02.08.10, 08:40
Czy ktoś z Was udzielających się na forum dostał w ostatnim miesiącu
informacje o terminie odbioru swojego mieszkania? Ponad tydzień temu
miałem informacje, że odbiory w budynku E rozpoczną
się "prawdopodobnie" od 33 tygodnia, czyli od 16 sierpnia.

Ciekaw jestem jak szybko trwają odbiory gotowych mieszkań. Ile
odbiorów dziennie mogą wykonać... Ciekawi mnie jakie warunki muszą
być spełnione aby deweloper mógł zgłosić wniosek o oddanie osiedla
do użytku.
Obserwuj wątek
    • zelasko Re: Odbiory 02.08.10, 21:52
      hej, ja odbiór mam na 09 sierpnia w budynku C2, rozmawiałam ostatnio
      telefonicznie z osobą z budynku A która odebrała już mieszkanie podobno ostatnio
      w ciągu dnia są po dwa odbiory
    • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 05.08.10, 12:51
      Mam informacje, ze od jakiegos czasu odbierane sa 1-2 mieszkania
      dziennie. Czy ktos to potwierdzi z Was? Macie jakies info czy
      faktycznie na biezaco odbieraja mieszkancy mieszkania juz? W budynku
      E odbierane mieliscie juz?
      • sosn_a Re: Odbiory 06.08.10, 00:09
        ja mam mieszkanie w C2 i odbiór był pod koniec lipca, tj. deweloper tym razem
        dotrzymał terminu wskazanego w przesłanym nam wcześniej piśmie. Oczywiście były
        usterki (drobiazgi), więc czekamy 30 dni na ich usunięcie, choć tak naprawdę
        potrzebne są góra 1-2 dni :)
        a co do osiedla to chyba rzeczywiście codziennie są odbiory - fachowiec
        odbierający nasze mieszkanie potw., że ostatnio często bywa na naszym osiedlu w
        tym samym celu :) ale ile dokładnie mieszkań jest dziennie odbierane niestety
        nie wiem...?
        • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 06.08.10, 08:41
          A WŁAŚNIE. Fachowiec, który odbierał Ci mieszkanie jest osobą nie
          związaną z Vital Park? Poszukuję właśnie fachowca, który pomoże mi w
          odbiorze mieszkania. Możesz mi podesłać namiar na ggpoczta@op.pl ?

Grzegorz
        • karolecek Re: Odbiory 06.08.10, 08:44
          sosna, ale ile ten fachowiec bierze za odbiór i czy byś go polecił/a
          • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 06.08.10, 09:20
            Ja poza standardowym sprawdzeniem calosci mieszkania potrzebuje
            kogos, kto jest w stanie sprawdzic mi sciane/sciany pod katem
            wilgotnosci i zagrzybienia. Chce byc pewny odnosnie tego tematu w
            przypadku 2 miejsc w mieszkaniu.
            • sosn_a Re: Odbiory 06.08.10, 10:33
              o ile wiem fachowiec nie jest związany w VP - już ktoś go polecał na tym forum
              :) dane podeślę na privat...
              za sprawdzenie usterek (trwa to ok. 2 godz.) bierze 250,00 PLN - to jest jeden z
              tańszych fachowców jakich znaleźliśmy...
              odnośnie sprawdzenia usterek to raczej jest dokładny, chociaż sami zauważyliśmy
              kilka małych usterek, których jemu się nie udało wyłapać (byliśmy baaardzo
              drobiazgowi) :))))))
              na pewno dokładnie mierzy metraż, kąty, spr. elektrykę, itp., a dodatkowo
              zaznacza na projekcie mieszkania i w samym mieszkaniu wszystkie usterki
              (wcześniej trzeba mu podesłać szczegółowe plany)..
              a najlepiej zadzwonić i wypytać, co podlega jego weryfikacji.

mogę też polecić fachowca, który spr. jeszcze dokładniej, tj. nawet przegląda
              rury kamerą - odbiór u niego trwa min. 3 godz. i niestety jest drogi - za
              mieszkanie ok. 60-70 m2 bierze 450,00 PLN...!
              • pigula_1 Re: Odbiory 08.08.10, 15:32
                Witam!

Chcę Państwa przestrzec , na własnym doswiadczeniu przy odbiorze , proszę się najpierw nieoficjalnie umówić na spotkanie w mieszkaniu i zorientować się czy napewno mieszkanie jest do odbioru zanim zapłacicie kasę .

Kiedy stawiłam sie na odbiór techniczny zobaczyłam wielka dziure w scianie, bo u sąsiada remontowali, krzywo osadzone parapety - do wymiany, ułamane okno i porysowane drzwi.
                też mi się wydawało że 30 dni to duzo , okazało sie jednak że to nie pracownicy budowy wykonują te usterki tylko poszczególne firmy i muszą to zrobić w ramach reklamacji .

Odbiór techniczny odbył sie w maju, a teraz co mamy?!!
                A ja nadal wynajmuję mieszkanie . A kase wzięli a jakże !
              • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 09.08.10, 11:22
                Sosn_a, pusc mi prosze namiar na tych fachowcow do odbioru
                mieszkania na adres ggpoczta@op.pl

Mam w poniedzialek odbior, potrzebuje namiaru.

DZIEKI Z GORY :-)

ggpoczta@op.pl
                • sosn_a Re: Odbiory 09.08.10, 23:12
                  puszczone na priv. :)
                  • sosn_a Re: Odbiory 09.08.10, 23:14
                    i powodzenia przy odbiorze :)
                  • sosn_a Re: Odbiory 09.08.10, 23:15
                    przesłane i powodzenia przy odbiorze :)
                    • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 10.08.10, 10:21
                      Dzieki! Mam :-)
                    • zweig7 Re: Odbiory 10.08.10, 15:42
                      sosn_a ja tez poproszę o namiar na tego gościa od odbioru na emilkę:
                      zweig7@tlen.pl. Dzięki.
                      • sosn_a Re: Odbiory 11.08.10, 09:19
                        przesłane na private :)
                      • cudna_pani Re: Odbiory 11.08.10, 10:23
                        zweig7, czy ja mogę w takim razie poprosić Ciebie o przekazanie
                        namiarów na gościa od odbioru?:) na kibic11@wp.pl. Z góry dzięki.
                        • grzegorz.gwiazda Re: Odbiory 11.08.10, 10:38
                          Czy po odbiorze bede musial ponosic jakies oplaty za prad itp.?
                          Wykonczenie mam pod klucz u dewelopera, sam tego robic nie bede ...
                          ciekawi mnie ta kwestia :-)
                          • delta15.0 Re: Odbiory 11.08.10, 11:50
                            Właśnie chciałam o to samo zapytać ja jestem już po odbiorze technicznym ale o
                            opłatach za media nikt mi nic nie mówił, na forum czytałam że to dopiero sobie
                            liczą po odbiorze kluczy ale do końca nie jestem do tego przekonana jeśli ktoś z
                            państwa coś wie na ten temat to proszę o info na forum
                            • faked Re: Odbiory 11.08.10, 12:07
                              Przy protokole odbioru kluczy podpisywałam coś, mówiące o opłatach
                              zryczałtowanych. Ale to było w maju. Zapomniałam wziąć ksero a
                              później jak spytałam o ten papierek to mi powiedziano że dostanę
                              fakturę pocztą.

A niech tylko przyjdzie ta faktura to im z tyłków zrobię legowisko.
                              Prądu więcej nie było niż było. Korki cały czas wywala. A teraz
                              jeszcze jakiś mamut mi wodę zakręcił.

• delta15.0 Re: Odbiory 11.08.10, 12:20
                                Faked czy wykończenie miałaś robione przez VP czy prywatnie i te klucze
                                dostałaś po zrobieniu wykończenia a jak z usterkami bo u mnie wykończeniowcy
                                wchodzą ale usterki jeszcze są nie usunięte i oni co będą mogli to poprawią ale
                                przy oknach będą takie poprawki że nie wiem czy nie będzie to wiązało się z
                                wymianą okna
                                • faked Re: Odbiory 11.08.10, 12:39
                                  wykończenie własne
                                  najpierw miałam odbiór techniczny, spisaliśmy protokół - same
                                  pierdoły klamki, poręcz, kratki wentylacyjne. deweloper dał sobie
                                  miesiąc na usunięcie. Udało im się tylko kratki wentylacyjne wstawić
                                  :)
                                  Ciągałam się z nimi jeszcze ze dwa tygodnie aż w końcu uznałam że
                                  odbiorę te klucze bo się nigdy nie doczekam na resztę. Wtedy
                                  podpisałam wszystkie papierki o opłatach.
                                  Po jakimś miesiącu założono mi poręcz na balkonie - co jest
                                  kompletnie bez sensu bo mam do wymiany rdzewiejące barierki więc
                                  sobie tylko dodali pracy bo przy wymianie barierek będą musieli tę
                                  poręcz zdjąć i założyć z powrotem. No ale to nie mój problem.
                                  Ostatnio przyszedł Pan i założył docelowy zamek.
                                  I tyle, reszty usterek nie usunęli i się na to nie zapowiada.
                                  Konsekwentnie ignorują maile. A właściwie nie ignorują a ignoruje.
                                  • delta15.0 Re: Odbiory 11.08.10, 12:49
                                    Dzięki z informację
                                    • setif Re: Odbiory 11.08.10, 13:00
                                      Jeśli jest opcja wykończenia pod klucz przez VP, to po odbiorze technicznym nie
                                      ponosi się żadnych oplat.
                              • mikros44 Re: Odbiory 11.08.10, 13:05
                                woda została zakręcona w mieszkaniach w B2, ponieważ chyba w lokalu
                                15 walnęła rura i zalało mieszkanie.

w mieszkaniach poniżej powychodziły plamy na sufitach. chyba w
                                lokalu 9 oraz 10.
                                • faked Re: Odbiory 11.08.10, 13:34
                                  uuuu to niedobrze. Dzięki za info.
                                  Tak właśnie myślałam, że coś się musiało stać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka