Dodaj do ulubionych

gdzie po pomoc dla grubasa?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:07
gdzie w Gliwicach jest dobre miejsce leczenia otyłości?
Obserwuj wątek
    • Gość: qqq Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:26
      o co dokladnie chodzi?
      • Gość: ja Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:48
        o jakis osrodek, poradnie
        • Gość: komik gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:14
          . 3 Maja 13.w Zabrzu jest poradnia
          • sss9 Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 26.07.06, 16:21
            zdaje się, że z otyłości leczą także w przychodni na Trynku.
            • Gość: oni Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:31
              ale ja nie chce zwyklej poradni :( wole jakas poraktyke prywatna
              • Gość: miro Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 28.07.06, 08:46
                spróbuj na ul. Mewy na Sikorniku - tam jest ośrodek leczący otyłość kompleksowo
                - z opieką lekarza, fizjoterapeuty i psychologa. Niestety nie pomnę nazwy
                • Gość: kola Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:02
                  pewnie chodzi o BALANS, ale ja tam nie bylem
                  • Gość: miro Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 28.07.06, 13:42
                    dokładnie, chodzi o BALANS
                    • sss9 Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 28.07.06, 23:36
                      jeśli musi być prywatnie, to polecam sprawdzony sposób:
                      zamknąć się w mieszkaniu o wodzie i soli na circa 12 tygodni. drzwi zabić
                      deskami, a czerstwy chleb niech dostarcza zapominalska rodzina. :)
                      • Gość: oni Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:13
                        dzieki, ale wole jednak ten osrodek ;-)
                        • Gość: paulina gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:49
                          był już tam ktoś?
                          • Gość: karolinka gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:56
                            myslisz ze jak byl to sie przyzna?
                            pewnie takie osoby kryja sie ze swoimi dolegliwosciami
                            • Gość: ada Rady dla zdrowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:26
                              Raczej cieszą się i lubią, gdy znajomi zauważają ich poprawiającą się sylwetkę.
                              Na własną rękę proponuję odstawić słodycze (po kilku dniach mija na nie ochota)
                              i dużo ruchu. Nie nudzić się, bo to sprzyja pojadaniu.

Jeżeli sadełko wynika z choroby, to bez pomocy specjalisty się nie obejdzie.

Jeżeli ktoś lubi być pulchniutki, niech trzyma swoją wagę. Nie każdy lubi
                              szkielety. I dobrze!
                              • Gość: Ola Re: Rady dla zdrowych IP: 195.82.167.* 22.08.06, 11:17
                                Zrezygnować CAŁKOWICIE z napojów gazowanych, słodyczy, hamburgerów, frytek,
                                wszystkich fast foodów, pizzy.
                                Masło zastąpić margaryną.
                                Tłusty nabiał chudym/półtłustym.
                                Tłusą kiełbachę chudą wędliną i rybami.
                                Pieczywo pszenne żytnim.
                                Pić tylko wodę.
                                Jeść 5-6 małych posiłków dziennie.
                                Pić czerwoną herbatę 2-3 razy dziennie.
                                Ruszać się minimum 4 razy w tygodniu po 1godzinie - rower, bieg, siłownia,
                                basen, taniec...

Cała filozofia.
                                • Gość: m Re: Rady dla zdrowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 23:38
                                  jakbym miała pić tylko wodę to chyba by mnie po miesiacu na sygnale do
                                  wariatkowa odwiezli... zyje sie raz i nalezy sie troche smaku...:/
                                  a kochana OTYŁOŚĆ to choroba...
                                  btw.napojów gazowanych wciagam ze 3 litry dziennie i mam wage w normie...
    • piotr6911 Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 03.01.07, 14:09
      Po próbach faszerowania się różnymi świństwami i stosowaniu wymyślnych diet
      trafiłem na stronę : www.otylosc.org.pl/
      Na pewno nie jest to metoda dla wszystkich ale niektórym może uratować życie.

Pozdrawiam

PP
    • Gość: dietetyczka Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:42
      Zapraszam do mnie :)

Pracuję w jednym z gabinetów prywatnej przychodni, która ma podpisaną umowę z
      NFZ, ale wizyta u mnie jest pełnopłatna - 70 zł. W dniach od 8 - 12 stycznia
      podcza dni promocji zdrowia każda konsultacja to 50 zł.

Proszę się przygotować czasowo - pierwsze wizyta trwa od 60 do 90 min. Kolejne
      30 - 40 min.

Miejsce: Przychodnia Specjalistyczna DIAGNOZA
      A.C. Banaszkiewicz sp. z o.o.
      44-100 Gliwice, Ul. Kłodnicka 16/3

Rejestracja tel. lub osobista: poniedziałek - piątek w godzinach od 7 - 18
      tel: 032 231-58-96 lub 608-38-57-57
      e-mail: sekretyzdrowia@poczta.onet.pl

Zapraszam wszystkich w przedziale wiekowym od 3 - 100 lat, którzy chcą
      poprawić swoje zdrowie, samopoczucie i wygląd.

Pozdrawiam Aleksandra
      • Gość: Dietetyk Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:35
        Dietetyczka, 70 zł za 30-40 zł to nieźle sobie liczysz.
        • kolceros Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 07.01.07, 19:41
          To taka terapia ;))
        • Gość: ciekawa ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 05:36
          Sprawdziłam ceny u różnych dietetyków w Gliwicach i Katowicach i wahają się od
          60 do 150 zł za wizytę. 70 zł to nie tak źle. A dostaje się coś poza dietą, bo
          jak dzwoniłam to zdania były różne. Jedni robią pomiar wody i tłuszczu, inni
          sprzedają zioła ... Jak jest u Pani?
          • betoniarz-zbrodniarz Re: ceny 08.01.07, 08:41
            taaa... a może tak po prostu mniej jeść?
            • stasiek17 Re: ceny 08.01.07, 08:55
              :)

a pieniądze wydać na wagę łazienkową, która podaje wagę z zawartością wody i
              tłuszczu, a kosztuje nie więcej niż 70 zł - na allegro jest duży wybór:

www.allegro.pl/16311_wagi_lazienkowe.html?order=t&view=gtext
          • Gość: dietetyczka Re: ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:42
            Faktycznie cena jest przystępna, chociaż to co dla jednych nie jest wygórowane
            dla innych jest drogie...

Co można zyskać przychodząc do mnie na wizytę?

Każda osoba jest traktowana w sposób indywidualny, dlatego skuteczność
            stosowanych diet jest niemal stuprocentowa. Nie ukrywam, że lwią część pracy
            wykonuje pacjent stosując się do tego co powiem. Służę wsparciem osobistym,
            telefonicznym i mailowym. Oczywiście w granicach rozsądku, bo rodzina i dziecko
            są dla mnie równie ważne :)

Ponieważ pytań jest sporo, w niedługim czasie powstanie moja strona i forum
            dotyczące zdrowego życia.

Co poza tym? Wszyscy pacjenci dostają bezpłatnie dzienniczki żywieniowe,
            poradnik oczyszczania organizmu z toksyn ( regulacja poziomu cukru,
            choresterolu itp)oraz jadłospis na 14 dni z wskazaniem produktów zalecanych i
            niewskazanych w pieknej formie - wydrukowane i zbindowane ( łącznie 4
            książeczki).

W leczeniu dietetycznym nie stosuję mieszanek ziołowych, a tymbardziej diet
            Cambridge czy Herbalife.

Pozdrawiam Aleksandra Banaszkiewicz - Filipiak

kontakt:sekretyzdrowia@poczta.onet.pl
            • Gość: isabell Re: ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 02:17
              najlepsza dieta świata MŻ -czyli mniej żreć i więcej ruchu seks jest
              znakomity :-)))
              • Gość: marylka Re: ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:27
                MŻ żeby to było takie proste ...
                • Gość: isabell Re: ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:13
                  ja wiem, że nie takie proste ale to sprawdzone
                  • Gość: facet druga wizyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 09:48
                    A dla mnie nie takie proste, bo mż stosowałem i dupa ... Byłem u Oli (tej
                    dietetyczki z Diagnozy) i póki co mam pisac to co jem w zeszycie i żeby było
                    fajniej zbierać do wora wszystko to co jem i pije tzn etykiety, opakowania,
                    butelki ... Po 7 dniach mam sobie to wywalić na stół i zobaczyć ile tak
                    naprawdę w moim przypadku znaczy mż :) i ile w tym bylo z chemii ( a gdzie jej
                    nie ma?) a ile surowych rzeczy i tych w miarę zdrowych. Zobaczymy ... Druga
                    wizyta za dwa tygodnie, a potem raz w miesiącu. Ktoś ma za sobą już takie
                    pisanko? Nie wiem czy to przypadek, ale jak widze ten wór, to jakoś glupio tak
                    co chwile coś wrzucac hehhe mam mż w praktyce :)
                    • Gość: Kaśka Re: druga wizyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:15
                      Facecik jak ci idzie? Ja już mam za sobą zbiórkę tego co zjadłam i wyszło mi po
                      podliczeniu że zjadałam jakieś 3 tyś kalorii na dzień :0 Teraz robie
                      oczyszczanko uuuuuuu trudne to na poczatku, ale obleci. wiosna tuz tuz ... Pani
                      Ola bardzo fajna. Moje kolezanki tez do niej chodza i sa zadowolone. Tylko
                      trzeba dlugo czekac na wizyte bo sporo ludzi sie do niej zapisuje.

A ile zrzucasz, bo ja 30 kilosow :)Pewnie do lata mnie ubedzie, tylko ciekawe
                      ile ??

pozdrawiam cie serdecznie i trzymam kciukaski. Nie damy sie !!!
                      • Gość: tuchałowa AKCJA WIOSNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:44
                        Ktoś wie kiedy w Diagnozie ma ruszyć kolejna akcja ? wizyta ma wtedy kosztowac
                        50 zł ... :) czekam i czekam a w rejestracji nie chcą podać terminu. chce pojsc
                        do pani Oli na wizyte, ale wole zaplacić 50 zamiast 70 zl. JAk ktos wie
                        napiszcie.
                        • Gość: Alicja Re: AKCJA WIOSNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:15
                          Akcja Wiosna pewnie sie rozpocznie dopiero w marcu :)
    • asiula741 Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 25.02.07, 08:23
      Spróbuj od NŻT czyli...przepraszam za wulgaryzm Nie Żryj Tyle. Poprostu
      zmniejsz swoje dawki pokarmowe przynajmniej o połowę, albo...śniadanie zjedz po
      królewsku, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj
      wrogowi...Zajadając kolejny niepotrzebny kąsek pomysl sobie-człowieku parę
      sekund przyjemności a męczarni całe życie bo przecież każdy kilogram to
      obciążenie dla całego organizmu! Wszystko tkwi w psychice. Nie myśl ciągle o
      jedzeniu, a jak już jesteś głodny to schrupnij coś mało kalorycznego i zdrowego
      zarazem. Jeśli to nie pomoże udaj się do specjalisty. Życzę powodzenia!
      • Gość: szukająca pilne - kontakt do pani dietetyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 15:48
        Czy ktoś ma adres lub jakis kontakt do tej polecanej dietetyczki ? może być tel
        lub chociaż mail ... Wiosna sie zaczęła :(
        • aka10 Re: pilne - kontakt do pani dietetyk 07.03.07, 19:03
          Alez sie dietetyczka sama reklamuje...
        • Gość: Paula Re: pilne - kontakt do pani dietetyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:15
          Trzeba było spojrzeć kilka postów wyżej ...

Przychodnia Specjalistyczna DIAGNOZA
          A.C. Banaszkiewicz sp. z o.o.
          44-100 Gliwice, Ul. Kłodnicka 16/3

PANI DIETETYK TO ALEKSANDRA BANASZKIEWICZ -FILIPIAK

Rejestracja tel. lub osobista: poniedziałek - piątek w godzinach od 7 - 18
          tel: 032 231-58-96 lub 608-38-57-57
          e-mail: sekretyzdrowia@poczta.onet.pl

pozdrofka Paula

P>S> jak dzwoniłam to powiedzieli, ze ma być wkrótce jakaś nowa akcja i ceny
          wizyt zamiast 70 zł bedą po 50 :D
    • ainhoe Re: gdzie po pomoc dla grubasa? 07.03.07, 21:04
      Pozbyc sie zbednych kilogramow nie jest latwo,na początku mozna zaczac od
      DIETY i RUCHU przedewszystkim ruchu,a najlepsza dieta to MŻ (Mniej Żreć)
    • Gość: Krzysztoforek Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:15
      Od 21 do końca marca rozpoczyna się w przychodni Diagnoza AKCJA WIOSNA. Ceny
      wizyt po 50 zł. Zapisałem się do Pani dietetyk ( Ola Banaszkiewicz- Filipiak)
      razem z moją dziewczyną. Ciekawe co z tego będzie? :) Dietetczke wszedzie
      chwalą, a ja tak lubię zjeść ... A tak przy okazji czy ktoś wie, gdzie jest
      dobra siłownia w Gliwicach ? Pewnie sport też trzeba będzie właczyć, a ja
      preferuję tylko nocny :) :) :)
      • Gość: Miłosz Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:21
        Chodzę na wizyty do Pani Oli do przychodni Diagnoza, ale zastanawiam się nad tą
        opcją pełnego jadłospisu godzina po godzinie. Czy ktoś już taki dostał i jest
        zadowolony ? Póki co korzystam z wersji podstawowej i nie narzekam. Czy wy też
        musicie tyle jeść ? 3 posiłki główne i dwa małe to kurcze sporo czasu
        zajmuje ... Ale efekty super :)
        • Gość: Karina Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:36
          Ja mam taki jadłospis i jest ok. Przynajmniej nie muszę za dużo myśleć hihi
          Wszystko ułozone, opisane, wydrukowane. Najbardziej smakuje mi LSM czyli len,
          słonecznik i migdałki zmielone w równych proporcjach. Sypie do wszystkiego i
          nie wiem już co to zaparcia :D :D :D Jestem w trzeciej fazie, stabilizacyjnej
          wiec moglam zaczac jeść 1 raz w tygodniu pychotki w stylu ponizej ( oczywiście
          ilości ograniczone ehhhh ):

Jabłka pieczone z kruszonką
          ===========================

6 winnych jabłek, obranych, wypestkowanych i pokrojonych w plasterki
          1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
          1 łyżka miodu
          2 łyżki wody
          2 łyżki płatków owsianych
          1 łyżka wiórków kokosowych
          1 łyżka LSM
          1 łyżka ciemnej mąki pszennej
          2 łyżeczki brązowego cukru
          1-2 łyżki soku jabłkowego

Pokrojone jabłka umieścić w garnku, dodać zmielone ziele angielskie, miód, wodę
          i prażyć na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie. Gdy nieco przestygną,
          przełożyć je do naczynia do zapiekania. Pozostałe składniki zmieszać, by
          powstało ciasto na kruszonkę. Użyć tylko tyle soku, by ciasto łatwo się
          kruszyło i nie lepiło się nadmiernie.

Uprażone jabłka posypać kruszonką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 20-
          30 minut, aż kruszonka będzie złotobrązowa.

Miłosz,w której fazie jesteś ?
          • Gość: Miłosz Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 18:35
            Uprzejmie donoszę, że pieknie schudłem,ale bez sportu to ani
            rusz ... Póki co chodzę na siłkę do Royala, ale czekam na Reinholda
            w forum. Podobno karnety chodzą w cenie 150 zeta, a wpisowe 200 (
            to w Warszawce)U nas przyjdzie nam poczekać do końca roczku :(

Pani dietetyk otwiera nowy prywatny gabinet na Młyńskiej, ale to
            jeszcze nic pewnego. Osobę z całego serca polecam !

P.S Karina a co u ciebie? Masz jeszcze jakieś przepisy? Podziel
            się :) :) :)
            • Gość: Karina Re: gdzie po pomoc dla grubasa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 18:06
              Hej Miłosz :0 na topik nie zaglądam często bo nie ma po co... Schudłam super i do tej pory trzymam się dzielnie, chociaż jak pomyślę o świętach i sylwku ... Panią Olę Banaszkiewicz- Filipiak poleciłam prawie wszystkim swoim znajomym! dobrze, ze otwiera własny gabinet, bo pacjentów ma naprawdę w czorta ... Na wizytę za każdym razem czekałam dwa tygodnie!!! zresztą dobrych dietetyków jest naprawdę mało :(

Jeśli chodzi o przepis to mam sporo fajnych októre dostałam od pani Oli.Taki mój the best off, który zabieram do pracy poniżej:

Dip zielony do warzywek
              =======================

Składniki:

pojemnik jogurtu naturalnego
              natka pietruszki
              sok z cytryny
              ząbek czosnku
              sól, pieprz w minimalnych ilościach lub wcale

Wykonanie:

Pietruszkę zmiksować razem z czosnkiem. Dodać jogurt, sok z cytryny i przyprawy. Zmiksować, schłodzić i podawać.

Życzę powodzenia K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka