Gość: inna matka w szoku
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
08.04.08, 10:04
Nie wiem czemu raptem w prasie ucichło, na temat tragicznej śmierci Iwonki Walczak z Sośnicy.
Zarówno Gazeta Wyborcza, jak też Dziennik Zachodni, nie piszą nic. Takie nabieranie w usta wody szkodzi sprawie odnalezienia sprawcy mordu.
Przypomina mi się morderstwo dziewczyny z Zaborza w Zabrzu, która wsiadła do busa jadącego do M- 1, ale wówczas prasa - a dominował w tym Dziennik Zachodni, pisała artykuł za artykułem.
Ale to było w Zabrzu, i być może policja przyczyniła się do tego że szukano i proszono, aby osoby mogące cokolwiek zapamiętać i tym samym pomóc, zgłaszały się.
Oto m.inn. te artykuły:
Kto widział Agnieszkę, katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/558659.html
Ofiara nożownika - katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/557704.html
Kierowca busa podejrzany o gwałt i morderstwo - katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/559573.html
W przypadku Iwonki sytuacja wygląda znacznie trudniej, ze względu na znaczny upływ czasu, ale to wcale o niczym nie przesadza, ze nikt niczego tej feralnej nocy nie widział.
Proponuję, i proszę administratorów o przyszpilenie tego wątku jako pierwszego.
Niech ten szubrawiec i następni potencjalni mordercy, czują presję opinii publicznej w celu społecznej SAMOOBRONY.
Jeśli zamilkniemy nad tego typu morderstwami i tragediami, stworzymy wrażenie poczucia normalności i tumiwisizmu. A tego chyba wszyscy nie chcemy.
Być może media są pod presją, bo Policja nie ma się w tym przypadku pochwalić, ale powinna z tej fatalnej pomyłki i porażki- niestety, wyciągnąć wnioski na przyszłość.
To nasza internautów rola by tak się stało, bo jest co raz to gorzej!!!