Dodaj do ulubionych

NIe dajcie sobie wciskać kitu o meldunkach

18.03.05, 23:36
Wyczytałem, że powodem dla którego nie inwestuje się w południowe Ząbki to
fakt, ze dużo ludzi się nie melduje. Jak można tak bezczelnie kłamać i
zamydlać oczy - zróbcie test iddźcie do UM i zapytajcie ile obecnie jest
pracujacych zarejestrowanych i zameldowanych mieszkańców Ząbek i ile z ich
róznorakich wypłat (podatków) idzie na Ząbki tylko konkretnie. Swoja drogą
ci co działalności prowadzą i mają same straty hahaha to co zabierają Ząbkom.
A dalej jedźcie do US w WSołominie i zapytajcie o to samo ile wpływa kto to
rozdziela itd. Powiedzawam ze to nie są jawne informacje itd. Tak nas w d...
rżną właśnie i robią debili. Przydział pieniędzy ze Skarbu PAństwa, poprzez
Samorządy itd. nie jest wcale uzależniony od wysokości podatków - oni sami
nie wiedzą co i jak ile idzie - większosć jest z zagospodarowania, inwestycji
przedsiębierczości itd. To tak jak robili z Kasami chorych wała z ludzi - że
jak potrzeby są większe tam to tam pieniądze idą - a ile lewych było zabiegów
o których sami pacjenci nie wiedzieli - szczyt absurdu facetowi zrobili
badanie ginekologiczne hahha itd. A co skoro ludzie są nie zameldowani to
czemu podatek od nieruchomości płacą? Poza tym zobaczcie kasa od developerów
z inwestycji wpływa duża za działki itd. do UM Południe jest tymi
inwestycjami zawalone - to ja się pytam gdzie jest kasa od tych inwestorów na
drogi i ulice co sie dzieje z tymi pieniędzmi na diety idą dla radnych czy
jak - czy może inwestuje sie je w Wołominie - bo nic z tego nie rozumiem.
Obserwuj wątek
    • cfaniakmiodowy Re: NIe dajcie sobie wciskać kitu o meldunkach 18.03.05, 23:40
      I jeszcze jedno jak się zameldujecie to wyślijcie dzieciaki do pracy bo na
      przedszkola i szkoły nie będzie miało miasto - zostaną same prywatne czy jak bo
      dzieci podatków nie płacą hahaha no i szukajcie tych działalności, które mają
      duże koszty bo zabierają nam dotacje przyznawane za podatki hahah
    • wiecko Re: NIe dajcie sobie wciskać kitu o meldunkach 19.03.05, 18:40
      Bądźcie świadomi, mili Państwo, że to od miejsca zamieszkania - a nie zameldowania - zależy, w którym Urządzie Skarbowym należy się rozliczać. Ja nie jestem zameldowany w Ząbkach, ale US w Wołominie się o mnie upomniał, kiedy w NIP-3 niechcący podałem faktyczny ząbkowski adres, i od tego czasu rozliczam się w Wołominie.
      • woland1 Re: NIe dajcie sobie wciskać kitu o meldunkach 19.03.05, 19:52
        To ciekawostka dopiero - w formularzu podajesz miejsce zameldowania i adres do
        korespondencji. Jeśli np. ktoś kto jest zameldowany w pomorskim i tam znajduje
        się jego siedziba a w Ząbkach ma mieszkanie i tu załóżmy pomieszkuje to co to
        ma wspólnego z rozliczaniem się w Wołominie? A co jeśli tu mieszkam pół
        miesiąca i w pomorskiem pół a kolejne 2 miesiące jestem poza granicami Polski a
        jeszcze kolejny miesiac siedzisz w wielkopolskim? Kto nawet jeśli mieszkasz tu
        udowodni ci stan faktyczny. W Nip-1 wszyscy wpisują obszar działalności - cała
        Polska. A co jesli w Pomorskeim mają lepszy program wspierania
        przedsiebiorczości i ktoś ma tam 60 % swojego buissnesu a 40 na terenie powiatu
        wołomińskiego. To ty wybierasz co i jak - jeśli np. załatwiasz wszystko 400 km
        stąd i ci to pasuje masz wybór. A być może znasz tam Panią Jadzie z Urzędu i
        załatwiasz sprawy 3 x szybciej a nie musisz się tu frustrować i przeklinać
        opieszałosć urzędów. Skoro wszyscy są tacy mądrzy w tych urzędach niech
        odpowiedza co mają do zaoferowania dane regiony jak zachęcać przedsiębiorców a
        nie zrażać - za to ktoś też bierze pieniądze i to właśnie z tych podatków? Po
        roku 200 rozkwitła przedsiębiorczośc bo nikt nie chciał zatrudniać z powodu
        wysokich kosztów na umowę o pracę - powstało wiele działalności i co? Czy w
        tych rejonach cos sie ruszyło w rozwoju - dalej zapadłe dziury - problem nie
        leży całkiem po innej stronie - ale to inny temat. Poza tym w czasach gdzie ma
        zastosowanie maksyma Ubi bene, ibi patria - gdzie dobrze tam ojczyzna zaczyna
        być bez znaczenia gdzie mieszkasz, a gdzie jesteś zameldowany bo takim sposobem
        musiałbyś średnio co kilka lat zmieniac dokumenty :) Poza tym czy np. będac
        zameldowanym w Ząbkach mogę sobie wrzucać w koszty naprawy samochodów, które
        uległy uszkodzeniu na skutek wołającego o pomstę do nieba stanu jezdni ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka