszystko swinskie blondyny)pochodza z Szakanowa,
                              (Czekanow)
                              Dzisiej uech miou pypcia na richtig slonski wurst!!!Poslou uech moja do Cibisa
                              no i nakupioua Braunschweiger (Grobou Metka), Krakauer i richtig slonski
                              szinkenwurst.
                              Ciekawou je historia tego Cibisa.
                              Przikarowou kajs z uopolskiego do Hösbach kolo Aschaffenburga
                              (NIEDERFRANKEN/BAYERN), bou prawie po szkole lata chyba poczantek 60/70'
                              uozeniou se z cerom uot Metzgera w Hösbach, zmieniou asortyment na Slonski.
                              Na poczontku to my sie kopli na Hösbach i tam kupowali, ale uon sie kapnou, ze
                              moze wiyncy zarobic i zaczou nos uodwiydac.
                              Dzisiej mou zamek, do tego mou wlasnou hodowla huw i bydla, wlasnou puszkarnia,
                              Hotel, dwie restauracje i nie wiym co jeszcze.Jest trocha drozszy jak inne
                              slonzoki, ale lepszy.
                              Co mi sie nie podobou, te chopcy uot niego za moja urgajom!!!

Pyrsk
                              ballest
                              • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 13:43
                                Jak dugo urgajom to pou biydy. Wazne ze zawsze bydziesz miou swiyze krupnioki.
                                Jo kupuja u Golly tysz mo dobre wurszty. U niego kupuja wszysko,
                                tysz "Tyske"(moje ulubione). Tyn "Pieron" juz i flaczki gotowe sprzedowo a tych
                                se niy odpuszcza. Dzisiej ale som robia flaczki - musza sie trocha juzas we
                                kuchni udzielic, bo downoch nic niy warzou.

ps

Tam w Zernikach w tyj gospodzie majom tysz flaczki?
                                • ballest Re: Zerniki 2003 15.02.03, 20:32
                                  Szwager!! nie myl gospody w Zernikach z ta w Rudnie, jou flaczkow nie jem, bo
                                  tego pieronstwa uech nie znou i znac nie chcam.
                                  Osobiscie, uech jest tyn meinung, ze uobie gospody to majom, jou nikaj nie jem,
                                  bo moja Tanty z Zernik na Weselach warzy , lepi jak uona, to zodyn nie
                                  warzy !!! by sie napewno uobrazila jak jou tam jakes pomyje jodou !!!
                                  pyrsk
                                  ballest
                                  • Gość: B.B Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 21:31
                                    A Wy sie tu tak fajnie bez zy mie osprawiocie.Nie mom sie tak dobrze jaj Wy ,u
                                    mie jest computer przez bajtli opanowany.A co do slaski godki to mocie racja,my
                                    sie zas w niymcach na nowo po slasku nauczyli godac.Na slasku polemizacja sie
                                    rozszerza a slaski zamiyro.Obywatel odezwie sie napewno dopiyro w piatek. Jo
                                    przyjechol teraz z fussbalu,fajnie grali ale zech sie musiol co chwila z
                                    glühweinem rozgrzywac.Ballest, mit Ostern ist das klar?Gruss an Schwager
                                    b.b
                                    • Gość: Obywatel Re: Zerniki 2003 IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 16:51
                                      BB miol zas recht.Teroski zech wloz ze roboty i ukrynciul leb ....itd.Co
                                      slychac?BVB dostanie bezmas pora milionow lod FCB?Kolego BB moze sie
                                      ustosunkujesz do powyzszego tematu.Moc pozdrowien z zachmurzonej Bawarii!!!
                                  • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.03, 21:36
                                    ballest napisał:

> Szwager!! nie myl gospody w Zernikach z ta w Rudnie, jou flaczkow nie jem, bo
                                    > tego pieronstwa uech nie znou i znac nie chcam.
                                    > Osobiscie, uech jest tyn meinung, ze uobie gospody to majom, jou nikaj nie
                                    jem,
                                    >
                                    > bo moja Tanty z Zernik na Weselach warzy , lepi jak uona, to zodyn nie
                                    > warzy !!! by sie napewno uobrazila jak jou tam jakes pomyje jodou !!!
                                    > pyrsk
                                    > ballest

Pyrsk!

Mosz recht , ...´ech pomylou te "gospody" ale na flaczkach sie znom i mi ich
                                    zodyn niy obrzidzi. Prawie zaro byda kroc flaczki ....
                                    • Gość: ballest Re: Zerniki 2003 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.02.03, 00:11
                                      Ja , Brigit Bardot myslam , ze wszystko klapnie, bo moja juz wtedy robic nie
                                      bydzie, a jou mogam na urlop jechac kiedy chcam !!!
                                      Szwager nie pomylou ues Obywatela z Barem Obywatelskim !!! ?
                                      ;-))
                                      Pyrsk
                                      ballest
                                      • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.03, 00:16
                                        Dej juz pokoj, bo dzisiej mi nic niy idzie.

ps

Ales szpas musi zuwizo byc, pra?
                                        • ballest Re: Zerniki 2003 21.02.03, 21:12
                                          • Re: Zerniki 2003 adres:
                                          *.proxy.aol.com
                                          Gość: Obywatel 21-02-
                                          2003 16:51 odpowiedz na list odpowiedz cytując

BB miol zas recht.Teroski
                                          zech wloz ze roboty i ukrynciul leb ....itd.Co
                                          slychac?BVB dostanie
                                          bezmas pora milionow lod FCB?Kolego BB moze sie
                                          ustosunkujesz do
                                          powyzszego tematu.Moc pozdrowien z zachmurzonej Bawarii!!!

Oby wat telu ues zgrzyszou ze takou pogoda mocie !!!
                                          U nos fantastycznou w LABAND jeszcze lepszou ale te co grzyszom, te problymy
                                          majom !
                                          • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 22:46
                                            A skond wiysz jako je we Laband?
                                            • ballest Re: Zerniki 2003 21.02.03, 22:58
                                              bo uech dzisiej ze takom frelkom z Laband pisou ? u nich zimno . ale w doma
                                              ciepuo, bo kalafiorow regulowac nie umiom??
                                              • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 23:03
                                                To musi we "blokach" miyszkac
                                                • ballest Re: Zerniki 2003 21.02.03, 23:05
                                                  Ja !!;-) jak jedziesz na osiedle Kopernika !!! nie wiem jak sie to osiedle w
                                                  Laband zwie, ale uech juz tam bou !!!
                                                  • Gość: Szwager Re: Zerniki 2003 IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 23:09
                                                    Ja to je chyba te miyndzy Prziszowkom a osiedlym Kopernika - tysz tera
                                                    niypamiyntom, tam je tyn nowy kosciou i we tych blokach miyszko (kedys aby
                                                    miyszkauo) mocka hajerow
                                                  • Gość: waldek_78 Re: Zerniki 2003 IP: 193.111.198.* 22.02.03, 08:31
                                                    Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Ja to je chyba te miyndzy Prziszowkom a osiedlym Kopernika - tysz tera
                                                    > niypamiyntom, tam je tyn nowy kosciou i we tych blokach miyszko (kedys aby
                                                    > miyszkauo) mocka hajerow

Buuuuaaahhhhahaa wow, wow wow tup tup to ja Buuuuaaahhhhahaa!
                                                  • Gość: B.B Do Obywatela!!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.03, 00:00
                                                    Na Tymat tych milionow od Kircha ,my nic niy potrzebujymy.We Wtorek gromy w
                                                    Dortmundzie z REALEM.
                                                    Z kim gro bayern?
                                                  • ballest Re: Do Obywatela!!! 23.02.03, 02:26
                                                    A godosz bramkow wom nie zetnom ??? tak jak to kedys w Rudgershagen zrobiyli ?
                                                  • ballest Re: Do Obywatela!!! 23.02.03, 02:29
                                                    Szwager, gynau, tam miyszkajom hajery !!!ale dostymp do Internetu majom !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna