zaza4.4
17.04.13, 10:44
Ponownie witam Perkowskiego i Uścińskiego, czyli burmistrza i starostę (obaj nominalnie mieszkańcy Ząbek).
Szanowni panowie, jeśli waszym zadaniem, jako włodarzy miasta i powiatu, było urządzenie rajdu przełajowego trial-u, to uprzejmie informuję, że się wam udało. Chcę też od siebie dodać, że gratuluje wam osiągnięć w tym zakresie, jak domyślam się po wybudowaniu toru będą przyznawane nagrody za szczególne osiągnięcia w sportach motorowych. Niestety obaj panowie zapomnieli poinformować mieszkańców w trakcie kampanii wyborczej, aby kupili sobie samochody terenowe. Jak sądzę przez dwa lata większości udałoby się wymienić pojazdy. A tak mamy wspaniały tor na ul. Piłsudskiego, Skorupki oraz większości innych ulic w mieście.
Dlatego raz jeszcze pragnę panom podziękować za ich wspaniały sukces. Jestem pewna, że rozwiniecie swoje talenty w szerszym zakresie, jako posłowie i wojewodowie. Dzięki tej światłej działalności pozostali mieszkańcy Polski będą mogli sławić wasze rodzinne miasto, jako kolebkę innowacyjnej myśli technicznej.
„Czasem, aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego miasta burmistrz Perkowski Robert. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam burmistrz sto lat!”