26.07.12, 12:02
Wiecie gdzie znajduje się w Ząbkach serwis drukarek? Mam takie urządzonko HP:

www.google.pl/imgres?q=hp+psc+1219&um=1&hl=pl&sa=N&rlz=1C1AVSX_enPL416PL416&biw=1280&bih=709&tbm=isch&tbnid=ckdj-YeU3n5JVM:&imgrefurl=http://www.partshere.com/models/hpprinters.asp%3Fprinter%3DQ7283A&docid=k_PIG6uzEvfjrM&imgurl=http://www.partshere.com/images/products/Q7283A.gif&w=324&h=213&ei=IBURUM_fMdDmtQaNiYCADA&zoom=1

i nie chce chce mi pobierać kartek do drukowania :(

Może ktoś wie co mogło wysiąść albo jak to samemu (o ile to możliwe) naprawić w szybki sposób? :) Zapewne i tak potrzebny będzie serwis. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • sportif Re: Drukarka 26.07.12, 12:21
      typowy objaw, gumowe rolki pobierające papier się troszkę wytarły. W serwisie HP jest opłata ryczałtowa 670zł - czyli kilka razy więcej niż ta drukarka jest warta. Wyrzucić i kupić drugą lub iść do najbliższego sklepu z tuszami i zapytać.
      • amelia1234-89 Re: Drukarka 26.07.12, 12:28
        Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślę, że chyba lepiej kupić nową, bo to koszt ok. 150-200 zł. Naprawa starej może być nie opłacalna, ale może to jakiś malutki uszczerbek :)
        • aizara Re: Drukarka 26.07.12, 12:32
          Na ul. 3 maja jest serwis Drukarek
        • raptor73 Re: Drukarka 26.07.12, 18:00
          Spirytusem przeczyść gumową rolke bo może tłuszcz i kurz ją zabrudziły - jak nie pomoże to rzeczywiście warto pomyśleć o nowym sprzęcie bo podstawowe czyszczenie w serwisie będzie kosztowało ze 100 zł

• dzedlajga Re: Drukarka 26.07.12, 15:32
      moje doświadczenie z hp jest takie, że przy moim użytkowaniu urządzenie drukarka-skaner-ksero starcza mi przeciętnie na 2 lata, co by znaczyło, że obecna już się kończy, ale jakoś póki co niczego niepokojącego nie zauważyłam. Ostatnią, kupiłam chyba za 50zł (egzemplarz powystawowy) - tusze kosztowały więcej niż sama drukarka. Więcej nie kupię nówki ze sklepu, bo i tak po dwóch latach pójdzie do kosza (miałam już chyba z 5). Jedynie taki stary DeskJet nie chciał się zepsuć, nikt go nie chciał ode mnie bo bez koloru i innych bajerów i musiałam wyrzucić, bo mi na ksero i skanerze zależało a nie mam miejsca na kilka sprzętów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka