Dodaj do ulubionych

Problemy z cerą

30.01.14, 22:52
Nosz już nie wiem co mam robić z tą cerą moją... Niedoczynność,guzy i hasimoto. Od 2 lat się leczę na tarczycę i mój endo stwierdził że jak uregulujemy hormony cera się poprawi. Nie poprawiła jest cały czas tak samo trądzik i blizny... Mam dość.
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Problemy z cerą 03.02.14, 02:47
      Jakie guzy???? O czym piszesz?
      Masz jakies wyniki badań tarczycowych? Coś konkretnego napiszesz też, czy tylko ponarzekać chciałaś? smile
    • djpa Re: Problemy z cerą 03.02.14, 09:23
      Myślę, że endo ma rację, gdy się wyreguluje tarczycę, to cera powinna być OK. Wniosek może być taki, że jeszcze hormony są do poprawy.
      Mi się cera wybitnie poprawiła od czasu gdy zaczęłam brać Euthyrox na noc, zamiast rano na czczo. Różnica kolosalna.
      • bweiher Re: Problemy z cerą 03.02.14, 10:05
        Początkowe wyniki:
        TSH-14,960 (0,270-4,200)
        FT4 i FT3 w normie
        Na USG stwierdzone guzy tarczycy po biopsji się okazało że "łagodne zmiany,zalecona obserwacja" oraz zapalenie Hashimoto.
        Po 2 latach leczenia Euthyroxem wyniki z zeszłego miesiąca:
        TSH-0,085
        • mama_dorota Re: Problemy z cerą 03.02.14, 12:44
          Dla nas TSH to za mało. Uważamy, że mało jest osób, którym do oceny pracy tarczycy wystarczy TSH. Czy wiesz, że TSH jest hormonem przysadki mózgowej, a przysadka też może być niedoczynna, nie tylko tarczyca?

Masz jakieś stare lub inne bieżące wyniki ft4 i ft3? Opis USG?
          • mama_dorota Re: Problemy z cerą 03.02.14, 12:44
            No i jeszcze zrób sobie test na niedoczynność i wpisz tu wynik, skopiuj objawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka