Dodaj do ulubionych

Wyniki tarczyca

13.11.16, 13:22
Witam, prosze o interpretacje moich wynikow:
TSH 3.328 ulU/ml norma 0.35-4.94
FT4 0.92 ng/dl norma 0.7-1.48
FT3 4.17 pg/ml norma 1.4-4.2
USG tarczycy wymiary:
Plat prawy: 39/13/17mm
Plat lewy: 35/12/14mm
Echogenicznosc miazszu prawidlowa.
Bez zmian ogniskowych, typowo polozona. Pojemnosc ok 7.2ml

Morfologia krwi prawidlowa.podniesione jedynie BASO% 1.65% norma 0-1.5

Dodam ze od lutego proboje zajsc w ciaze ale z marnym skutkiem. Ginekologicznie wszystko ok.
Ostatnio przytylam – mam problem z utrzymaniem wagi chwila?nieuwagi i leci w gore.
Dodatkowo strasznie przesusza mi sie skora, lamia paznokcie i wypadaja wlosy.
Do calosci dochodzi obecnie wieksze zmeczenie i niechec do czego kolwiek. Wczesniej nie mialam z tym problemow bylo wiecej we mnie zycia a obecnie najchetniej bym spala i spedzala wolny czas pod kocem. Mam 27lat.
Dostalam skierowanie profilaktyczne do endokrynologa, ale lekarz rodzinny stwierdzil ze wszystko jest w normie. Czy mam powody do obaw? Martwi mnie ta niemoznosc zajscia w ciaze. Oboje z mezem jestesmy w pelni zdrowi. Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • amarili Re: Wyniki tarczyca 13.11.16, 18:42
      To nie są dobre wyniki niestety. Tsh za wysokie, hormony rozjechane,jeden nisko,drugi wysoko,a oba powinny być koło siebie,i wyżej niż mediana.To znaczy że coś się dzieje z tarczyca.objetosc też za mała,o połowę za mała. Lekarz rodzinny nie ma racji, idź do dobrego endokrynologa. Pamiętaj, że nie znajdziesz w ciążę i nie utrzymasz jej jeśli nie będziesz miała ustawionych hormonów tarcxycowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka