Dodaj do ulubionych

Wzywam Pana Stacherę

15.11.10, 23:36
Witam,
Wiem, że Pan Stachera czyta to forum, więc jest to mam nadizeję sposób na szybkie dotarcie do niego.

Właśnie przeczytałem niepodpisane pismo rozsyłane anonimowo do mieszkańców Ząbek. Na jednej stronie jest m.in. informacja o kandydacie Słomce i logo SIS. Dlatego też moje słowa kieruję do Pana Stachery.

Druga strona poświęcona jest kanalizacji i wodociągom.
Wzywam Pana Stacherę do przyznania, że ponosi odpowiedzialność za prawdziwość zawartych tam informacji, lub o podanie imienia i nazwiska innego autora. Jeśli te rozsyłane przez Was informacje mają być wiarygodne to proszę je potwierdzić przyznając, że Pan to napisał!

Oświadczam, że materiały te zawierają KŁAMSTWA i manipulacje. Jak można publikować na kilka dni przed wyborami kłamstwa w tysiącach egzemplarzy!

Jeśli macie odrobinę honoru to powinniście publicznie przyznać, że materiał nie jest rzetelny i przeprosić, a przeprosiny wydrukować w tej samej liczbie egzemplarzy, w jakiej publikowaliście kłamstwa mające dezawuować mnie jako kandydata do Rady Powiatu Wołomińskiego.
W innym przypadku podajcie prawdziwego autora tego tekstu zawierającego kłamstwa, abym mógł spotkać się z nim w sądzie (w trybie wyborczym). W moim przekonaniu jest nim Pan Panie Stachera, ale jeśli jest to np. Pan Słomka lub ktoś inny to proszę o info. Jeśli jest to materiał opracowywany przez kilka osób, to czy jest ktoś kto może wziąć odpowiedzialność za całość tekstu?

Jeśli nie będziecie unikać tego tematu, to jest jeszcze szansa na ostateczne wyjaśnienie tej sprawy jeszcze przed ciszą wyborczą.
Obserwuj wątek
    • antykaczor2010 Re: Wzywam Pana Stacherę 16.11.10, 00:17
      Szanowny Panie Uściński, a czy nie jest kłamstwem i MANIPULACJą podawanie cząstkowych wyników z nierzetelnej sondy w Waszych materiałach wyborczych i dlaczego od razu Pan nie sprostuje, które to kłamstwa SIS zawarte są w ich materiałach? A przywoływanie Stachery i Słomki na forum internetowym to już mi dziecinadą podjeżdża BRAWO BRAWO pozdrawiam
    • zaza4.4 Re: Wzywam Pana Stacherę 16.11.10, 06:35
      najpierw "przyjaciel" E. Dzikowski publicznie poucza K. Słomkę, a teraz "przyjaciel "P.Uściński publicznie poucza W. Stacherę.
      W przypadku tego pierwszego jak wiemy sprawa skończyła się w sądzie i to "przyjaciel" E. Dzikowski musi na własny koszt publikować przeprosiny. Ciekawe czy sprawa z "przyjacielem "P.Uścińskim skończy się podobnie.

Padły cięzkie słowa "KŁAMSTWA i manipulacje" zatem najrozsądniej byłoby ze strony "przyjaciela "P.Uścińskiego od razu kierować sprawę do sądu. Tak przynajmniej mielibyśmy w kilka godzin oficjalne roztrzygnięcie, kto mówi, pisze prawdę. Skoro powiedziało się "a" to należy powiedzieć także "b". Bo przecież człowiek honoru tak postępuje.
    • el_caminino Niech się Pan nie kompromituje, Panie Uściński 16.11.10, 07:39
      Jedyny pozytyw tego Pana pisania, p. Uściński jest taki, że tym razem nie robi Pan tego w godzinach pracy:(
      Reszta: żenua (jak mówią Polacy;(.
    • bonel Re: Wzywamy Pana Uścińskiego 16.11.10, 09:35
      Polecam, zwłaszcza bardzo ciekawą korespondencję.
      zabki.blox.pl/2008/09/Podwyzka-oplat-za-wode-i-scieki.html - w tym linku poniżej artykułu o wodzie i ściekach jest szalenie ciekawa korespondencja, którą zacytuję " A ja pozwolę sobie pozostać przy swoim zdaniu. Raz jeszcze dziękuje panu Stacherze za podanie wyników głosowania, ponieważ mój wniosek o glosowanie imienne został - wbrew głoszonej przez Państwa strategii jawności - odrzucony. I glosowanie nad ta uchwalą było anonimowe. Z tego powodu mogę w pełni zasadnie twierdzić, ze PiS bał się jawnego glosowania. Trzeba było glosować jawnie, a nie byłoby podstaw do mówienia o tchórzostwie."

Co do gazetki to wszystko co wiem, to to, nie tylko nie publikuje niektórych wypowiedzi, ale nawet redaktor nie odpowiada na korespondencje. Czy to dobry człowiek - na pewno tak, ale bardzo dyspozycyjny. "
      Albo to;
      forum.gazeta.pl/forum/w,97,113432224,,Nie_wiem_nie_odpowiem_ale_jestem_prezesem.html?v=2
      No i może najpierw odpowie Pan na pytanie zadane 17 sierpnia, na które nie doczekaliśmy się odpowiedzi.
      forum.gazeta.pl/forum/w,97,115424192,115424192,Pytanie_do_pana_Uscinskiego.html
    • piotruscinski Odwagi, Panie Stachera! 16.11.10, 12:19
      Jeśli nie ma w Waszym tekście pt: "WODA I ŚCIEKI" kłamstw to nie ma czego się bać. Odwagi, proszę podać kto jest autorem, ja mam pozew gotowy, tylko wpisać nazwisko, spróbujmy to rozstrzygnąć w trybie wyborczym?

Nie chcemy pozywać jakiejś organizacji bo nawet nie wiemy którą pozwać, z materiału nie wynika kto go wydał (stowarzyszenie?, komitet wyborczy z którego S. startuje w mieście czy do powiatu?), poza tym nie chcę, aby pozwane osoby odrzucały przed sądem od siebie odpowiedzialność za ten materiał.

Może trzeba uruchomić prokuraturę lub policję aby doszła, kto jest autorem, ale to za duże zamieszanie, poza tym w takim wypadku nie ma szans wyjaśnić sprawy przed wyborami.

Myślę, że moje pytanie już dotarło do Pana Stachery, wysłałem maila, SMSa, wpis na forum i na mojej stronie. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Odwagi cywilnej, niech Pan po prostu napisze, że jest Pan autorem albo, że bierze Pan odpowiedzialność za informacje w nim zawarte, ja to drukuję załączam do pozwu i spotykamy się w sądzie! Jeśli nie ujawnicie autora to w sądie się nie spotkamy. Tylko co to oznacza dla wyborców, jeśli publikowany jest materiał za którego nikt nie chce odpowiadać.
      • krzysp11 Re: Odwagi, Panie Stachera! 16.11.10, 13:03
        To pańska wypowiedź z 11 listopada 2010
        "Na to forum nie zaglądam, dlaczego? pisałem o tym na blogu, można znaleźć i przeczytać. Ten wpis proszę traktować jako wyjątek potwierdzający regułę."
        Coś dużo tych wyjątków. Chyba jednak pan korzysta w zależności od potrzeb, wygody itp.. To nie fair.
      • bonel Re: Odwagi, Panie Stachera! 16.11.10, 13:06
        czy prawdą jest, że odmówił Pan podania niektórych informacji, o które wystąpił p. Stachera, a niektóre z informacji zamierza Pan podać do 6 grudnia?
        • bonel Re: Pytanie do Pana Uścińskiego 16.11.10, 13:18
          Czy prawdą jest, że odmówił Pan podania niektórych informacji, o które wystąpił p. Stachera, a niektóre z informacji zamierza Pan podać do 6 grudnia?
          Proszę o konkretną odpowiedź.
      • antykaczor2010 Re: Odwagi, Panie Stachera! 16.11.10, 13:06
        Panie Uściński napisz Pan czrno na białym o co chodzi to też chętnie poczytamy gdzie kłamie sIS bo wybory tuż tuż i jak to jest z tą sondą? Manipulacja czy prawda nie do końca powidziana?
      • bonel Kolejne pytania do pana Uścinskiego 16.11.10, 14:06
        Czy prawdą jest, że w 2008 roku podniesiono w Ząbkach opłaty za ścieki, a dopiero w 2010 r. MPWiK zaczęła Ząbkom wystawiać faktury za ścieki z wyższą ceną?. Jaka była cena za 1m3 ścieków w 2009 r. na fakturach z MPWiK dla PGK Ząbki i jaka w tym samym czasie była cena za 1m3 ścieków z PGK Ząbki dla mieszkańców Ząbek?

Czy prawdą jest, że w przyszłym roku Ząbki będą rozliczane za ścieki z licznika? Jaki jest zapis w umowie z MPWiK w tej sprawie? Od jakiej daty będzie rozliczanie z licznika?
        • bonel Re: Odwagi Panie Uściński 19.11.10, 14:48
          Odwagi Panie Uściński. Pan zaspokoił zapewne swą ciekawość po wyjaśnieniach Pana Stachery. Tak więc i my czekamy, czy Pan jest w stanie zaspokoić naszą ciekawość i odpowiedzieć na postawione pytania? No, kilka dni już minęło. Odwagi.

Żeby nie musiał Pan szperać, przypomnę te pytania. Rozumiem, że nie będzie żadnych problemów z konkretną odpowiedzią na poniższe pytania na tak/nie.

Czy prawdą jest, że w 2008 roku podniesiono w Ząbkach opłaty za ścieki, a dopiero w 2010 r. MPWiK zaczęła Ząbkom wystawiać faktury za ścieki z wyższą ceną?. Jaka była cena za 1m3 ścieków w 2009 r. na fakturach z MPWiK dla PGK Ząbki i jaka w tym samym czasie była cena za 1m3 ścieków z PGK Ząbki dla mieszkańców Ząbek?

Czy prawdą jest, że w przyszłym roku Ząbki będą rozliczane za ścieki z licznika? Jaki jest zapis w umowie z MPWiK w tej sprawie? Od jakiej daty będzie rozliczanie z licznika?

Czy prawdą jest, że odmówił Pan podania niektórych informacji, o które wystąpił p. Stachera, a niektóre z informacji zamierza Pan podać do 6 grudnia?
      • wstachera Odwagi, Panie Uściński! 16.11.10, 17:15
        Panie Uściński,

nich Pan nie będzie dziecinny. Przecież ja nie siedzę non stop przy komputerze w oczekiwaniu aż Pan coś do mnie napisze, domagając się natychmiastowej odpowiedzi. Proszę więc nie próbować wytwarzać wrażenia, że zabrakło mi odwagi, bo nie zareagowałem natychmiast na Pana wpis na forum z godz. 23:36 (15 listopada), Pańskiego dzisiejszego smsa czy dzisiejszego maila.

Ja nie zajmuję się wyborami na okrągło, muszę „czasami” dbać o swoją firmę. Pan natomiast w godzinach swojej pracy (bo smsy i emaile od Pana otrzymywałem w godzinach pracy PGK) prowadzi działania w ramach kampanii wyborczej (chyba, że jest Pan dzisiaj na urlopie bądź zwolnieniu lekarskim – wtedy moja uwaga jest niezasadna).

Przy okazji chciałbym wyrazić ubolewanie, że podobnym tempem i zaangażowaniem nie wykazał się Pan, kiedy 6 października 2010 r. zwróciłem się do PGK Ząbki sp. z o.o. z oficjalną prośbą o odpowiedź na pytania dotyczące wody i ścieków. Ponieważ do chwili obecnej nie otrzymałem informacji, o które występowałem, to zdaje się ja powinienem dziś powiedzieć: ODWAGI, PANIE UŚCIŃSKI!

Skan korespondencji w linku:
        www.sis.waw.pl/images/pgk.pdf

Bez urazy, ale dopóki nie odpowie mi Pan na zapytania zawarte w ww. korespondencji, nie jest Pan dla mnie wiarygodnym partnerem w jakiejkolwiek dyskusji.

Tym bardziej, że sformułowanie zawarte w Pańskim piśmie do mnie: „...przedmiotowa informacja zostanie Panu przedstawiona niezwłocznie po jej sporządzeniu, nie później jednak niż do 6 grudnia 2010 r.” – w sytuacji, kiedy druga tura wyborów odbędzie się 5 grudnia 2010 r. (wyborów, w których Pan i Pana kolega Robert Perkowski bierzecie udział!!!) − odbieram jako kpinę z wyborców.

Tak więc „Odwagi, Panie Uściński!”, niech Pan pokaże mieszkańcom Ząbek, jaka umowa została podpisana z MPWiK, jakie były ceny w 2009 r., jakie ilości wód gruntowych napływają do naszej kanalizacji. Pańska CISZA WYBORCZA w tym temacie trwa już znacznie dłużej niż moje kilka godzin.

Niech Pan też przedstawi Mieszkańcom – TU (skoro Pan znowu zaczął − wbrew wcześniejszym deklaracjom − zaglądać na forum) i TERAZ (myślę, że dzisiejsza Pana gorączkowość upoważnia mnie, by tego oczekiwać) informacje, CO JEST KŁAMSTWEM w materiale SiSu. Może przy okazji będę mógł się wreszcie zapoznać z umową z MPWiK i fakturami za ścieki.

Odnośnie kwestii, która najbardziej Pana interesuje: kogo podać do sądu?

Wydawcą listu jest Stowarzyszenie na Rzecz Integracji Samorządowej (SiS). Wszelkie więc pytania natury prawnej proszę kierować do władz Stowarzyszenia.

Natomiast – aby zaspokoić Pańską ciekawość o szczegóły – to ja przez całą minioną kadencję gromadziłem materiał merytoryczny. Ja występowałem z zapytaniami − pisemnymi i na sesjach Rady Miasta. W końcu to ja próbowałem przeprowadzić, na bazie uzyskanych materiałów, maksymalnie rzetelne analizy ekonomiczne, które przekazałem Stowarzyszeniu.

Kończąc, mam prośbę, niech Pan nie wmawia wyborcom, że materiał o wodzie i ściekach jest anonimowy. Jest na nim logo SiSu. To nie paszkwil, wrzucony do skrzynki na godzinę przed ciszą wyborczą.

Z wyrazami szacunku
        Waldemar Stachera
    • sdarp Re: Wzywam Pana Stacherę 16.11.10, 13:05
      Panie Stachera i Panie Słomka
      weźcie odpowiedzialność za to co jest napisane w waszych ulotkach, lub się od tego odetnijcie.

Panie Stachera, kiedy kruczkami prawnymi wyeliminował Pan 4 lata temu Boksznejdera z wyścigu o fotel burmistrza zrobił to przynajmniej z podniesionym czołem.
      I potem dokładnie opisał to na forum.

forum.gazeta.pl/forum/w,97,51958561,51958561,Jak_to_bylo_z_tym_wykresleniem_JB.html?wv.x=2
      Z czego tym razem wynika niechęć do weryfikacji sądownej informacji zawartych w materiałach wyborczych na których jednocześnie widnieje reklama kandydata Słomki ?
      Czy to gra na czas ? aby rozstrzygnięcie sądu pojawiło się dopiero po wyborach ?

Co pan tam ma pan w podpisie na forum gazetowym ?
      a atak cytat Marcinkiewicza

"... uważam, że w polityce trzeba z podniesionym czołem robić to, co się robi, nie pod stolikami, nie po kryjomu, tylko na wierzchu"

Czyżby to przestała być już Pańska dewiza ?

• piotruscinski Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 16.11.10, 15:48
      Panie Stachera
      oraz Panowie Słomka i Kosmala, jeśli także czytacie to forum,

Ponawiam prośbę o podanie imienia i nazwiska autora lub osoby odpowiedzialnej za tekst pt "WODA i ŚCIEKI" w liście do mieszkańców, zawierającego informację o kandydacie na burmistrza K.S. oraz logo SIS.

Nie grajcie na zwłokę, bądźcie ludźmi honoru!!!

Za chwilę będzie za późno na proces w trybie wyborczym. Nie wykorzystujcie tego. Według ustawy jest 24 godziny na rozpoznanie sprawy przez sąd, kolejne 48h jest na publikację przeprosin. A mamy do ciszy wyborczej nieco ponad 3 doby!
      • zaza4.4 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 16.11.10, 16:24
        no proszę znowu uprawianie propagandy politcznej w godzinach pracy, czy wypowiadał się Pan jako prezes, czy też urażony kandydat na radnego.

Swoją drogą ciekaw jestem w jakiej formie będzie Pan musiał przepraszać W. Stacherę i K. Słomkę. A tak już nawiasem prośba o wrzucenie na stronę tekstu pozwu, Stachera wrzucił taki na forum w przypadku Dzikowskiego.
        • antykaczor2010 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 16.11.10, 16:47
          a ja widzę że to raczej Szanowny Prezes Uściński wody nabiera w usta i nie zamierza słowa napisać miłej pracy Panie PREZESIE
          • piotruscinski nigdy nie mieliście urlopu? 16.11.10, 17:23
            ja akurat mam :)
            • antykaczor2010 Re: nigdy nie mieliście urlopu? 16.11.10, 17:56
              Panie Waldemarze ja od rana próbuję się doprosić o te kłamstwa bezskutecznie, widać Pan PREZES znowu był na jakims ciekawym szkoleniu pt. "Jak opluć współzawodnika?" albo śledził Pana od wczoraj i podczas nieobecności używał sobie na forum bo co innego ciekawego można robić na urlopie?
              • antykaczor2010 Re: nigdy nie mieliście urlopu? 16.11.10, 18:00
                a tak nawiasem mówiąc korespondencja z PGK jest na najwyższym poziomie(ręcznie dopisane Szanowny Panie Burmistrzu) :) ciekawe też ile pracowity Pan PREZES wydał decyzji w tym roku skoro w kwietniu była 2/2010 ?
                • bonel Re: nigdy nie mieliście urlopu? 16.11.10, 21:13
                  .... a w październiku 2010 r. decyzja numer 1/2010. No chyba, że każdy Prezes w PGK ma swoją numerację.
        • zaza4.4 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 18.11.10, 21:57
          i jak tam kształtuje się sprawa pozwu sądowego, czy już zdecydował się Pan go złożyć, czy może poczeka do ciszy wyborczej, aby mieć dobre wejście, a dodatkowo czy można zobaczyć treść pozwu. Stachera nie miał z tym problemu.
          • zaza4.4 Odwagi panie Uściński 19.11.10, 06:44
            Cytująć Pana wypowiedzi: "Wiem, że Pan ..... czyta to forum, więc jest to mam nadizeję sposób na szybkie dotarcie do niego."
            "Jeśli nie ma w WASZYM tekście ........ kłamstw to nie ma czego się bać. Odwagi ........ ja mam pozew gotowy, tylko wpisać nazwisko, spróbujmy to rozstrzygnąć w trybie wyborczym?"

Wiem, że Pan czyta to forum zatem proszę podać treść pozwu i kiedy Pan zgłosi sprawę do Sądu. ODWAGI
      • wasyl1978 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 16.11.10, 17:51
        Panie Piotrze...
        nie otrzyma Pan rzetelnej odpowiedzi od społki SS ....
        zapytałem oficjalnie komitet wyborczy SiS kto odpowiada za rozrzucanie śmieci wyborczych SiS ... i otrzymałem odpowiedz "urząd miasta" !!! jezeli ktoś chce kopię odpowiedzi uzyskanej na emila od SS to proszę dać znać :))))
        • owner01 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 19.11.10, 14:15
          Czy coś wiadomo w tej sprawie?
          • owner01 Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 19.11.10, 14:18
            Znalazłem to co poniżej. Czekam na szczegóły.

uscinski.pl/
            "SIS KŁAMIE wygrałem w Sądzie
            Posted on 19 Listopad 2010 by piotruscinski

Wlasnie sad oglosil orzeczenie. Czekam w na jego odpis. Szef SIS ma mnie przeprosic w Co Slychac i w faktach WWL i wplacic 4000 zł na Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej.

Piotr Uściński"
            • powstaniec_pl Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 19.11.10, 15:12
              I to jest właśnie cały SIS. Zero pomysłu na Ząbki, zero planów - tylko rzucanie błotem i tanie chwyty, niczym zagrywki "Palikmiota".
            • el_caminino Re: Czemu nabieracie wody w usta? Czas biegnie!!! 19.11.10, 15:46
              Szkoda, że pan Uściński nie napisał, w jakiej sprawie wygrał. A skoro nie napisał, to zdaje się nie miał o czym pisać. Albo inaczej: bał się, że jak napisze, to zamiast wygranej będzie jedna wielka kompromitacja. Czyz nie tak?
              A poza tym ile tych spraw w końcu Uściński wniósł do sądu, bo tak zacięcie odrazał się SiSowi i tylko jedna sprawa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka