Dodaj do ulubionych

Czy letrox euthyrox komuś pomógł?

27.12.15, 21:22
Czy objawy niedoczynnsosci ustępują? ...
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 28.12.15, 12:12
      oczywiście big_grin

grunt do dobry lekarz - a więc dobre prowadzenie choroby, i dobra dawka.
      • muktprega1 Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 29.12.15, 19:40
        solaris31 napisała:

> oczywiście big_grin
        >
        > grunt do dobry lekarz - a więc dobre prowadzenie choroby, i dobra dawka.

Albo własna wiedza i przestrzeganie kilku podstawowych zasad w przyjmowaniu tyroksyny smile czego jestem przykładem i cała rzesza innych Hashimotek smile
        pozdrawiam
        • solaris31 Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 29.12.15, 20:44
          wink no to jest oczywiste wink w końcu to nasza choroba. tyle, że bez lekarza wiele problemów może zostać nierozwiązanych mimo naszej wiedzy. ja bardzo żałuję, że sobie recept nie mogę przepisywać wink
      • zanyen Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 05.01.16, 14:19
        Oczywiście! wink Odzyskałam życie!
    • dominishe Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 09:52
      Wiec co według Was jest najważniejsze ? smile czego trzeba bezwarunkowo przestrzegać ?smile
    • dominishe Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 09:56
      Zażywacie jakieś witaminy np selen ? A co z jodem przy haszimoto? Nie jecie glutenu soji i mleka ?smile
    • dominishe Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 09:59
      A i czy istotne jest czym się popija tabletkę ? Może to być zarówno herbata kawa woda cola sok ....??smile czy najlepiej woda ?
      • muktprega1 Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 11:18
        ja uważam, że neutralna woda, choć i popijają kawą niektórzy, jedna z zasad - co najmniej 1/2 h (u mnie 1 h) od przyjęcia tyroksyny, bo inaczej strawisz ją w żołądku smile
        2) - przy zmianie dawki - za 4-5 tygodni badamy poziom hormonów, dążymy do ok 60% w górę (indywidualnie) obu hormonów tarczycy - Ft4 i Ft3
        3) - sprawdzam poziom D3, ferrytyny, B12 co jakiś czas, utrzymując je lub dążąc do ok połowy norm, właściwa ferrytyna jest konieczna do prawidłowej przemiany hormonów itp
        4) - unikam kapustnych (ale bez przesady, bo lubię smile)
        5) - staram sie nie jeść glutenu (ale też nie jakoś strasznie restrykcyjnie, chociaż odczuwam zdecydowaną poprawę, jak unikam go całkowicie)
        6) - wszelkie inne leki, suplementy - ważne odległości pomiędzy nimi i tyroksyną, np żelazo zaburza mocno i trzeba go najlepiej brać wieczorem
        7) - gwóźdź programu wink - unikanie stresu, wyrobiłam w sobie poczucie, że życie to doświadczanie, różnych stanów i problemów, więc doświadczam smile
    • dominishe Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 12:06
      Dziękuję za odpowiedź smile
    • dominishe Re: Czy letrox euthyrox komuś pomógł? 30.12.15, 12:09
      A jak z wagą ? Schudlas / przytylas po tabletkach ?wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka