Dodaj do ulubionych

Euthyrox a Letrox i inne pytania

02.10.14, 08:39
Przeczytałam posty na temat leków, w których sporo osób wspominało o działaniu Euthyroxu i lepszej tolerancji Letroxu.
U mnie po pierwszych dawkach i poprawie samopoczucia nastąpił spadek. Znowu powraca senność i kilogramy zamiast schodzić w dół mimo diety i sportu, powoli idą w górę. Jestem obecnie na dawce Euthyroxu 75. Zastanawiam się nad zasugerowaniem lekarzowi zmiany?
Jak wiec wygląda zamiana Euthyroxu na Letrox? Czy lekarze są chętni na zmianę leku?
Czy dawkowanie Euthyroxu i Letroxu jest takie samo (czyli E75 zamieniamy na L75)?

A druga rzecz - to jak to właściwie z zażywaniem preparatów, które zawierają jod? Lekarz powiedział mi, że nie wolno mi brać preparatów z jodem, które mogę dostać w aptece, jednak nie miał nic przeciwko produktom spożywczym zawierającym jod (np ryby). Zastanawiam się, jak to się ma np do produktów dietetycznych z zawartością jodu? Myślę nad koktajlami Herbalife, jednak na opakowaniu jest informacja,a iż preparat zapewnia 32% dziennej dawki jodu. No i teraz nie wiem, czy to traktować jako normalne jedzenie (no bo koktajli zastępuje część posiłków) czy traktować to jako produkt apteczny?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Euthyrox a Letrox i inne pytania 04.10.14, 03:34
      Nie ma problemu z wymianą E na L, chyba że lekarz się zaprze... ale nie powinien smile

Jakie masz wyniki badań, bo jeśli złe, to dieta odchudzająca nic nie pomoże, bo to nie tycie, a puchnięcie...
    • ola364 Re: Euthyrox a Letrox i inne pytania 15.10.14, 13:47
      U mnie było to samo. Ciągłe tycie..
      Po euthyroxie bolała mnie głowa wiec zmieniłam na Letrox, objawy bólu głowy ustąpiły.
      Ale nadal tyłam, ft4 nisko mimo brania leku. 3 razy w tygodniu fitness i dieta. Kilogramy nadal w górę ..
      W końcu lekarka dodała mi novothyral + letrox i jest super. W 5 miesięcy schudłam prawie 10 kg!. Oczywiście nadal chodzę na fitness ale przynajmniej są efekty smile Samopoczucie też wysoko!
      Waga zaczęła spadać jak miałam hormony na poziomie 80-90 % (ft3 i ft4) wtedy tez czuję się najlepiej.
      Głowa do góry też Ci się uda ale wyrównaj hormony!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka