Dodaj do ulubionych

Porządki na ulicy Powstańców

11.07.13, 15:53
Witam,

Czy ktoś się orientuje, co powstaje na ulicy Powstańców, jadąc w kierunku ronda po prawej stronie przed kościołem?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tomasztdi Re: Porządki na ulicy Powstańców 11.07.13, 19:12
      wiezowiec firmy dozbud
      • careta Re: Porządki na ulicy Powstańców 11.07.13, 20:35
        Czyli ulica w tym miejscu nie będzie poszerzana? Podobno nie dało się jej rozbudować ze względu na stojące tam rudery. Miasto miało to wykupić i dopiero wtedy poszerzać Powstańców.
        • ek.0 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 08:40
          Powinna być pozostawiona rezerwa pod drogę i deweloper nie powinien dostać pozwolenia na budowę w jej pasie - wszędzie oprócz tego miejsca taka rezerwa jak widać jest.

Jeżeli Dozubud dostał takie pozwolenie to ktoś z UM powinien za to oberwać.
          • anusik123 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 08:53
            kolejny blok - super, już w ogóle nie będzie można przejechać.

A co do pozwolenia na budowę to jak pisało już na tym forum wiele osób Urząd Miasta nic do tego nie ma, bo pozwolenie wydaje Starostwo w Wołominie
            • cocteau99 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 13:09
              anusik123 napisała:

> A co do pozwolenia na budowę to jak pisało już na tym forum wiele osób Urząd Mi
              > asta nic do tego nie ma, bo pozwolenie wydaje Starostwo w Wołominie

I równie wiele osób pytało: "I co z tego?" Starostwo w Wołominie i władze Ząbek nie ukrywają, jak wiele ich łączy politycznie i nie tylko. A urzędnicy starostwa podlegają służbowo ... byłemu prezesowi PGK Ząbki. Nawet to nie śmieszne...
    • damasek Re: Porządki na ulicy Powstańców 14.07.13, 11:03
      Dobrze by było, jakby przewidzieli miejsca na dole na jakąś działalność gospodarczą typu sklepy czy knajpy, tak jak to wygląda w nowym budynku LCC na Powstańców. Widać, jak takich miejsc brakuje, bo bardzo dużo ludzi tam robi zakupy czy siedzi w knajpie. Oby więcej przestrzeni publicznej tego typu w Ząbkach w tym rejonie. I remont Powstańców do końca, ten piach to tragedia.

A tak na marginesie, czy ktoś się orientuje, czy w lesie sąsiadującym z ciepłownią były plany, aby powstał park? Coś mi się zdaje, że kiedyś czytałem na te temat, kojarzycie coś?

Pozdrawiam
      • pi0trw Re: Porządki na ulicy Powstańców 23.07.13, 08:36
        O parku nie słyszałem, była za to mowa o cmentarzu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka