Dodaj do ulubionych

Gdzie te dziury ?

15.09.12, 11:35
Wczoraj jadąc przez Ząbki uświadomiłem sobie, że praktycznie nie ma po drodze dziur.
Są miejsca gdzie jest nierówno (Legionów, Kołłątaja) ale od kilku tygodni nie widziałem żadnego większego ubytku. Wygląda na to, że wreszcie je połatali i wreszcie jest normalnie.
Ale czy na pewno, może gdzieś się jeszcze uchowały ?

Obserwuj wątek
    • attiya Re: Gdzie te dziury ? 17.09.12, 16:00
      usmialam sie :D
      Sory ze bez znakow interpunkcyjnych, z tel pisze :P
      Lodygowa, Klamrowa, Bema, Nowa, Kolejowa, Moniszuki, Wojska Polskiego, Prusa, kawalek 3 go maja, Poniatowskiego, Targowa, przecudna jest Kollataja kolo strazy pozarnej - mozna tam sproty ekstremalne uprawiac, Pilsudskiego
      malo?
      na pewno forumowicze zaraz nastepne ulice wpisza
      haha, nie ma dziur, dobre sobie
      zabki to najbardziej dziurawa dziura
      • duze.piwo Re: Gdzie te dziury ? 20.09.12, 23:36
        attiya napisała:
        > na pewno forumowicze zaraz nastepne ulice wpisza

No jakoś nie wypisali.
        A co do tego co napisałaś
        Łodygowa - świeża nakładka, gdzie masz tam dziury ? pozatym to droga wojewódzka. Chyba że na odcinku Warszawskim
        Kolejowa - też nie zauważyłem, prędkości rozwijane przez niektórych wskazują, że bezstresowa się tam jeździ - poz atym to droga powitowa.
        Piłsudskiego - zapewne chodzi o odcinek od cmentarza do świateł nie jest w najlepszej kondycji, ale dużych ubytków nie kojarzę - to droga pod pieczą powiatu Podobnie jak Wojska Polskiego,
        Na WP kojarzę koleinę na rondzie przy skręcie z Leszyckiego w WP, ale dziur już tam nie ma.
        Kołłątaja w okresie objazdów była połatana, ale puszczenie dużego ruchu zostawiło na niej ślady jest nierówna i nadaje się do przebudowy, ale dużych dużych dziur nie kojarzę.
        Gdzie na Poniatowskiego i Targowej ?
        3 maja - na odcinku tunelowym jest obecnie połatana
        Klamrową dawno nie jechałem, podobnie Bema, Nową, Moniuszki i Prusa, aż z ciekawości się tam przejadę.

> haha, nie ma dziur, dobre sobie
        > zabki to najbardziej dziurawa dziura

Tak, to chyba w Markach dawno nie byłaś
        Jeżdżę sporo po terenie powiatów okołowarszawskich i Ząbki nie odstają w kwestii stanu dróg gminnych od średniej. A są miejsca gdzie jest o wiele gorzej wspomniane Marki, które zniszczyły sobie ulice robiąc kanalizację i nie dbając o właściwe odbudowanie podbudowy i nawierzchni w miejscach wykopów .
        pamiętam stan dróg w Ząbkach 10-15 lat temu, było znacznie więcej dziur i niesamowity urodzaj progów zwalniających. W prównaniu z tamtymi ulicami, to teraz jest naprawdę duży postęp chociaż do ideału jeszcze bardzo daleka i kosztowna droga.

Większość prac na ulicach w Ząbkach to doraźne łatanie, które w tym roku ruszyło jakoś późno. Brakuje programu frezowań takiego jak zrobiła Warszawa. Wiele chodników jest w tragicznym stanie jak sięgam pamięcią, to nie mogę sobie przypomnieć remontu chodnika w Ząbkach.
        • route67 Re: Gdzie te dziury ? 21.09.12, 00:45
          duze.piwo napisał:

> attiya napisała:
          > > na pewno forumowicze zaraz nastepne ulice wpisza

Powstańców - szczególnie końcowy odcinek na wlocie do Żołnierskiej - to jest dopiero majstersztyk.

> No jakoś nie wypisali.
          > A co do tego co napisałaś
          > Łodygowa - świeża nakładka, gdzie masz tam dziury ? pozatym to droga wojewódzk
          > a. Chyba że na odcinku Warszawskim
          > Kolejowa - też nie zauważyłem, prędkości rozwijane przez niektórych wskazują, ż
          > e bezstresowa się tam jeździ - poz atym to droga powitowa.
          > Piłsudskiego - zapewne chodzi o odcinek od cmentarza do świateł nie jest w najl
          > epszej kondycji, ale dużych ubytków nie kojarzę -

Litości...musisz mieć jakiegoś Jeepa chyba :) Piłsudskiego od kościoła do giełdy do końca cmentarza to przeciez masakra jakaś, szczególnie te boskie studzienki, gdzie albo odwalasz slalom albo robisz zawieszenie po roku takiej jazdy. To ja juz wole objeżdżać Zycha/Skrajną ten ser szwajcarski...

to droga pod pieczą powiatu P
          > odobnie jak Wojska Polskiego,
          > Na WP kojarzę koleinę na rondzie przy skręcie z Leszyckiego w WP, ale dziur już
          > tam nie ma.
          > Kołłątaja w okresie objazdów była połatana, ale puszczenie dużego ruchu zostawi
          > ło na niej ślady jest nierówna i nadaje się do przebudowy, ale dużych dużych dz
          > iur nie kojarzę.
          > Gdzie na Poniatowskiego i Targowej ?
          > 3 maja - na odcinku tunelowym jest obecnie połatana
          > Klamrową dawno nie jechałem, podobnie Bema, Nową, Moniuszki i Prusa, aż z cieka
          > wości się tam przejadę.
          >
          > > haha, nie ma dziur, dobre sobie
          > > zabki to najbardziej dziurawa dziura
          >
          > Tak, to chyba w Markach dawno nie byłaś
          > Jeżdżę sporo po terenie powiatów okołowarszawskich i Ząbki nie odstają w kwesti
          > i stanu dróg gminnych od średniej. A są miejsca gdzie jest o wiele gorzej wspom
          > niane Marki, które zniszczyły sobie ulice robiąc kanalizację i nie dbając o wła
          > ściwe odbudowanie podbudowy i nawierzchni w miejscach wykopów .
          > pamiętam stan dróg w Ząbkach 10-15 lat temu, było znacznie więcej dziur i niesa
          > mowity urodzaj progów zwalniających. W prównaniu z tamtymi ulicami, to teraz j
          > est naprawdę duży postęp chociaż do ideału jeszcze bardzo daleka i kosztowna dr
          > oga.
          >
          > Większość prac na ulicach w Ząbkach to doraźne łatanie, które w tym roku ruszy
          > ło jakoś późno. Brakuje programu frezowań takiego jak zrobiła Warszawa. Wiele c
          > hodników jest w tragicznym stanie jak sięgam pamięcią, to nie mogę sobie przypo
          > mnieć remontu chodnika w Ząbkach.

Przyzwoicie to wygląda co najwyżej Jana Pawła czy Wolności, Batorego też jest znośne. I tyle. Raczej za mało na zachwyty...

• michal0510 Re: Gdzie te dziury ? 17.09.12, 16:26
      > Wczoraj jadąc przez Ząbki uświadomiłem sobie, że praktycznie nie ma po drodze d
      > ziur.

Po kilku głębszych świat ogólnie wydaje się piękniejszy, ale prowadzić w takim stanie się nie powinno!
      • duze.piwo Re: Gdzie te dziury ? 20.09.12, 22:59
        michal0510 napisał:
        > Po kilku głębszych świat ogólnie wydaje się piękniejszy, ale prowadzić w takim
        > stanie się nie powinno!

Co Ty powiesz ?
        A może powinno się zwracać uwagę na drogę,
        Stwierdziłem, że na drogach po których się poruszam w Ząbkach, nie muszę już manewrować aby omijać dziury bo tych dziur po prostu nie ma.
        Nie twierdzę, że wszystko jest gładkie jak stół bo to nie jest prawdą.
        Na wielu ulicach jest więcej łat niż oryginalnego asfaltu, przez co nie są równe a wiele się kwalifikuje do generalnego remontu lub przebudowy W wielu przypadkach asflat jest wylany na warstewce piachu, a nie na porządnej podbudowie.
        Ale dziur nie widzę. Chociaż np. Żeromskiego znowu zaczynają robić się spękania i za kilka tygodni ponownie trzeba będzie ją łatać. Tutaj nakładka powinna zostać zrobiona w pierwszej kolejności.
        Dużym problemem są też studnie kanalizacyjne , jedne wysadza i robią się hopki inne przeciekają i robią się w tym miejscu dołki. Są miejsca gdzie oba zjawiska występują jednocześnie np. na Sikorskiego, co już jest niebezpieczne bo w wyniku obu procesów nierówności sięgają kilkunastu cm.

• xymark Re: Gdzie te dziury ? 21.09.12, 08:37
          A próbowałeś z Powstańców skręcić w Żołnierską? Tam chyba jest jakieś przeklęte miejsce. Może dlatego że jest na granicy Ząbek i Zielonki. Ile razy już ten skręt tam był robiony i nigdy nie przetrwał dłużej niż miesiąc.
          Co do reszty ulic to poczekaj z 2 miesiące. Te wszystkie łaty z asfaltu w całych Ząbkach popłyną w siną dal.
          • drugidundy Re: Gdzie te dziury ? 21.09.12, 12:18
            xymark napisał:

> A próbowałeś z Powstańców skręcić w Żołnierską?

Krater jest okrutny, ale to już chyba nie Ząbki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka