damasek 11.07.13, 15:53 Witam, Czy ktoś się orientuje, co powstaje na ulicy Powstańców, jadąc w kierunku ronda po prawej stronie przed kościołem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasztdi Re: Porządki na ulicy Powstańców 11.07.13, 19:12 wiezowiec firmy dozbud Odpowiedz Link Zgłoś
careta Re: Porządki na ulicy Powstańców 11.07.13, 20:35 Czyli ulica w tym miejscu nie będzie poszerzana? Podobno nie dało się jej rozbudować ze względu na stojące tam rudery. Miasto miało to wykupić i dopiero wtedy poszerzać Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
ek.0 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 08:40 Powinna być pozostawiona rezerwa pod drogę i deweloper nie powinien dostać pozwolenia na budowę w jej pasie - wszędzie oprócz tego miejsca taka rezerwa jak widać jest. Jeżeli Dozubud dostał takie pozwolenie to ktoś z UM powinien za to oberwać. Odpowiedz Link Zgłoś
anusik123 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 08:53 kolejny blok - super, już w ogóle nie będzie można przejechać. A co do pozwolenia na budowę to jak pisało już na tym forum wiele osób Urząd Miasta nic do tego nie ma, bo pozwolenie wydaje Starostwo w Wołominie Odpowiedz Link Zgłoś
cocteau99 Re: Porządki na ulicy Powstańców 12.07.13, 13:09 anusik123 napisała: > A co do pozwolenia na budowę to jak pisało już na tym forum wiele osób Urząd Mi > asta nic do tego nie ma, bo pozwolenie wydaje Starostwo w Wołominie I równie wiele osób pytało: "I co z tego?" Starostwo w Wołominie i władze Ząbek nie ukrywają, jak wiele ich łączy politycznie i nie tylko. A urzędnicy starostwa podlegają służbowo ... byłemu prezesowi PGK Ząbki. Nawet to nie śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
damasek Re: Porządki na ulicy Powstańców 14.07.13, 11:03 Dobrze by było, jakby przewidzieli miejsca na dole na jakąś działalność gospodarczą typu sklepy czy knajpy, tak jak to wygląda w nowym budynku LCC na Powstańców. Widać, jak takich miejsc brakuje, bo bardzo dużo ludzi tam robi zakupy czy siedzi w knajpie. Oby więcej przestrzeni publicznej tego typu w Ząbkach w tym rejonie. I remont Powstańców do końca, ten piach to tragedia. A tak na marginesie, czy ktoś się orientuje, czy w lesie sąsiadującym z ciepłownią były plany, aby powstał park? Coś mi się zdaje, że kiedyś czytałem na te temat, kojarzycie coś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pi0trw Re: Porządki na ulicy Powstańców 23.07.13, 08:36 O parku nie słyszałem, była za to mowa o cmentarzu... Odpowiedz Link Zgłoś