Dodaj do ulubionych

w poszukiwaniu zaginionego programu wyborczego

27.10.10, 09:05
Miałem już się do wyborów nie wypowiedać, ale za 4 tygodnie wybory a programów nie ma. Czy liderzy ugrupowań politycznych i różnej maści stowarzyszeń traktują nas jak wyborcze mięso armatnie?
Może jednak gdzieś jest chociaż namiastka programu wyborczego. Ja jednak chciałbym dowiedzieć się od kandydatków ile wybudują nowych dróg i jakich, czy rozbudują szkoły, w jaki sposób zrobią aby miasto było bardziej czyste, jak usprawnią komunikację miejską itd.
A na końcu żeby napisali jak za to wszystko zapłacą?
Dzisiaj to mogą poczytać w co najwyżej kontrowersyjnych ulotkach jaki to obecny Burmistrz jest zły i rozrzutny, nic więcej. A ja chciałbym zagłosować za kimś a nie przeciwko komuś.
Obserwuj wątek
    • walach2 Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 27.10.10, 09:28
      Zapraszamy na spotkania z kandydatami KW PiS do Powiatu i Rady Miasta Ząbki

26 października (wtorek) godz. 19.00
      Miejski Ośrodek Kultury – Orla (galeria)

27 października (środa) godz. 19.00
      Szkoła Podstawowa Nr 3 (sala gimnastyczna)

28 października (czwartek) godz. 19.00
      Przedszkole Publiczne Nr 3 Skrzat (hol główny)

<i>informacja ze strony www.perkowski.pl </i>
      • bonel Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 27.10.10, 12:25
        I może odpowiedzą na pytania zadane tu
        forum.gazeta.pl/forum/w,97,110400325,118007788,Re_program_wyborczy_na_swiatkiewicz_blog_onet_pl.html
        czyli cyt. "1.dlaczego kierowane przez Pana przedsiębiorstwo wodociągowe podwyższyło opłaty w Ząbkach, kiedy warszawskie MPWiK nie podwyższyło nam stawek.
        2.Czy będąc we władzach spólki wodociągowej nie powinien Pan zajmować się jej zarządzaniem lub też zrezygnować z tej pracy skoro startuje Pan w wyborach. Czy nie uważa Pan, że obecne Pana zachowanie jest nieetyczne. "
        oraz na te pytania
        forum.gazeta.pl/forum/w,97,115424192,115424192,Pytanie_do_pana_Uscinskiego.html
        na podstawie czego przyznano 3500 zł nagrody lub podwyżki dla Pana Uścińskiego?
        Oraz może doczekamy się odpowiedzi - kiedy właściwie Robert Perkowski skończył studia doktoranckie? I jak ma się do tego przyznanie kwoty 7000 zł z budżetu miasta na owe studia ?
        • ratatuj.1 Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 28.10.10, 12:12
          bonel napisał:

> I może odpowiedzą na pytania zadane tu
          > <a href="forum.gazeta.pl/forum/w,97,110400325,118007788,Re_program_wyborczy_na_swiatkiewicz_blog_onet_pl.html" target="_blank" rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,97,110400325,118007788,Re_program_wyborczy_na_swiatkiewicz_blog_onet_pl.html</a

O dziękuję bardzo. Dzięki Tobie odkryłem, że ktoś w tym mieście ma jakikolwiek program wyborczy. Jak Bonel chcesz się szczypać z PiS, to nic mi do tego. Ale Pan Świątkiewicz na swoim blogu napisał cokolwiek co może być uznane choć za namiastkę programu wyborczego i zostać poddane ocenie. Skrytykowane, pochwalone, wyśmiane, docenione itd. Ale można o czymś konkretnym przeczytać. Jak przebrnę przez blog Świątkiewicza to napiszę co mi się podoba a co moim zdaniem jest bzdurą lub utopią.
          • bonel Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 28.10.10, 13:11
            Nie wysilaj się i nie odwracaj kota ogonem. To było celem przedstawienia pytań. Bardzo niewygodnych pytań dla włodarzy. Jak na razie nie raczą odpowiedzieć na proste pytania. Wiele to mówi o nich.
            Ja nigdy w przeciwieństwie do podobnych tobie nie twierdziłem, że Perkowski nic nie zrobił. Ale na Słomce i Stacherze to pozwalacie sobie.
            Jest inna zasadnicza kwestia tego co robi Perkowski. Gdzie, ile zrobił i jak? Czy te programy mają służyć mieszkańcom? Osobiście śmiem wątpić. Jak np. pomysł budowy 10piętrowca w centrum miasta, gdzie jest duży ruch. A może te programy będą tak samo realizowane jak dotychczas, np. drogi - gdzie najwięcej porobiono w okolicy zamieszkania burmistrza. Czyli jak przyjdzie do realizacji to będą parli tak jak teraz do swoich koncepcji. A jak potraktowano mieszkańców przy ulicy Maczka? Mimo, że burmistrz zbudował drogę to nie ma co liczyć na ich głosy. A jak burmistrz potraktował mieszkańców handlujących z bazarku wyprzedając ostatni kawałem gruntu w tamtym terenie, dzięki któremu mógł wpływać na jego kształt zagospodarowania.

Jaką rękojmię da mi burmistrz w następnej kadencji, że inaczej będzie podchodził do realizacji programów niż dotychczas? Bo patrząc po tej, mam olbrzymie wątpliwości.

• ratatuj.1 Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 28.10.10, 13:27
              bonel napisał:

> Nie wysilaj się i nie odwracaj kota ogonem. To było celem przedstawienia pytań.
              > Bardzo niewygodnych pytań dla włodarzy. Jak na razie nie raczą odpowiedzieć na
              > proste pytania. Wiele to mówi o nich.
              > Ja nigdy w przeciwieństwie do podobnych tobie nie twierdziłem, że Perkowski nic
              > nie zrobił. Ale na Słomce i Stacherze to pozwalacie sobie.

Proszę mnie nie łączyć z jakąkolwiek grupą polityczną czy stowarzyszeniem. Jeżeli ktoś jest aktywny na tym forum i celowo unika odpowiedzi to należy taką postawę skrytykować. I tyle.

Ja postawiłem ogólny temat braku programów wyborczych i traktowania nas wyborców jak mięso armatnie w nadchodzących wyborach. Jak masz Bonel problem z PiS czy kimś innym to się tym zajmuj, ale proszę w to mnie nie mieszać.
              Ja chcę zmusić radnych aby pokazali mnie i innym mieszkańcom Ząbek co chcą zrobić. Wypowiedział się w tym temacie Pan Stachera i dobrze, choć jego odpowiedź jest mało dla mnie satysfakcjonująca. Ale jest i należy to uszanować.
              • robert_swiatkiewicz Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 28.10.10, 21:21
                ratatuj.1 napisał:

> Ja chcę zmusić radnych aby pokazali mnie i innym mieszkańcom Ząbek co chcą zrob
                > ić.

zapraszam na mój blog
                swiatkiewicz.blog.onet.pl/
                • bonel Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 29.10.10, 10:35
                  Programy programami. Ale jak zamierzacie je realizować. Wycinając pomysły innych jak w poprzedniej kadencji. Pan już w tym siedzi i z wielką łatwością idzie Panu wymyślać te programy. To coś, ale niewiele.Liczą się ich intencje, sposób realizacji, kontakty z ludźmi. A to stawia pod wielkim znakiem zapytania te programy.

Przeforsować swoje koncepcje za wszelką cenę? Wystarczy wspomnieć sam fakt wycinania pomysłów opozycji, usuwania wiceprzewodniczącej Rady, bo była z opozycji, jak do siebie zrażacie ludzi , jak sprawa 10 piętrowca w miejsce zbożowca, ul. Maczka. Śmiem wątpić i to mocno. Pokazaliście Panowie w tej kadencji co potraficie. Jak opisana sprawa podwyżek za wodę i jej pobierania.
                  Blog zabki.blox.pl/html pokazuje w innym świetle realizację Waszych pomysłów.

Albo ta sprawa opisana w innym poście
                  forum.gazeta.pl/forum/w,97,79798861,82750915,Re_Nie_klam_Pan_panie_Swiatkiewicz_.html

"robert_swiatkiewicz napisał:

> Panie Gręda. Nigdy nikogo nie nazwałem mieszkańcem drugiej
                  kategorii. Proszę nie
                  > przypisywać mi słów których nigdzie nie napisałem.

Panie Urzędniku,
                  niech pan nie kłamie! Bardzo często, na różnych łamach, a
                  szczególnie na tym forum, daje pan do zrozumienia, że na południu
                  Ząbek ludzie nie chcą się meldować - CO NIE JEST PRAWDĄ - i w
                  związku z tym: nie powinno Im sie tam budować dróg, wodociągów,
                  chodników... mamy nadzieję, że Burmistrz jest innego zdania!

robert_swiatkiewicz napisał:

> Rozumiem, iż jako osoba niezameldowana w Ząbkach nie czuje się Pan
                  komfortowo
                  > słuchając argumentów, że wiele osób tak jak Pan niezameldowanych w
                  tym mieście,
                  > korzysta na co dzień z finansowanych za pieniądze osób
                  zameldowanych: dróg,
                  > szkół, przedszkoli, wodociągów, kanalizacji czy autobusów.

Mieszkam przy ul. Szwoleżerów od ponad czterdziestu lat - od
                  urodzenia, jestem tu zameldowany i zapewniam Cię, Szanowny
                  Urzędniku, że mimo wszystko czuję się komfortowo.

Oj Świątkiewicz, Świątkiewicz... grabicie sobie u ludzi, grabicie!
                  Ciekawe jaki wynik uzyskacie za dwa lata w naszym III okregu? "
                  źródło forum.gazeta.pl/forum/w,97,79798861,82745664,Nie_klam_Pan_panie_Swiatkiewicz_.html

A co Pan odpowiedział. Zaczął robić dochodzenie
                  forum.gazeta.pl/forum/w,97,79798861,82752430,Nie_ma_w_Zabkach_Marka_Gredy.html
            • ttjj11 Re: w poszukiwaniu programu wyborczego 31.10.10, 10:39
              "A jak burmistrz potraktował mieszkańców handlujących z bazarku wyprzedając ostatni kawałem gruntu w tamtym terenie, dzięki któremu mógł wpływać na jego kształt zagospodarowania. "

A można poprosić o dodatkowe wyjaśnienie - konkretnie o jaką działkę chodzi? I kto był jej właścicielem?
    • wstachera Re: w poszukiwaniu zaginionego programu wyborczeg 27.10.10, 10:39
      Program SIS był roznoszony w kopertach, jest też na stronie SIS.

WS
      • ratatuj.1 Re: w poszukiwaniu zaginionego programu wyborczeg 27.10.10, 13:06
        wstachera napisał:

> Program SIS był roznoszony w kopertach, jest też na stronie SIS.
        >
        > WS

Nie proszę Pana ale jest Pan w błędzie. Dostałem od SiS dwie koperty w których była informacja o zadłużeniu miasta i o budowie przez Perkowskiego kosztownego przedszkola.

Te kilka haseł które były dodatkowo napisane w żadnym razie nie mogę uznać za program wyborczy. Jeżeli tak Pan uważa, to jest to kpina z wyborców. Nie ma słowa o drogach, szkołach, placach zabaw. Nic o kulturze i sporcie. Według mnie SiS kompletnie nie ma programu wyborczego.

• a_dka Re: w poszukiwaniu zaginionego programu wyborczeg 27.10.10, 15:04
        to w kopertach to byl program? Pański program to tylko krytyka,krytyka.......ale wiadomo, że najłatwiej jest krytykować kogoś. Więcej konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania
        • marian_zarzeczynski Re: w poszukiwaniu zaginionego programu wyborczeg 28.10.10, 09:17
          Właśnie. Najlepiej krytykować panującego Burmistrza Roberta Perkowskiego. JEST ON NAJLEPSZY I NIEZASTĄPIONY.Proszę najpierw zrobić to sam co on, wtedy może ewentualnie się zastanowimy. Choć i tak nie wiem czy ktoś jest w stanie mu dorosnąć.
          Pan Robert Perkowski jest TYTANEM PRACY. Nikt tyle dla Ząbek nie zrobił jak on. ZWŁASZCZA DLA POŁUDNIOWYCH ZĄBEK!! ZOBACZCIE JAKIE WSPANIAŁE PIĘKNE DROGI TAM WYBUDOWAŁ. M. in. Maczka, ks. Zycha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka