paulwent 23.10.09, 19:42 www.tvnwarszawa.pl/8139,program.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulcia.zabki Re: Włamania w Ząbkach 23.10.09, 21:04 Włamania, włamania, włamania... a co robią nasi "wspaniali ochroniarze" aby temu przeciwdziałać? Mieszkam przy Powstańców 62, osiedle podobno zamknięte strzeżone... "Ochroniarze" wpuszczają na osiedla wszystkich, szlabany całą dobę pozostają otwarte, mam wrażenie, że w ogóle nie wiedzą co się wokół nich dzieje, zaczynają się kradzieże rowerów, wózków itp. Zastanawiam się po co oni w ogóle są... Przykre ale prawdziwe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-olo Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 11:38 do mnie włamali się 2 tygodnie temu, strat na jakieś 4 tysiące :(( weszli przez okno. Polak mądry po szkodzie, teraz mam rolety i alarm Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 12:16 Też rozważałem montaż takich zabezpieczeń. Doszedłem jednak do wniosku, że z powodu strat na 4 tyś nie warto montować urządzeń do ochrony za 40 tyś. Czy przy zasłoniętych roletach i włączonym alarmie śpi się spokojniej? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-olo Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 12:41 robert8882 napisał: > Też rozważałem montaż takich zabezpieczeń. > Doszedłem jednak do wniosku, że z powodu strat na 4 tyś nie warto montować > urządzeń do ochrony za 40 tyś. > Czy przy zasłoniętych roletach i włączonym alarmie śpi się spokojniej? Jasne, że śpi się spokojniej. Do tej pory (od włamania) chodziłam przerażona po swoim własnym domu. Kazdy szelest i gałązka za oknem wywolywały palpitacje serca. Straszne uczucie jak widzisz dom cały spladrowany. Teraz już się aż tak nie boje. Nie mam alarmu połączonego z firmą ochroniarską a ten jest o wiele droższy i instalacje pod alarm też już miałam wcześniej. Liczę że włamywaczom nie bedzie sie chciało forsowac rolet i alarmu i poszukają sobie łatwiejszego celu, jakim ja byłam do tej pory. Dodam że brali tylko drobne zeczy typu aparat fotograficzny, perfumy, telefon i wiedzą co jeszcze do wzięcia zostało. Nie zwlekaj z założeniem zabezpieczeń tak jak ja zwlekałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 19:03 A tak serio. Nie mam zamiaru zmieniać mieszkania w sejf z powodu kilku dupereli, które wynieśli durni złodzieje. Zawsze patrzyłem z podziwem na państwa w których ludzie funkcjonują bez ogrodzeń i psów na posesjach. Wystarczy im świadomość własności. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 19:22 Podstawa to ubezpieczenie. Dzięki złodziejom można sobie czasami wymienić sprzęt AV na nowy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_dolcan Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 20:01 corrida_pl napisał: > Podstawa to ubezpieczenie. Dzięki złodziejom można sobie czasami wymienić sprzę > t > AV na nowy itp. Czy każde włamanie równa się wypłacenia odszkodowania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 21:02 ze znanych mi przypadków (włamania u znajomych) tak Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Włamania w Ząbkach 30.11.09, 22:00 nie każde... oczywiście zależy jak masz skonstruowaną umowę, ale jeśli np. wychodząc z domu zostawisz otwarte okno to na wypłatę odszkodowania nie masz co liczyć, bo śladów włamania nie będzie...albo np. masz dwie pary drzwi... i jednych nie zamkniesz, albo zamkniesz na nie wszystkie zamki to też nie wypłacą odszkodowania (mój brat miał taką sytuację, nie zamknął durnego zamka pod klamką bo się zacinał i pieniędzy nie dostał)... także trzeba bardzo dokładnie czytać umowy z ubezpieczycielem... Odpowiedz Link Zgłoś
karla1977 Re: Włamania w Ząbkach 06.12.09, 13:21 ubezpieczenie nie zalatwi wszystkiego. zapewniem cie ze pozostaje uraz jesli ktos do tego stopnia naruszy twoja przestrzen. boi sie we wlasnym domu ze zwyczajnie mozesz sie natknac np w nocy na intruza. Odpowiedz Link Zgłoś
karla1977 Re: Włamania w Ząbkach 06.12.09, 13:19 polecam alarm podlaczony do stacji monitoringu, plus duzego psa. nie ma lepszego obroncy i stroza. jak czytam wasze posty to juz wiem dlaczego ostatnio wieczorami jezdzi policja na mojej ulicy, co sie wczesniej nie zdarzalo zbyt czesto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-olo Re: Włamania w Ząbkach 01.12.09, 10:19 Nie życzę nikomu włamania do domu... teraz przynajmniej czuje sie bazpieczniej - a co do ubezpieczeń - to też trzeba posiadać zabezpieczenia żeby podpisać umowe ...a duperele czy nie, to i tak żal jak je zabierają i do tego masz do wymiany okno , zamki itp. czesto trafiają się złośliwi złodzieje, którzy dewastują dom czy mieszkanie np. tną nożem skórzane kanapy, rozwalają telewizory itp. A co z tymi co sami mało dobytku mają i nie stać ich na zabezpieczenie domu czy ubezpieczenie a i tak padają ofiarą złodzieji?? Ma im wystarczyć swiadomość własności??? Odpowiedz Link Zgłoś
0tolerance [...] 02.12.09, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikoz55 Re: Włamania w Ząbkach 04.12.09, 09:12 Mam nadzieję, ze oprócz tych kamerek masz jeszcze system alarmowy. Bo nie będzie dla was zbyt miłym przeżyciem obejrzenie zapisu z tych kamerek jak wam złodzieje wynosza rzeczy z mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś