Gość: galileo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 01:44 Marszalek sprawdzi zasadnosc budowy Podium: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4872111.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: augustyn Re: Hala Podium do sprawdzenia IP: *.zs11.eu 26.01.08, 08:08 Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Niecała stroa A4 to za udużo dla oszołoma? Nie chodzi o zasadnośc budowy tylko o to jak wydawane sa unijne pieniądze na poszczególne inwestycje. Chyba ze powołujesz się na tego PiSowca któremy nie podobają sie takie inwestycje w Gliwicach. Jak zwykle manipulujesz faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Hala Podium do sprawdzenia 26.01.08, 10:15 Podium i dtś-ka na liście do sprawdzenia zasadności :) ..." Na liście jest ich dwadzieścia. Wśród nich jest m.in. budowa nowego gmachu Muzeum Śląskiego, Drogowej Trasy Średnicowej i hali sportowo-widowiskowej Podium w Gliwicach. O ostatecznym kształcie listy decyduje zarząd województwa i nowe władze chcą się jej przyjrzeć. ...." Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Hala Podium do sprawdzenia 26.01.08, 11:18 Za to płacą urzędnikom, żeby sprawdzali, na co przyznali pieniądze. I jakiś nadgorliwiec-urzędnik chwali się, że po prostu pracuje. A jakiś drugi nadgorliwiec-dzienikarz podnieca się tym, że ten pierwszy po prostu pracuje i doszukuje się drugiego dna. A trzeci nadgorliwiec-czytelnik wietrzy w tym sensację i zapewnia, że te drugie dno na pewno istnieje. Tyopowy głuchy telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hala Podium do sprawdzenia IP: *.adsl.alicedsl.de 26.01.08, 12:41 pr51 napisał: > Za to płacą urzędnikom, żeby sprawdzali, na co przyznali pieniądze. > I jakiś nadgorliwiec-urzędnik chwali się, że po prostu pracuje. A > jakiś drugi nadgorliwiec-dzienikarz podnieca się tym, że ten > pierwszy po prostu pracuje i doszukuje się drugiego dna. A trzeci > nadgorliwiec-czytelnik wietrzy w tym sensację i zapewnia, że te > drugie dno na pewno istnieje. Tyopowy głuchy telefon. A jakiś czwarty nadgorliwiec furman wraz ze swoja "białą szkapa" martwi się, ze będzie musiał w tym miejscu dalej uprawiać kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
pr51 Re: Hala Podium do sprawdzenia 26.01.08, 16:53 > A jakiś czwarty nadgorliwiec furman wraz ze swoja "białą szkapa" martwi się, ze > będzie musiał w tym miejscu dalej uprawiać kartofle Brawo szkapo-kibicu. Dobrze Cię wytresowałem, że nawet umiesz za mnie odpisać jak należy. Podobno od przybytku głowa nie boli. Przy takiej szkapie oranie ugorów nie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hala Podium do sprawdzenia IP: *.adsl.alicedsl.de 26.01.08, 19:38 Wiecznie nabity gliwicki furman napisał: > > Brawo szkapo-kibicu. Dobrze Cię wytresowałem, że nawet umiesz za > mnie odpisać jak należy. Podobno od przybytku głowa nie boli. Przy > takiej szkapie oranie ugorów nie straszne. Brawo furmanie-"geniuszu", już tańczysz po ugorach gdzie twoje miejsce, jak ci zagram. Czujesz się na pewno dobrze? Bo nadal masz problemy z kumaniem, i nie jarzysz ja zwykle. Każdy, kto twoje prymitywne popisy skoczku tu dokładnie obserwuje wie, ze jak ty tu tak ciężko harujesz, to twoja "genialna" biała szkapa, o której wcześniej wspomniałem odpoczywa i się czai. A wiec , oddaj jej wreszcie pałeczkę, bo pójdzie w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hala Podium do sprawdzenia IP: *.adsl.alicedsl.de 26.01.08, 12:26 Gość portalu: augustyn napisał(a): > Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Niecała stroa A4 to za udużo dla oszołom > a? Ty oszołomie nie umiesz jednego zdania poprawnie napisać, a zabierasz głos w tak poważnych, mam nadzieje sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczur_123 Oświadczenie minister Elżbiety Bieńkowskiej 26.01.08, 10:28 W ostatnim czasie w mediach pojawiają się liczne opinie i komentarze dotyczące weryfikacji indykatywnych list projektów indywidualnych do programów operacyjnych przeprowadzanej przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego w porozumieniu z właściwymi resortami pełniącymi funkcje instytucji pośredniczących we wdrażaniu tych programów. Jak podkreślałam w swoim poprzednim oświadczeniu (z 13.12.2007 r.), celem dokonywanej właśnie analizy jest, aby na liście projektów kluczowych znalazły się przedsięwzięcia strategiczne dla rozwoju kraju, dzięki którym nie tylko efektywnie i sprawnie wydamy przyznane nam środki, ale przede wszystkim osiągniemy cele założone w Narodowej Strategii Spójności. Jeszcze raz chcę zaznaczyć, że decyzja dotycząca weryfikacji list projektów kluczowych nie jest wymierzona przeciwko żadnemu z polskich regionów czy potencjalnych beneficjentów. Zapewniam, że pod uwagę nie są brane ani kryteria terytorialne ani polityczne. Projekty są analizowane pod względem zgodności z dokumentami programowymi (Narodowa Strategia Spójności, programy operacyjne), z kryteriami zawartymi w Wytycznych Ministra Rozwoju Regionalnego w zakresie jednolitego systemu zarządzania i monitorowania projektów indywidualnych oraz możliwością wdrożenia projektów w okresie 2007-2015. Instytucje pośredniczące przekazały do Ministerstwa Rozwoju Regionalnego swoje rekomendacje dotyczące list projektów kluczowych. Obecnie propozycje te są analizowane przez ekspertów. Indykatywna lista projektów indywidualnych zostanie opublikowana z końcem stycznia wraz z uzasadnieniem dokonanych zmian. Jednocześnie pragnę przypomnieć, że umieszczenie projektu na liście nie jest równoznaczne z automatycznym przyznaniem dofinansowania, stwarza jedynie szansę na dofinansowanie. Projekty powinny przyczyniać się nie tylko do osiągnięcia zakładanych celów programów, ale również spełniać kryteria formalne i merytoryczne ustalone przez Komitety Monitorujące. Dopiero po ich spełnieniu i właściwym przygotowaniu projektu do realizacji może zostać zawarta umowa o dofinansowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oświadczenie minister Elżbiety Bieńkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:52 ciekawe, czy będąc dyrektorem Wydziału Rozowju Regionalnego Pani Minister też tak niechętnie patrzyła na Halę Podium ? Przecież uczestniczyła w przygotowywaniu tej listy projektów kluczowych jeszcze za marszałka Czarskiego (poprzednika Moszyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Oświadczenie minister Elżbiety Bieńkowskiej 26.01.08, 11:16 > ciekawe, czy będąc dyrektorem Wydziału Rozowju Regionalnego Pani Minister też t > ak niechętnie patrzyła na Halę Podium ? A gdzie tam pisze, że obecnie patrzy niechętnie ? Po prostu weryfikują listę i patrzą czy hala na 15000 miejsc postawiona w kartoflach, to obecnie najpilniejszy wydatek w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś