dundy123 22.02.05, 11:01 Ile czekaliście na wpis do KW w Wołominie? Kupiłem mieszkanie w maju 2004 i jak dotąd nie mam żadnej informacji z sądu. Zastanawiam się ile trzeba jeszcze czekać...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woland1 Re: Wpis do KW 22.02.05, 12:40 Generalnie mają na to 3 miesiące - ja czekałem równe 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
zabkiadam Re: Wpis do KW 22.02.05, 12:41 Wpis do księgi to około miesiąc czasu , najlepiej zadzwonić do Sądu w Wołominie Wydział Ksiąg Wieczystych i samemu się dowiedzieć. Pozostaje jeszcze jedno pytanie : czy Twój notariusz dopełnił wszystkich formalności i złożył odpowiedni wniosek w sądzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Wpis do KW 22.02.05, 13:54 Jak z dziećmi... jak sam nie przypilnujesz to nic nie załatwią jak trzeba. Co za kraj... Więc muszę zadzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
panbert Re: Wpis do KW 23.02.05, 13:52 Ja czekałem jakieś 8 miesięcy. Zadzwoń do sądu i zobacz co sie dzieje, jaki sędzia zajmuje sie tą sprawą. Sędziowie maja dyżury i mozna z nimi porozmawiać osobiście, ale czy to pomaga nie wiem. Możesz też napisać podanie do prezesa sądu o przyśpieszenie, czasem działa, u mnie zadziałało przy wpisywaniu hipoteki. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dundy123 Re: Wpis do KW 23.02.05, 19:18 Okazuje się, że wpisali juz w listopadzie, ale nie wysłali potwierdzenia... Chyba na znaczki nie mają...:) Odpowiedz Link Zgłoś
cnjry Re: Wpis do KW 24.02.05, 18:21 14 miesiecy ze wzgledu na oszustwa jakich dopelnil sie deweloper. Odpowiedz Link Zgłoś