wiktor601
03.06.15, 04:55
Hashimoto - Dlaczego Chorujemy ?
Hormony tarczycy rządzą kluczowymi procesami życiowymi; regulują tempo przemiany materii, stymulują produkcję energii cieplnej, wpływają na transport wody, przemianę cholesterolu, białek, wapnia oraz fosforu, wpływają na procesy intelektualne i nastrój, na pracę serca, mięśni, jelit, a u kobiet także jajników ;
Choroba Hashimoto albo - przewlekle limfocytarne zapalenie tarczycy ; oficjalnie uznana przez medycyne konwencjonalna za chorobe autoimunologiczna , pomoca dla chorego jest zazywanie preparatow lewoskrętnej tyroksyny wyrównujac niedobór hormonow do poziomu naturalnego , niestety zazywanie tyroksyny nie leczy choroby tarczycy . Chorzy pomimo dobrego poziomu hormonow tarczycy maja niemile symptomy i czuja sie zle .
Dlaczego mamy stan zapalny tarczycy i chorujemy?
Kilka lat temu gdy bylem chory na chorobe odkleszczowa borelioze moje hormony tarczycy byly daleko od normy i pogarszaly moje zle samopoczucie. Szukalem pomocy , czytalem prace naukowe , rozmawialem z doktorami wielu medycyn .Dowiedzialem sie ze przyczyna Hashimoto sa mikroorganizmy .
Praktykujacy doktorzy i mikrobiologowie twierdza ze przyczyna Hashimoto jest ukryta , przewaznie kompleksowa infekcja mikroorganizmami .
Podstawowym mechanizmem powodujacym atak systemu imunologicznego na wlasne komorki jest "molecular mimicry "czyli molekularne podobienstwo" ktore sprawia ze system imunologiczny nie rozpoznaje roznicy pomiedzy mikrobami takimi jak wirusy lob bakterie a tkankami tarczycy ktore atakuje i uszkadza powodujac stan zapalny tarczycy. Potwierdzono ze tkanki tarczycy sa tak dlugo atakowane jak dlugo wystepuje infekcja mikroorganizmow .
Patogenow ktore moga spowodowac Chorobe Tarczycy- Hashimoto jest duzo , te najbardziej znane to ;
Epstein-Barr Virus (EBV),Hepatitis C Virus .,Yersinia enterocolitica ,Cytomegalovirus, Staph and Strep, Rickettsia, Q fever, HTLV-1, Herpes 1,2, and 6, Rubella (measles), Cocksackie B virus, Parvovirus B-19, the flu and even HIV.
Ponad 80% ludzi chorych na Borelioze ma problem z Choroba Tarczycy - Hashimoto powodowana przez patogeny przenoszone przez kleszcze takie jak ; Borrelia B. , Bb sensu sticto, Bb sensu lato , B garinii, B afzeli ,Babesia , Echrichia , Bartonella , Treponema i inne
Podczas leczenia mojej Boreliozy gdy patogeny byly konsekwetnie zabijane symptomy Hashimoto ustepowaly ; Po calkowitym wyleczeniu i zakonczeniu terapii przeciw Boreliozie moja tarczyca i poziom hormonow powrocily do normy , jestem zdrowy i nie mam nawrotow Hashimoto i Boreliozy ; moge potwierdzic ze Hashimoto bylo spowodowane infekcja mikroorganizmow.
zycze zdrowia ,
Wiktor