ania_1_234 28.07.10, 14:09 Vital Park zbankrutował!!! Co robimy. Na księdze wieczystej wpisy o upadłość, nie będzie mieszkań!!! Rodzina mnie... to ja decydowałam. POMOCY. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_1_234 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:15 KW WA1W/00014388/6 wpis 96/48 z dn. 29.06.2010r. o upadłość. SPRAWDZAJCIE SAMI, osoby pracujące w Vital Park wynika z tego, że są oszustami, bo zwodzili i nie powiedzieli prawdy a kazali wpłacać dalej pieniądze, pomimo, że są w upadłości!!! SZYBKO SKŁADAJCIE WNIOSKI O WYPISY Z KSIĄG WIECZYSTYCH, TAK MI ADWOKAT RADZIŁ. Jestem załamana. Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:29 Ty chyba jesteś z konkurencji. Skoro Developer zbankrutował to nie wiem czemu dalej kontynuuje prace na budowie takimi siłami i środkami. Zastanów się i nie zasiewaj FERMENTU. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_boberek Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 18:28 ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html mam nadzieje ze link zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_boberek Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 20:23 zaznaczasz wolomin wpisujesz numer ksiegi 00014388/6 jak znajdzie to w prawym dolnym rogu na zolto "przegladanie zupelnej tresci KW", powinno cos byc w dziale III ale ja nic nie znalazlem, moze za swiezy wpis jest Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 20:33 tak własnie, ja tez nic nie znalazłem... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
nikowa Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:43 Rozmawiałam przed chwilą z Panem Michałem. Powiedział, że były wykonawca jest przyczyną tego wpisu, oraz że wpis ten zniknie z księgi do piątku. Nie znam się na tym więc nie wiem na ile jest to realne. Odpowiedz Link Zgłoś
bujalq Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:47 Witam, potwierdzam. Pan Jakub także przekazał mi taką informację. Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:54 Ten zapis zapewne wynika z tego, że "nie dogadali" się w kwestiach finansowych z poprzednim wykonawcą, którego notabene "pogonili" z budowy. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. .. Odpowiedz Link Zgłoś
zweig7 Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 10:56 Oczywiście, że chodzi i pieniądze. Pomijam kwestię, że GH od samego początku nie dogaduje się z wykonawcami. Nie ten jeden był na naszej budowie która ciągnie się ... Jestem ciekawy co będzie jak sąd przychyli się do wniosku i nasze banki zareagują tak, że kredyty postawią w stan natychmiastowej wymagalności oraz komu będziemy mogli być za to wdzięczni. Nie łudźcie się, że GH jest taki czysty i słowny bo tak nie jest. Za wszystkie wątpliwości i możemy wystawić rachunek jemu! O innych kosztach nie wspomnę! Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 10:59 zweig7 napisał: > Oczywiście, że chodzi i pieniądze. Pomijam kwestię, że GH od samego początku ni > e > dogaduje się z wykonawcami. Nie ten jeden był na naszej budowie która ciągnie > się ... Jestem ciekawy co będzie jak sąd przychyli się do wniosku i nasze banki > zareagują tak, że kredyty postawią w stan natychmiastowej wymagalności oraz kom > u > będziemy mogli być za to wdzięczni. Nie łudźcie się, że GH jest taki czysty i > słowny bo tak nie jest. Za wszystkie wątpliwości i możemy wystawić rachunek > jemu! O innych kosztach nie wspomnę! prawda. Swoją drogą, czy ktoś z was rozmawiał z budmarbis? bo znamy wersję tylko GH o opóźnieniach. Znając życie prawda zawsze leży po środku, a jeśli tak jest to sąd wniosek jutro może rozpatrzeć na naszą niekorzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:49 ale kobiety to panikary :] Tak jak ktoś już wcześniej powiedział, bankrut i nadal buduje ?:) dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikowa Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 15:02 Ano panikary:) Ciśnienie tak mi podskoczyło, że już kolejnej kawy nie potrzebuję :) A wracając do tematu, na szczęście nie odebrałam jeszcze mieszkania i nie zrobię tego do czasu uzyskania przesz osiedle pozwolenia na użytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha_kl Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 08:59 Witam wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla Vital Park. Pozwolę sobie przytoczyć pewien przykład. Na ul. Skrajnej w Ząbkach jest osiedle Garden Plaza, które ma mnóstwo problemów właśnie przez nieuczciwego dewelopera. Deweloper ten również nie zapłacił generalnemu wykonawcy bagatela 8,5mln złotych. Wykonawca więc wpisał się do ksiąg wieczystych wszystkich inwestycji dewelopera. Efekt jest taki, że większość mieszkańców albo nie ma aktu notarialnego wcale, albo ma go z obciążeniem tzn. z wpisem wykonawcy. Wcześniej deweloper też obiecywał, że wpis będzie usunięty itd., snuł opowieści, które można włożyć między bajki. Taka sytuacja trwa już 2 lata. Chodzą plotki, że deweloper ma zbankrutować. Mimo wszystko, deweloper NADAL WYKONUJE PRACE WYKOŃCZENIOWE na II etapie inwestycji. Nie twierdzę, że sytuacja na Garden Plaza i na Vital Park jest taka sama, bo nie jest - przynajmniej na razie. Radzę jednak Państwu chłodne i obiektywne podejście do tematu wpisów i zaległości finansowych dewelopera. Pracownicy biurowi dewelopera mają bowiem obowiązek robienia dobrej miny do złej gry do końca i nie należy ślepo ufać informacjom od nich uzyskanym. Życzę Państwu pomyślnego rozwiązania tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 14:49 Czyli kolejne oszustewko DEVELOPERA, najgorsze jest to, że są nielojalni w stosunku do klienta. Sam osobiście rozmawiałem z pracownikami developera i nic mi o tym nie wspomnieli. Nie wiem czy w zapewnienia, ze do piątku zapis zniknie można wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_1_234 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 16:03 Zapis w Księgach Wieczystych jest wg mojego mecenasa wynikiem nie zapłacenia kolejnemu już wykonawcy na tym osiedlu. To już był trzeci wykonawca generalny osiedla! Coś nie tak to wygląda, jak należy. Rozumiem jeden, no... drugi ale kolejni wykonawcy i wszyscy są źli. Wg mnie developer oszukiwał, nie płacił za wykonane prace a teraz wykonawcy chcą odzyskać swoją kasę i zgłosili wniosek o upadłość z zaspokojeniem swoich roszczeń i zapisem w Księgach Wieczystych. To nie jest taka prosta sprawa! Nabędziemy mieszkania z zadłużeniem i potem to MY będziemy spłacać po raz kolejny wykonawców!!! Dużo jest takich przypadków w kraju, że przez kolejne lata nie można sprzedać-kupić mieszkania, bo są zapisy na hipotece a wspólnota płacić musi jeszcze raz za swoje mieszkania. POZA TYM BANK MI WYPOWIE UMOWĘ I SKĄD WEZMĘ 400tys.od zaraz na spłatę kredytu. Mam wrażenie, że jesteście słodko uśpieni w błogiej nieświadomości. Wierzycie w słowne zapewnienia ludzi, którzy nawet pewnie nie są zatrudnieni w Vital Park Sp. z o.o. Zobaczcie, jakim adresem mailowym się posługują tzw. pracownicy ...@gethouse.pl Mam wrażenie, że jest to wielkie oszustwo. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 16:33 BABO nie siej paniki. Ty chyba jesteś przedstawicielem firmy budowlanej, która została "przegnana" z budowy przez Get House. Jak masz wątpilwości z adresami @ to zerknij w Umowę, która jest podpisana z GetHouse a nie Vital Park. BABO jak masz wątpliwości, wynajętego mecenasa to po co tak się "POCISZ". Daj na LUZ i poproś od P. JAKUBA o pisemne wytłumaczenie całej sprawy (jak taką odpowiedź już mam). Odpowiedz Link Zgłoś
faked Re: Developer BANKRUTEM!!! 28.07.10, 22:26 ale zaraz, zaraz. Jakiś czas temu jak nic się nie działo na budowie to słyszałam tłumaczenie że podwykonawca zbankrutował i dlatego teraz szukają innego i trwa inwentaryzacja. A teraz słyszę że on jednak nie zbankrutował i co więcej to właśnie podwykonawca ma zatrzezenia do dewelopera a nie odwrotnie... To ja już nie ogarniam, kto i kiedy mówi prawdę. Mam nadzieję że ta afera jednak się szybko wyjaśni... Co do umowy to ja mam podpisaną z Vital Park a nie z GH. Odpowiedz Link Zgłoś
emce_2 Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 07:37 Witam, Założycielka tego posta nigdy nie wypowiedział się w jakim kolwiek innym temacie na tym forum. Może powinnaś (o ile w ogóle jesteś kobietą) zmienic swój nick na Budmar Bis? Teraz zapewne będziesz aktywniejsza/szy na forum, żeby poprawić swoją wiarygodność. Jeżeli chodziło o zasianie paniki to widzę, że się to udało, na szczęście są wśród nas ludzie rozsądni. Odpowiedz Link Zgłoś
sebszc Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 08:52 Witam również, Rzadko piszę na forum, a więcej go czytam, ale podobnie jak mój poprzednik jestem wstanie stwierdzić, że user ania_1_234 który dotychczas nie wypowiadał się na forum, nagle w dniu 28.07 stworzył 2 poważne tematy wywołując u niektórych niezłą jazdę. Jeśli chodzi o naszego developera i firmę Budmar wg mnie poszło jak zwykle o kasę. Tylko może najpierw trzeba wszystko sprawdzić dokładnie niż pisać referaty niepotwierdzonych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalpark Re: Developer BANKRUTEM!!! 31.07.10, 12:28 WITAM PRZYSZŁYCH MIESZKAŃCÓW OSIELA VITAL PARK W DNIU WCZORAJSZYM OTRZYMALIŚMY PISMO Z BANKU BRE. JEST TO ZAJECIE STANOWISKA W SPRAWIE ZGŁOSZONEGO WNIOSKU O UPADŁOŚĆ PRZEZ FIRMĘ BUDMAR 2 BIS. PROSZĘ PRZYSZŁCH MIESZKAŃCÓW O WYSŁANIE MAILA NA ADRES jakub.batos@gethouse.pl W MAILU ZWROTNYM OTRZYMACIE PAŃSTWO PISMO I KILAK SŁÓW WYJAŚNIENIA. W PONIEDZIAŁEK PISMO ZOSTANIE UMIESZCZONE NA STRONIE INTERNETOWEJ WWW.VITALPARK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 09:17 Prawdą jest, że coś na rzeczy jest i wniosek do sądu został złożony. Nie wiem jak wy, ale ja nie wiem co w tym wniosku się znajduje, jakie argumenty itp itd. Może się okazać, że budmar ma haki na GetHouse i wtedy mamy prze....e. Oczywiście, może się okazać, że GEthouse mowi prawda twierdzac, ze to pikus zeby sie nie martwic, tyle, ze patrzac na slownosc do tej pory developera to nie biorę tego na poważnie. W każdym razie, trzeba czekać na to co ten sąd orzecze. może być wielka kupa Odpowiedz Link Zgłoś
zweig7 Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 10:58 oj chyba będzie z tego wielka kupa! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 11:19 Słuchajcie, nie panikujmy bo wzajemnie podkręcamy własne obawy. Jak ktoś będzie miał jakąkolwiek pewną informację odnośnie złożonego wniosku - prośba o informację na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
grana01 Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 11:56 Mam informację od VP, że jak tylko otrzymają oficjalne pismo (jutro, najpóźniej początek przyszłego tygodnia)zamieszczą je na forum. Poczekamy - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
bujalq Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 12:12 Informacja miała być do piątku a teraz już początek przyszłego tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
karolecek Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 12:16 no a co tu się dziwić? przecież to standard, że podana data jest wielokrotnie przekładana... nihil novi sub sole Odpowiedz Link Zgłoś
karolecek Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 12:25 panika, niepanika... Grzesiek - kupiłeś mieszkanie w maju/czerwcu, ale są osoby, które zrobiły to już dwa lata temu z ostatecznie ostatecznym terminem ukończenia inwestycji na koniec 2009r.; a qrwa od stycznia trwa montaż wind... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 12:42 Wiem. Ja to wszystko wiem. Słuchajcie, my w maju kupiliśmy z terminem odbioru na 10 czerwca. Strasznie się irytuję tym co się dzieje, opóźnieniami i tymi wszystkimi aferami a o Was już nie wspomnę jak Wy czekacie o wiele dłużej. Staram się być cierpliwy, ale niepokoję się bardzo mimo tego, że teraz naprawde prace idą szybko. Jak już prace ruszyły i widać jednak że pracują, wychodzi afera z tym całym wnioskiem. Jak już się wprowadzę, odetchnę z szampanem i chętnie się z Wami sąsiadami napiję wspólnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
signat Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 13:27 My tez chcielibyśmy mieć to wszystko już za sobą i w końcu zamieszkać w wymarzonym mieszkanku. Nie zostaje nic innego jak wypić dużą butelkę szampana na dziedzińcu już po zakończeniu budowy:) Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców Vital Park:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 13:31 TAK :-) Jakos sie wszyscy powoli poznamy :-) Wspólne wypicie szampana na dziedzińcu jest świetnym pomysłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 29.07.10, 15:32 Byłem w dniu dzisiejszym na budowie i rozmawiałem z p. Jakubem. Tak jak wcześniej pisaliśmy chodzi tylko i wyłącznie o kasę. GH twardo stoi przy swoim i póki co nie zamierza zapłacić za coś czego nie było. Budmar widząc co się dzieje postanowiło działać inaczej i stąd to zamieszanie - postępowanie sądowe ma wszystko wyjaśnić. GH nie straciło płynności finansowej, BRE Bank na bieżąco monitoruje postępy prac , a tym samym ruchy finansowe, także moim zdaniem nie powiiniśmy sie martwić i mieć tylko nadzieję o szybkie rozstrzygnięcie całego sporu. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
vitalpark Re: Developer BANKRUTEM!!! 02.08.10, 13:29 Witam Państwa, Pod poniżej podanymi adresami znajdziecie Państwo skan oświadczenia BRE Banku: wyslijto.pl/files/download/rs1b2kl2h3 wyslijto.pl/files/download/i3i1poxxso Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Developer BANKRUTEM!!! 02.08.10, 20:04 Nie wiam jak Was, ale ja nie zostałem uspokojony. Te pisma nic nie rostrzygają, a jedynie proponują jedno z rozwiązań, czyli polubowne rozwiązanie sporu między VP a B.IIBis. Mam nadzieję, że B.IIBis zostanie wskazane "miejsce w szyku" i przez takie działanie będą mieli mniej zleceń do wykonania, a najlepiej jak znikną z rynku i nie będą mieli możliwości "podnoszenia ciśnienia" potencjalnym mieszkańcom... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
przyborp Re: Developer BANKRUTEM!!! 02.08.10, 20:12 A mnie uspokajają - bank (największy wierzyciel VP) oświadcza że spółka jest wypłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś