Dodaj do ulubionych

Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego stołu"

11.10.08, 08:14
Wszystkim zainteresowanym i każdemu z osobna wiadomym się czyni, że prezydent miasta Gliwice Zygmunt Frankiewicz- mieszkaniec enklawy nowobogackich Żernik, odstępując od wdrożenia w życie konsultowanego ze społeczeństwem i zatwierdzonego "Projektu Drogowego", naruszył prawo i tym samym złamał porozumienie ze społeczeństwem, o którym tak głośno "bębnił" u wojewody w Katowicach i wysyłał później na ten temat uwierzytelniające listy.
img142.imageshack.us/img142/9318/scan10160lm8.jpg
Jeśli ponadto taki człowiek jest członkiem Platformy Obywatelskiej, to znaczy że albo cała Platforma Obywatelska jest do kitu, albo że sami nie widzą co realnie dzieje się w Gliwicach od szeregu już lat.

obywatel - mieszkaniec tranzytu biegnącego przez samo centrum Gliwic
Obserwuj wątek
    • quilheure Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s 11.10.08, 08:38
      st-ach napisał:

> Wszystkim zainteresowanym i każdemu z osobna wiadomym się czyni, [...]
      > obywatel - mieszkaniec tranzytu biegnącego przez samo centrum Gliwic

Oszołomie kolejny raz podajesz przestarzałe informacje. Naparz sobie ziółek pajacu.
      • st-ach Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s 11.10.08, 09:00
        >
        > Oszołomie kolejny raz podajesz przestarzałe informacje. Naparz sobie ziółek paj
        > acu.

Przestarzałe czy stare, nie oznacza przedawnione, tak jak i to pismo:
        www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg
        też przecież nie pisane na podstawie wróżenia z fusów, ale na podstawie tak jak już czytałeś, "konstruktywnych, owocnych projektowych założeń" w oparciu o konstruktywne i permanentne idee 'vox populi vox Dei'"
        • Gość: ecik moczulskie rozszywrowanie skrótu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:08

> www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg

przecajś na tem piśmie RR.KI/TK 5310-7/11/06, stoi i byk napisana "KIT", co wy czytać nie potrafitaita?
          trza sie wczytac w sama nazwa, i jusz wiadomo. KIT
          • opserfer GdG - głuptaski dla głuptasków 13.10.08, 15:47
            j.w.
    • Gość: gosia Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:06
      dzisiaj jesteś st-ach........co ty wąchasz człowieku.Wrzuć a FG
      recepturę tego specyfiku!
      • Gość: ecik Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:11
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> dzisiaj jesteś st-ach........co ty wąchasz człowieku.Wrzuć a FG
        > recepturę tego specyfiku!

witaj margoś!

a ata babka co to za nia tu piszeta, to aby piśmienna je wogole?
        nie nie, nie pytam o internet, ale czy- i ile klas skonczyla?
        • Gość: gosia Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:17
          eciku,st-achu,zenonie,doro,halinko,mieszkancu
          tranzytu ............ponawim prosbe o recepture tego specyfiku do
          wąchania.Twoja fizyczna kondycja jest godna
          pozazdroszcenia,intelektualnie to lekarstwo stępia ci mózg.....ale
          co tam!
          • Gość: klonbere Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 10:02
            > eciku,st-achu,zenonie,doro,halinko,mieszkancu
            > tranzytu ............ponawim prosbe o recepture tego specyfiku

a my ponawiamy prosbe o odpowiedz na pismo, jakie w imieniu Małgorzaty K...... wyslaliscie do jakiegos rzekomo urzedu.

ps. ale wredny jest ten twoj idol z tym swoim NIEPOWAZNYM powazaniem.
            • Gość: gosia Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 13:20
              klonbere,dalej wąchasz?
              • Gość: klonbere Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 16:01
                Gość portalu: gosia napisał(a):

> klonbere,dalej wąchasz?

koGosia nie dawno zaistniala, a już na wszystkim sie zna.

a propos pytania- to ty wąchasz, sugerujac jakies rewelacje, i podejrzewajac ciagle jakies intrygi.
                • Gość: gosia Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:19
                  w wietrzeniu spisków i intryg to ty masz palmę pierwszeństwa,tylko
                  dlaczego pod 25 nicami?
                  • Gość: zauber A Ty niby dziewica orleańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 08:30
                    > w wietrzeniu spisków i intryg to ty masz palmę pierwszeństwa,tylko
                    > dlaczego pod 25 nicami?

A Ty niby dziewica orleańska?
          • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.08, 15:50
            nawaliła:

..ponawim prosbe o recepture tego specyfiku do
            > wąchania. Moja fizyczna kondycja jest godna
            > pozazdroszcenia

Nie martw sie moje dziecko, tam na opakowaniu masz dokładną recepturę tego specyfiku z dopiskiem, kiedy masz ewentualnie wąchać:-)

intelektualnie to lekarstwo stępia mi mózg.....ale
            > co tam!

Nie czaruj pustaku;-)
            • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:21
              PLONK...
              • sss9 Re: 12.10.08, 00:25
                zwracam ci uwagę, że twoje posty tego rodzaju są haniebne. dodatkowo jesteś
                niekonsekwentna: skoro już raz posłużyłaś się tym dziecięcym "plonk", to jak
                rozumiem jego znaczenie, jest to definitywny koniec reagowania na posty
                adwersarza. po co więc powtarzasz te swoje idiotyczne "plonki", płacą ci po
                groszu za każdy?
                • Gość: gosia Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:53
                  kibol bedzie do mnie adresowal swoje prymitywne i obrazające
                  wpisy.Jesli ci nie pasuje to nie czytaj.Czy tobie kibol płaci za
                  adwokaturę w Euro?
                  • sss9 Re: Bedę identycznie reagowac dopóki 12.10.08, 01:34
                    masz pie...a. czy już pytałem czy jesteś jednojajowcem z opserferem? on ma
                    takiego samego. :)
                    • Gość: gosia Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 08:29
                      upodabniasz sie do swojego funfla "kibola".Co zdanie to obelga.
                      • Gość: zauber Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 08:38
                        > upodabniasz sie do swojego funfla "kibola".Co zdanie to obelga.

Żadnych obelg, same dowody hipokryzji margolciu.

www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_45_2005.pdf
                        berezowski.ovh.org/listy/A4-1.jpg
                        berezowski.ovh.org/listy/A4-2.pdf
                        • Gość: gosia Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:33
                          tamat ci sie pomylił.
                    • Gość: kusy Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 11:30
                      sss9 napisał:

> masz pie...a. czy już pytałem czy jesteś jednojajowcem z opserferem? on ma
                      > takiego samego. :)

jest jeszcze qulihuere
                      • Gość: kibic Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 13:52
                        >
                        > jest jeszcze qulihuere

Gdzie tam, próbuje zaistnieć ale izolatka go potwornie ogranicza.
                        Już nawet banany mu nie pomagają;-)
                        • pr51 kibic dopowiada na podstawie własnych doświadczeń 12.10.08, 16:02
                          > Gdzie tam, próbuje zaistnieć ale izolatka go potwornie ogranicza.
                          > Już nawet banany mu nie pomagają;-)

Ciekawe, jak kibic - spec od bananów nauczył sie pisać
                          • Gość: kibic wynurzenie pr51;-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 16:39
                            >
                            > Ciekawe, jak kibic - spec od bananów nauczył sie pisać
                            >

Strasznie ciekawy sie zrobiłeś, po tym kolejnym wynurzeniu:-)
                          • Gość: kusy Re: kibic dopowiada na podstawie własnych doświad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 18:34
                            > Ciekawe, jak kibic - spec od bananów nauczył sie pisać
                            >

a co to ma wspolnego?, albo wykluczajacego sie? i w ogole jakie to ma znaczenie. ty piszesz chyba tylko po to zeby odciągmąć dyskusje na boczny tor.
                            wiec przypominam ci ze watek jest o zerwaniu porozumienia ze spoleczenstwem, i o ile ja sie nie myle, to w dodatku przez tego, ktory sie tym porozumieniem i dialogiem chwalil.
                            wiec jakby dla samego tego, nie mozna udawac ze nic sie nie stalo.
                            jakkolwiek by do tego zagadnienia nie pdchodzic- jest problem z tirami czy go w gliwicach nie ma, czlowiek z pensja prezydenta nie moze tak postepowac z pracodawca- a wiec ze spoleczenstwem- jak z rozkapryszonym bachorem, ktoremu obiecuje gruszki na wierzbie, tylko po to by tenze bachor przestal plakac albo zebu cos zrobil o co go tatus bardzo prosi! kapujesz? czy dalej bedziesz trzymal sie jak pijany plotu ze projektu nie zatwierdzono, bo go franuszowe spartolili?
                            • pr51 Re: kibic dopowiada na podstawie własnych doświad 13.10.08, 14:32
                              > wiec przypominam ci ze watek jest o zerwaniu porozumienia ze
                              spoleczenstwem

Komus się tak wydaje, że wystarczy zacytowac dwa stare
                              bezwartościowe pisma, a od razu dyskusja urasta do rangi jakiegos
                              wydumanego problemu. Nawet papier toaletowy ma wiekszą wartość, bo
                              do czegoś służy, a te stare pisma, to tylko zwykła makulatura.
                              • Gość: ehę ehę Re: kibic dopowiada na podstawie własnych doświad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 16:57
                                > Komus się tak wydaje, że wystarczy zacytowac dwa stare
                                > bezwartościowe pisma, a od razu dyskusja urasta do rangi jakiegos
                                > wydumanego problemu.

nie wyciagaj tak pochopnych wnioskow wzgledem do starych pism, bo nie do nowych naleza archiwa IPN, i nie jednemu juz te stare pisma przekreslily zycie na amen w pacierzu.

z tej budowanej na szybcika klasy sredniej (o ktorej ichni profesur byly sekretarz uczelniany POP PZPR powiedzial ze pierwszy milion trza koniecznie ukrasc) tez powstana nowe archiwa ktore kiedys sie zestarzeja, ale czkalo sie bedzie po nich niejednemu nowobogackiemu i jego spadkobiercy.
                                zauwaz ze dzisiaj nikt nie chce sie przyznac do tego ze byl kiedys uprzywilejowanym.
                                historia kochanienki lubi sie powtarzac jak cholera.
                              • Gość: kibic Re: kibic dopowiada na podstawie własnych doświad IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.08, 00:06
                                > Komus się tak wydaje, że wystarczy zacytowac dwa stare
                                > bezwartościowe pisma, a od razu dyskusja urasta do rangi jakiegos
                                > wydumanego problemu. Nawet papier toaletowy ma wiekszą wartość, bo
                                > do czegoś służy, a te stare pisma, to tylko zwykła makulatura.

Oj włazi dupo, no toś dołożył swojemu preziowi tym papierem toaletowym;-)
                                Nie przeczytałeś tego drugiego pod, którym sie on oburącz podpisał:-)
                      • pr51 kusy rozumek zauwaza tylko pie...a 12.10.08, 16:01
                        > > masz pie...a.

Jestes pewien kusy rozumku, że sam na to nie cierpisz?
                        • Gość: kusy operator pustej taczki im. schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 18:16
                          > Jestes pewien kusy rozumku, że sam na to nie cierpisz?
                          >

ty juz masz rozdwojenie jazni od tej schetynowskich zapedow!
                          komu ty odpowiedasz? a w ogole odnosilo sie to chyba do gosi, i nie ja jej ten zarzut stawialem.
                          ty sie juz zachowujesz jak ten operator pustej taczki na budowie huty katowice
                          • pr51 kusy jako operator pustej taczki im. schetyny 13.10.08, 15:46
                            > operator pustej taczki im. schetyny

Piszesz komentarze, których sam nie rozumiesz, bo bardziej pasują do
                            ciebie.

> komu ty odpowiadasz?

Popatrz w lustro, jak nie wiesz kim jesteś.
                            • Gość: kusy Re: kusy jako operator pustej taczki im. schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 17:17
                              >
                              > Popatrz w lustro, jak nie wiesz kim jesteś.

rzeczywiscie szkoda na ciebie klawiatury, ale jeszcze raz spróbuje.
                              ty rzeczywiscie odpisujesz mi, ale zarzut stawiasz za to czego ja nie napisalem a jedynie zacytowalem przedpisce, ale to chyba zbyt skomlikowane dla ciebie, wiec zyj se w przekonaniu zes rownie piekny co i madry.
                  • Gość: zauber Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 08:36
                    > kibol bedzie do mnie adresowal swoje prymitywne i obrazające
                    > wpisy.Jesli ci nie pasuje to nie czytaj.Czy tobie kibol płaci za
                    > adwokaturę w Euro?

koGosia nie lubi dowodów nagiej prawdy.
                    www.berezowski.neostrada.pl/otrzymane/wojewoda1.jpg
                    • Gość: gosia Re: Bedę identycznie reagowac dopóki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:37
                      pomyliłes temat.
                  • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 13:58
                    nawaliła:

> kibol bedzie do mnie adresowal swoje prymitywne i obrazające
                    > wpisy.

Jesli ci nie pasuje to nie czytaj.

No a teraz czekam;-)
                    • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:38
                      plonk!!!!
                      • Gość: kibic plonkająca pampersia;-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 23:40

plonk!!!!!
                        • Gość: gosia Volksdeutscher-wypad.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 11:33
                          PLONK!
                • Gość: kibic Re: IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 13:47
                  skoro już raz posłużyłaś się tym dziecięcym "plonk", to jak
                  > rozumiem jego znaczenie, jest to definitywny koniec reagowania na posty
                  > adwersarza. po co więc powtarzasz te swoje idiotyczne "plonki", płacą ci po
                  > groszu za każdy?

Przenoszone pampersiaki tak odreagowują na oparzenia, tracą kontrolę nad przyzwoitością i wpadają wściekłą furorę. Pampersia leci dokładnie jak wcześniej 'napoleon' wiec, niedługo skończy na gratisowym podjadaniu w znanym bufeciku przy gliwickiej 5:-)
            • pr51 kibicowi zacięła się mantra 12.10.08, 15:59
              Jak u mnichów buddyjskich powtarzasz stale tą samą mantrę. Szkoda,
              że zamiast modlitwy pakujesz tu jakiś syf.
              • Gość: kibic syf pr51 przyćmił mnichów;-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 16:51

> Jak u mnichów buddyjskich powtarzasz stale tą samą mantrę.

Nie praktykowałem u nich, to nie wiem o czym bredzisz:-)

Szkoda,
                > że zamiast modlitwy pakujesz tu jakiś syf.

Z którego kościoła nadajesz? To rozglądnij sie, czy przypadkiem nie jesteś tam sam;-)
                • pr51 schamiały kibic rżnie głupa 13.10.08, 14:24
                  > > Jak u mnichów buddyjskich powtarzasz stale tą samą mantrę.
                  >
                  > Nie praktykowałem u nich, to nie wiem o czym bredzisz:-)

Nawet by cię nie przyjęli, bo nie znoszą chamstwa.
                  • Gość: kibic mantra rżnącego przygłupa pr51;-) IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.08, 23:56
                    > > Nie praktykowałem u nich, to nie wiem o czym bredzisz:-)
                    >
                    > Nawet by cię nie przyjęli, bo nie znoszą chamstwa.

Yntelygentny dupochrońco, ty nawet pod 'kapotę' mnicha wejdziesz, żeby sie wylizać z wrodzonego chamstwa:-) Ale niestety już za późno!
            • pr51 kibicowi zacięła się mantra 12.10.08, 16:04
              > intelektualnie to lekarstwo stępia mi mózg

Teraz wiem, czemu kibic ładuje na Forum tyle syfu.
              • Gość: kibic zabawna troska pr51 o jego 'mózg';-) IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 16:35
                > intelektualnie to lekarstwo stępia mi mózg

O jakim lekarstwie bredzisz w tym syfie?

Ja już przestałem wierzyć, ze twój mózg może sie jeszcze zlasować;-)
                No ale próbuj, może ktuś uwierzy:-)
                • pr51 kibic zostaje ateistą 13.10.08, 14:27
                  > Ja już przestałem wierzyć

Jak dla mnie, to możesz nie wierzyć. Nie musisz oglądać kościoła od
                  środka, ot co.
                  • Gość: kibic mnich pr51 o wierze:-) IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.08, 00:23
                    >> intelektualnie to lekarstwo stępia mi mózg

> O jakim lekarstwie bredzisz w tym syfie?

*Ja już przestałem wierzyć, ze twój mózg może sie jeszcze zlasować;-)
                    No ale próbuj, może ktuś uwierzy:-)*

>
                    > Jak dla mnie, to możesz nie wierzyć. Nie musisz oglądać kościoła od środka, ot co.
                    >

Czyli potwierdzasz, ze szansa na zlasowanie u ciebie już zerowa:-)
              • Gość: kusy Re: kibicowi zacięła się mantra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 18:38
                >
                > Teraz wiem, czemu kibic ładuje na Forum tyle syfu.
                >

znow merytorycznie zero.

chlopie na przyszlosc bede ci przypinal za kazdym razem odnosny artykol, jak ty masz przyczepiona stopke ktorej sam nie rozumiesz.
                • pr51 kusy rozumek musi sie dowartościować 13.10.08, 14:29
                  > znow merytorycznie zero

Jak dla ciebie, to i tak za dużo. Sam tej wartości nie przekroczyłeś
                  ani razu.

> chlopie na przyszlosc bede ci przypinal za kazdym razem odnosny
                  artykol, jak ty
                  > masz przyczepiona stopke ktorej sam nie rozumiesz.

A skąd takie zero jak ty może coś wiedzieć o rozumieniu czegokolwiek?
      • Gość: kibic Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.08, 10:00
        pampersia napisał(a)

> dzisiaj jesteś st-ach........co ty wąchasz człowieku.Wrzuć a FG
        > recepturę tego specyfiku!

Prawdopodobnie zatruł sie smrodem z twoich pampersów:-)
    • Gość: ecik brakuje mi jeszcze zalogowanygo opserwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:14
      gdziez ta trzudka siem rozsula, nie pracujom dzisia?
      • opserfer Re: brakuje mi jeszcze zalogowanygo opserwera 13.10.08, 12:29
        ależ dziękuję ci za wyrazy tęsknoty - rzeczywiście udałem się na
        wyprawę w góry i na grilla wyjechałem, więc tego dnia w istocie
        mało mnie obchodziłeś. Ale już jestem i dalej będę utrzymywał twój
        poziom. To co? Na kogo dzisiaj plujemy?
        • Gość: mieszk. tranzytu Re: brakuje mi jeszcze zalogowanygo opserwera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 13:18
          Ale już jestem i dalej będę utrzymywał twój
          > poziom. To co? Na kogo dzisiaj plujemy?

Może nie plujmy ale pochwalmy tym razem.
          Wczoraj był dzień papieski, to może wspomnijmy człowieka z otoczenia papieża JP II, bo na obydwu można się było wzorować, a ksiądz Bednorz o tym co dzieje się w Gliwicach, powiedział by w Piekarach.
          Nie wiadomo jedynie jakiej nazwy użył by dla naszego "Decybra"?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=85833384
          • opserfer Re: brakuje mi jeszcze zalogowanygo opserwera 13.10.08, 13:44
            klechę mam chwalić? Odbiło ci? Tu ci niestety nie dotrzymam kroku.
            Ja przecież czczę demona, więc ty czcij klechę. Zamieńmy Czwartaków
            na Przewielebnego Bednorza.
    • Gość: klonbere "niepoważne" poważanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 09:57
      Wredny ten człowiek, który tak cynicznie dla dodania sobie blasku u naczalstwa, używa takiej frazy- z poważaniem, chociaż nie trzeba na to upływu dwóch lat- bo to się czuje, że ma tego adresata po prostu w dpuie. Zresztą tego z rozdzielnika też!
    • Gość: basiora Stół był kanciaty i sprawiał wrażenie realu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 10:19
      Stół od samego początku nie był okrągły a wręcz przeciwnie- był kanciasty "jak z
      kuriera wycięty, i dla tego stwarzał pozory 'realu', bo targowano się o każdy
      centymetr czy kilogram.
      To jedno co uczciwie Frankiewicz napisał w tym piśmie, to to, że spotkanie było
      burzliwe, ale już czy było ono owocne, to sami poznacie i widzicie.
      Chciałam dodać bo wiem z pewnych źródeł, że jednym z sygnatariuszy tego
      porozumienia, był Pan doktor Maciaszek lat 85, autor wielu publicystycznych
      przestróg dla władz miasta, zaś ostatnimi czasy autor przesłania do "Gosi"-
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=85707609
      Żeby takiego wiekowego człowieka zaciągać do poziomu "piaskownicy", to wam nie
      ujdzie na sucho dranie, i gęsie zbuki, jak by zapewne powiedział Pawlak z filmu
      sami swoi.
    • Gość: rajder Kłamczuszek? ZF nie jest członkiem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:12
      st-ach nakłamał:
      > Jeśli ponadto taki człowiek jest członkiem Platformy Obywatelskiej, to znaczy ż
      > e albo cała Platforma Obywatelska jest do kitu, albo że sami nie widzą co realn
      > ie dzieje się w Gliwicach od szeregu już lat.

ZF nie jest członkiem Platformy Obywatelskiej. Sam o tym zresztą ostatnio mówił
      w rozmowie z Rynkowym: www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=262
      • Gość: andru Re: Kłamczuszek? ZF nie jest członkiem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:28
        Dobrze, ze go wreszcie wyrzucili, tak samo jak Moszynskiego.
      • Gość: 'kasandra' Co wolno wojewodzie, i parcie kościoła do polityki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 15:24
        >
        > ZF nie jest członkiem Platformy Obywatelskiej. Sam o tym zresztą ostatnio mówił
        > w rozmowie z Rynkowym: www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=262

No to wyszło przy okazji, dlaczego pod kościołem "Piotra i Pawła" zabroniono postawić stolik w sprawie referendum, bo rzekomo kościół nie miesza się do polityki.
        Jednak na tymże balu- spotkaniu, trudno nie zauważyć kogoś podobnego do jego ekscelencji księdza biskupa Gerarda Kusza.
        rynkowy.com.pl/galeria/main.php?g2_itemId=1528
        Jestem zgorszona potrójnie, bo znów wyszło na to że "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"- a przykład idzie z góry, to zadawanie się z liberałami- wrogami kościoła, jest szczególnie naganne. Po trzecie mamy (oprócz Tirów które widać są obojętne mimo bezprecedensowego spektaklu do jakiego doszło) wojnę na styku Parafia Wszystkich Świętych a UM w postaci TBSu.
        • Gość: mcG. symp. sGdG Re: Co wolno wojewodzie, i parcie kościoła do pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 09:56
          Oglądając to zdjątko, rynkowy.com.pl/galeria/main.php?g2_itemId=1528 - ciśnie się na usta żołnierska- a nawet dwie takie piosenki. "Jak to na wojence (w platforemce) ładnie". oraz ta pieśń piłsudczyków, "to w pierwszym szeregu podąża na bój".
      • Gość: kibic Re: Kłamczuszek? ZF nie jest członkiem PO IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.08, 15:37
        rajder napisał(a):

Nie był pewnie również w Unii Wolności;-)

> *Spotkanie prowadził Janusz Moszyński, inauguracyjną prelekcję wygłosił biskup Gerard Kusz – który swoją obecność uzasadnił tym, że „wprawdzie nie zna się na energetyce i ekonomii ale wydaje mu się, że zna się na ludziach”. W gronie prelegentów znaleźli się m.in. prof. Andrzej Karbownik, Tadeusz Grabowiecki, Tomasz Pietrzykowski, Longin Komołowski, Kazimierz Michał Ujazdowski, Janusz Steinhoff, Zygmunt Frankiewicz czy Jerzy Polaczek. Na zakończenie obrady podsumował Jan Maria Rokita*.

Obecność biskupa na tym spotkaniu wskazuje na to, ze był to zwykły, tradycyjny zjazd byłych ministrantów;-)
        • sss9 Re: Kłamczuszek? ZF nie jest członkiem PO 11.10.08, 15:39
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> Obecność biskupa na tym spotkaniu wskazuje na to, ze był to zwykły, tradycyjny
          > zjazd byłych ministrantów;-)

:DDD !!!
        • Gość: zauber coby nie mowic, komuchy nie bratali sie z czarnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 19:02
          Obecność biskupa na tym spotkaniu wskazuje na to, ze był to zwykły, tradycyjny zjazd byłych ministrantów;-)

niestety, co zdaje sie potwierdzac 'elektorat' czytelnikow J.Urabana, peerelowska wladza nie zbiegala o poparcie kleru, a nawet prowadzila z nim otwarta walke.
          rzecz oczywista ze tak jak w kazdym zawodzie tak i wsrod kleru, zdarzaly sie przypadki wspolpracy z sebecja czy pozniej ubecja, ale raczej z powodu przylapania na jakims niecnym dla kaplana przypadku (i byla to konspiracyjna dzialalnosc), ale oficjalnie nie klepali sie po plecach, do czego znow dochodzi, i bylo czyms normalnym przed 1939 r.
    • Gość: zefel Czy oni chodzą w trójkach, opserf, qulihu i gosik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 18:16
      jak som to wszystkie łoroz, a jak niyma, to zodnygo piernika kandygo, coby
      kierego zrobic za błozna!
      • Gość: gosia Za to ty pajacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 00:27
        zawsze na stanowisku.....teraz jakocw.......o nie,jako zefel.
        • Gość: zauber Re: Za to ty pajacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 08:33

> zawsze na stanowisku.....teraz jakocw.......o nie,jako zefel.

babsztylu ponosi Cie jakaś wizja prorocza?
          czy tak Cie boli to pismo? no masz jeszcze raz-
          • Gość: gosia Re: Za to ty pajacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:43
            a ty dalej nie w temacie,bereoszołomski pajacu.
    • pr51 Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s 12.10.08, 13:59
      > Wszystkim zainteresowanym i każdemu z osobna wiadomym się czyni,
      że prezydent m
      > iasta Gliwice Zygmunt Frankiewicz- mieszkaniec enklawy
      nowobogackich Żernik, od
      > stępując od wdrożenia w życie konsultowanego ze społeczeństwem i
      zatwierdzoneg
      > o "Projektu Drogowego", naruszył prawo

Piszesz bzdury i po chamsku wyrazasz się o preziu. Kto, gdzie i
      kiedy rzekomo zatwierdził projekt drogowy? Bezczelnie kłamiesz, bo
      nikt tego nie zrobił i swoimi insynuacjami podpierasz swoje chamskie
      teksty. Na razie nikt prawa nie naruszył, bo zatwierdzanie czyichs
      wypocin nie jest niczyim obowiązkiem. Obowiązkiem jest rozpatrzenie
      kazdego pisma i każdej dokumentacji oraz udzielenie odpowiedzi
      zgodnie z okreslonymi procedurami. Było to kuż przerabiana na tym
      Forum wielokrotnie i powinienes wiedzieć, że rznięcie głupa i
      udawanie,ze jest inaczej po prostu nie przystoi komus, kto sie uważa
      za inteligenta.

> Jeśli ponadto taki człowiek jest członkiem Platformy
      Obywatelskiej, to znaczy ż
      > e albo cała Platforma Obywatelska jest do kitu

Na razie do kitu jest jeden koleś o ksywie st-ach, który bredzi ile
      wlezie.
      • Gość: kusy Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 17:20
        Kto, gdzie i
        > kiedy rzekomo zatwierdził projekt drogowy? Bezczelnie kłamiesz, bo
        > nikt tego nie zrobił i swoimi insynuacjami podpierasz swoje chamskie
        > teksty. Na razie nikt prawa nie naruszył, bo zatwierdzanie czyichs
        > wypocin nie jest niczyim obowiązkiem.

stalo to w dzieniku zachodnim, a nawet zaprzyjazniony z franiem informator tysz pisoł.
        rynkowy.com.pl/archiwum/wydania/383/01.pdfkapujesz?
        • Gość: kibic Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.08, 18:45
          kusy napisał(a):

Wywal kolego z tego linka 'kapujesz', o ten debil dalej nie zaskoczy;-)
        • Gość: kibic do kusego. IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.08, 00:20
          Przepraszam, ale nieprecyzyjnie wcześniej napisałem.
          Skasuj w linku, który podałeś *kapujesz*, które sie do niego przykleiło.
          Bo nie można go otworzyć i przeczytać;-)

> stalo to w dzieniku zachodnim, a nawet zaprzyjazniony z franiem informator tysz pisoł.
          rynkowy.com.pl/archiwum/wydania/383/01.pdf*kapujesz*?
        • Gość: kusy Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 07:39
          Kto, gdzie i
          > kiedy rzekomo zatwierdził projekt drogowy? Bezczelnie kłamiesz, bo
          > nikt tego nie zrobił i swoimi insynuacjami podpierasz swoje chamskie
          > teksty. Na razie nikt prawa nie naruszył, bo zatwierdzanie czyichs
          > wypocin nie jest niczyim obowiązkiem.

stalo to w dzieniku zachodnim, a nawet zaprzyjazniony z franiem informator tysz pisoł.
          rynkowy.com.pl/archiwum/wydania/383/01.pdf
          kapujesz?

ps. dzieki
          • pr51 Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s 13.10.08, 15:49
            > Kto, gdzie i
            > > kiedy rzekomo zatwierdził projekt drogowy? Bezczelnie kłamiesz,
            bo
            > > nikt tego nie zrobił i swoimi insynuacjami podpierasz swoje
            chamskie
            > > teksty. Na razie nikt prawa nie naruszył, bo zatwierdzanie
            czyichs
            > > wypocin nie jest niczyim obowiązkiem.
            >
            > stalo to w dzieniku zachodnim, a nawet zaprzyjazniony z franiem
            informator tysz
            > pisoł.
            > rynkowy.com.pl/archiwum/wydania/383/01.pdf
            > kapujesz?

Nie kapuję. Decyzji administracyjnych nie wydają naczelni gazet, ani
            bezecnicy prasowi, a odpowiedni rangą urzędnicy. Kapujesz?
        • pr51 jajcarz z kusego rozumka 13.10.08, 15:43
          > > Kto, gdzie i
          > > kiedy rzekomo zatwierdził projekt drogowy?

> stalo to w dzieniku zachodnim

Jajcarz z ciebie kusy rozumku. Masz zadatek do kabaretu.
          Zatwierdzenie projektu to decyzja administracyjna, w tym przypadku
          wydawana przez GDDKiA, a takiej nigdy nie wydali. Kilka razy pisali,
          co by było gdyby i na tym się skończyło. Co więcej, nigdy nie
          napisali, że zatwierdzą, a jedynie, że zgodzą się na tymczasową
          zmianę.

Nie wiem o czym stało w Dzienniku, ale na pewno nie o zatwierdzeniu.
          • Gość: kusy Re: jajcarz z kusego rozumka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 17:09
            > Jajcarz z ciebie kusy rozumku. Masz zadatek do kabaretu.
            > Zatwierdzenie projektu to decyzja administracyjna, w tym przypadku
            > wydawana przez GDDKiA, a takiej nigdy nie wydali.

lepiej z madrym zgubic, nizli z tobą znalezc!
            nie tak dawno nam udawadniales na tym forum, ze sie znasz na tematyce drogowej, ale nie dopuszczales takiej mozliwosci, ze gliwicki odcinek DK-88 stanowil wczesniej integralny odcinek drogi miedzynarodowej E-22.
            dla mnie byles i nadal jestec merytorycznym zerem i schetyniakiem.
    • Gość: mieszk. tranzytu Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:34
      Przecież ten cytat powala z nóg, mimo że wszyscy mieli nadzieję i
      wierzyli w pańskie pozory, adresat tego pisma już wówczas
      przewidzial jaki będzie finał tych pozorów z projektem.
      Panie Frankiewicz, masz Pan do czynienia z jasnowidzem, albo jesteś
      Pan rozpracowany na czynniki pierwsze, skoro Panu npisano już rok
      temu jaki będzie finał.

"Chyba się nie pomylę jeśli dodam, że to będzie projekt podobny do
      Hali MTK w Katowicach, pod z góry ustalony wynik. Oby tylko skutki
      byly inne."

img263.imageshack.us/img263/6601/scan10362nx7.jpg
      • Gość: Irma Pismo jest tym na które odpowiada prezydent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:52
        > "Chyba się nie pomylę jeśli dodam, że to będzie projekt podobny do
        > Hali MTK w Katowicach, pod z góry ustalony wynik. Oby tylko skutki
        > byly inne."
        >
        > img263.imageshack.us/img263/6601/scan10362nx7.jpg

wynika to posrednio, ale chyba sie nie myle, ze jest to pismo na ktore odpowiada prezydent niniejszym pismem
        bedac przy tym bardzo zgorszonym takim "podejrzeniem"?

ja bym to nazwala powaleniem oszusta na kolana albo na lopatki.
      • pr51 Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s 13.10.08, 15:58
        > Przecież ten cytat powala z nóg

I o to chodzi, żeby sie co poniektórym w głowach nie przewracało.

> wszyscy mieli nadzieję

Nie wiesz, że nadzieja jest matką co poniektórych?

> wierzyli w pańskie pozory

A tu chyba jakiś adres pomyliłeś, bo ja nigdy niczego nie
        pozorowałem.

Piszę jasno jak budowa cepa, a jak ktoś nie kapuje wirtualnie, to
        zawsze może sie postarać i indywidualnie umartwiać mechanicznie.

> adresat tego pisma już wówczas
        > przewidzial jaki będzie finał tych pozorów z projektem.

Chyba chodzi ci o autora pisma, bo adresat nie mógł przewidzieć, do
        czego zmierza autor. a jak autor żądał od prezia głupoty, to byłoby
        dziwne, gdyby nie przewidził, że z tego żądania nic nie wyjdzie.

> "Chyba się nie pomylę jeśli dodam, że to będzie projekt podobny do
        > Hali MTK w Katowicach

Jakiś skrót myslowy, z którego nie wychodzi nic sensownego. Choćby
        najwiekszy projekt nigdy nie osiągnie rozmiarów hali, a co najwyżej
        kilku szaf lub regałów. Jeżeli skutek jest wynikiem, to jak może być
        skutek inny od wyniku? Mieszk. tranzytu ma jakies totalne problemy z
        logicznym mysleniem i wysławianiem się. Ale może otrzeźwieje,
        przyłoży się i jeszcze napisze coś sensownego.
    • Gość: j. kumor Re: Uwaga! Zerwanie umowy gliwickiego"okrągłego s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:04
      > Wszystkim zainteresowanym i każdemu z osobna wiadomym się czyni, że prezydent ?

Nie jestem już mieszkanką Gliwic, mimo że nią kiedyś byłam, ale tego typu odezwy działają na mnie jak "płachta na byka".
      Wiem skądinąd, że 17 letni prezydent Gliwic Zygmunt Frankiewicz mieszkaniec Żerników, spełnia jedynie rolę (i wolę zarazem) płatnego lobby transportowego a także reklamowego, kasując za to niewyobrażalnej wielkości sumy do własnej kieszonki.
      To jest prywatna działka podczas uprawiania społecznej funkcji!
    • Gość: kosma operacja sie udala! a co z pacjentem? nie żyje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 09:35
      to cytat z pisma.
      "Wszelkie merytoryczne uwagi, zgłoszone przez uczestnikow spotkania, zostały w notatce ujęte i mają zostać uwzględnione przez projektanta."

trzeba bylo isc za ciosem, i zadac pytanie prezydentowi, jakie to konkretnie uwagi wcielił w życie.
      trzeba to robic tak jak robi to \berezowski, pocierajac im tymi pisanymi wiechciami pod nosem.
      to jest komuna bis, i nie ma na tych zulikow innego sposobu niz kompromitacja.

• Gość: klonbere i jedno i drugie, czyli dwa w jednym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:50
      albo cała Platforma Obywatelska jest do kitu, albo że sami nie widzą co realn
      > ie dzieje się w Gliwicach od szeregu już lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka