Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

13.09.20, 08:47
Witam
Oto moje wyniki z z kalkulatora
Dodam jeszcze wynik
TSH 1,565 [norma 0,35 - 4,95]

FT4 223.97% [ wynik 10.63, norma (0.35 - 4.94)]

FT3 67.64% [ wynik 4.73, norma (2.64 - 5.73)]

Biorę Euthyrox 50 mg 1 tabletkę rano.

Czy to nie za mało.
Nie mogę schudnąć wcale więc chyba coś jest nie tak z tymi hormonami.
Proszę o poradę i odpowiedz na moje zapytanie.



Obserwuj wątek
    • laura.phys Re: Proszę o pomoc 13.09.20, 20:14
      Czy wynik ft4 z normami masz dobrze podany? Czy badanie wykonałaś przed wzięciem hormonu rano czy po zażyciu tabletki.

      Możliwe scenariusze tak wysokiego!!!! ft4;:
      1.Zrobiłaś badanie po wzięciu tabletki
      2.Masz rzut choroby z niekontrolowanym uwolnieniem t4


      Najmniej prawdopodobna wydaje mi się nadczynnosc polekowa po dawce 50



      Niemoc w schudnięciu to tez a może przede wszystkim wysoka insulina , powinnas iść do endo z tymi wynikami i z wynikami krzywej insulinowej i glukozowej, zbadać nadnercza etc.
      • malinka50 Re: Proszę o pomoc 14.09.20, 13:49
        Ok. Bardzo dziękuję za odpowiedź.W dniu badania nie brałam Euthyroxu.
        Nie FT4 wpisałam źle w kalkulator normy i dlatego wyszło to co wyszło
        Teraz jest już prawidłowo wyliczone i wpisane
        FT4 16.15% [ wynik 10.63, norma (9.01 - 19.04)]

        FT3 67.64% [ wynik 4.73, norma (2.64 - 5.73)]

        Proszę jeszcze raz zerkąć i coś doradzić

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka