Dodaj do ulubionych

Do Zarządu - segregowanie odpadów

02.03.14, 20:42
Jako wspólnota zadeklarowaliśmy segregację odpadów.
W sobotę wieczorem lub w nocy sob/niedziela jakiś mieszkaniec wywalał swoje znacznej wielkości kartony do śmietnika kolo budynku C ( np karton po telewizorze ) . Załadował kartony w całości do kontenerów z odpadami mieszanymi uważając, że pozbył się problemu.
Proszę aby ochrona przejrzała monitoring i spróbowała namierzyć tego inteligenta.
Obserwuj wątek
    • nowywzabkach Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 02.03.14, 21:37
      Najprawdopodobniej zrobil to moj 15 syn, ktory pomagal mi przy porzadkach po remoncie mieszkania. Jest niepelnoletni wiec ja odpowiadam za niego. Okresl jeszcze raz swoj problem sasiedzie, zebym mogl jak najlepiej Cie zrozumiec. Jak mniemam zagladales do kartonow i jestes pewny ze smieci nadawaly sie do segregacji, kartony nie byly wkleju do plytek (co dyskryminuje jako papier czy karton). Moze chodzi o cos innego.
      • nowywzabkach Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 02.03.14, 21:39
        ... poza tym tobil to w dzien inteligencie.
        • mieszkaniecvitalpark Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 04.03.14, 08:13
          Ręce opadają. ANDREWA, zajmij się sobą i swoją rodziną lepiej. Problemu szukasz i śledzisz już sąsiadów w śmietniku? Opanuj się człowieku. Jestem osobą trzecią ale widząc jaki już mamy stan śledzenia sąsiadów ręce mi opadają.

Dlaczego z golasem nic nie zrobiłeś? Najlepiej na forum obsmarowywać innych?

Wracając do tematu segregacji śmieci - ja również nie segreguję i wrzucam wszystko do mieszanych. Dlaczego? Widziałeś pewnie jak przyjeżdżają śmieci zabierać. Mimo, że posortowane i tak lecą do jednego kosza. Po co więc segregować? Lepiej tym tematem się zajmij, przynajmniej pożytek jakiś będzie.
          • vp_ordnung_muss_sein Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 04.03.14, 09:20
            mieszkaniecvitalpark napisał(a):
            > Wracając do tematu segregacji śmieci - ja również nie segreguję i wrzucam wszys
            > tko do mieszanych. Dlaczego? Widziałeś pewnie jak przyjeżdżają śmieci zabierać.
            > Mimo, że posortowane i tak lecą do jednego kosza. Po co więc segregować? Lepie
            > j tym tematem się zajmij, przynajmniej pożytek jakiś będzie.

Teraz to sąsiad się nie popisał, powtarzając na forum mity :)
            Po śmieci przyjeżdżają dwie firmy: jedni biorą segregowane, drudzy mieszane. Śmieci segregowane jadą do sortowni, gdzie są ponownie rozdzielane na grupy, a takie segregowanie wstępne na osiedlu przyspiesze te prace kilkukrotnie oraz pozwala odzyskać wiele materiałów wtórnych, które można odsprzedać. Dlatego wywóz segregowanych śmieci jest tańszy. To działa i zabieranie śmieci segregowanych do jednej śmieciarki w niczym nie przeszkadza...
            Natomiast jeśli sąsiad będzie w dalszym ciągu wyrzucał wszystkie śmieci do mieszanych, to firma od wywozu śmieci komunalnych (mieszanych) może w każdej chwili zgłosić nieprzestrzeganie złożonej deklaracji (robią zdjęcia!) i wszyscy zapłacimy 2 razy więcej...
            • nowywzabkach Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 04.03.14, 09:55
              To ja sie powtorze. Kartony, ktore byly wyrzucane po remoncie byly upaprane roznymi budowlanymi zaprawami i wiem na 100%, ze takie nie kwalifikuja sie jako segregowany karton, Zadalem sobie trud zeby popakowac to w wieksze opakowania, by pojedyncze nie fruwaly potem po calym smietniku. Z mojej strony temat uwazam za wyczerpany.
          • lubljana Re: Do Zarządu - segregowanie odpadów 06.03.14, 10:19
            mieszkaniecvitalpark napisał(a):

>>
            > Wracając do tematu segregacji śmieci - ja również nie segreguję i wrzucam wszys
            > tko do mieszanych.

Oby tego nikt z gminy nie przeczytał, albo gminie nie doniósł ;-) - ale będzie wiadomo kogo szukać i komu wysłać podwyższony rachunek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka