Dodaj do ulubionych

Mundurek giertychowski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:29
Odebrałem mundurek dla dziecka i jak dla mnie to totalna porażka . Miałbyć z
jensu a wygląda jak by był z drelichu , fason cóż taki sobie ale koszt za to
50zł. Ktoś trzepie ładną kasę na tym obowiązku .
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Mundurek giertychowski IP: *.gl.digi.pl 02.09.07, 15:04
      Gość portalu: Jacek napisał(a):
      > Ktoś trzepie ładną kasę na tym obowiązku .

No oczywiście masońskie zrzeszenie krawców, piąta noga stolika brydżowego.
      Właśnie tak Giertych działał dla układu.

A poważnie, to sam nie byłem fanem najwyższego ministra i jego pomysłów. Ale
      widzenie we wszystkim "trzepania kasy" przez kogoś jest żałosne. Typowe polactwo.
      • Gość: Jacek Re: Mundurek giertychowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:28
        Ile według ciebie jest warty kawałek drelichu ???!! Zwłaszcza jak jest szyty
        hurtowo i ma zapewniony zbyt , za 50 zł. dziecku mogę kupić fajną kurtkę z
        jeansu . Ciekawe ile w łapę dali właściele zakładów krawieckich aby otrzymać
        takie zlecenie .
        • Gość: Ada Mundurek w gliwickiej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 20:23
          "Ciekawe ile w łapę dali właściele zakładów krawieckich aby otrzymać
          takie zlecenie ."

Zapytaj dyrekcję szkoły. To nauczyciele, rodzice i uczniowie wybierali materiał,
          fason i zakład, w którym uszyją mundurki. Oczywiście, członkowie samorządów, a
          nie każda osoba. Przynajmniej w szkole, którą mam na myśli. Może zamiast zrzucać
          winę na Warszawkę, warto zaangażować się w życie szkoły i wpływać na sprawy,
          które nas dotyczą. To nie Giertych wybrał mundurek dla Twojego dziecka.
        • Gość: gosc Re: Mundurek giertychowski IP: *.gl.digi.pl 02.09.07, 22:11

> Ciekawe ile w łapę dali właściele zakładów krawieckich aby otrzymać
          > takie zlecenie.

Nie mam pojęcia ile, zawiadom CBA już oni to sprawdzą.

polactwo, polactwo... normalnie ręce opadają
        • Gość: gosc Re: Mundurek giertychowski IP: *.gl.digi.pl 02.09.07, 22:25
          W jednym Ci jednak muszę oddać sprawiedliwość, mnie też by pewnie szlag trafił
          jakbym musiał dziecko ubrać w takie paskudztwo:
          www.miasta.gazeta.pl/katowice/5,35019,4452915.html?i=0
          Ale cóż, to nie minister tylko rodzice i dyrekcja każdej szkoły wybierali krój.
          Starowieyski ma rację, jesteśmy narodem bez elementarnego poczucia estetyki.
    • Gość: wilczur Re: Mundurek giertychowski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.09.07, 10:02
      dla mnie to jakiś skandal (to prywatne odczucie) dla dziewczynki sukieneczka z
      nibyJeansu = 50zł i do tego jeszcze biała koszula = 55zł ??????? no i powiedzcie
      mi co zrobić jak dziecko się ubrudzi? Czy cały tydzień ma chodzić w mundurku i
      jednej koszuli?

pomysł dobry ale skąd te ceny??
      • fesia Re: Mundurek giertychowski 03.09.07, 10:40
        Gość portalu: wilczur napisał(a):

> pomysł dobry ale skąd te ceny??

patrząc na to w co się ubierają teraz dzieciaki w szkołach to mam wrażenie, że
        mundurki jednak znacznie taniej wychodzą.
        • Gość: wilczur Re: Mundurek giertychowski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.09.07, 13:36
          to przejdź się do tych biedniejszych szkół. 105zł za jeden komplet mundurka w
          którym dziecko chodzi TYLKO do szkoły to mało?

Dla mnie to o 50zł za dużo.
          • fesia Re: Mundurek giertychowski 03.09.07, 14:53
            Gość portalu: wilczur napisał(a):

> 105zł za jeden komplet mundurka w
            > którym dziecko chodzi TYLKO do szkoły to mało?
            >
            > Dla mnie to o 50zł za dużo.

Żadna kwota nie jest za duża, gdy idzie o "przyszłość młodzieży" ;))
            • Gość: wilczur Re: Mundurek giertychowski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.09.07, 15:22
              > Żadna kwota nie jest za duża, gdy idzie o "przyszłość młodzieży" ;))
              jeżeli ta kasa trafiała by do tej młodzieży a nie do władców oświaty
    • sss9 Re: Mundurek giertychowski 03.09.07, 15:40

> Odebrałem mundurek dla dziecka i jak dla mnie to totalna porażka . Miałbyć z
      > jensu a wygląda jak by był z drelichu , fason cóż taki sobie ale koszt za to
      > 50zł. Ktoś trzepie ładną kasę na tym obowiązku .

oto przykład jak ludzie dają sobie zrobić sieczkę z mózgu.
      ty się nie martw, że "mundurek" jest nie trendy, ty się martw tym, że znowu
      dałeś sobie wmówić, że takie pierdoły jak ubiór w szkole coś może załatwić.
      dzieci, te młodsze i starsze mają tysiąc sposobów na wyróżnienie się i
      pognębienie tych biedniejszych i żaden żakiecik czy bluza tego nie zmieni.
      dla tych wszystkich dzieci i dla ich rodziców większą korzyścią byłoby gdyby
      jakiś minister wreszcie spowodował, żeby te pierwsze przestały codziennie
      taszczyć po kilka kilogramów w plecakach do i ze szkoły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka