Dodaj do ulubionych

Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkowanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 21:27
Czarno na białym. Kto za, kto przeciw.
Wydrukować i zachować do następnych wyborów.

www.rynkowy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=373
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 28.04.08, 22:00
      rewelacja! co za jednomyślność w szeregach PO i PiS. zdziwił mnie p. Jaśniok
      swoim wstrzymaniem. po tym co mówił myślałem, że jest zdecydowany głosować
      przeciw, ale chyba towarzystwo mu nie odpowiadało. :)
      • Gość: gosc Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.reset.3s.pl 28.04.08, 22:16
        Koledze chyba żółcią oczka zaszły. Jaka jednomyślność w szeregach PO i PiS?
        • sss9 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 28.04.08, 22:21
          a co? któryś z radnych PO czy PiS zagłosował niezgodnie z własnymi barwami? masz
          bielma na oczach czy umysł bardzo ściśnięty?
          • stasiek17 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 28.04.08, 22:28
            Podoba mnie się to tablo i zapisałem sobie linka.
            Widać na nim wyraźnie kto z kim trzyma i na których radnych mogą jeszcze
            mieszkańcy liczyć.
            • Gość: kibic Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.08, 13:02

> Podoba mnie się to tablo i zapisałem sobie linka.
              > Widać na nim wyraźnie kto z kim trzyma i na których radnych mogą jeszcze
              > mieszkańcy liczyć.

Mam nadzieje, ze nie pospieszyłeś się z twoim optymizmem. Ale do tematu.
              Wydaje mi się, ze tą "maszynkę magistracką" nie przypadkowo kolorem zielonym oznaczono. Zrobili dzielni wiele dla kasy miejskiej, będzie jak w EU, choć opłaty za wysokie byłoby bardziej przyzwoicie n.p. 2zl/h. Wprowadzenie opłaty za pierwsze pól godz. parkowania spowoduje sporo chaosu. No ale idea podobno zaszczytna, chodzi również o ograniczenie w centrum zbędnego zanieczyszczenia spalinami i bardziej sprawiedliwego dostępu do parkowania.
              Z "zaufaniem" myślę, ze nasi "zieloni europejczycy" zrobią w krótkim czasie kolejny ważny krok w kierunku EU i tym razem dla swoich mieszkańców i wprowadzą w centrum tzw. "Zieloną Strefę" b.popularna w EU. Koszt żaden, a ludzkich korzyści nie potrzeba chyba uzasadniać.
              Myślę, ze wkrótce ktoś z naszych "17-tu wspaniałych zielonych" złoży pisemny wniosek w sprawie. Powodzenia.
              • stasiek17 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 29.04.08, 14:06
                >
                > Mam nadzieje, ze nie pospieszyłeś się z twoim optymizmem.

Spokojnie, wiemy o co chodzi. Radnych z Pis-u zakreślili na czerwono, że to niby
                hamulcowi są.
                Zobacz za czym tak naprawdę te "zielone" głosowały, za zniszczeniem tradycyjnego
                centrum miasta.

www.um.gliwice.pl/pub/pliki/city4.JPG

Magistrackie dały sie namówić na tworzenie nowego centrum wokół dworca
                oczywiście z hipermarketami i ich parkingami. Po tradycyjnym centrum każą nam na
                piechotę biegać, bo tam parkingów nie będzie. Na tej mapce zielone kreski, to
                komunikacja piesza.
                Na ul.Zwycięstwa wg tej dziwacznej koncepcji będzie deptak, po którym jeździć
                będą tramwaje i dodatkowo autobusy. Ciekawe kto się odważy chodzić po takim
                deptaku ?
                To jest dobijanie handlu i usług w centrum miasta i zmuszanie mieszkańców do
                korzystania z hipermarketów budowanych wokół dworca.
                • Gość: US Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:27
                  Wlasnie dokladnei tak jak pisze stasiek. Celem ZF jest ostateczna likwidacja
                  centrum miasta. Do tego sluza mu rowniez tiry. Skandalem jest, ze tak poteznej
                  inwetycji nie konsultuje on z mieszkancami!
                • Gość: kibic Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.08, 20:57
                  www.um.gliwice.pl/pub/pliki/city4.JPG
                  Przyznaje, ze trochę mnie ta mapką zaskoczyłeś. Słyszałem prezia w radio chyba 8 kwietnia jak podniecony zachwalał budowę nowego centrum w okolicy dworca, zaraz zakładałem, ze to dla przyjezdnych, bo w końcu Zabrza, Bytomia, Rudy Sl. na takie cacka nie stać. A i przy okazji w metropolii można sobie ładne zdjęcia porobić udają, ze się było np. w Londynie.
                  Ale mówił tez o waszej Starówce i istniejącym Centrum, ze je wypieści wspominał tez o deptaku miejskim z prawdziwego zdarzenia. A wiec, spokojnie 20-lat to sporo czasu i może seryjnie będą produkować elektr. autobusy gumowe.
                  Myślę, ze obserwujesz rządzenie PO a wiec, poczekajmy spokojnie do sierpnia tego roku, prawdopodobnie nie jedna koncepcja pozostanie na papierze. Pamiętasz jeszcze niedawno był zatwierdzony proj. wstępny o organizacji wyprowadzenia tirów, no i co, "kochane tiry" mają się dobrze, a Magistrat dumny.
                  • Gość: US Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:20
                    ZF i jego ekipie nie wolno wierzyc w ani jedno slowo! To jest zupelnie
                    nieistotne co on mowi.
                    • Gość: kibic Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.08, 23:15
                      Gość portalu: US napisał(a):

> ZF i jego ekipie nie wolno wierzyc w ani jedno slowo! To jest zupelnie
                      > nieistotne co on mowi.

Z pewnością masz racje, chyba nie wierzysz, ze utożsamiam się z jego (19%) zwolennikami. Obawiam się, ze błędnie odczytałeś moją wypowiedz. Mogę cię zapewnić, ze całkowicie się zgadzam z poglądami Staśka, on wie co pisze.
              • Gość: amisia język koloru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:15
                Kolorem zielonym zaznaczono radnych, którzy głosowali ZA. Kolorem czerwonym
                tych, którzy głosowali PRZECIW. Taki jest po prostu język koloru. Dopatrywanie
                się tu spisku masońskiego jest chyba przesadą.

2 tygodnie temu w IR był tekst o tym jak radni odnieśli się do propozycji
                Informatora. I tam też oznaczono na czerwono tych, którzy byli przeciw a tych,
                którzy byli za, oznaczono na zielono. Z tego co pamiętam, na przykład Gornig był
                na czerwono.

I jeszcze jedno. W gazecie papierowej nie ma koloru. Ci którzy głosowali przeciw
                znaleźli się na okładce. Czy do tego też jest jakaś spiskowa teoria? :)
                rynkowy.pl/strony.php
                • stasiek17 Re: język koloru 29.04.08, 16:12
                  Czerwony to kolor "stopu", stąd skojarzenie z hamulcem i hamulcowymi. Zielony to
                  kolor pozwalający jechać dalej, ku " nowemu centrum". Skojarzenia narzucają się
                  same i nie ma tu żadnego spisku.

Redakcja zadowolona z parkingów, które powstaną przy hipermarketach budowanych
                  wokół dworca? będziecie tam zostawiali swoje samochody i dochodzili na Kaczyniec
                  pieszo, czy przeniesiecie redakcję do któregoś z tych gigantów ?
                  • Gość: amisia Re: język koloru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:48
                    A według ciebie hamowanie jest zawsze złe? Nawet jak jedziesz na ścianę? Chcieli
                    zahamować przyjęcie fatalnego projektu i stąd czerwień. Logiczne.

Co do tego gdzie będzie parkowała redakcja to się nie wypowiadam bo nie wiem.
                    Ale może kiedyś tam zajrzę po gazetę i przy okazji zapytam.
              • Gość: US Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:25
                Zniszczenia i zanieczyszczenia pochodza glownie od tirow:
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070720&id=po64.txt
                "Według wyliczeń specjalistów, przejazd drogą jednego tira powoduje taki jej
                uszczerbek, jakby przejechało nią 15 tys. samochodów osobowych."
        • Gość: staska Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 23:18
          > Koledze chyba żółcią oczka zaszły. Jaka jednomyślność w szeregach PO i PiS?
          Oto kolejny przyklad cwiercinteligencji
          • Gość: tobik Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 20:46
            Gość portalu: staska napisał(a):

> > Koledze chyba żółcią oczka zaszły. Jaka jednomyślność w szeregach PO i Pi
            > S?
            > Oto kolejny przyklad cwiercinteligencji.

Chodzi o to, że dotychczas Berezowski startujący jedynie z listy PiS, był zdecydowanie bardziej PiSowski niż sami PiSowcy, którzy często wstrzymywali się od głosu, a niekiedy nawet popierali idiotyzmy szarogęszącego sie ZiFa.

Teraz istotnie PiS po raz pierwszy w konkretnej sprawie zaskoczył publiczność swoim głosowaniem.
            Sądzę że po ostatnim posiedzeniu RM, kiedy wiceWieczorek z Frankiewiczem usiłowali sobie pojeźdzeć (nieudacznie bo nieudacznie ale robili to bez skrupuł) po doktorze Kopale, oraz PiSowskiego Wieczorka nie dopuscili do głosu, PiS w Gliwicach weźmie się za solidne bycie opozycją.

Mam taka nadzieję.
      • Gość: gej from kopernik Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.kopnet.pl 29.04.08, 08:11
        > zdziwił mnie p. Jaśniok swoim wstrzymaniem. po tym co mówił
        > myślałem, że jest zdecydowany głosować przeciw

Co by nie mówić, p. Jaśniok cały czas jest członkiem koalicji PO-
        FMG, więc trochę mu nie wypada głosować przeciw. Jak FMG ma jakieś
        wątpliwości, to zwykle wstrzymuje się od głosu. Co prawda sesje
        śledzę dość wybiórczo, ale nie pamiętam, żeby kiedyś głosowali
        przeciw PO.
        • stasiek17 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 29.04.08, 08:23
          > śledzę dość wybiórczo, ale nie pamiętam, żeby kiedyś głosowali
          > przeciw PO.

To prawda, ale w tej sprawie Jaśniok i Curyłło zachowali sie przyzwoicie. Duże
          brawa dla klubu PIS-u.
    • Gość: US ile zaplaca radni za parkowanie kolo UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:27
      Radni beda miec parkowanie za darmo tak jak do tej pory? Dostaja kartki w UM,
      ktore upowazniaja ich do parkowania za darmo kolo UM. A niektorzy parkuja na
      dziedzincu UM w srodku.
      • Gość: ITR Re: ile zaplaca radni za parkowanie kolo UM IP: *.sikornik2.osi.pl 29.04.08, 21:45
        zaparkują gdzie zechcą, bo to oni są radni.
        • Gość: frida Re: ile zaplaca radni za parkowanie kolo UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 20:57
          Gość portalu: ITR napisał(a):

> zaparkują gdzie zechcą, bo to oni są radni.

Frankiewicz (prezio), ustami Górniga czy jakiegoś innego POgrabka, stwierdził że nie będzie żadnego wyjątku również dla bezRadnych.

Czy też za (dla siebie wyrychtowany kosztem parku dla dzieci w centrum) parking "zabuli" nie powiedział.
          Trzeba go jednak trzymać za słowo, albo za worek!
          Worek z pieniędzmi rzecz jasna! Jemu już tylko miech z mamoną do
          trzymania pozostał.
    • Gość: Anatol Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.krzywa.gliwice.pl 30.04.08, 23:55
      Bardzo mi przykro, ze glosowalem na PO. Juz wiecej tego nie zrobie.
    • Gość: Huhaha Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.techentrance.com 01.05.08, 11:02
      Biedny BezRadny kamerka. będzie musiał płacić ze parkowanie przed własnym domem.
      Za to auto będzie miał na oku(kamery).
      • kl-2 Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow 01.05.08, 11:22
        Bardzo udany pomysł IR publikowania wyniku głosowania z pokazaniem,
        jak który radny głosował. Mam nadzieję, że IR włączy się w
        monitorowanie także innych pomysłów/uchwał ważnych dla mieszkańców.

Takie akcje jak ta podjęta przez IR w sprawie stref płatnego
        parkowania pokazują bardzo wyraźnie, że obecna ekipa rządzącą
        kompletnie lekceważy elektorat. Albo więc radni zmienią swoje
        postawy, albo mieszkańcy zmienią radnych.
        • Gość: mcG symp. sGdG Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:36
          kl-2 napisała:

> Bardzo udany pomysł IR publikowania wyniku głosowania z pokazaniem,
          > jak który radny głosował.

Ale też jego uśmiechniętej twarzy, jak radny Łapiński, świadczącej iż jest
          bardzo zadowolony sam ze siebie.

Mam nadzieję, że IR włączy się w
          > monitorowanie także innych pomysłów/uchwał ważnych dla mieszkańców.

A ja tej nadziei jeszcze nie mam, bo "rynkowy" od samego początku strzępił sobie
          język o to parkowanie, zaś inne tematy chociażby tiry, DTŚ w centrum-
          "poklepywał", licząc na wdzięczny rewanż ze strony 'słusznych' radnych i ZiFa,
          których wcześniej popierał.
          Mimo wszystko jednak spodziewam się, że "rynkowy" razem z PiSem zmienią swój
          dotychczasowy stosunek- "stania w rozkroku"- cichej afirmacji wszystkiego bez
          wyjątku, co rzeknie albo palcem kiwnie ZF.
    • Gość: frelka Re: Jak radni głosowali w sprawie opłat za parkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:21
      Dziekuje bardzo za linka.
      Dobrze jest wiedziec kto popierał ten pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka