Dodaj do ulubionych

199 -Wspomnień czar

15.03.12, 12:07
Dziękuję bardzo za wspomnienia z młodości jeżdżąc linią 199 o godzinie 6 rano w kierunku placu Hallera.Zostałem zmuszony do skorzystania z w/w połączenia z powodu naprawy samochodu i muszę przyznać że autobus jest codziennie zapchany do granic możliwości.Na przystankach przy gimnazjum nr 2 i Sosnkowskiego trzeba czekać aż wszyscy wzajemnie się skurczą bo inaczej drzwi się nie domykają.Dwadzieścia lat temu to była norma ale chyba teraz powinniśmy wymagać większego komfortu podróżowania do pracy.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 12:44
      Zapewne Darmobus 3 byłby lepszy :)
      • michal0510 Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 12:56
        > Zapewne Darmobus 3 byłby lepszy :)

No właśnie, czas na Darmobus 3 i Darmobus N (nocny) :)
        Może wzorem dawnej numeracji MZK zrobić też linie przyspieszone Darmobus A,B,C :)
        • attiya Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 13:06
          może idąc za ciosem wybudować także metro - I linia będzie biegła od Urzędu do kościoła, druga do W-wy, może się przy okazji przetnie z metrem warszawskim, trzecia nie wiem, może do Rembertowa, po co się denerwować czy się zdąży czy nie w korkach, skoro pod ziemią w metrze korków nie będzie
          :D
    • corrida_pl Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 12:46
      bartek9630 napisał:

> Dziękuję bardzo za wspomnienia z młodości jeżdżąc linią 199 o godzinie 6 rano w
      > kierunku placu Hallera.Zostałem zmuszony do skorzystania z w/w połączenia z po
      > wodu naprawy samochodu i muszę przyznać że autobus jest codziennie zapchany do
      > granic możliwości.Na przystankach przy gimnazjum nr 2 i Sosnkowskiego trzeba cz
      > ekać aż wszyscy wzajemnie się skurczą bo inaczej drzwi się nie domykają.Dwadzie
      > ścia lat temu to była norma ale chyba teraz powinniśmy wymagać większego komfor
      > tu podróżowania do pracy.

Coż widać, że mieszkańcy wolą jechać 199 do Młodzieńczej niż wycieczką do M1 via D1 i D2
    • rukwiak Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 13:43
      Oj widać Panie Bartku, że Pan już dawno z komunikacji nie korzystał. Bo te wątpliwe przyjemności podróżowania dotyczą dużej części autobusów. Ja ze 199 nie korzystam ale to o czym Pan pisze mnie niestety ale nie chce ominąć bo inne autobusy czy to na wileńskim czy dalej mają ten sam problem w godzinach szczytu.. :(
      • sibeliuss Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 14:30
        Warszawy nie stać na darmobus :)
    • sportif Re: 199 -Wspomnień czar 15.03.12, 15:08
      typowy syndrom odstawienia od samochodu, też tak kiedyś miałem jak mi się rozkraczył w najmniej odpowiednim miejscu i czasie.
    • vovv3 Zmienic trasę D1 (w.P) 20.03.12, 07:54
      Trzeba zmienic całkowicie przebieg trasy D1 w wersji przez Piłsudskiego - tzn. Powinna to byc linia kursujaca od M1 jednokierunkowo Wolności - Batorego - Stacja KM - Piłsudskiego - Powstańców - Maczka - Skorupki - Orla - 3 maja - Batorego - JP2 - Klamrowa - Łodygowa - Radzymińska - M1. Byłby zapewniony dojazd Ząbek południowych do przystanku "Młodzieńcza" oraz do KM.
      • duze.piwo Re: Zmienic trasę D1 (w.P) 20.03.12, 10:40
        Primo - taką trasą omijasz szkoły w północnej części miasta, Podstawówkę nr 2, Gimazjum nr 2, szkoły katolickie. Chociaż podstawówkę można by obsłużyć przystankiem na JPII przy Bema

Secundo - jest zakaz skrętu w lewo dla jadących z przejazdu w JP II

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka