Dodaj do ulubionych

Zaginął Kot !!!

03.08.13, 17:13
30 lipca na Osiedlu Słonecznym II (róg ul. Kopernika i Powstańców) zaginął roczny kot. Umaszczenie typu "whiskas" - szaro-czarny, pręgowany, czarna końcówka ogona i czarne poduszki u wszystkich 4 łapek. Nazywa się Franio, jest raczej nieufny wobec obcych, na pewno teraz mocno przestraszony. Bardzo proszę o wszelkie informacje, w domu czeka zrozpaczona czterolatka... Nagroda !!! tel. 691 190 750
Obserwuj wątek
    • oldboy42wawa Re: Zaginął Kot !!! 03.08.13, 22:03
      taktyka szukania kotów polega na głębokiej analizie miejsca i okolicznośći zaginięcia ( podobnie jak w przypadku ludzi ) - i szukanie w godzinach aktywności kotów tj. 21 wieczorem i 4 rano w pobliżu miejsca zaginięcia - większość zaginionych kotów odnajduje się bardzo blisko miejsca zaginięcia - niestety przestraszony kot potrafi się tak ukryć że nawet patrząc na niego nie będziemy go widzieć wychodzi dopiero jak głód stanie się silniejszy niż strach
      • evi78 Re: Zaginął Kot !!! 03.08.13, 22:15
        właśnie tak robię, na razie nic. Dziękuję.
    • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 06.08.13, 10:28
      nie trzeba bylo go wypuszczac samopas

przy okazji zna ktos jakis skuteczny odstraszacz na koty? (pies nie wchodzi w gre ;)) tak zeby nie zrobic siersciuchowi krzywdy ale zeby przestal lubic moj ogrodek.
      • robertrobo Re: Zaginął Kot !!! 06.08.13, 13:09
        - czujka+zraszacz
        - pastuch elektryczny
        - megafon podłącz pod żonę, żeby szczekała na zewnątrz
        - allegro.pl/listing/listing.php?string=odstraszacz+kot%C3%B3w&search_scope=category-126184

• oldboy42wawa Re: Zaginął Kot !!! 06.08.13, 15:17
          wpie...nie się z butami w czyjś wątek jest niegrzeczne i niezgodne z netykietą jak masz problem to przecież możesz założyć własny wątek ohyda
          • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 08.08.13, 14:10
            policz do 10 i ochlon taka piekna pogoda nie ma co sie denerwowac ;) sorry ale nie podchodze emocjonalne do watkow na jakims forum. tak czy inaczej dyskusja jest o kotach - ktos zgubil a ja pragne tych zagubionych ewentulanych gosci odstraszyc :D
        • evi78 Re: Zaginął Kot !!! 06.08.13, 20:56
          nie wiem jakim trzeba być bydlakiem bez serca żeby pod postem o poszukiwaniach przyjaciela zamieszczać tak chamskie i nieludzkie komentarze. Kot był domowy, nie wychodzący na dwór, a zaginięcie tragicznym splotem wypadków. Stan uczuć moich i mojej córki z powodu zaginięcia Franka, dla takich jak wy zapewne jest kompletnie niezrozumiały.
          • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 08.08.13, 14:24
            licz sie ze slowami, nie zycze sobie obrazliwych uwag pod moim adresem. wydaje ci sie ze w internecie jestes bezkarny/a?
        • kerajm Re: Zaginął Kot !!! 07.08.13, 08:15
          dzięki za reklamę, myślałem że oprócz wiatrówki nic nie przegoni bezdomnych kotów z mojej posesji a są inne metody
        • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 08.08.13, 14:31
          dziekuje.

zony nie mam :D ale cos z allegro moze wybiore
          • oldboy42wawa Re: Zaginął Kot !!! 08.08.13, 20:14
            Karla znam zasady internetu mimo wszystko uważam że określenie bydlak jak najbardziej do ciebie pasuje
            • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 11.08.13, 22:22
              bardzo sie przejelam:) naprawde :D

koty juz zniechecilam do mego ogrodka, takze well done.

i naprawde lepiej trzymac siersciucha na smyczy czy czyms tam bo potem poszukiwania trwaja i trwaja
              • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 11.08.13, 22:25
                kot to juz takie zwierze ze sie specjalnie nie przywiazuje do czlowieka i jak pojdzie to ciezko go "wytropic"
                nie wiem co was tak dziwi ze ktos nie chce cudzych kotow - nie kazdy jest fanem kocich kup w ogrodku. zdecydowanie wole jak jest czysto i moje dzieci moga sie bawic!
                • evi78 Re: Zaginął Kot !!! 11.08.13, 22:36
                  tu nie chodzi o to czy ktoś koty lubi czy nie, czy może chce je zniechęcić do własnego ogródka. Temat był jasny - ZAGINĄŁ KOT. I wg mnie to absolutnie nie miejsce na komentarze o wiatrówce, szczuciu psami czy też nawet teksty "trzeba było pilnować". Szukasz sposobu na odstraszenie sierściuchów ? załóż wątek o tym temacie. Ja szukam przyjaciela, członka rodziny. I nie zaginął on podczas jednego z wielu spacerów po osiedlu - to był WYPADEK. Kot nie wychodził z mieszkania. Czytanie bezdusznych tekstów to ostatnie czego mi trzeba. Ludzie, co z Wami ? kompletna znieczulica was ogarnęła ? skąd w was tyle jadu, złośliwości...?
                  • karla1977 Re: Zaginął Kot !!! 11.08.13, 22:51
                    od dziecka mialam psy, zaden mi nie zagina bo nie biegal samopas i wyprowadzany byl zawsze przez osobe dorosla. wszytkie dozyly swoich dni i odeszly ze starosci. wiec sorry ale nie rozumiem postow typu: zaginal pies/kot itd itp. masz zwierzaka to pilniuj. wypadek - tez cos.
                    • jezioranne Re: Zaginął Kot !!! 12.08.13, 14:45
                      Tak jest, chcesz miec kota - to go pilnuj!!! - w przeciwnym razie zniknie w "trójkącie bermudzkim". Mam ten sam problem z obcymi wałesającymi się kotami. Bardzo dobrze, że zaginął - może to czegoś właściciela nauczy.... chociaż osobiście watpię... życie nie potwierdza tej tezy...
                      • oldboy42wawa Re: Zaginął Kot !!! 13.08.13, 19:25
                        powtórzę za autorką wątku nie mam pretensji o to że ktoś nie lubi kotów ja nie lubię ludzi na ten przykład - twoje podwórko twój gnój mam poszanowanie prywatnej własności - ale to nie o tym wątek i takie wpisy konkretnie w tym wątku to jest w czystej formie trollowanie
                        EOT
                  • asiulka2234 Re: Zaginął Kot !!! 24.09.13, 18:29
                    Mam do oddania 3miesięcznego czarnego kotka jakby Pani chciała ;) cały czas przebywa z dziećmi i bardzo je lubi ;)
                    tutaj podaje link i proszę o kontakt jakby się Pani zdecydowała.

www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta/targowek/oddam-natychmiast-526240216
                    • evi78 Re: Zaginął Kot !!! 24.09.13, 20:39
                      Mój Kot się odnalazł - po ponad miesięcznej tułaczce :) Dziękuję za pomoc - bo wielu ludzi na prawdę życzliwie podeszło do tematu... Pozdrawiam.
                      • asiulka2234 Re: Zaginął Kot !!! 24.09.13, 21:01
                        Jakby ktoś chciał kotka to niech Pani mnie poleci ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka