Dodaj do ulubionych

Wystawic pomnik Moszynskiemu za glupote

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 01:36
Pomnik za pieniadze Moszynskiego
miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3934220.html
Obserwuj wątek
    • stasiek17 Re: Wystawic pomnik Moszynskiemu za glupote 21.02.07, 08:49
      :)))

No i wyszło szydło z worka, a tyle było pisania w kolejnych kampaniach
      wyborczych jak to Moszyński i Frankiewicz ściągnęli A1 do Gliwic, że tylko
      dzięki ich osobistym zabiegom autostrada ominie Katowice i będzie w Gliwicach.
      • fesia Re: Wystawic pomnik Moszynskiemu za glupote 21.02.07, 09:09
        stasiek17 napisał:
        > No i wyszło szydło z worka, a tyle było pisania w kolejnych kampaniach
        > wyborczych jak to Moszyński i Frankiewicz ściągnęli A1 do Gliwic, że tylko
        > dzięki ich osobistym zabiegom autostrada ominie Katowice i będzie w Gliwicach.

;)))

..tak czy siak mamy skrzyżowanie nr 1 w Polsce!! ;))
        • Gość: lool Katowiczanie IP: *.kat.3s.pl 21.02.07, 10:13
          A katowiczanie nam zazdroszczą wystarczy wejsc na komentarze
        • mieszko966 Skrzyżowanie nr 2 21.02.07, 17:06
          > ..tak czy siak mamy skrzyżowanie nr 1 w Polsce!! ;))

No, powiedzmy sobie wprost, że mamy skrzyżowanie nr 2. Co by nie powiedzieć, to
          autostrada A2 (Berlin - Poznań - Łódź - Warszawa - Mińsk) jest ważniejsza w
          skali europejskiej, niż autostrada A4 (Drezno - Wrocław - Katowice - Kraków -
          Kijów). Konsekwentnie należy stwierdzić, że to skrzyżowanie A1/A2 w podłódzkim
          Strykowie będzie skrzyżowaniem nr 1 w Polsce, a nie nasze gliwickie. Ale, tak
          czy owak, myślę, że i tak możemy mieć powody do dumy. Jeśli do autostrad A1 i
          A4 dorzucić jeszcze DTŚ, to gliwickie skrzyżowanie, choć nie najważniejsze,
          będzie przynajmniej największym (obszarowo) w Polsce. :)
          • kl-2 Re: Skrzyżowanie nr 2 21.02.07, 20:14
            mieszko966 napisał:
            Ale, tak
            > czy owak, myślę, że i tak możemy mieć powody do dumy. Jeśli do autostrad A1 i
            > A4 dorzucić jeszcze DTŚ, to gliwickie skrzyżowanie, choć nie najważniejsze,
            > będzie przynajmniej największym (obszarowo) w Polsce. :)

Osobliwy powód do dumy...
            • kl-2 co o tym sądzą Katowiczanie 21.02.07, 20:30
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=57718765&v=2&s=0
              To może niech taki węzeł pan marszałek zafunduje sobie nad własnym ogródkiem.
              Skrzyżowanie austostrad nad Parkiem im. gen. Ziętka to by był szczyt idiotyzmu!
              Katowickim radnym należy dziękować, że ocalili w ten sposób te skromne "płuca"
              Katowic.

Ostanio znalazłem mapę śląska z zaznaczonym starym przebiegiem A1 i włos się na
              głowie jeży jak się na to patrzy. Nie to jest najgorsze że szłaby ona przez
              WPKiW, stadion gieksy, domy na załężu, witosa, ligotę i panewniki, tylko to że
              na skrzyżowaniu z A4 nie byłoby miejsca na wybudowanie rzadnej Specjalnej
              strefy ekonomicznej.Z dwóch stron Witosa, z trzeciej Załęska Hałda, a z
              czwartej las. Po zatym radni mieliby przeciwko sobie nie tylko mieszkaców
              paderewy jak teraz, tylko nastepne pół miasta. Teraz skrzyżowanie autostrad
              jest w szczerym polu i cały śląsk na tym zyska.
              P.S. A gliwiccy radni niech sami sobie pomnmik wystawią, najlepiej taki
              pływający w kanale gliwickim bo nic innego tam nie pływa.

trzeba być ignorantem by myśleć, że dziś
              skrzyżowanie autostrad może mieć taki wpływ na rozwój jak 150 lat temu kolej
              żelazna. Ja się cieszę, że ten węzeł jest z dala ode mnie. Wystarczy już A4
              wdzierająca się do centrum.

Podawanie przykładu koleji żelaznej jest równie zabawne - wystaczy sobie
              odpowiedzieć jaka była w tych czasach rola transportu kolejowego a jaka
              drogowego i jak rozwinięta była komunikacja i sieć dróg w ówczesnym regionie.

A pomysłodawcy pomnika proponuje wystawić również pomnik; moja propozycja
              to;Wichrzyciel!

P. Moszyński kpi sobie z radnych KC - ale podoba mi się jedno stwierdzenie - w
              Gliwicach jest największy port rzeczny w Kraju i co? A no nic właśnie te wrota
              do Europy się ZASYPUJE tak więc samo skrzyżowanie nie musi skończyć się
              korzyścią dla Gliwic. Marszałek dał się poznać w G. z
              niekonwencjonalncych /mówiąc delikatnie/ zachowań a także z nieskuteczności
              działań /np: budowy Obwodnicy Miasta, Obwodnicy Centrum - przez 3 kadencje nic
              nie wybudował ale jak ładnie mówił - sam się na to nabrałem/
              • mieszko966 Re: co o tym sądzą Katowiczanie 21.02.07, 20:37
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=57718765&v=2&s=0

A może będziesz tak miła, nasza droga manipulatorko, i zacytujesz też te
                pochlebne wpisy, co??

A co do skrzyżowania, to żyjemy w świecie, gdzie każde "naj" jest powodem do
                dumy. Niezależnie, czy jest to najwyższa w Europie drewniana budowla, czy
                największe skrzyżowanie. ;)
                • kl-2 Re: co o tym sądzą Katowiczanie 21.02.07, 22:42
                  mieszko966 napisał:
                  > żyjemy w świecie, gdzie każde "naj" jest powodem do
                  > dumy. Niezależnie, czy jest to najwyższa w Europie drewniana budowla, czy
                  > największe skrzyżowanie. ;)

Widze mieszko, ze twoj swiat wartosci jest uksztaltowany na modłę Ksiegi
                  Guinnesa. Współczuję ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka