Dodaj do ulubionych

Wzruszenie

24.03.16, 23:01
Prezes PiS apelował o to, by "w sytuacji, która ukształtowała się w Europie i na zachodzie i na wschodzie, ale także w Polsce" nie prowadzić ostrych "przynajmniej do momentu, w którym zakończy się wizyta Ojca Świętego w Polsce". - Nie będziemy wynosić naszych sporów na zewnątrz, będziemy działali tak, jak działa się w sytuacji nadzwyczajnej, bo mamy rzeczywiście sytuację nadzwyczajną - mówił Kaczyński.

- Są wielorakie zagrożenia na Zachodzie, jest agresywna polityka Rosji, są różnego rodzaju spory wewnętrzne, które przebiegają w sposób ostry i niepotrzebnie ostry. I w związku z tym ten apel wydaje się dzisiaj potrzebny - wyjaśniał.

Rozmowa przywódców

Kaczyński poinformował, że poprosi marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego, żeby "zaraz po świętach zaprosił wszystkich przywódców partii politycznych na rozmowę dla rozpoczęcia dialogu". - Po to właśnie, aby ten stan uspokojenia, przynajmniej na parę miesięcy uzyskać. On jest po prostu dzisiaj potrzebny Polsce - dodał.

Na zakończenie trwającego niecałe dwie minuty wystąpienia prezes PiS złożył obecnym życzenia z okazji Wielkanocy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19816710,kaczynski-apeluje-do-politykow-o-spokoj-przynajmniej-do-konca.html#BoxNewsImg
Obserwuj wątek
    • diabollo Re: Wzruszenie 25.03.16, 02:06
      Łza się w oku kręci. Tak kłamać z Prawdą na ustach potrafili Wielcy Przywódcy w czasach młodości moich rodziców, których pacholęctwo przypadało na pierwszą połowę XX wieku. (Ojciec rocznik 26, matka 31).

Kto by pomyślał, że te oldschoolowe chwyty ciągle się w Polsce sprawdzają w XXI wieku.
      Jako młodzieniec sam miałem wiele pychy w ocenach postaw w czasach tak dla mnie samego odległych, a dzisiaj wiem, że to była pycha.

Kłaniam się nisko.
    • oby.watel Łezka się w oku kręci 30.03.16, 22:40
      Trzy lata temu... Zamierzchła przeszłość. Dolny Śląsk. Światło dzienne ujrzało nagranie, na którym poseł Norbert Wojnarowski oferuje lukratywną posadę działaczowi w zamian za głos na Jacka Protasiewicza. Potem serwis „Gazetawroclawska.pl” poinformował o kolejnym przypadku. Tym razem szef PO w powiecie złotoryjskim Paweł Chomiczewski oznajmił, że był świadkiem rozmów o głosach w zamian za posady lub miejsca na listach wyborczych.

Dziś. Dolnym Śląskiem rządzi dziś koalicja PO, środowiska związanego z prezydentem Wrocławia Rafałem Dutkiewiczem i PSL. Część sejmikowych radnych opuszcza PO i buduje alternatywną koalicję. Nowy klub to również forma protestu dużej części środowiska PO przeciwko niedemokratycznym i niezrozumiałym krokom Grzegorza Schetyny - mówi Wyborczej marszałek województwa Cezary Przybylski, dotąd członek zarządu dolnośląskiej PO, której struktury zostały tydzień temu rozwiązane. Oficjalnie z powodu toczącego je konfliktu Schetyny z szefem partii w regionie Jackiem Protasiewiczem.

Mianowanie Schetyny na przewodniczącego było niewątpliwie milowym krokiem na drodze wiodącej PO prosto na śmietnik historii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka