28.04.17, 18:32
Witam.Zaczynam nowy watek,jestem tu pierwszy raz od razu po rejestracji.Kilka dni temu robilam badanis krwi na Tsh i T4,DLATEGO ZE MAM OBJAWY swiadczace o niedoczynnosci tarczycy,mam podwyzszone Tsh 5.9 norma: 0,3-4,2 zas T4 17 norma: 12-22.Normy sa tutaj inne gdyz nie mieszkam w Polsce.Nie mialam zrobionego testu na T3 Co Bardzo mnie zdziwilo,Bo przeciez tez powinno byc.mam tez niski poziom Ferritin 12 norma 10-150. Lekarz powiedzial,ze yo wyglada dosc dobrze i trzeba czekac,a za kilka tygodniu powtorzyc badania.Choc objawy sa wciaz i się nasilaja,a to dopiero tydzien.Ktos Pomoze?
Obserwuj wątek
    • flanelka.5 Re: TSH 29.04.17, 22:47
      uwierz 5,9 tsh nie wygląda dobrze. Ferrytyna w dolnym zakresie normy też nie wygląda dobrze. Możesz czuć się źle zarówno przez niedoczynność jak i przez anemię (podobne objawy). Generalnie jest to też błędne koło bo niedoczynność będzie powodowała anemie (obfite miesiączki, niski kwas żołądkowy=słabe wchłanianie) a anemia może pogarszać konwersję t4 do t3.
      Radziłabym zmienić lekarza. Badania bym powtarzała ale już po wdrożeniu leczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka