Dodaj do ulubionych

Zasłanianie się dobrem śledztwa, szkodzi sprawie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:04
Nie wiem czemu raptem w prasie ucichło, na temat tragicznej śmierci Iwonki Walczak z Sośnicy.
Zarówno Gazeta Wyborcza, jak też Dziennik Zachodni, nie piszą nic. Takie nabieranie w usta wody szkodzi sprawie odnalezienia sprawcy mordu.
Przypomina mi się morderstwo dziewczyny z Zaborza w Zabrzu, która wsiadła do busa jadącego do M- 1, ale wówczas prasa - a dominował w tym Dziennik Zachodni, pisała artykuł za artykułem.
Ale to było w Zabrzu, i być może policja przyczyniła się do tego że szukano i proszono, aby osoby mogące cokolwiek zapamiętać i tym samym pomóc, zgłaszały się.

Oto m.inn. te artykuły:

Kto widział Agnieszkę, katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/558659.html
Ofiara nożownika - katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/557704.html
Kierowca busa podejrzany o gwałt i morderstwo - katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/559573.html

W przypadku Iwonki sytuacja wygląda znacznie trudniej, ze względu na znaczny upływ czasu, ale to wcale o niczym nie przesadza, ze nikt niczego tej feralnej nocy nie widział.
Proponuję, i proszę administratorów o przyszpilenie tego wątku jako pierwszego.

Niech ten szubrawiec i następni potencjalni mordercy, czują presję opinii publicznej w celu społecznej SAMOOBRONY.
Jeśli zamilkniemy nad tego typu morderstwami i tragediami, stworzymy wrażenie poczucia normalności i tumiwisizmu. A tego chyba wszyscy nie chcemy.
Być może media są pod presją, bo Policja nie ma się w tym przypadku pochwalić, ale powinna z tej fatalnej pomyłki i porażki- niestety, wyciągnąć wnioski na przyszłość.
To nasza internautów rola by tak się stało, bo jest co raz to gorzej!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: centra Re: Zasłanianie się dobrem śledztwa, szkodzi spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:17
      To jest wlasnie efekt nawpuszczania do Gliwic roznej masci metow z calej Polski,
      ktorzy przyjechali tu, bo im Frankiewicz zaklady logistyczne pobudowal!
      • Gość: kostek Re: Zasłanianie się dobrem śledztwa, szkodzi spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:37
        Gość portalu: centra napisał(a):

> To jest wlasnie efekt nawpuszczania do Gliwic roznej masci metow z calej Polski
        > ,
        > ktorzy przyjechali tu, bo im Frankiewicz zaklady logistyczne pobudowal!

Dajcie przy tym temacie spokój Frankiewiczowi i spółkom logistycznym.
        Nie widzę bezpośredniego przełożenia na ten dramat.
        W Sośnicy zawsze źle się działo pod względem bezpieczeństwa, ale po upadku górnictwa na "twarz", ta dotychczasowa swoista sypialnia górniczej braci, stała się niebezpieczna jeszcze bardziej.
        Był czas że w Sośnicy swego czasu zlikwidowano komisariat Policji, podporzadkowujac Sośnicę III komisariatowi w Gliwicach, który przez to stal się obszarowo większy niż całe Zabrze.
        Pisano o tym obszernie w prasie, jako o niepokojącym zdarzeniu na skalę kraju.
        To są pewno teraz spóźnione fructa tego eksperymentu, bo z tego co mi wiadomo, to komisariat znów tam funkcjonuje. Czyli to zdarzenie jeśli ma z tym związek, jest działaniem zwłocznym.
        • Gość: SOŚNICZANIN Re: Zasłanianie się dobrem śledztwa, szkodzi spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 17:38
          A oto co na temat Iwonki Walczak, pisano dotąd w prasie.

katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/821678.html
          gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/837729.html
          miasta.gazeta.pl/katowice/1,82938,5090761.html
          To zupełnie nie wiele.

Niestety pożałowania godne zainteresowania.

Tosiek
    • Gość: Observer Re: Zasłanianie się dobrem śledztwa, szkodzi spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 20:41
      Powszechnie znane jest i podawane jako przykład w walce z
      przestępczością (wszelkiego rodzaju) zjawisko społeczno-
      psychologiczne skandynawckie . Tam nie mogli się normalni ludzie
      uporać z pospolitym zjawiskiem złodziejstwa!. Wszystkie środki
      zaradcze zawodziły!. Okazał się niesamowicie skuteczny i efektywny w
      czasie ale niestety bardzo brutalny sposób. Pospolitym złodziejom
      ucinano lewą dłoń a jak to nie pomogło to ucinano drugą łapę!!!!!.
      Na wiele, wiele lat potem np. w Szwecji klucz do swoich domost
      (zamykanych sympolicznie) właściciele wieszali obok drzwi!. Niestety
      po wielu latach, kiedy w Skandynawi pojawili się cudzoziemcy to
      złodziejstwo zaś się pojawiło!!!!.
      Drugi skuteczny sposób w walce z wszechwładnymi bandziorami w Nowym
      Jorku zastosował burmistrz tego miasta ( nie pamiętam nazwiska -
      jakoś z włoska brzmiące). Do walki z okrutnymi bandziorami
      zastosował metody wobec nich jeszcze brutalniejsze niż oni
      stosowali!!! Tak też ogólnie rzecz ujmując co do srodków walki-
      obrony należy stosować tylko środki skuteczne a nie ochronne jak to
      się u nas robi, że "prawo" broni przestępców w normalnym (a nie w
      tzw. "prawnym)ludzim pojęciu. Jestem przekonany, że gdybym został
      napadnięty przez rabusia na ulicy i skutecznie się obronił tj.
      dokopał (okrślenie żargonowe) to tzw. "polskie" prawo by mnie
      ukarało, że dokonałem tzw. "samosądu" na rabusiu!. Jestem o tym na
      100% przekonany bo w tzw. nowej "polskiej" rzeczywistości-
      DEMONkracji padłem ofiarą kidnaperstwa tj. ukradziono mi dziecko i
      tzw. "polska" Temida wiele miesięcy zażarcie popierała przestępców-
      złodzieji. Za pomocą presji prasy i normalnych ludzi udało mi się
      odzyskać dziecko!.
      • Gość: surportez Rozumiem Ci francku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:59

Gość portalu: Observer napisał(a):
        >
        Pospolitym złodziejom
        > ucinano lewą dłoń a jak to nie pomogło to ucinano drugą łapę!!!!!.

Proponujesz i słusznie (widocznie sam sięgnąłeś DNA), aby zbrodniarzom i podobnego sortu- menelom- obcinać "nabiał".

Jestem też za tym, ale po PiS- ie nie pozostało nawet ani śladu.
        Widocznie takie bezinteresowne jezdeśmy
        • Gość: gmerek Re: Rozumiem Ci francku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 23:06
          A to relacja z manifestacji:

www.telewizja.gliwice.pl/artykul.php?id=789
          • Gość: anna Pan Grabowiecki z Frankiewiczem nie mają prawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:14
            W myśl zasady "ciszej nad tą trumną", nie miałam zamiaru zakłócać tego wątku o smutnym zdarzeniu i tragicznym finale.
            Ale ponieważ wklejone nagranie (proszę niech to ktoś rozdzieli) dotyczy również przykrej sprawy- bo TYBETU, i obecności na niej dwóch publicznych osób, które w sposób permanentny właśnie przyczyniają się do łamania praw człowieka i obywatela w Gliwicach- a przy tej okazji robią sobie kampanie wyborczą, nie wytrzymałam, i muszę to wykrzyczeć.

Panie Grabowiecki, jako osoba podwójnie publiczna, nie ma Pan prawa brać udziału w takich spotkaniach związanych z łamaniem praw i mówić w ten sposób i krytykować tego co dzieje się w Tybecie- tak właśnie "AD HOC" razem z Frankiewiczem, dopóki Pan będziesz PERMANENTNIE przykładał obie ręce do jady tirów przez centrum miasta w dzień i w nocy (poprzez występowanie z wnioskiem o celowość ich wyprowadzenia do swego sąsiada przez miedzę), jeżdżących w odległości 2 m od okien mieszkańców, będąc sam osłonięty ekranami od oddalonych Dróg Krajowych.
            • Gość: gośc żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:05
              Jakim trzeba być żałosnym człowiekiem, żeby nawet w wątku dotyczącym tragicznego
              wydarzenia podnosić jazgot w sprawie zasr.... tirów, którym to tematem większość
              mieszkańców rzyga po prostu. Jak Ci nie wstyd kretynko, wykorzystywać czyjąś
              tragedię do wypisywania po raz tysięczny tych żenujących żalów. Czy naprawdę
              myślisz żałosna kreaturo, że to właściwy sposób na artykułowanie tych bredni?
              Profesorskie otoczenie z magla.
              • Gość: Mr Czang Re: żenada IP: *.digitaldream.nl 09.04.08, 11:29
                Jakim trzeba być draniem, żeby w wątku dotyczącym tragicznej śmierci dziewczyny
                zbluzgać inną dziewczynę tylko dlatego, że prawdę pisze.
              • Gość: obojętny Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:00
                Gość portalu: gośc napisał(a):
                > myślisz żałosna kreaturo, że to właściwy sposób na artykułowanie tych bredni?

Ta osoba się zastrzegła, iż z powodu połączenia tych dwóch tematów zabiera ten głos.
                Według mnie upubliczniając to nagranie, ktoś zrobił przysługę wyborczą tym dwom panom i tyle. To po pierwsze.

A poza tym to Ty uważasz że ci dwaj Panowie, przychodząc na wiec poświęcony problematyce kneblowania ust i łamaniu demokracji w Tybecie, to nie hipokryci i ewangeliczne "pobielane groby"?
                Tam w ewangelii napisano o nich, ze lubią się pokazywać w publicznych miejscach (na ulicach i manifestacjach jak najbardziej), i zajmować pierwsze miejsca w synagogach.
                Dalej Ci to nic nie mówi?, nawet względem synagogi? Niemożliwe!
                • Gość: gosc Re: żenada IP: *.reset.3s.pl 09.04.08, 16:46
                  Twoja choroba psychiczna trollu przestaje być zabawna. Niczego nie potrafisz
                  uszanować, nawet prawdziwej tragedii.

Syf, szambo, kloaka - forum Gliwice.
                  • Gość: kurasz Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:53
                    Gość portalu: gosc napisał(a):
                    >
                    > Syf, szambo, kloaka - forum Gliwice.

Kloaka, szambo , syf, to wszystko fructa nieprzerwanie trzymających się przez 17 lat cycka PO-dciepów PO, PO-grabka i POdrzuconego PO (pełniącego obowiązki) włodarza Gliwic.
                    Już was nima chlopaki.
                    Zniknie z przestrzeni politycznej: zarówno polityczny twórca jak i jego PO-lityczny PO- twór.
                    • Gość: gosc Re: żenada IP: *.reset.3s.pl 09.04.08, 23:38
                      Załóżmy że masz rację i zniknie.

Przynajmniej będzie miał z czego znikać. Nie to co Ty wszo, bo jak narzazie swój
                      żałosny żywot pędzisz tylko na tym forum.

Spokojnej nocy Ci życzę bez wielu TIRów. Zresztą zawsze można wyciągnąć baterie
                      z aparatu.
                      • Gość: ziowro Trzy zera Millera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:13
                        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Załóżmy że masz rację i zniknie.
                        >
                        > Przynajmniej będzie miał z czego znikać.

Odzywka wyjęta żywcem z klasyki Millera (LSD).

Kiedy pewnego razu jakiś dziennikarzyna wytknął Millerowi (to było chyba jeszcze za rządu Oleksego), że po wygranych wyborach jako najwyżej plasującej się partii SLD, "słupek" notowań drgnął nagle ku dołowi, Lechu Miller ze swoim buńczucznym chrząknięciem odrzekł, "ano mają z czego spadać te nasze notowania", bo jeśli by było bliskie zeru, nie miały by z czego spadać.

Dzisiaj od dosyć dawna Millera już nie ma w SLD, a i notowania SLD oscylują na krawędzi wejścia do Sejmu, i na granicy błędu statystycznego.

Frankiewicza też już nie ma w PO, ale jeszcze "miącha" i krew ludziom psuje.
                        Jak go platforemka sama nie uziemi, to dalej będzie jej szkodził, bo mimo wszystko jest nadal z PO kojarzony.
                        • Gość: gośc dno i 3 metry mułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:52
                          Gościu masz sto tysięcy wątków zainicjowanych przez twoich pobratymców
                          bereklonów. W zasadzie g.... mnie obchodzi że każdy temat sprowadzasz do
                          jednego. Masz pewnie poważny problem psychiczny. Ale żeby podpinać się pod
                          czyjąś tragedię i wypisywać te pierdoły tutaj to trzeba być kompletnym oszołomem
                          i prymitywem. Produkuj się gdzie chcesz a daj spokój biednej dziewczynie i jej
                          rodzinie - profesorski pajacu.
                          • gliwiczanka42 Re: dno i 3 metry mułu 02.09.08, 10:46
                            Gość portalu: gośc napisał(a):

> Gościu masz sto tysięcy wątków zainicjowanych przez twoich
                            pobratymców
                            > bereklonów. W zasadzie g.... mnie obchodzi że każdy temat
                            sprowadzasz do
                            > jednego. Masz pewnie poważny problem psychiczny. Ale żeby
                            podpinać się pod
                            > czyjąś tragedię i wypisywać te pierdoły tutaj to trzeba być
                            kompletnym oszołome
                            > m
                            > i prymitywem. Produkuj się gdzie chcesz a daj spokój biednej
                            dziewczynie i jej
                            > rodzinie - profesorski pajacu.

Wstyd mi za "taką opozycję". Wstyd mi za kogoś, kto potrafi włączyć
                            swoje brednie w taki wątek. Miejmy nadzieję, że ten człowiek z
                            neostradą bez sumienia i skrupułów uzna swój błąd na łożu śmierci -
                            to po prostu oburzające.
    • Gość: inna matka Czy w tej sprawie coś wiadomo więcej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:27
      Niestety taka jest brutalna rzeczywistość, w chwilę po dramacie, chowamy głowę w swoich codziennych sprawach, a najbliżsi- ojciec matka i rodzina, żyją z tym na co dzień.
      Oni o tym zapomnieć nie potrafią i nie chcą.
      Co można w tej sprawie zrobić, to napiętnować błędy i zaniechania Policji, oraz nieodpowiedzialne postępowanie samych ofiar.

Policja być musi, bo bez niej trudno sobie wyobrazić funkcjonowanie w obecnych trudnych czasach, ale to ma być Policja z prawdziwego zdarzenia, nie uwikłana w intrygo polityczne.
      Obywatel musi czuć się bezpiecznie na widok Policji a bandyta czy potencjalny przestępca, musi czuć respekt i oddech Policji na swoim grzbiecie.
      Podobno matka tej zamordowanej dziewczyny, wskazywała im (Policji) osobnika, który najpierw uczestniczył w akcji poszukiwawczej, a później znikł jak kamfora.
      Dlaczego redaktorka Polak z Dziennika Zachodniego zamilkła na ten temat?
      "Ciszej nad tą trumną", wychodzi na dobre tylko bandytom- to tak na wszelki wypadek.
    • gliwiczanka42 łączę się z rodziną ofiary 02.09.08, 10:43
      Bardzo mi przykro z powodu Iwony. To naprawdę poważna tragedia.
      Żywa w sercu rodziny, a media niestety żyją tylko chwilowymi
      sensacjami.

Przykro mi też, że w wątku o tak poważnej sprawie pojawiły się
      pieniackie wypowiedzi forumowych troli. Czuję się zażenowana. Brak
      reakcji administratorów forum jest również nie do przyjęcia. Nie
      można się jednak tym przejmować - co innego jest ważne.
      Łączę się w modlitwach za Iwonkę i jej rodzinę.
      • Gość: lutek Re: łączę się z rodziną ofiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 20:00
        > Przykro mi też, że w wątku o tak poważnej sprawie pojawiły się
        > pieniackie wypowiedzi forumowych troli.

trole trolami, ale nie o to w sumie chodzi- co kto pisze na forum.
        Forum jest "papierkiem lakmusowym" na to co dzieje się wokół, ale też na to, co
        o tym sądzą mieszkańcy.
        Gdyby zawiadujący 'franio lodziarz' miał tego świadomość, nie nadstawiał by jak
        dupodajka swojej reputacji na dyshonor.
        • wilczur_123 Re: łączę się z rodziną ofiary 03.09.08, 16:08
          sięgnąłeś dna oszołomie i taplasz się w swoim mule. Jedyne co jest pewne to brak
          kultury osób wypowiadających się nie zważając na krzywdę ludzi.
          • Gość: romek Re: łączę się z rodziną ofiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 16:29
            wilczur_123 napisał:

> sięgnąłeś dna oszołomie i taplasz się w swoim mule. Jedyne co jest pewne to bra
            > k
            > kultury osób wypowiadających się nie zważając na krzywdę ludzi.

a ty swojej stopki nie mogles wypiac przy tym watku.
            tobie wolno robic szambo?

ps. rodzinie bardzo wspolczuje, ale tak to jest niestety, kiedy wszystko inne
            wazniejsze, zas bezpieczenstwo publiczne, stawiane jest na szarym koncu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka