Dodaj do ulubionych

Co z przedszkolem Jagódka

01.04.11, 14:11
Ciekawią mnie opinię na temat przedszkola Jagódka na ulicy Świerkowej. Czytałam wiele negatywnych opinii na forum ale z 2007, 2009 roku. Jak wygląda sytuacja w tym przedszkolu teraz? Proszę o opinie rodziców których dziecko chodzi lub chodziło. Dziękuje
Obserwuj wątek
    • netgater Re: Co z przedszkolem Jagódka 01.04.11, 14:24
      Pewno niewiele się zmieniło, skoro nawet nazwa została stara.
      Wiem, że przedszkole miało kłopoty z prawem, chodzi o wyłudzenie dofinansowania z gminy. Policja nawiedziła kiedyś nawet moich znajomych, żeby złożyli zeznanie czy ich dziecko faktycznie chodziło do przedszkola, jak wykazywało przedszkole.
      Ale zdaje się, że powstali jak feniks z popiołów.
      Nie polecam, bo dla mnie ta historia pokazuje, że nie tyle dzieci są dla nich ważne, co "biznes".

--------------------------------------------------------------
      • gosiapatrycja Re: Co z przedszkolem Jagódka 01.04.11, 16:28
        Zgadzam się z netgater że nic się tam nie zmieniło i liczy się tylko biznes. Znajomych dziecko chodzi do tego przedszkola ( zerówka). W każdych przedszkolach dzieci są uczone literek i cyferek. A w tym przedszkolu nie uczono ich nic. Dopiero jak rodzice się upomnieli to pani dyrektor wpadła na genialny pomysł. Dzieci które chcą się uczyć takich rzeczy za dodatkową oplata będą przychodzić na zajęcia w soboty. Ręce opadają do takiego podejścia. Przecież to jest ich psi obowiązek przygotować dzieci do szkoły. Więc jak ktoś chce wyrzucić pieniądze w błoto i niczego dziecka nie nauczyć to jak najbardziej jest to odpowiednie miejsce.
        • antypassat Re: Co z przedszkolem Jagódka 01.04.11, 17:55
          Dziekuje za odpowiedź. Miałam nadzieje że będzie inna ale o akcji z policją nie doczytałam więc faktycznie lepiej teraz poszukać następnej opcji. Dlatego moze z drugiej strony, czy możecie polecić mi jakieś przedszkole w okolicy Szwoleżerów i Powstańców. Może kogoś dzieci chodzą do Oliwiera, Krasnala czy Jasia i Małgosi. Proszę o opinię. Czas wyboru przedszkola niestety coraz krótszy.
          • sylwina128 Re: Co z przedszkolem Jagódka 01.04.11, 18:14
            Moja córka chodziła przez 3 lata. Ja byłam zadowolona, córka również. Nawet teraz wspomina i pyta się czy odwiedzimy przedszkole. W każdym przeeszkole znajdzie się coś do czego można się przyczepić. Ja jeśli miałam jakieś ale to zgłaszałam i było ok. Oczywiście zaraz ktoś napiszę, że pewnie nie jestem rodzicem tylko właścicielką przedszkola - bo tak było zawsze napisane jak ktoś napisał coś pozytywnego. Ja jestem mamą 5,5 letniej dziewczynki i kilku tygodniowej drugiej dziewczynki. Kiedyś może moja młodsza córka równieć pójdzie do Jagódki.
            • kosmat21 Re: Co z przedszkolem Jagódka 01.04.11, 21:57
              cześć:)polecam przedszkole "Pod muchomorkiem" na Saperów www.podmuchomorkiem.edu.pl/onas.html

Pozdrawiam
              • dover123 Re: Co z przedszkolem Jagódka 02.04.11, 00:22
                szukałam "biuro nieruchomości w Ząbkach" - wyskoczyło mi forum, więc korzystając z okazji wypowiem się na temat :)
                Popieram Sylwię, bo żaden rodzic nie będzie się tu wypowiadał z wiadomych (wspomnianych przez Sylwię względów).
                Jeszcze jeden news:
                "Żeby dostać się do tego przedszkola trzeba przejść specjalny psychotest (ale nie dla dziecka tylko dla rodzica)" - wymysł i fantazja Pani Dyrektor... Taka to już jest pasjonatka i artystka - jedyna w swoim rodzaju.
                Ja byłam tą szczęściarą i na 66 możliwych do zdobycia punktów dostałam 67! I jestem szczęśliwą mamą, której dziecko dostało się do Jagódki.
                PS atmosfera jest super!
                Jest to renomowane przedszkole w którym posiłki spożywa się w renomowanej miseczce, renomowanymi sztućcami, renomowany owocowy kisiel...
                Troszkę poważniej: może prościej jest odwiedzić owe przedszkole i zobaczyć.

Pozdrowionka
    • ino_fan Re: Co z przedszkolem Jagódka 28.02.17, 22:20
      Beznadzieja. Pani Dyrektor pod koniec lutego poinformowała rodziców ze od marca musza zapłacić 100 PL więcej. Z 470 PLN do 570 PLN. Po zadymie poszła "na kompromis" i przeniosła podwyżkę od 1 kwietnia. Uzasadnienie ? Wzrost kosztów i to ,że może bo to prywatne przedszkole. Pytanie co będzie w następnym roku np. w marcu -następne 100 PLN. Proszę sobie oglądać plac zabaw w tym przedszkolu nieremontowany od 10 lat. Angielski nawet dla 6/7latków płatny. To przedszkole kiedyś naprawdę było na dobrym poziomie dziś niestety ani odrobine nie przypomina tego sprzed 5 - 7 lat. Zapisałam tam dziecko z polecenia i się rozczarowałam. Nagła podwyżka tez dotyczy żłobka i wiąże się też z zabraniem dotacji czyli rodzić musi zapłacić nagle 100 + 200 PLn więcej. Od września zmieniamy.
      • ugibugi006 Re: Co z przedszkolem Jagódka 02.03.17, 01:42
        Ino_fan chyba mówisz o innym przedszkolu. Może tym na Białołęce? (nazwa ta sama ale właściciel inny). W Ząbkach jest inne czesne (około 650zł) i nie ma żłobka - tylko przedszkolaki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka