laponse
09.12.09, 15:02
Zajmujemy się przygotowaniem półmisków, zakąsek na różnego rodzaju imprezy czy
też obiady rodzinne.
Jest też możliwość przygotowania większych imprez takich jak wesela, chrzciny,
komunie oraz osiemnastki.
Jeśli klient se życzy, możemy też obsłużyć imprezę.
Co do cen to zależy od ilości zamówienia oraz rodzaju.
Jesteśmy chętni do współpracy i staramy się zawsze dojść do porozumienia z
klientem.
Zamówienia proszę składać telefonicznie pod numerem (0)602 807 002 KAROL.
CZĘŚCIOWA OFERTA
Jest to część naszej oferty z czasem będzie tego przybywać, ale dla klienta po uprzednim uzgodnieniu postaramy się spełnić jego prośby.
ZESTAWY OBIADOWE
zupy:
1.Szczawiowa z jajkiem,
2.Krem jarzynowy,
3.Barszcz biały z ryżem,
4.Fasolowa z ziemniakami,
5.Kapuśniak z ziemniakami,
6.Rosół z makaronem
danie główne:
1.Antrykot drobiowy Ziemniaki puree Mix warzyw gotowanych,
2.Kotlet pożarski Ziemniaki puree Surówka,
3.Kurczak w sosie słodko - kwaśnym Ryż,
4.Paluszki drobiowe Ziemniaki opiekane Surówka,
5.Gulasz węgierski Kasza gryczana Surówka,
6.Dorsz panierowany Ziemniaki puree Bukiet warzyw,
7.Pierogi z kapustą i pieczarkami Surówka,
8.Tagliatelle z sosem warzywnym Surówka,
sałatki:
1.Sałatka grecka,
2.Sałatka hawajska z szynką,
3.Sałatka z łososiem i warzywami,
4.Sałata mix z tuoczykiem, jajkiem i czerwoną cebulką,
5.Mix sałat z grillowanym kurczakiem, kukurydzą i czerwoną cebulką
ZAKĄSKI
tartinki:
1.z łososiem wędzonym, mascarpone i świeżym koperkiem,
2.z szynką Prosciutto i parmezanem,
3.ze schabem pieczonym i musem chrzanowym,
4.z krewetkami koktajlowymi i wiórkami ze świeżego ogórka,
5.z pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą,
6.z szynką pieczoną i papryką grillowaną,
kanapki:
1.ze schabem pieczonym z musem chrzanowym,
2.z łososiem wędzonym i czarnym kawiorem,
3.z salami z czarną oliwką, kaparami i parmezanem,
4.z pastą jajeczno-szczypiorkową i rukolą,
5.z łososiem wędzonym, serkiem śmietankowym i świeżym koperkiem
przekąski:
1.schab ze śliwką glazurowany galaretką z wina Porto,
2.plastry pieczonego indyka szpikowanego figami,
3.rolada z kurczaka z nadzieniem polskim,
4.medaliony ze schabu z musem brokułowym,
5.terrina z łososia
6.fileciki z pstrąga w winnej galaretce,
koreczki:
1.z kabanosem, cebulką perłową i kaparem,
2.z serem camembert, truskawką i brzoskwinią,
3.z łososiem wędzonym, świeżym ogórkiem i limonką - caprese,
4.z salami, czarną i zieloną oliwką,
5.z serem ementaler i winogronami,
koktajlowe zimne i gorące:
1.mini szaszłyczki z kurczaka z owocami,
2.melon w szynce parmeńskiej z kolendrą i sosem balsamicznym,
3.mini calzone z farszem mięsnym,
4.roladki z bekonu, cukinii z serem feta,
i wiele wiele innych.
OFERTA WIGILIJNA - ZESTAWIENIE
BUFET ZIMNY
Karp w galarecie
Karp po żydowsku
Karp faszerowany w galarecie
Ryba po grecku
Rolada z sandacza w galarecie
Sandacz w duszonych warzywach
Ryba faszerowana w jarzynach
Terrina z łososia
Terrina z sandacza
Koktajl z krewetek
Roladki z łososia ze szpinakiem
Łosoś wędzony w sosie kaparowo-musztardowym
Śledź w oleju
Śledź w śmietanie
Śledź w korzennej marynacie
Sałatka jarzynowa z fasolą
Sałatka ziemniaczano-śledziowa
Sałatka z tuńczykiem
Półmisek tartinek około 30 szt. na półmisku
Tartinki do wyboru z:
- paluszkami krabowymi na musie z limonki
- krewetkami koktajlowymi i wiórkami ze świeżego ogórka
- łososiem wędzonym, mascarpone i świeżym koperkiem
- pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
Kanapki dekoracyjne około 15 szt. na półmisku
Kanapki dekoracyjne z:
- paluszkami krabowymi, rakami i musem z limonki
- krewetkami koktajlowymi i świeżym ogórkiem
- łososiem wędzonym, serkiem śmietankowym i świeżym koperkiem
- pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
ZUPY
Zupa krem z borowików
Zupa grzybowa z łazankami
Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Barszcz czerwony z fasolą
DANIA GORĄCE
Karp smażony saute
Filet z karpia w cieście
Pierogi z grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta wigilijna z grzybami
Roladki z karpia z bakaliami
Stek z łososia z sosem śmietanowo-chrzanowym
Krewetki królewskie pieczone z czosnkiem i ziołami
DOMOWE CIASTA
Makowiec
Sernik wiedeński z bakaliami
Sernik przekładany masą makową
Keks